3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

repvez
Szaki én is támogatni tudom az ötletedet.A boxmodell repülö és a nurbs témakörbe tartozo tutoroknak örülnék.Eddig csak olyanokat találtam amiböl nem tudtam sokat kihámozni.

ThomasGins: Még mindig a szokásos vray gondok.Még egy valamit nem probáltam teljes win ujratelepités után felrakni.Hátha valami virus vagy mittomén miatt nem megy.Már 10 honapja van fenn az XP.
koszi mindenkinek!
a palyazat vegeredmenyet majd emailezze meg vki pls. (had nevessek egy jot! 😄)
CsaO!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Ha jól csinálta (a szervezést), akkor elõbb fogunk "jót látni tõle" (újra), mint hallani felõle. 😄

vagyis godspeed you!

Goodspeed you!!!

Free
Halle Nenad Jó utat és csak rosszat haljunk felõlled :c)))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

KisQbi
Minden jót Nenad!

(aztán csak jót halljunk felõled...)

szaki
végre egy ember aki bipedezik, de jó
több helyen is kikapvsolhatod, több módszerrel is
végre má egy manus aki bipedel
mond, hogy unhide minden
<H> -val menj a tárgykiválasztóba
fent írd be a biped-ed nevének elejét pl. bip01, mire az alsó ablakban csak a bip01-el kezdõdõ bipedek kerülnek kijelzésre ( ne legyen a szerkesztõben nem biped és mégis bip01 kalapja stb. tárgynevek, mert azokat akkor nem kell itt kijelölni), most OK
szerkesztõben jobb klikk és Hide Unselected és most csak a biped lesz látható
fent a felsõ ikonsorok közt beírási lehetõség (Named Selection Sets) írd ide pl. 'pali bipedje', majd enter. Ezt azért kellett ide rakni, hogy legközelebb itt a sorban kiválasztva ez kerül kiválasztásra. Most ki van választva és unhide minden, majd hide selected és már el is tûnik.
De ez csak az egyik biped eltüntetési lehetõség a sok közül

szaki
nenad, egy jó tanács, ha nem haragszol:
amikor repülön utazol és elképzeled, hogy az elõtted lévõ székeket vajon hány boxvonalból készítenéd el és milyen textúra lenne jobb, gondolj ránk, meg a stewardes hölgyekre, de esetleg arra is gondolhatsz, hogy a falon lógó lcd monitort miként oldanád meg, de legjobb ha a kettõt fûszerezed és éled az életed, meg a tengerparton hölgyek társaságában ne a labdák alakján filózz, hanem csobbanj bele nyakig a szabad maxmentes életbe, csak mondom, sokszór jót tesz

spongya
Mit tegyek ha van egy emberem és van hozzá biped, és kilók a biped az ember alól. Hogy tüntessem el???

Aldaryn
Huh, én meg re...

Nosza, minden jót Nenad! Térj vissza úgy, s amikor jónak látod, de lehetõleg minél gyakrabban és mihamarabb. 😄

per aspera ad astra

fle go
Hova lepsz nenad?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

komolyan mondtam, nem random, csak viccesen fejeztem ki..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
Szoval csak ugy randomra kimész😊

\"So always look on the bright side of death\"

Szia Nenad, Sok Sikert! Ide meg várunk vissza 😄

ja poen. ha mar audi palyaztrol kilogtam az npowersoftware galeriaban, majd lathatjatok egy darabjat, a turbinat. 😄

koszi,
par honapig csak ulok, csukott szemmel es addig kozelitem egymashoz a fizikat es a metafizikat mig ossze nem ernek
😄

Aztan meglatjuk.

ThomasGins
Soxerencsét akkor!
Mivel fogsz foglalkozni?

ThomasGins
Reflect-nél a refl.glossiness 0.8,sudviv meg marad 8😊

vegul megis elrendezodott minden, ugyhogy Hetfon elmegyek.
MINDENKINEK MINDEN JÓT!

majd latom hogy tudok forumozni, bar ketseges hogy lesz alkalmam es idom ra.

szaki
Nenadesz kicsit felcsigázott és azt említette, hogy itt, ráérõs kedvemban annyit írogatok, hogy ezt az idõt miért nem fektetem tutorial készítésbe.
Milyen igaza van. A legegyszerûbb tutorkészítési mód, ha valaki felveszi közvetlenül a max-ban amit alkot és azt másokkal megosztja.
Valami kikérdezõs valamit azért mégiscsak kellene feltenni, hiszen ki tudja kit mi érdekelne. Free is tervbe vette ezeket és a hasonló dolgokat.
Tán mások is továbbléphetnek, mert amit mutogattok renderképet, azért mégiscsak valahogy elkészült. Vannak szabad képernyõk film-capture programok, semmibõl se múlna, klikk az elején, klikk a végén, aztán már mehet is fel a netre. Nem igaz ?
Felmerülõ témák, amik érdekelhetné másokat és ezeket 1-10-ig pontozni kellene, az érdeklõdési arányának megfelelõen, pl.
1. - biped létrehozása, ujjszámok és lábfej beállítása, lépéslerakás, animálás
2. - boxmodell autó
3. - boxmodell emberfej
4. - boxmodell repülõ
5. - nurbs
6. - maxscript
7. - textúrázás
Na, de ne csak én adjam az ötleteket, hanem más is, mert nem ismerehetek mégse minden területet a maxban olyan sokrétû a dos-os verzió óta
Ja. Mielõtt elfelejtem Nenadesznek köszönhetõen, aki megadta ehhez a lökés, készítettem egy 40 perces Biped létrehozása, beállítás és animálása tutor-filmet, ha ezzel kapcsolatban van valakinek igénye szóljatok (kb.400M)

Free
naha síma felszin nekem menne. de ezt hogyan alkottad? hogy ilyen porózus szerû a felszine vagy mi tehát nah érted ....

(bevette a mai fogalmazás gátlóját)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

ThomasGins
Jogos,vizszintes felületen pont olyan mint a tükör. Ha poros akkor ilyen homályos,de csak a tetején.
Nem tudom miért ilyenre csináltam,pedig láttam már pár száz liter higanyt sajnos.😊

nézz meg egy lázmérõt!
ahiganymajdnem olyan tükrözõ, mint a nikkel.
meg kompozícióóóó...

ThomasGins
Nem tartok itthon higyanyt😊
Melyik render nem jön össze?

repvez
Nekem bevallhatod, hogy ugy fényképezted<#nevetes1>.Nagyon jo.Bár csak nekem is már csak az lenne a gondom hogy milyen NFR-re használjam ki a processzorom képességét.(A render még mindig nem jon össze<#rinya>)
ThomasGins
kis causticsal
ehune

ThomasGins
Mindenki expon van?😊
Akkor egy NFR.

powerskin baszik normalisan mukodni, az 1.0 ba sem adta.
maskeppen meg nem lehet loftolni normalisan.

Malakai
Másik topic... 😊
Ezzel a demóval én se fogok többet szenvedni, nagyon gáz, megint belekezdtem egy modellbe, de kifagyott és nem tudtam folytatni, szal gáz.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Elõadni? 😄 Nem, csak látogató leszek.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

grizzly21
és elõ is adsz? vagy csak nézelõdsz?

ilyenkor fasza hogy legalabb nem kell ujrautholni

na ujrateszem az egesz maxot, ezt a gany meg leszedem amig nem lesz jo verzio.
egyebkent a velemenyem az hogy muveszi celokra jo, (bar az engine sokkal tobbre kepes) de maxos kornyezet miatt elegge nehezkes a pontos melo benne.
lehet csak baro korulmenyes.

Malakai
Igen, azutáni napon is ott leszek.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

grizzly21
gyüttök e holnap media expora?

jóvanna! tom,hogy scroll ésén is anyázok rendesen,amikor autocadból maxba megyek.

Malakai
Nálam most teljesn meghalt a power NURBS, mindenen befagy, sztem nálam vmi nagyon elromlott benne...
Nekem mindig összejön az ilyen. 😄 Meg majd max újra felteszem.
Bár így nem jó, hogy néha le tud fagyni, aztán utána nem lehet folytatni a modellt. 😞

(\__/) ( X.x) ( } . { )

sot megint eltunt ket kibaszott menupont, bar az a lama miatt van akinek segitettem, megnyitottam a filejat es max behalt, mindenfele maxscript uzeneteket irt a kepernyore es kesz.

nem megy semmilyen muvelet akarhogy masolom.

Malakai
Eltûnik? Nekem csak kiírja, hogy a DEMO verzióban nem lehet betölteni az objecteket, úgyhogy freezelve van. Eltûnés nekem nem volt, nem lehet, hogy sérült a file?
Amúgy másik topic. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

hopsz most meg megy? 😊 ez meg mi?

mondd el nekem is mert vazz kifagyott es mar jol benne voltam egy asztali oraban! Afene essen bele, amikor betolti eltunik minden..

Malakai
Jólvan, rájöttem, hogy folytassam, legalábbis azthiszem. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Csak próbálgattam, meg belekezdtem vmibe még délelõtt, most próbáltam volna folytatni, mire most olvastam végig a demós szöveget, nem lehet betölteni objecteket, na ennek "nagyon örülök"... 😞
Szerk: Igazából csak ismerkedek még a NURBSel, mert azért picit más gondolkodást igényel, mint a poly. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

megdoglott a forum? 😊
senki?

csinaltal vmi erdekeset vele?

es az nem is pan. csak hogy kepben legyunk

ezt tudom, de azert ugye nem gondolod komolyan hogy rajzolas kozben a billentyut nyomogatod? Nem egyszerubb megnyomni a kozepso egergombot es oda huzni ahova akarom, semmint talaltagatni az I-vel? ...

rajzolás közben, ha nyomsz egy "i" betût akkor panningol.