3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
asszem van vmi exporter.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
egyebkent meg kulso>belso vagy belso>kulso animoknal altalaban animalni kell a color mappingot.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
elõre is köszi

Olyasmit szeretnék amit Te csuklóból összehoztál, igen.
Csak annyira néztem meg a caustics gen-t, hogy milyen map-okat tudok vele generálni, viszont azt sem tudom, hogyan kellene projektálni. Ha meg már mindenképpen valami újat kell tanulnom hozzá, akkor inkább a lassabb, de fizikailag korrektebb módszer érdekel (ez amúgyis a legegyszerûbb kép, abból a ~60 darabból, amit 2 hét alatt finiselnem kell 😄), mint a csalás. Fõleg, hogy az interior-öknél engem az érdekel mindig, hogy vajon hogyan nézne ki a "valóságban" adott helység bevilágítása, nem az hogy látom magam elött (mert hogy nem is) és becsalok a sarokba egy derítõfényt például.
3dmax-ra nem rakod fel ezt a scenet? Hátha tudnék belõle okosodni.
elõre is megköszi a próbát és az infot
De ha probalkozni akarsz majd vki segit neked aki imadja a fizikai korrekteseget. Hehe.

Na bocs hogy iderondítottam.
Youth
Ha tudnátok segíteni, azt megköszönném.
szamar szenved 😄
Még egyszer megpróbálkoznék egy pár nappal ezelõtti gondom felvetésével:
Caustics effektúst szeretnék a plafonra. Max-al és Vray-el készül a kép, és a caustics lenne az egyetlen értelme, de nem tudom megcsinálni. Nenad caustic generátor ötlete nem tetszik (bocs 😊 ). Soha korábban nem számoltam még caustics-ot élesben. Vaktában állítgattam a paramétereket a render panelen, a fényforrás beállításainál. Elolvastam a helpet a paraméterek jelentésérõl, de az sem segített, lehet, hogy félre értettem. Eddig a külsõ direct fényforrás volt az egyetlen a jelenteben (meg egy ki enviroment light), ezzel két szélsõséget sikerült elérni: teljesen kiégett a kép, vagy ha megfordítottam a kamerát, a medence mögötti fal sarkaiban futott végig valamiféle "fénykörhalmozódás". Viszont az a nézet teljesen érdektelen, mindenképpen ez a kameraállás kell. Arra gondoltam beraknék a medence fölé egy invisible vray plane light-ot víszintesen és az generelná az effektet, akkor a palfonon a nekem szükséges helyzetben jelenne meg.
Metrikus rendszerbe van állítva a max, valós méretekkel a modell. 3 méter a belmagasság. Tud valaki javasolni konkrét beállításokat? Az sem baj, ha szájbarágós.
Elõre is köszönöm.
Mintha mi sem tortent volna.
per aspera ad astra
per aspera ad astra
meglassuk
Free, legal stb 😊
http://www.birsalma.hu/images/books.zip
ha egy apróságot megszívlelsz, akkor a következõ megoldást választod, ha akarod
amikor elkezdessz egy munkát, nyiss könyvtárakat és az azzal kapcsolatosan felmerülõ bármit mindíg oda mentsd, ezt szerintem mindenki így csinálja
De a max nagyon vicces fazon. Olykor szórakozik, mert unatkozik, szóval a save as-t szinte percenként használd, ehhez itt a bal/felsõ sarokban lév ikonak néhány fontos ikonnal bõvültek, ez esetben a Save+ al, ami ugye azt jelenti, hogy név_001.max után 002 és így tovább lesz. Olykor nálam elfogy a 999, persze ritkán és kezdem elölrõl. Ha úgy véled, hogy valami nem jó egy mûvelet során és nem látod át még undo-val se, akkor vedd elõ az elõzõt, a jelelegi lementése után és néz meg a müveletnél mit ronthattál el, pl. vertex-száma (7 - billentyû).
Állandóan ments. Mivel egy név.max állományt a winace kb. 15%-ra tömörít össze ezért nem sok helyet foglal el. Kb. fél évente, amikor újraírható adathordozón már összegyûlik egy vagonnal (tömörített), akkor azokat végleg arhíválom, de 2 pld-ban, mert ha megkarcolódik vagy bármi és olyan messzire rakod el a 2 cd vagy dvd-t, hogy ne legyen gond, mert ott a másik. Igaz, hogy ez + munka, de hidd el megéri. Egyszerû példa csak arra, hogy egész nap nyomtam az animot, alakítgatom meg ilyesmi és amikor mentés után kiléptem és vissza akartam tölteni hibát jelzett, hogy ezt nem tudja betölteni. Nem tudni mi okozhatta, de elõtte még ezzel az állománnyal dogloztam. Tervezés közben olykor megfogok egy vonalat és elhúzom, aztán kiaklad a max, a 6-osnál is rossz volt meg itt is. Most soha nem használok vonlahúzás, csak ritkán, de nem mindig jön elõ, talán minden 2-3. vonalhúzásnál. Még a max3 idejében ezen mérgelõdtem, de már oda jutottam, hogy a "max könyvem" (saját felhasználású), amit doc-ban írok és képekkel mellékelem, a megoldást is odaírom és a folyamatot, hogy ne legyen megoldatlan
Szóval mérgelõdsz, de ne add fel, hanem keres a megoldását és minden sikerülni fog. Néhány éve, amikor még sokan a beépített boolean-el bírkóztak, de az olyan rossz volt, hogy egy bonyolultnál nem látszódtak egyes részek, meg össze-vissza kötötte a vonalak, kitaláltam a megoldását és már túlteszem magam.
Legalább 20-30 alkalommal akartam abba hagyni amaxozást, mire végre manusokat készítettem és amikor "megszólalt" a szájuk és tettek-vettek, akkor azt mondtam, hogy talán mégis folytatom.
bocs, na má (hogy buzdítsalak egy kicsit meg másokat is)
Igen be.
inkabb aludj egy jot,
A Weld összecuppanthatott pár vertexet, amit ugyan én nem láttam de tuti mert ha utána weldeltem miután betöltöttem a rendes UVt utána jó, tehát a weld miatt gondolom kevesebb UV vertex így UV is lehett így nem tudta kezelni a dolgot.. 😊
Youth
Youth
Megincs csinálok egy házbelsõt és beraktam egy targeted spotot holdfénynek, mert esti kép lesz. Az árnényka Vray shadow. A gond az, hogy önmagában nem csinál szórt fényt, azaz tök sötét van a szobában attól függetlenül, hogy az megsüti a földet. Ez mitõl lehet?
Olyan hülye ötleteim vannak...pl .: biztos a tengelyek felcserélése miatt van...(Y-Z)😄
De most komolyan... azért nem éertem mert gondolom OBJben viszed át... szóval nem lehet ilyen hiba...várj... hát nézd meg az UVmapot mindkét progiban hogy hogy néz ki...
Olyan problémám lenne hogy mayaból átvittem a felcsontozott csigámat és mûködik is rendesen, de a csigaháznak elbaszódtak az UVji, kimentettem egy jó csigaház UVjait és azt próbáltam betölteni neki, de nem rendezõdik úgy, pedig mûködnie kéne, de valahogy mégsem... :/
Hogy tudnám átszerkeszteni az UVkat? Ha rámegyek hogy Load UV és betöltetem a jót akkor marad ugyanúgy
Elõre is köszi
Youth
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
Fogalmam nincs miert de rajongok ezekert az NFR jeidert.
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
by xy kezdo
http://img64.imageshack.us/my.php?image=settingsscreengrab3ta.jpg