63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
A crease is jó néha, de sok élnél rosszabb, mert amúgy is jobb, hogyha rak oda plussz polykat... -
Ronin666 #31471 Tehát a motor nem szabja meg, hogy pl. max mekkora felbontású textúrákkal és milyen részletes modellekkel dolgozhatsz? Csak mert én régen azt "tanultam" a játékfejlesztésről, hogy pl. egy egy régi motor x mennyiségű poly felett már nem működött, meg hasonlók.
A motor amúgy kurva jó. Nekem ez jelenleg a kedvenc játékmotorom. De azért itt még nagy fejlődések lesznek (pl. CrySiS is elég ígéretesnek néz ki). -
Illetve ha nem akarsz chamfert, akkor az élesen hagyni kíván éleket kijelölöd, majd a Crease értéknek 0 helyett beírsz 1-et (edit poli/edit edges). Ekkor azokat nem kerekíti le. -
Ohh thx bevált :) -
Azokra az élekre, amiket élesen szeretnél hagyni, rakj egy picike chamfert... -
hi
Lenne egy kis problémám hátha a szakártők tudják a megoldást :)
Csinálom életeme 1. car-ját max-ban de a meshsmoot-al akad egy kis bajom...
Arról lenne szó hogy ha ráteszem a meshsmooth-ot akkor elsimít olyan dolgokat is amiket nem kéne. De ha először felveszem a részletességét és aztán teszek rá messhsmooth-ot akkor nem simítja el azokat a dolgokat a kocsin amiket nem is akarok de viszon a kasznit se simítja el... Nincs valami megoldás rá hogy külön kijelölök részeket rajta és elsimítom vagy ilyesmi? Vagy van valami más ötletetek erre a problémára?
EVO -
szerintem limb IK-val csináld meg a duplaszár egyik szárát és linkeld össze a másikkal (nemtom működik-e csak 5let). a kábeleket spline ik-val, a lámpabúrát meg talán HD solverrel csinálnám. a rugókat meg simán a maxos spring-gel oldanám meg -már ha ez nem az. egyébként nagyon szép modell, gratula! -
Mindha vki pont azt mondta volna h rondább kicsit és mégis 2x annyi idő alatt renderel... Én 1előre hagyom... -
pont egy ilyesmi animon dolgozok, de a bevilágítás minősége és a renderidő összeverekedtek és most patt helyzet van három hete (valahogy átlag 3 perc környékére szeretném szorítani, de nem nagyon megy)... :) vagy foltos, vagy fél óra egy képkocka valamint ha az asztalt világítja a lámpa akkor túl sötét a szoba, amikor meg fal felé fordul, jó a fényerő csak foltos a gi... nemtom mi a tapasztalotok az új vrayről, én még az 1.47-et használom jelentősen gyorsult az 1.5? mert ha igen akkor erőt veszek magamon és felrakom. -
Készült még egy gyors render:
(gondolattal kapocslódik a lámpa. :-DDD ) -
nenad #31462 nagyobb felbontasba rendereld vagy huzd fel az AA-t -
4D #31461 Jó lett, igen a rugók, a muff szerintem is felesleges. Pont ilyenem van szintén, azon a kapcsoló a búra tetelyén van. -
A rugókkal nem nagyon tudok mit csinálni, vray ilyennek sázmolja. :-)) AZ enyém meg már olyna öreg, és szar a felülete, hogy lecsekkolni nem tudom hogy tényleg így csillog e. :-))
Frenkie: Vmi hasonlót már próbáltam csinálni hozzá, de nem nagyon értek a csontozáshoz, és csomó probléma merül fel, amit nem tudok megoldani, pl ezeknek a párhuzamos száraknak az együtt forgása, de úgy hogy az "alsó" végpontjaik ne vándoroljanak (mert most az egyik mindig elmozdul,amit aztán manuálisan kell korrigálni). De amint leírtam támadt egy öteltem, lehet így már működne is, majd kipróbálom. :-)) -
Jó lett,a rugókon kicsit furik a fények:)
Van egy ilyen lámpám otthon,ugy hal meg benne az égő,hogy foglalat bentmarad az égő búra meg kiesik:) -
GixEr #31458 Ne is beszeljunk a HDRI megvilagitasrol.... (ez az UT3 motorban is benne lesz)
Regebben mar lattam UT motorral keszult epiteszeti latvanytervet( 2-3 eve), nem volt csunya. -
Nagyon kevés? :)Lol... Meglesném, amikor a Source motor szab határt egy ilyen bemutatóban... Van normal mappolás, mindenféle lightmap support, nagyon szép, komplex shader rendszer. Ami itt a szűk keresztmetszet, az a moddoló türelme és ideje. De ha realtimeot akarsz, akkor erre kell készülni kéremszépen. -
Jól néz ki a modeel, szép részletes, ezt érdemes lenne becsontozni, és IK-val elszórakozni vele, pl. hogy nézelődik a lámpa, biztos a pixar lámpájáról jutott eszembe, bár ahogy nézem, ez ugrálni nem fog :) -
zenoka #31455 behalt egyebkent a Te hibad:D
nem akartak hogy megnyerd a kozonseg szavazast:):D
biztos ujitanak megint:) -
Ronin666 #31454 Ja, arra gondolok. Egyszer próbáltam és nem mondom, hogy nagyon bonyolult, inkább azt, hogy amire mindent beállítasz profin, addigra megöregszel :D
Pl. én a karakteranimációs és hitbox részt nézegettem. Ott is már eszméletlen sok beállítás volt. Abba is hagytam :)
Viszont majd valamikor lehet felrakom megint és megpróbálok egy mappot összerakni benne CS:S alá. -
LOL :) Az az újság kicsit eltereli a figyelmet a szép kis modelledről :D -
Hosszú ideje nem maxoztam, úgyhogy nagyon össze kellett dobni vmit.
Ez lett belőle.Talán NFR -
Hát ja, főleg most, hogy jön az Unreal Engine 3.0 is :D Amúgy a Source SDK-ra gondolsz? Értesz is hozzá vmit? Kiváncsi vagyok, mennyire bonyolult benne pályákat csinálni. Én eddig csak a Garry's mod-al szórakozgattam, ebben tetszőleges dolgokat pakolhatsz be a pályára és szinte bármit meg lehet velük csinálni. (összekötni dolgokat kötéllel, robbantgatni, dobálgatni, rengeteg opció van) -
Ronin666 #31450 A Soure-hoz nagyon beró fejlesztői csomagot adtak ki. Bárki letöltheti és szinte bármit lehet benne csinálni. Arra van kitalálva, hogy új modokat csináljanak a játékhoz. A lényeg, hogy az ötlet jó, hogy látványtervezés, meg minden, de szerintem ez a motor még nagyon kevés egy jó bemutatóhoz. Viszont a jövő szerintem mindenképpen ebbe az irányba mutat. Talán 4-5 év múlva már realtime fogunk szaladgálni a megtervezett épületben. A játékok elég nagy ütemben fejlődnek, szóval ez a 4-5 év még simán elképzelhető. -
Frankó team deathmatchet lehetne tolni a mappon! :) -
Be. :) -
nenad #31447 d21 behalt megint? -
GixEr #31446 "uvw mapping" modosito es ott keresd a "bitmap fit"-et akkor felveszi a keped meretaranyait amit a sub-object modban (gizmo) szabadon meretezhetsz/mozgathatsz/forgathatsz -
Exec #31445 Szeva mindenki!Bocs hogy első hozzászólásommal már kérek, de nagyon fontos lenne:)
Szóval arrol lenne szó hogy van egy képem és annak valamiféle 3D-s láccatott kéne adni!Már van elképzelésem...Aki tud segiteni az létszives szoljon (msn:[email protected]) vagy irjon ide és leirom az elképzelésem képpel eggyüt)
Előre is köszönöm!!!!
---Exec--- -
DJviolin #31444 Köszi. -
Ronin666 #31443 UVW mapot adj a testhez a modifier list-ben. Azt állítgasd, rá fogsz jönni. -
zenoka #31442 hátha tudja hasznalni valaki a linket:
http://www.designs4u.dk/shader/ -
DJviolin #31441 Sziasztok!
Alapvető láma problémám van.
Textúrázásnál hol/mit kell beállítani ahhoz, hogy például egy felszállópálya textúrája torzításmentesen ismétlődjön, és ne húzza szét az egész pályára? -
nenad #31440 azert ok is leszamoltattak azt, nem realtime az sem, vannak dinamikus pilacsok az ok, de a GI feeling az siman lightmap. Azzal meg hogy szep legyen, eleg sokat kell veszodni. -
nenad #31439 valasz ment, de csak a lagutolsot olvasd, szornyu a magyar forditas!!! -
ment neked a priv majd lesd meg -
Sztem lenne erre sokkal alkalmasabb "game" engine. mert pl a unreal engine is sokkal jobb meg a BF2 engine is nagyon jól eltalált. most néztem egy új módot BF2 nél és majd elájúltam ghogy alap felbontási és beállításoi dolgokon olyan környezetet generál a game online, hogy elájúlsz a mozgó fűtől kezdve az égig meg mindent. hihetettlen. ilyenkor azért elgondolkodom hogy a render enginek miért számolnak egy szobát majd 30 percig.. :( -
De egysyzrcsak valakik írnak egy programot, amin megnyomsz egy gombot, 3 napig számol, és egy ilyen futtatható exe lesz a kimenete. :P De poén, télleg. Fák azok standart HL2-es fák, azért olyan szépek. :P A túlvilági hangulat is elég HL2-es. -
nenad #31435 sztem meg lehet oldani egy futtathato fileba.
de mint emlitettem eleg sok gond van vele.
-
4D #31434 Meg hát, ha a megrendelő maga akar a sceneben mászkálni, akkor ugye telepítenie kell magának a source-t. Amúgy tényleg poén. -
bencsab #31433 azért azt én is látom rajta, hogy sokmindent lényegesen szebben is meg lehetett volna csinálni benne, de itt a lényeg nem ez.
az interaktivitás az, amire a legtöbb megrendelő nagyon vágyik, és ezekkel az újabb game-engine-kel már nagyon jó minőségű képet lehet generálni.
ha nem ilyen túlvilági hangulatot csináltak volna a világítással, akkor ez is nagyon jó nézne ki sztem.