63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• fle go
    Nem minden úgy van ahogy a HELP-ben le van irva, mondhatni Default beállításokkal, valamivel tuti eltüntettem, de hogy hozom vissza nem tom nagyon béna vagyok, ez nem az én napom
  • Malakai
    Mérete is rendben van, nem extrém kicsi? :)
  • fle go
    Nem az az:(
  • Malakai
    X?
  • fle go
    Udv!
    nagyon LOL a kérdésem de hogy a túróba és legfőképpen hol állítom be hogy transzformációnál akár Scale akár Move lássam azt a tetves gizmot????? A preferenciában a GIZMO fülön ON-ra van állítva mégse látszik.

Köszi
  • nenad
    sztem ez logikus, de lehet hogy csak nekem :D
    *sss csak zart testekeben mukodhet latvanyosan, mert kulonben a feny lepten nyomon kilep meg belep, es ez szimplan homogenne teszi.
    de en kiprobalom majd today vala.
  • Aldaryn
    nah, irány a tesztelés akkor. Mert nincs stabil érvem, vitatkozni meg mindig kedvem van. :P
  • nenad
    nem, arrol beszelek hogy ha tobb tested van egybe joinolva..
    es nyitott tobb helyen, nemigen hiszem hogy normalis eredmeny adna.
  • Aldaryn
    Az SSS-re gondolsz, mármint a fizikailag korrektre? Mert az úgyis jól érzi magát, hogyha két plane-t egymásnak fordítasz, és akár mindkettő lehet külön objektum. Szvsz egy az egyben egy módosított glossy refractionről van szó.

Ez a transluciency meg egyszerűen átdobja egyik oldalról a light shadinget a másikra. Ezért is ilyen extrém gyors, szvsz semminemmű számolást nem csinál ezen felül.

De fun ilyeneket tesztelgetni.
  • nenad
    azert sztem mert nem tud mit kezdeni a "volume"-val.
    ha sok planed van az mas. de ha egy object az megint mas.
    Gondolom ugy kezdi kapasbol hogy szamol egy bounding boxot.. .
    aztan probalkozik..
    De lehet nem, de sztem igy mukodik.
  • Aldaryn
    Hehe... van egy jóóóóó régi képem. Az is pont UGYAN ÍGY indult. :D (leszámítva az örvényt, de azon túl minden zsér így kezdte)...
  • Aldaryn
    Már miért ne lehetne? Ami meg nekem itt nem stimmel, az az, hogy bizonyos esetekben ez a transluciency nem úgy viselkedik, mint a kis tesztekben, vagy ahogy ez elvárható lenne. Ennyi. Olvassad csak el, mint problémázok.

Egyébként miért kellene minden levélnek különböző objektnek lennie? Dobtam a nagy fára egy shell-t kb 0,1 0,2 mm vastagságúvá téve ezzel a leveleket, és minden további nélkül elbírta a renderben. Így megy ugye az eredeti, fizikailag korrekt SSS is, és nagyon hasonló eredményeket produkál, viszont van vele pár gond, ami miatt eddig sem tudtam,/akartam gazosításhoz használni.:

- Sok felesleges polygon.
    - A széleken mappolási problémák, ha opacity mapokat használok a levélre és ha ilyen tömeget bedobok az UW edittorba, max nemes egyszerűséggel azt mondja, hogy "bazmeg" és kiszáll. :)
  • ThomasGins
    Kis kiszolás nfr.
    link
  • nenad
    annak nem sok koze van az sss hez amolyan fake megoldas, egyebkent az sss-t nem is tom lehetne e alkamlazni egy ilyen osszefuggo testre...
    azaz ha minden level kulonbozo object lenne akkor lehet jol nezen ki, de gondolom nem az. :D
  • Aldaryn
    Ez a kétoldalas mat, és annak egy fura viselkedése akarna lenni. :D
  • nenad
    nem is lattam ezt a sok kepet, most ez valos sss vagy a ket oldalas mat?
    a ketoldalas mattal nagyon gyors, szinte nincs is lassulas, es ahogy elnezem van olyan jo mint ez (vagy csak almodozom? :D)
  • ThomasGins
    Nem birok ezzel az sss volume dologgal:(
    Ha csinálsz ilyesmi scene-t,szivesen lerenderelem:)
  • Aldaryn
    valami a skylighttal lesz... meg a komplex szituációkkal. Egy bokor szigorú tesztkörnyzetben hasonlóan viselkedik skylight alatt, mint a juharfa. Teljesen irreálisan. :/ Míg egy két plane-el semmi baja.
  • marcee
    Lehet, hogy a default light bekapcsolva maradt véletlenül, bár furcsa lenne, hogy ekkora a hatása.
  • putyi
    olyan, mintha a translucency-nélküli képen a kamera irányából sütne a nap, míg a másikon a helyes irányból. az első képen a levelek aljának feketének kellene lennie. vagy lehet, hogy a v-ray sky? tégy a fa alá egy vrayplane-t és próbád ki úgy is.
  • ThomasGins
    Kész vagy:)
    Jól néz ki!
  • Aldaryn
    Pedig most a water modell SSS-el elvileg lehetne ilyemit. Viszont olyan szinten tetűlassú, hogy innya...

Még teszt.:
    Plédbokron is megy rendesen. Pedig ez komplex, már a juharhoz mérhető összetettségű szituáció.
  • ThomasGins
    sss-el sz*rakodtam én is,próbágattam volumelightszerűt kiozni,de kapja be:)
  • Aldaryn
    Szóval, senki nem tesztelget 1.5-öt? :D
  • Aldaryn
    Tovább bonyolítva a helyzetet, és bevéve a képbe a plédmintás gazok visszajövetelét, ugyan azt tapasztaljuk. Megjegyezendő, hogy a plédgazok ugyan olyan onyx tree-k, mint a legelső képen látható termetes juhar. Az anyagok is hasonlóak, kétlem, hogy pusztán a pléd textúra mágikus ereje tartaná egyben ezt a scene-t.
  • Aldaryn
    Ha pedig a levelekhez hasonló elrendezésbe kergetjük a jelenetet, akkor is jó eredményt produkál. (azaz, transos felületek sokasága egymás mögött)

• Aldaryn
    ...gombvarrogatás, szigorúan ellenőrizhető testscene-ben... Mivel a fa levél bug prodáksön envájrömentben is komoly gebasz lehet, ezért megérheti utánajárni.

Két VRay light, három trans plane, mappolva, a teljesség kedvéért, egy adag cilinder árnyékvetőnek, ésatöbbi.
    Itt, ebben a környezetben pontosan úgy viselkedett minden, mint ahogy azt elvárná az ember. A differencia képen jól látszik, mit is vártam az előőtől. Az effekt által érintett részek csak úgy világítanak. A többi eltérés részint GI zaj, és egyebek.

• Aldaryn
    Nah, erre tessék gombot varrni...
    Az egyik képen levelek transluciency nélkül, a másikon levelek transluciencyvel... A fura csupán annyi, hogy olybá tűnik, mintha az árnyékot tenné pluszban rá, és nem a fényt eresztené át rajtuk. Első blikkre legalábbis. Azonban a differencia teszt megmutatja, hogy a levelek teljes felületükben különböznek, és elég irreális módon.

Én egyszeri falusi logikával azt mondanám, hogy a transluciencys kép ennyiben különbözik majd csak a nem effektesől, hogy a helyenként átsejlik a nap fénye, és kész, slussz passz. A Differencia képen pedig kis eltérésektől eltekintve az átderengő napfényfoltoknak kellene csak rikítóan világítania.

Namost akkor hogy is van ez? :)

• Aldaryn
    Erre mit is lehet mondani... rere.. :D
  • ThomasGins
    Re:)
  • Malakai
    1126 új üzenet... Nah, 2 hónap net nélkül... :)
  • Aldaryn
    Hmm... emberek, hol vanak az 1.5 RC2 tesztképek áradatai? Senkit nem izgat? Szégyen... :D
  • Free
    az valami új render engine? :c)))
  • Aldaryn
    Matematikai filozófia kört kellene nyitnunk, nem? :D N jó, megyek vissza olvasgatni... Azért, valamilyen szinten jó, hogy nem maxozom végig a hétvégémet, emlékszik valaki még a Transport Tycoon nevű csodára? :D
  • Aldaryn
    Azért, mert ahhoz, hogy ezekkel a dolgokkal értelmileg foglalkozni lehessen, neki kell esni, és absztrahálni mint állat. Addig sosem fogsz "elképzelni" egy 4D-s, vagy 5D-s "kockát" amíg egy papírlap főlé meredve egy kockát rajzolgatva próbálsz jutni valahova. Ha viszont a "kockád" egy függvényként van előtted, akkor azt kiegészíteni plusz akárhány dimenzióval már pofonegyszerű, és egyértelmű.
    Alapjaiban véve én úgy találtam, hogy a hobbibúvár szintet elérni tényleg csak annyiból áll, hogy elfogadjuk, hogy az a képlet ott egy "egyenes". Vagyis, a képlet eredményét hívjuk mi "egyenesnek" és nem az egyenest próbáljuk képlettel írni. A képlet feljebbvaló, mint ahogy nevezzük. :D
  • Ronin666
    Amúgy a linkelt bemutató minden úgy fog fel, mint pont, vonal és még két változatot használt mind a 10 dimenzióra. Érdekesnek találom, csak kár, hogy nem értem meg (az angol szöveget) teljes egészében.
  • 4D
    Ez így is van, hiszen a 3D-s térben klasszikus fizikai mozgás, nem lehetséges anélkül, hogy ne telljen el közben idő.
    A Douglas Adams féle 32 dimenziós sör, az már bonyolultabb...
  • Boba
    Amit Aldaryn is linkelt, csak megsem. Csak animalva lehet megmutatni, ugyanis a 4d-s kocka minden iranybol nezve mashogy nez ki. Lenyegeben egy nagyobb kockaban van egy kisebb kocka osszekotott elekkel. Es ahogy valtozik a nezopont ugy fordul at a nagyobb kocka a kisebb kockava es forditva.

Quest, a 4ik dimenziot lehet mint plusz teret, es lehet mint idot is felfogni. (ize... ez szamomra kolti, hiszen felfogni nem vagyok igazan kepes. En egyseg sugaru user vagyok, 1 dimenziot akarok!!!)
  • Quest
    Én úgy gondolok a negyedik dimenzióra, mint az időre... vagyis a mozgás maga a negyedik dimenzió.
    Eszerint a 3Ds testek 4Ds megjelenítése a mozgókép(videó) ...
    Na persze ezen is lehet vitatkozni

Ps: Továbbra is keresek 3dsmaxos modellezőt lowpoly hobbimunkára játékfejlesztéshez. (eddig 1ember jelentkezett, köszönet neki itt is :D )
    solarah.silentvertigo.hu , info @ silentvertigo.hu
  • Culram #31070
    Én mindig is úgy képzeltem el egy 4D kockát, hogy fogtam egy 3D-set. Szal a 3D-s csúcsaiból 3 él fut ki 3 különböző irányban. Tehát a 4D-snek egy csúcsából négy élnek kell kifutnia. Csak azt nem sikerült még eldöntenem magamban hogy ezek a dimenziók hogy helyekedjenek el egymáshozképest. :D