3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KisQbi
Senki nem reagál? Autodesk megvette az Aliast!! Ez azért durava...
MAX - MAYA egy cégnél.... mi lesz ebbõl? (én pánikolok..)

hunkircsi
Egyébként bejelenteném, hogy a Magyar 3D Studio Max honlap új pályázatot hirdet 3D kategóriában. A versenykiírás részleteit meg lehet tekinteni a www.studiomax.hu oldalon.Magyar 3D Studio MAX honlap
A zsûri, díjak és a határidõ, még nagyon változó, de a versenytémakiírás végleges. Lehet nekikezdeni gondolkodni az ötleten és a megvalósításon! És ha bárkinek van valami véleménye, vagy hozzászólása a versennyel kapcsolatban, akkor azt ezen a fórumon priviben jelezze felém. Köszönöm!

Ki korán kel, poligont lel.

hunkircsi
A Hunkircsi ÚJ oldalán is kint van! Tessék leszedni onnan...:-) www.studiomax.hu

Ki korán kel, poligont lel.

RelakSfromhome
Nah, miután megnéztem a mayát, visszajutottam a max-hoz. .lwo-ba mentõ plugin létezik-e hozzá?

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Nem mérgelõdök, hanem már mosolygok az egészen. Valahogy azt hittem az elején, hogy komolyabb lesz a pályázat, de a zsûri is egy nagy vicc, mint a közönségszavazás. Az azért elég durva volt. A zsûri ugye csupa építész, és ha ez a lista a véleményük, akkor ne csodálkozzon senki, hogy a magyar építészet a padlón van 😉. Másrészt a legelsõ munkákban a befektetett energia kb 0. Egyik csak sok sok boxból áll és még textúra sincs rajta (3. helyezet, + közönség díj). Ja és leírás szerint még csak nem is saját ötlete az ipsének. Ebben az esetben viszont grafikát lehetne osztályozni, hiszen lemásolni valamit nem nagy kunszt, de grafika sem nagy durranás, hiszen tényleg csak sok sok box az egész (vagy poly, de ez most mindegy).

A fény és tömegnél is azt a hajós képet indokolatlannak tartom. Pl nekem egyik kedvenc képem az a váróterem volt (ez már nem fény és tömeges kép). Abban volt építészeti érték és elméletileg még saját ötlete is volt a srácnak. No mindegy így jártunk...
Dichter
A 3. helyezett járt a legjobban. Övé a közönségdíj is...

youth
Ez nevettséges!! Nehogymár ilyen nyerte a kültéri cuccot: kép
ááá nektek is elõrébb kéne lennetek :/
Mindegy kár ezen mérgelõdni, úgyse változtatnak rajta már.

Youth

huhh Frenkie de szar eredményt értünk el palyazaton 😊. Na majd legközelebb...

itt a lista : link
a nano gáz... sérülékeny, szétesik... ha van idõd visszaszaladgálni vele a boltba akkor okés... bár nem tudom, hogy az andrássy-n mennyire állnak a helyzet magaslatán ebbõl a szempontból... <#vigyor>

ha még kapsz vhol, akkor a mini-t ajánlom, nekem nagyon bejön, strapabíró, masszív...

ha meg sok pízed van, akkor a 60G-s sima iPod

\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs

repvez
Az a fiat 500-as tutor nagyon jo,probáld ki feltétlenül abbol biztos megtudod csinálni.Hunkircsi régi oldalán megvolt magyarul is.
grizzly21
nananananaaa! nem azért járunk be iskolába!😊))

szaki
klikk a tárgyhoz rendelt physique-re, majd ott nyisd meg az emnvelope-ot, az átható görbe beállításához, majd aadig állítsd, amíg egyes részeket nem visz magával ha nem akarod, a hátizsákhoz érdemes + alakot használni, amit a physique-ben add-al hozzá kell rendelni, majd ha akarod akkor futás közben a hátizsák fel-le ugrál, ahogy a valóságban, ha nem megy akkor szólj és megpróbálom megmutatni

Aldaryn
Volt egy idõ, amikor mindenhez iPod-ot adtak. 😊 Amúgy ez a nano nagyon fasza dolog. Lehet veszek egyet, jó régóta szemezek már valami hordozható audió eszközzel az unalmas órákra...

per aspera ad astra

www.3dtotal.com - free stuff, tutorials - rengeteg sok segítséget találsz,bár angolul, de szerintem nem lesz vele gond.
auto készítése : http://67.15.36.49/team/Tutorials/fiat500/fiat500.asp

ha valaki lenne olyan szives és segitene hogy kell egy autot elkésziteni 3ds max !!!elõre is köszike! keresni a [email protected] msn cimen lehet!
Szaki...én is bipedezek és sehogyan sem tudom megoldani,hogy a mozgás ne legyen torzító hatással a modellem olyan részeire amiket nem kellene eltorzítani. Már sokat tököltem PHYSIQUE módosítóval, mégsem sikerült átható eredményt elérnem. Egy jelenet beállításához már elegendõ, de egy folyamatos anim elkészítését még nem sikerült összehoznom, mert valami mindig rosszul módosul(kabát-hátizsák)...Ha vannak ötletek-tanácsok szívesen veszem....

Malakai
Bazz, renderelõhöz iPod... 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

egy kis Maxwell hirek.
Maxwell home
oryon
Aki meg akart ismerni engem vagy a társaságot az megkeresett és megbeszéltük, hogy hogy ismer meg, hol találkozunk és így jópár új embert ismertem meg személyesen...csak szólni kell! 😊

"néma gyereknek az anyja sem látja a fától az erdõt" 😊

Oryon

KisQbi
ha egy object a kettõõ akkor weld-ed össze a pontokat...
ha megvan és nemjó akkor az a baj hogy külön smoothing groupok.... (ha reksz rá egy Smooth módosítót elvileg megoldódik... vagy rakd közös smoothinggroupba)

Evogordon
Hi valaki tudna abban segíteni hogy hogyan lehetne úgy össze illeszteni az arcát magával a fejjel hogy ne látszódjon ??
kép

piktor
No, a lényegre már rájöttem... :-) tárgytalan a kérésem.

grizzly21
ezért lett volna jó 5let SGs pólóban menni, egys név felirattal pl😊

Evogordon
Ha vray-t használok akkor elsötétedik az ég amit beteszek az enviroment-ba, ezt valahogy kilehet kapcsolni?

piktor
Sziasztok!

VRay SSS tutorialt tudtok valahol? (Tudom Google, de azért ha valakinek van egy jó tutorja az ne tartsa magába!) :-)
(Nincs sok idõm, de van egy ötletem és ahhoz kellene. Nincs idõ kísérletezni a beállításokkal.)
Köszönöm!

szaki
nagyon egyszerû, elõször...
ja, kértél lent valamit, azt, hogy : "Mit tegyek ha van egy emberem és van hozzá biped, és kilók a biped az ember alól. Hogy tüntessem el???"
feljebb válaszoltam rá, megkaptad?

spongya
Bocs, hogy folyton kérdezgetek, de csak azt szeretném megkérdezni, hogy hogy lehet a karakteremnek úgy kulcsframet adni hogy az a videó során is úgy legyen?

Vagy ha van valakinek egy jó tutorial-ja akkor azt légyszi linkelje, vagy küldje el a [email protected].

Kösz mindent!

Aldaryn
Hmm, akkor annyira nem sajnálom, úgyis tudni lehetett az új feature-ökrõl. Viszont... viszont azaz érzésem, hogy egy rakatt SG-s arc ott volt NME-n, és ugye, információáramlási problémák miatt senki nem tudta, hogy más ott van.

per aspera ad astra

Malakai
Volt 1-2 elõadás ami jó volt expón, de sok kicsit gyenge volt. Max8 is gyengus volt szerintem pl... 😞

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Gorvik
"Volt olyan hogy a bemutató közben elszállt max"

És nem is kevésszer

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!

Gorvik
Persze hogy kevesen voltak, mivel nem reklámozták. Én is csak "véletlen" mentem el, hála a Galaktika pályázatának.

Ha tudtam volna milyen elõadások lesznek, mind a két napot végiglültem volna.

Szükség lenne több ilyen elõadásra. Egyáltalán vannak ilyen ingyenes elõadások?

Mivel én szombaton voltam, akkor igen. Volt olyan hogy a bemutató közben elszállt max 😄D
Ja meg a Stormregion-ös srácnál nem akarta betölteni az objektumokat a progi (pályaszerkesztõ), így sok szöszmötölés árán, de végûl összejött.

Fõleg az volt a probléma, hogy a textúrákat ugye a max nem húzta rá az obj-ra, mert CD-n voltak a fájlok, és ugye nem oda hivatkoztak, így utólag kellett ráhúzni.
youth
Gorvik
Mindenesetre a Maya topicban ajánlották a Polytrans-ot, utánanéztem, jónak tûnik.

grizzly21
csak mert sokan azt mondták hogy rossz volt a szervezés, pl beállítási gondok voltak az elõadás közben, rosszul volt szervezve, az elõadások se voltak olyan színvonalasak. stb Fõleg 3d volt ?

Gorvik
Thx. Nem tudom megnézni/kipróbálni most, de a Panzers egyik fejlesztõje mondta a New Media Expo-n, hogy külön plugin kell hozzá.

Aldaryn
Obj importer/exporter plug. Elvileg már default cucc MAX-ban.

per aspera ad astra

Aldaryn
Szerintem épp elég ember volt ottan. 😊 nekem tetszett. XSI bemutatók nagyon jók voltak. Sajnos szombaton nem tudtam ott lenni.

per aspera ad astra

Szerintem jó volt, szükség van itt MO-n ilyenre. Sajnos azt tapasztaltam elég kevés ember volt, ott, többre számítottam.
grizzly21
aki volt mi volt a benyomása az exporól?

Pitbull90
a Reactor résznél Properties>Concave>Use Mesh... ezt jelöld be... nekem így mûködik...

&#931;&#959;&#966;&#953;&#945;

Evogordon
Azt hogyan lehetne megcsnálni hogy bele essen a golyó? Mert mintha a hálója nemengedné hogy bele essen.
.avi

Gorvik
Megtudjátok mondani, hogy hívják azt a plugint, ami átmenetet biztosít objektumok számára a Max és a Maya között?

Nem tudom ki volt a New Media Expo-n, de a 3ds max 8-ról, amit láttam az nagyon tetszett, úgy látszik megoldották teljesen a haj, fû problémáját. Meg a textúrázásban is elõreléptek, igaz nem vagyok valami tapasztalt ebben a progiban, de így is láttam a fontosabb elõrelépéseket.
spongya
Bocs, hogy folyton kérdezgetek, de csak azt szeretném megkérdezni, hogy hogy lehet a karakteremnek úgy kulcsframet adni hogy az a videó során is úgy legyen?

Vagy ha van valakinek egy jó tutorial-ja akkor azt légyszi linkelje, vagy küldje el a [email protected].

Kösz mindent!

szaki
kösz az igény infot

Malakai
Log out? 😊 Csatlakozok a többiekhez, jó pihenést, kikapcsolódást!
Azért remélem minél hamarabb újra "láthatunk"... :$

(\__/) ( X.x) ( } . { )

most akkor hova is mész?
mindenesetre jó utat, nézz a lábad elé!