63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
De ami még beteges...
link -
(és vajon megtellik-e a csapattal a terem,ha a visszajöttek ott is maradnak?:)) -
bencsab #31350 hehe, mik nem jutnak az eszedbe....
és vajon a "másik" topicba is benéz? -
Azon töprengtem, hogy vajon SG-s mod benéz-e néha az Oprendszerek és Felhasználói programok legnépesebb topikjába...
(Ez kb olyan dolog, mintha a világ minden nemzete aláírna egy szerződést, hogyha valaha rájönnek az időutazás módjára, mikéntjére, akkor a legelső dolguk legyen egy időutazó különétményt küldeni a szerződés aláírásának pillanatába, és helyére, elvégétre, ha optimálsi minden, akkor az aláírást követően a terembe már meg is kellene érkeznie a csapatnak. ^_^) -
create/shapes/text -
sziasztok megint én, tegnap óta egész jól haladok, de megint elakadtam. nem találom a fontokat. vagyis nem találom azt a gombot amivel tudok irni. max7em van. merre keressem? -
Yo!
Vágja valaki a vray distributed rendert?
Mind2 gépen fent van a max, a vray. A szerveren fut a vrayspawner. A lan kapcsolat aktív. A DR is látja a szervert, felismeri a gép neve alapján az ip-jét, DE MÉGSEM
"VÁLASZOL" render közben, vray log írja hogy: render host not responding.
max8, vray 49.03 -
Svan #31345 hasznalhatsz tga-t is. Az is veszteseg nelkuli formatum -
Muhahah... TIF az tömetlen default. Bár a formátumba implementáltak már pár veszteségmentes tömörítőt is, LZW-t, ZIP-et, de ahogy néztem, mág (sajnos) JPG-ben is lehet tömöríteni, ami maga után hozza azokat a szuper felhasználókat, akik átküldenek egy eredetileg 300MB-os stúdióanyagot 0,1KB-ra leküzdve a JPEG tömörítővel, és még engem fognak lecseszni, hogy miért akkor miért TIF-ben kérem az anyagot, mert ők a faszagyerekek. ^_^ -
...persze hogy mi a különbség a kettő között azt nem tudja :) -
Ennek egyszerű magyarázata van a TIF tömörítetlen, vagy (közel)veszteségmentesen tömörít, ha beállítod neki, míg a png egy tömörített formátum. A tömörítettlen formátumot azért sokkal könnyebb még tömöríteni. :)
Mellesleg szekvenciának nem túl érdemes tömörített formátumot használni a mozgó zaj miatt. :) -
Mondd ki!! Engem okolsz... :)
Amúgy tök érdekes. Most kirendereltem egy framet. A TIF lett 3MB míg a PNG csak 0,5. DE! És most jön a csavar! Amikor betömtem mindkettőt külön külön RAR-ba a PNG szinte maradt fél mega míg a TIF ennek a harmada.
Thomasgins jóvoltából megtudtam hogy a TIF-et is gyönyörűen kezeli a Flash. Úgyhogy azt hiszem ebben nyomom. Mik vannak... :) -
Akkor elég kaka feature. :D -
Szsvz ez nem bug, hanem feature. :P Ugye, oldalszám megjelölés nélkül az utolsó X száz hosszászólást látod mindig, ha pedig oldalszámra mész, akkor a legelső hsz-től kezdve X százanként leszámolva az adott oldalnak megfelelőt, amin mindenképp X száz fog megjelenni. :) -
Sztem is add oda neki, a szekvenciák használata, meg mask/alpha nem masterclass flash, szóval, ha még nem is egy űber az emberke, sztem akkor is tudja. :)
Annyi, hogy az alfák legyenek külön (is)...
A topicban meg nem lettek törölve a hozzászólások, csak ****os SG bug.. :P
Fordított sorrendnél, 125-ödik oldalnál minden ott van.. Amúgy eddig is bugzott nálam, hogyha a második oldalra mentem párszáz hozzászólást simán átugrott... Ha azt a pár százat akartam megnézni, akkor is a fordított sorrend műkdödött... -
nenad #31337 Luffi
na megint mi ganyolodott el?
ilyen mar volt a multban. -
és csak a mi topikunkba:(((( -
Oks, köszi! Akkor abban mentem ki aztán elküldöm a srácnak. -
Fisch #31334 muhhhaaaaahhaaaahhaaaaaa
-
amugy a banner is png-s aplha -
format c:-t nyomtak?:) -
nenad #31331 png alpha channellel, ebbe mentsd, ezt mar probaltam, nekem ment.
-
Szerintem képszekvenciaként adjad oda a megrendelőnek, ha ő ért flesshez, akkor azzal többre megy. -
Nem tudom, nem használtam még Flasht. TIF-et kezel? Vagy mibe mentsem ki? -
Hm, szerintem flash is össze tudja. :P -
Hehe :) Köszi! Mostmár megcsináltam a dolgot de legközelebb ezzel a technikával nyomom.
Aztán a kövi probléma :)
Az animációt .SWF-be kell kimenteni, mert a srác Flashben majd szórakozik vele, a kis anim a honlap része lesz, de úgy kell kimenteni hogy az alpha channelt is kezelje. Ha egyből .SWF-be mentem akkor tök fasza minden, nade renderidőre kiírt 40 órát. Most ha 39. órában kifagy cseszhetem az egész animációt.
Nincs arra ötletetek, hogy tudnám megoldani azt, hogy mittomén .TIF-be kimentem képkockánként és utána valami progi összefűzi a frameket .SWF-be, úgy hogy alpha channelt is kezeli? -
Ahogy Al is mondta, sokkal jobban jársz egy spline-al és path constrainel, szóval én is, meg még 10 fogorvos azt ajánlja... :) -
Ne doffold szét már az elején :) -
Ehh latom porog a forum mint allat ami jo dolog, nekem is belekene fognom valamibe...
Ja nenad gratula a munkadhoz! -
<nyar eso="0" ido="random">sör, bor, pálin </nyar><osz eso="1" ido="sz*r"> munkamunkamunka....
-
4D #31322 Hehe, télleg. -
Hehe... :o) Kocsmai verekedésre, vagy tárgalótermi verekedésre... :D -
Pedig egy path-al, és a pathon való sebesség megadásával sokkal jobban jársz. :P -
Egy kocsmai verekedésnél is elég hatásos fegyver lenne...:) -
nenad #31318 hatgorbito, bogarszek. :) -
Teccődős!
Elsőre azt hittem Al csinálta:) -
Ronin666 #31316 NFR:
Ma kezdtem bele, de meguntam, viszont az ülő része még nem jó. Sem a modell, sem a textúra.
-
Jah, csak convertálgatásnál praktikusabb. :)
Persze ha már van egy meglévő út, amit tovább kéne vinni, akkor azt convert toval rögzíteni kell.... ;) -
Ezzel a sub-objectel és közben a curve editorban az X,Y,Z görbék toszogatásával egész jól elvagyok mostmár... Köszi szépen! -
Jah, ez a profibb megoldás... De ugye, gondoltam, hogy ha pathot csinálsz a trajectoryból, akkor ez lesz a következő dolog. :P