63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Malakai
    Trajectories-ban van sub-object, sztem arra gondoltál, de amúgy a convert to is hasznos lehet.
    Bár, ha splineon akarom mozgatni a kamerát, akkor már inkább path constraint egy dummy-ra, camera dummy-hoz linkelve. :) (Így jobb, mert akkor még a kamerának saját mozgást is adhatsz, akár noiset, vagy egyebet.)
  • youth #31311
    Köszi! És utána módosítgato ma splinet és megadom hogy ezt kövess újból?
    Csak akkor hogy tudok itt-ott lassítani a kamera mozgásán?
  • zsolesz92
    köszi
  • Aldaryn
    Animation panel, Trajectories, és ott Convert to :) Skorpiók egyesüljetek. Ti vagytok a legmocskosanbb jegy az egész naptárban. :D Hehe... (hogy az őszinte horoszkópot idézzem szabadon...)
  • Free
    ha lerendereled a képet ott lesz egy kis floppyí és ott tudod lementeni az elkészqlt képet,. vagy a render menüben seva as file rész a common résznél középen található.. az import pedig behozatal amit te aakrtál az az export lenne :c)))

http://szotar.sztaki.hu/angol-magyar Tudom javasolni én is ezt használom
  • zsolesz92
    talán ezért nem csesztek le, ez lesz az uccsó kérdésem mára ha válaszoltok rá. hogy tom kimenteni pjgbe és gifbe? mer save as nem jó importal se tudtam...
  • youth #31306
    Hali!

Kamera animációt végzek épp :) Namost hogy tudom a kamera útvonalát a nézetablakban módosítani? a Görbét amin végigmegy. Egyszer láttam ilyet hogy ilyen görbéket csinált a max és a pontjai voltak a key-ek asszem. Köszi!
  • ThomasGins
    Az a pár év meg gyorsan elmegy mire megtanulja az ember használni:)
  • zsolesz92
    akkor jó :D köszi:P
  • Free
    Zsolesz nem bántásból .. itt mindeki úgy kezdte hogy nyomogatta a gombokat és megnnézte mi lett. majd amikor rájött hogy nem megy beírta keresQbe. többek olyankor és olyan verzióval kezdték, amikor még se fórumok se semmi tutor oldalak nem voltak de mégis ment.
    A különbésg az az, hogy 1, nem publikáltuk, ha sikerqlt egy kannát rajzolni, 2, nem írtunk sehova rögtön ha az elsQ dolog kudarccal végzQdött. tudod az akarás egy eléggé nagy úr ebben is mint mindenben ..
    ha minden eggyes gombnál írsz 2 postot akkor igen szét lesz offolva láván hogy több ezer ha nem millió a variációs lehetQséged :c)))
    ha meg akarod tanúlni megfogod.

Szólt a be nem fejezett projektek nagymestere :c)))
  • ThomasGins
    Auto key gomb az amit keresel
  • zsolesz92
    megvan hogy hol kéne lennie de nekem oda egy auto key meg mittom én mi rá van húzva. az alatt van az animate gomb, de ezt meg nem tom leszedni róla...
  • zsolesz92
    csak egy gömböt akartam fel le mozgatni:P tom hogy nektek ez gagyi de mondom, ma kezdtem az egészet.(ja bocs ha délutánbunkó voltam...)
  • Free
    nay me méé??? én is animmal kezdtem az elején.. egy gömb átgurult egy kockán :c))))
  • bencsab
    szerintem ne egyből az animációval kezd, modellezz, anyagozz, világíts, renderelj
  • zsolesz92
    kösz, nézegetem, de erre nem tudnál válaszolni?hol van az az animate gomb vagy mi
  • ThomasGins
    Van pár magyar oldal ahol vannak tutorok is.
    3DStudioMaxMagyarul.pdf
    12mega
  • zsolesz92
    olvastam egy tutort és kitért egy másik részre hogy egy gömböt, mozgatok és felveszem, szal, animációt készytek. megvan a gömb ráállítottam a target kamerát, és vmi olyat irt hogy animate-t bekapcs csúszka 100ra fel. na ezt hol találom?
  • Malakai
    Ha magyarul lenne leírva mégkevésbé tudnád. :)
    Keresgélhetnéd egy darabig a vakolás menüt. :D
  • zsolesz92
    ne is az a gond, mert nem tanulok angolt de a ps tutorokat simán megértem de ha egy "szak szó" vagy hogy monnyák le van irva azt se tom hol keressem...
  • Malakai
    Vmikor meg el kell kezdeni ismerkedni az idegen nyelvekkel. :D
  • zsolesz92
    hát igen:P
  • Malakai
    Vagy veszel egy 3D Studioval foglalkozó könyvet, de az elég drága mulatság...
    Nem éri meg annyira azt a pénzt, lévén az-az információ ingyenesen is a rendelkezésedre ál, maximum angolul. :P (A tanfolyamok meg mégdrágábbak...)
  • nenad
    volt valahol egy magyar help file, de az a 4es vagy 5s maxhoz volt, de az alapokhoz teljesen eleg, nemtom megvan e valakinek.
  • zsolesz92
    az meg angol:D :$ tudom sok elvárás, de nem hiszem el hogy nincs hozzá olyan tutro mint photoshophoz a tutorial.hu...
  • Malakai
    Súgó (Help).
  • nenad
    erre valo a max help fileja, vagy a maxhoz adott tutorialok,
    olyat nem fogsz talalni hogy "ismerdekedes a gombokkal"
  • zsolesz92
    igen, de googleban rákeresek, kiad olyanokat hogy keresztbe áll a szemem. nekem direkt olyanok kellenének ami bevezet a 3Dbe. monnyuk vmi ismerkedés a gombokkal meg mittomén...
  • Malakai
    "Ne feledd, barátod a Súgó és a Google!"
  • nenad
    azert mert itt mindenki tudja, google rulz, (ahogy a banneren is latszik)
    es alul a keresot is hasznalhatod..
    jopar tutorial liket fogsz talalni.

Egybekent minden masban szivesen segitunk.
  • zsolesz92
    azta... de segítőkészek vagytok...
  • bencsab
    hehe, most nézm csak, hogy az uccsó 3 hozzászólás gazdái mind skorpiók vagyunk. ennek az esélye 12! (ha jól számolom). persze ez nem a hozzászólások súlyozott átlagával van mérlegelve...
  • bencsab
    valami hasonlót akartam én is pont begépelni, de megelőztél. lényeg a lényeg, vlado vagy nem tud angolul, vagy csak kíváncsi rá, hogy ki fog először szólni neki, hogy hülyeséget írt le. mint amikor az ember a szakdolgozat közepére egy mondatba beleírja, hogy hülye a bíráló, és akkor kiderül, hogy elolvasta-e...
  • nenad
    mi itt evek ota hasznaljuk vrayt, meg mas render enginet is, mondhatni minden kis kinjat-banatat osmerjuk.
    Es nyugodtan kijelenthetem ezzel a cuccal, rc2 valami van.
    Egyebkent amit belinkeltel annak a dolgonak specko semmi koze ehhez.
    Mert itt eppenhogy meg zajosabb lesz. A ketszeres renderidorol nem is beszelve.
    Azaz ha kovetjuk a logikadat, akkor itt egy sokkal jobb minosegu kepnek kellene lennie, a renderidovel is alatamasztva ezt. De szo sincs errol..

• Aldaryn
    Hja, használj µtorrentet. :) Az a menő, kcisi, okos, aranyos.
  • Svan
    ha viszont az uj default threshold erteket hasznaltad(amirol feltetelezheto hogy ugy allitottak be hogy renderido megegyezzen regebbi verziokeval), akkor meg ezer bocs, mert akkor meg hulyeseget mondtam.
  • Svan
    A renderido valoszinuleg attol nott meg hogy "atskalaztak" a noise thresholdot.
    A hangnemert meg bocsanat,csak az uj vrayhelp ezzel kezdodik szinte.
    A ha uj verziot tolt le az ember akkor erdemes elolvasni a release notest vagy a what's new-t a helpben.

peace
  • nenad
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1088340831

postoltam egy kerdest, esetleg ha valaki tudja a valaszt megkoszonnem..
  • zsolesz92
    sziasztok most ismerkedek a programmal, ma szereztem meg és igen sötét nekem ez adolog. Ha tudtok adjatok pár olyan linket ahol vannak kezdő tutorialok, párral probálkoztam de nem nagyon megy.
  • Free
    itt mindenki láma csak én vagyok villamos :c)))