3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aquli
A függöny amúgy Nurbs (két nurbs line blenddel (asszem, nem értek a nurbshöz) összekötve). De a bump valamiért nem látszik rajta. Amúgy egy kicsit még így is túl átlátszó. Azt a Vray automatikusan kezeli, hogy ha a reflectet (gyak. az átlátszóságot) növelem, akkor több fényt enged át az anyag, vagy azt nekem külön kéne állítanom valahol? Ha igen akkor hol lehet?

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

Aquli
Most velem mi a problémád?

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

ThomasGins
A függöny nekem is bejön nagyon,megnézném jobban elhuzva is😊

\"So always look on the bright side of death\"

elmondom privatban

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

szaki
Ne légy má ilyen, ha más írta volna az elõzõ dolgokat ugyanúgy válaszoltam volna neki. Semmire nem beszéllek rá. Elmondtam az anim és környékérõl a váleményemet. Ennyi, de ahogy gondolod, csak közben van itt fent egy kis bökkenõ Aquil személyében, s még sokan mások, akik tudják, hogy, ha az anim környékén döntenek és akarják is csinálni, azt tuti kamatoztathatják egyszer. Ne csüggedj, most ez van, de holnap jóra fordul. Részemrõl is lezárva, de nagyon jó ötletet adtál tutor írás kapcsán. De szerinted, nem egyszerûb, ha a tutorírási idõt, ami olykor néhány órás is lehet, inkább azt az idõt élõ webcamos képre kellene szentelni? Így sokat több anyagot látnak, szerintem. Vagyis nem kell körmölni, képet beszúrni meg ilyemi. Az egy dolog, hogy a 3dtotal-ba beír valaki, nyilván profi dolognak kell lennie.

a fuggony anyaga nagyon jo, a szonyege is.
a renderido oriasi viszont. Ott vmi gond van

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aquli
Hi!
Itt az interiorom mostani állapota: klikk
Érdekel a véleményetek. Tudom, a szõnyeg lebeg, ez egy ilyen szõnyeg :p (majd a legközelebbiben jobb lesz, csak a vraydisp modif. az egész szõnyeget feljebbvitte egy kicsit.
A fotelt úgy nézzétek, hogy még nincs rajta material, csak ez a szín. A világítás meg túl sötét, csak az elõzõ beégett, ezt meg nagyon levettem, majd a kettõ közé kell.

egyebkent meg ha ennyit szeretsz irni igazan irhatnal tutorialokat..

sztem ezt a flamalest itt es most fejezzuk be. Nem vagyok semmi jonak elrontoja, talalkozzal, beszelgessel, szervezkedjel stb, csak ne mondd mar meg nekem hogy mi az amitol jol erzem magam... Foleg ne tobb mint 20 eves szamitogepes multal magam mogott.

szaki
www.3dsmaxtutorlivecam.hu

szaki
Hidd el ezt te csak így gondolod, hogy a gép elõtt ülve idõpazarlás. Ezt most pont azért gondolod így, mert még a héten nincs munkád. Amikor meg lesz (jövõ hónap 2. hete), akkor már teljesen fogod látni a világot.
A számítástechnikából nyugodj meg, hogy meg lehet élni, de a kitartást az nagyon kell, mint amikor létrehoztál bármilyen scene-t. Az pont az. Annak idején volt 1 hónapra egy ZX81-em, oszt úgy visszaadtam a manusnak, hogy csak úgy füstölt. Aztán c16-on rájöttem, hogy lehet programozni is, aztán c64, baromi nagy kitartással, de haladtam, ahogy te itt az animzással. Nem akarlak elõrébb lökni, hogy átjuss egy buckán, ami a rögös út közepén van, mert tudod milyen irányba kerülheted ki.
szaki kiselõadását hallották... köszönöm... köszönöm... nincs feltünési viszketegségem, de ha majd én is ilyen helyzetbe kerülök megköszönném, ha elõrébb lökdöstök....elõre is kösz

szaki
hát éppen ez az, de vannak akik a tanulás mellett a szabadidejük egy részét animmal töltik, tanulgatják, jobb, mint a kocsma.
Tökéletesen megértelek, csakhogy, ha már valaki itt szerepelteti a saját kész képeit, akkor tán csinált valamit és megmutatta magának, hogy õ is megtudja csinálni. Tehát máris csinált valamit. Vagyis ha a sok scene-t, amit elkészített egy nagyba fektetné, amin fokozatosan meg tud csinálni valamit, akkor nem ugyanonnan kezdené, hogy ja ez megvan, hû ez is, és a végén 30-40-et alkot évente. Készítsen el a manus egy kitalált helyszínt, majd abba készítse el ezt, majd azt és amikor ezeket készíti, azt a netre irányítja, hogy más rögtön láthassa, hogy éppen egy "anim mühely"-ben éppen animot készítenek és jelenleg, mondjuk egy épület belsõ moziterme. Hidd el akik csak most kezdik, vagy moziülést nem készítettek, azok falni fogják a képeket, mármint az elõttük valaki által készített modellt.
Az ember általában 12 óránál (mai világban) nem dolgozik, ha többet dolgozik, akkor elgondolása szerint megszedi magát, majd létrehoz egy céget, vagy valami jövõt eszelt ki magának. Ne legyen animozás, azt csinál amit szeretne, vagy kicsit szeret. tehát a fennmaradó ideje az alváson kívül eléggé sok, amibõl csak a felét töltse az anim tanilásával, s máris halad öles léptekkel elõre.
Amikor az ember "nyeregeben" érzi magát megnyílik a világ, s máris más a felfogása. Ha pedig nincs munkája (nem rólad van szó, mert te bármelyik pillanatban talász munkát ezzel a tudással, reklám helye), akkor csinálja az animot. Miközben referencimunkákat csinál, az idõ alatt megtanulja, ha pedig egy cégbe botlik, akkor már lesz is munkája.

A mit csinálok én vagy a másik, azt nem árt tudni másoknak egy ilyen nyílt tutornézés kapcsán. Ha valakit érdekel az tuti néz, s haverról haverra szál, hogy lám létezik egy ilyen web-hely, ahol manusaim megcsodálhatják és akkár meg is tanulhatják az animozás csínját-bínját.
Ha nem haragszol, néhány mondatod bátorkodom nem elmondani mit sejtet a háttérben. De az tuti, akárki is legyél, mint a többi manus, segítessz másokon és ezt köszi mindeninek. Náhány dologban, ha nem segítettek volna, ma nem tartanék ott, ahol tartok. 3 éve egy golyóból szemet toltam be és szájat húztam, oszt család és a környezetm tapsolva összegezte, hogy milyen tök jó. Ma már feldobnak a képeitek, oszt nyilván én is próbálok olyan "profi" lenni, mint ti. Csak mondom. De jó. Milyen nagy szavak ezek. Hát nem?

ja es meg 1 aprosag, en nem tervezem hogy az eletemet szgep mogott elem le.
Nemtom ezzel mas hogy van, de sztem nagy tekozlas lenne. 😊

sztem te nem vagy kepben az itt levokkel kapcsolatban,

nagy reszuk meg tanul, ez 1, a masik reszenek tobbe kevesbe van stabil munkaja (nekem eppen nincs 😄)
a masik dolog meg ha kell szivesen csinal az ember videotutort, magam is keszitettem parat, bar lehet felreertettem azt amit irsz de mikozben melozol igen kicsi az eselye hogy valaki eppen raaer, es aminek meg meg kisebb az eselye, hogy valakit eppen az a temakor erdekel amit eppen csinalsz.

szaki
NENADESZ ÉS MINDENKI:
bátorkodom megemlíteni, hogy amikor annak idején valaha oszt kezedbe vevéd akkoriba golyós egérkédes, s elsõ animációs kancsódat végre negyed óra alatt megalkottad, akkor nagyon örülhették neki, oszt az autvezetést az ember a születése pillanatában se tudha, hanem megtanulja, de mivel szerény hazánk táján nem vagyon oly sok animációs oktatási lehetõség, mint ahogy gondolnád, oszt baromira jól esne inci-finci kezdõknek, hogy tán vannak olyan emberek, akik nem magukat mutagoatják, hanem "dicsekednek" azzal amit tudnak, s akkor mán piszkosul nem dicsekvés, ha oszt megosztják másokkal szerény tudásukat, s õk is vala egyszer animátorok vagy éppen egyéb, az animció területén, s vala egyszer hazánk kis területén egy kicsinyke de szolíd, szerény társaságból álló MINIPIXAR, ahol igencsak komolyan meglehet, majd tanulna az animálás és egyéb dolgot, hogy vala kis csapat kezébõl egy egész estés animfilm jöjjön ki.
S bátorkodom elmondani az élet útjai rögösek ugyan, de kiszámíthatatlanok oszt nagyon is rajtunk függ, hogy akarunk-e valamit, vagy nem.
Lehet, hogy egyszer vala 3 év múlva a MINIPIXAR munkatársai és "szakvezetõi" közt foglal helyet Nenadesz, Aldaryn, Free, Ronin, Flegos, Youth ... és még sokan mások, s nagyon szép emlék lesz higgyétek el visszaemlékezni 10 év múlva, amikor még itt írogattatok (talán írogattunk) egymásnak.
Bilibe lóg a kezem? Nem hinném. Csak az a bajotok báránykáim, hogy piszkosul féltek a sikertõl. Uff én a szürke egyszerû, mezei ember szavait hallottátak.
(tán fel kéne a kapcsolatot egymással vennetek oszt össze kéne dolgozni, hiszen õk fent, de más is már némiképpen bizonyított az anim téren, majd egyszer kiderül, hogy sikerült-e mégis ez az elgondolás)

magamutogatok biztosan orulnenek neki 😄

szaki
szerintetek nem volna célszerûbb, ha, amikor terveztek a netre menne a maxnak egy képrészlete és más is látná? nem baj, ha nem, de ez piszkosul érdekes lenne, ha persze nem töltötök fel vagy le, ha meg hadititkos dolgot csiáltok az más, nem igaz?

Ohh, dehogy ittam meg ennyit, elvbõl sem fogyasztok alkoholt, csak gondoltam csinálok valami dolgot, ami elég nörd ahoz, h ide benyomjam 😊

galéria: tempmaxer.uw.hu

fle go
Asszem rajottem

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

megoldas gondolom ugyanaz

fle go
Udv!
Nekem hasonlo kerdesem lenne mint nommy-nak csak a 3D glu-nal, meglehet hatarozni valahol hogy pl az 50. frameig follyon a folyadek az utana kovetkezokben pedig megszunjon a folyas es csak az edenyben lotykolodjon?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

mar lemondtam.
Lol, nem tudtam volna kijutni a megadott idore.
Tripla csoves oboa.

Free
Sajnálattal hallom. de szorítok neked hogy jó utad legyen :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

npeter
ez jó. tetszik.
ennyit +ittál?<#kacsint>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

olvasd el a max tutorialokat.

Mop
Hi!
3-napja kezdtem el tanulgatni a 3D Studio Max 7-et, úgyhogy elég kezdõ vagyok. 😊
A kérdésem az lenne, hogy hol lehet beállítani a tükrözõdõ felületeket?
Játszadoztam már a beállításokkal, de még nem sikerült rábírnom, hogy egyik tárgy tükrözõdjön a másikon.
Ha ez segít, akkor egy tükröt szeretnék csinálni.

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel." - Bertrand Russel "Mi értelme a tükröt vádolni, ha nem tetszik, amit látsz?" - Gogol

na ugy tunik lelepek a heten, max jovo heten, nemtom belefer meg befejezni ezt az audis ccuccot.

NFR kép

galéria: tempmaxer.uw.hu

grizzly21
SENKIT nem dob fel a téma?
emberek 5ezer dollár forog kockán😊
kicsit több aktivitást kérek😊

megalsz az adott framen, es csinalsz egy snapshotot, kicsit trukkosen mukodik, mert 100% partcilenak kell latszania..
szoval mondjuk 0-100 ig animalsz, es 101 kidobod a particle systemet es a snapshot el.
tools/snapshot

Sziasztok!

Valaki tudna segIteni abban, hogy a PArray particle-t lehetséges-e leállItani egy bizonyos idõnél?Tehát, hogy ne generálódjon több és megmaradjon ami már megjelent.
ThomasGins
Ech,ezt a részt nem olvastam.

kell belso is a palyazat szerint 😞
ja, rhino

ThomasGins
Gondolom rhino,ugye?

ThomasGins
Jól néz ki!
Sötétitett üveg,semmi belsõ?😊

kis update, nagyreszt filoztam mely reszek hol legyenek, plusz ugy nagyjabol megvan az osszes vagat helye, (modelben holnap) bele kell huzni mert kell meg a belso is!

audi_v0.3

grizzly21
helyes link:
klikk

grizzly21
FLash verseny

Erre a versenyre csinálok 1-esetleg 2 játékot, amiben felhasználnék 3d-s képeket. (pont mint abban a régi méhesben). Ehhez kellen valaki aki ért a maxhoz, de nem kell hogy profi legyen, rajzszerû, de azért pofás 3dsmodellek kellenek (viszont tényleg egyszerûek mivel egy flash játkhoz lenne)
A verseny fõdíja elég sok pénz mint ahogy látszik, szerintem ezt megnyerni sok esély nincs, viszont egy 100S-os vétel még összejöhet szerintem. Akárhogy is fizetni nem tudok érte, én is csak hobbiból csinálom, de ha valami pénzt ki lehet belõle hozni, akkor azt természetesen felezzük.
Akit érdekel irjon ide, vagy privátba. köszi

vray

Véleményt kérnék. Animáció renderhez mellik a jobb: Brazil v. Vray ???

hiftu
www.3d.sk-n körbenéztél? Van ingyenes (bár nem túl nagy felbontású) képszekciója. Talán referenciának még elmegy.

Digitális fényképezõ?...

Evogordon
Honnan lehet képet letölteni arcról oldal nézetbe meg elõl nézetbe kéne?

Sziasztok!

Szerintetek mi lehet a gond? Nem akarok windows-t telepíteni! 😞(
hiba<#falbav><#fejvakaras><#help>
ugy gondoltam hogy kb 60 ev mulva epulhet egy ilyen, talan meg meg is erhetem.
Majd valamelyikotok vezeti nekem 😄
szoval a szarny ala fog kerulni par trubina, illetve a hatso az eleg nagy teljesitmenyu, szoval valamilyen szinten mint egy harrier jump jet, csak itt a "kemeny" fixen elol van. Illetve majd gondolkodom meg hogy hatra is tegyek egyet, hogy egeszen lassu sebessegnel is fel illetve le lehessen szalni vele.
(eredetileg ugy gontoltam egy 120 kell, mint pl egy cessnanak)

Vízel mûködõ mágneses? Lol..

Más:Belámultam. Egy ideig nem maxoztam és most nem tudom... egy particle rendszernek akarok fényt adni. Hogy tegyem ezt meg? Egy galaxys szerût akarok csinálni. Tudom hogy vant fent ilyan tutoruil, de nem videoposttal akarom megcsinálni hanem V-rayjel. Arra kellene megnézni hogy kell.

Aldaryn
Frankó formavilág. 😊 Pezhajtású gördöny kapszula. 😊 Most akkor ez repülni is tud majd? Mert ha igen, akkor mi adja a felhajtóerõt? Ha meg nem, akkor szerintem építs bele valamilyen vízzel mûködõ mozgó alkatrész nélküli mágneses meghajtó rendszert. 😊

per aspera ad astra

cukorka az eszed tokja!
😄

hydroplan az a repulonek az a fajtaja ami nem tud szarazon menni, hanem vizrol szall fel, es vizre szall le.

Youth: HYDROplan. Nem feltétlenül kell szárazon mennie. Tudom hogy általában tudnak szárazon is menni, de nem az az elsõdleges funkciójuk.