3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lehet, hogy lesz benne, de az ilyen pici változtatásokat (fõleg a shader szintûeket) nem mindig szokták kihangsúlyozni. Azt például nemrég fedeztem fel, hogy van benne directional are light funkció is (amit annakidején a brazilnál olyan nagyon harangoztak, itt meg csendben belekerült). Azaz régen, hiába volt direct light-od, ha bekapcsoltad az area light-ot, akkor szépen átváltott omni-ra (1.09). Most már nem.

Aldaryn
épp linkelni akartam. 😄 Bár, sok újdonságot nem rejt azoknak, akik rendszeresen olvasgatják a fórumot. Én hiányolom az implicit supportot, meg a raymarching dolgokat belõle. Az lenne még egy szép pont a feature setben. Meg furcsállom, hogy nem programoztak egy spektrális abberrációt a VRay shaderbe, ha már felveszik MAxwellel a kesztyût. 😊

per aspera ad astra

Asszem pár ember ezt szívesen fogja olvasgatni:
http://vray.info/features/vray1.5_preview/

Aldaryn
Hmm, de fura Nenad mentesen a topic. Nem az igazi. Banyek, keressük meg, hol van, SG MAX topic luxusmeeting valahol a pálmafák alatt.

per aspera ad astra

Aldaryn
Jaj, ne légy már olyan gonsoz, nekieresztenél egy elvadulét, harcra idomított, emberölõ pókot egy ilyen kis szerencsétlen kaméleonnak? Nézd már, milyen édes... biztos finom is lehet... <#zavart1>

per aspera ad astra

nekem egy hatalmas Genikulátám van, összekéne eriszteni õket 8)
Kaméleon VS Madárpók

-kaméleon elõnye távolabbról tud lecsapni,ámbátor az aréna terepviszonyaitol is függne a csata meg még kismillió dologtol
+ drága móka lenne :S /ezt még 6 ezer huf-ba vettem de most már adult példány kb 35-40ért +vennék/

szaki
FLEGOS bocs má, de a távirányítója hány elemmel mûködik, meg kompatibilis-e a max7-el, plugin nélkül mennyit kajol százon, meg az is érdekelne, hogy amikor rgb-ben beállítod egy fotóra, a derítõfénytõl mennyire szikráznak a szemei, meg az is érdekelne, ha leakarnád modellezni, akkor amikor telepöttyözöd a polygon metszéspontjait és megmutatod neki õt a tükörben, akkor elõre vagy hátra kezdi ijedtében a szaltót.
Na a viccet félretéve nekem 2 hétig volt vércsém, már kezdett repülni, mert az anyukája ügyet se vetett rá, úgyhogy aki az állatot szereti jó ember nem lehet, vagy mégis. Tök jó lehet, hogy este felhúzod reggel hatra a jószágot, nem csörög, hanem a nyelvével lever néhány bútort és az darabokra törik, oszt tuti felébredsz.
Na mi van velem? azt hittem maxos oldalra tévedtem, de tutira azt hittem, hogy anim az állatka. A többiek el voltak hûlve, hogy de tök jól néz ki.
Semmi gond, legalább ezt térben símogathatod. Menj má innen, nem látod, hogy maxos oldalon vagy? (mármint én)

KisQbi
Majd Aldaryn leirja ,hogy csinálta én csak tippelem, hogy igy vagy úgy... de nézd vissza a fórumot pár oldallal és nézd meg a képeket.....

Aha,nem is olyan drága 😊

fle go
Bocs mindenkitol ezt itt a max forum es nem kameleonome, de koszi a tippeket!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
Valtozo az aruk, attol fugg mekkora az enyem kb 12 cm + a farka😊 16eFt volt a kisebbek, no oket sokkla macerasabb etetni, gondozni, 8-10eFt korul vannak.
Free: alkalmazkodik a francokat! Nagy deg az enyem a felolem latszo oldala barna ami nem jot jelent de a fal feloli oldala zold, szoval szivat rendesen a joszag!😊)

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Free
Lehetne mondjuk Profit, vagy tõke, esetleg hack, vagy monjuk protokol mert mindenhez alkalmazkodik :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Köszi szépen, kipróbálom!

KisQbi: Ezt az Aldaryn féle nem tökéletes objektíves megoldást nem igazán értem?

galéria: tempmaxer.uw.hu

😊
Mennyiért árulják ezeket?

fle go
Vazze ez nem kutya, a Raro az meg lonev he😊)))a macskaneve tetszik!😊Esetleg lehetne warez😊

ThomasGins
Blöki, Fifi, Ráró?😊
(macskámnak Enter a neve😊

\"So always look on the bright side of death\"

fle go
En vegigcsinaltam az osszes tutort ami a glu honlapjan van egyik se lett olyan mint a honlapon levo😞 pedig eleg sok idot es odafigyelest fektettem bele, feltetelezem valahol mindig vagy kihagytam vagy rosszul allitottam be valamit...sajnos, egy kicsit a kedvem is elment tole. Most nem csinalok semmit,kameleonnal foglalkozom😊 Tudom ez off de nem tudok kitalalni neki semmi jo nevet esetleg van valakinek otlete?😊
Itt a kiscsavo, meg elegge meg van riadva, az este fotoztam mikor hazavittuk.
http://www.sg.hu/galeria/10511276031128787100.jpg

(Köszi, így már megy. Így is képzeltem, csak félre klattyoltam elsõre, aztán sehogysem találtam az atmoszférikus effektek között, ehh.)

piktor
Mindig tanul az ember... :-)
Megnézem ezt is, köszi!

ThomasGins
Itt van egy free PS plugin erre:
http://www.richardrosenman.com/photoshop.htm
és a diffuse glows

piktor
Kipróbáltam amit a korábbi postomban (23550) belinkelt cikk javasol: Photoshopban Specular Bloom. Hihetetlenül egyszerû és nagyon szép eredményt ad - és persze nagyon gyorsan...

ThomasGins
Bemásolod a scriptet a script könyvtárba,maxban MAXScript/Run Script, utána Rendering/Effect és Add specularb.

Öööö, sz'al t'om, hogy gyenge vagyok, mint az algopyrin, de azt is elárulnád hogyan kell használni?

Ackro: A víz (higyany) illetve az üveg shader subdiv-jei lesznek magasak szvsz.

Malakai
Mondjuk speciel RealFlow továbbra is szimpatikusabb lenne, kivétel 1-2 olyan apróság, minthogy nagyon lezabálja a gépet... 😛

(\__/) ( X.x) ( } . { )

KisQbi
Hasznalj tobb reszecsket.... nem kene pattognia nekem nem volt sosem ilyen jellegu problemam...

Ha tobb reszecsked van jobb a szimulacio es jobb a mesh is... de lassab. de ha szepet akarsz megerei.... viewportban es renderben lehet kulon mesh qualityt allitani....

Roger6
Sziasztok!

Ehez a mocihoz keresek blueprinteket, de nem találok sehol! Tudna valaki segíteni? Google-ban nem találtam semmi értelmeset! Köszi!

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

ThomasGins
Kerti csapom félkészen még😊
link
Látom jó kemény a viz midenkinél😊

Ackro
Szervusztok!

Valakinek sikerült normális folyadékot szimulálni glue3d-vel? nekem össze-vissza pattog a víz, pedig bounce=0 és ráadásul olyan mint ha félig kötött technokol rapid lenne nem víz. (a renderidõ is soknak tûnik kissé pedig nincs gi sem caustics)

piktor
Utánanéztem mirõl is beszéltek, mert nem tudtam mi ez a specular bloom. Találtam egy ilyet. Ha ismeritek bocs, de hasznosnak tûnik:

http://www.neilblevins.com/cg_education/specular_bloom/specular_bloom.htm

ThomasGins
Régen bent volt a scriptek között, 7esben nem lelni.
Ámde itt...😊

KisQbi
Aldaryn féle megoldás : rakj a kamerád elé egy "NEM TÖKÉLETES" objektivet 😄

Amúgy szerintem Effectként rakd rá...

KisQbi
Qbiac több napig szívott vele... mindent megpróbált, és csak a fizikai brutalitás segitett😄

Amúgy szép a kép... 25 perc tényleg nem sok...

halihó

már régebben akartam kérdezni, de spectacular bloomot hogyan lehet elõhozni, milyen vray renderopcióval?

galéria: tempmaxer.uw.hu

ThomasGins

ThomasGins
Csak 1db,lehet valamit félre booleanoztam,és akkor lehet h 2db felszin van.😊

Aldaryn
Nem lehet, hogy tényleg 2x van ugyan az a geometria? 😄

per aspera ad astra

Free
Nekem is probléma mentesen ment fel. régen nem épp a max nál de nekem is voltak ilyen problémáim. mióta lecseréltem a NOD32 õt antivirre(ingyenes) azóta semmi gondom nincsen soha. Jah és a gépem is gyorsabb lett.
Próbáld úgy hogy egyszerûen kilövöd memoból a nod 32 õt és úgy felrakni.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

ThomasGins
Ütõs, elsõre maxwellnek néztem volna.

Lenne egy powernurbs hibám nem birom orvosolni:

Csak vray rendernél jön elõ,és csak reflect-nél,olyan mintha 2szer ugyanaz a test lenne egymáson.
Valaki tud rá megoldást?

Evogordon
Átléptem faterom windows-ába mert õ a rendszergazda de ugyanúgy hibát ír ki. Gondolom a nod32 nem okozhatja vagy igen?

Aldaryn
Csak azért, hogy nem csak a Maxwell tud unbiased sépcausticssos rendereket... 😛

25 perc alat ennyire lett zajmentes. Nem progressive path tracing, hanem sima QMC, nem is bidirectional. 😊 Én viszont meg vagyok vele elégedve. 25 perc alatt ez nagyon jó unbiased eredmény.

per aspera ad astra

Nekem úgy tûnik a szövegbõl, mintha nem lenne privilégiumod a szolgáltatást telepíteni. Rendszergazdaként vagy bejelentkezve?

Üdv

Volt már valakinek olyan reactornál,hogy mikor kiszámoltatom ,akkor 1-2 frame-nél hibásan számolja ki a mozgást.
Ez mitõl lehet? valami max bug? vagy valamit rosszul állítanék be?

Olyan amilyen? Hüjje! A shaderek baromi jók, hangulat is, csak a csap arányai furcsák, fõleg az öntvény átmérõje.

Malakai
😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
Tényleg, feltûnt valakinek, hogy milyen sokat költött az Autodesk a splash scren designra? 😄

per aspera ad astra

Nekem problémamentesen felment, próbáldd meg kilõni a netet, vagy ha nem volt bekapcsolva, akkor bekapcsolni... Nem lehet hogy összeakad valamivel?
(2GB Ram-om van és a scene elég egyszerû. 2-300MB memóriával fut a max a renderelése közben. Majd kipróbálom más jelenetekkel is, ha tendenciózus lesz akkor boldog leszek 😄)

Evogordon
Kinek volt már ilyen hogy a max 8 telepítése közben ezt írta ki??

Aldaryn
nem elég, ha leállítom a kapcsolatot, vagy egyszerûen nem engedem ki a netre? 😛 Amúgy meg minek?

per aspera ad astra

KisQbi
Vrayhez tanács.. installkor húzd ki a gépedtbõl az internetet😄