3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vagy nem... Az a gáz a karbon az egy alsó réteg, felette még van matrica és ez az egész van belakkozva... Erre tudsz valami gyógyszert?
Youth
Az abbys fejlesztett teljesen procedurális 6-7 rétegbõl álló CF sahdert. Asszem megvásárolható náluk.
per aspera ad astra
Köszi! Szerintem jobb doffal...
Tud valaki segíteni karbon shader ügyben? Vagy egyáltalán karbon textúra nincs valakinek? 😊 nagy felbontás elõny! 😊
Tud valaki segíteni karbon shader ügyben? Vagy egyáltalán karbon textúra nincs valakinek? 😊 nagy felbontás elõny! 😊
Youth
Én is hasonlóképpen jártam.. dolgozgattam egy valamin.. aztán belekezdtem másba... felhúztam a textúra megjelenítést (matvh bitmap as close as possible)..
aztán a másik projectet nemtudom betülteni kifagy... kiderült hogy a 6000*1500as textúrát már nemtudja megjeleníteni úgy... mire rájöttem.. visszahútam 256*256ra a megjelenítést és jó lett... mák volt hogy kiderült...
aztán a másik projectet nemtudom betülteni kifagy... kiderült hogy a 6000*1500as textúrát már nemtudja megjeleníteni úgy... mire rájöttem.. visszahútam 256*256ra a megjelenítést és jó lett... mák volt hogy kiderült...
Csinálok egy képet 640*480-as felbontásba akkor 45 percig tart ha pedig 320-as felbontásba csinálom akkor meg nincs 2 perc. érdekes<#szomoru1>#szomoru1>
Sajnos nem megy ezzel sem. Keresztet vetettem rá, újrakezdtem. Az ilyen pillanatokban szoktam kiábrándulni a max-ból. Az autocad-ben már vagy 10 éve benne van a recover.
Hm, esetleg próbáld meg a MaxFileReadert... :/
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Sziasztok!
Van valami megoldás a MAX-ban a file open failed ablakra?
Semmi autoback-om nincs, semmi maxback, csak ez az egy fájl.
Két maxom volt nyitva, amikor lefagyott a gépem, újraindítás után csak az egyik fájlal dolgoztam tovább, ami nem sérült meg, viszont ennek köszönhetõen a összes autoback fájl erre vonatkozik.
Nehezen hiszem el, hogy a másik fájlból, az égvilágon semmit nem tud kiolvasni.
Nincs erre valami tool, vagy plugin?
Van valami megoldás a MAX-ban a file open failed ablakra?
Semmi autoback-om nincs, semmi maxback, csak ez az egy fájl.
Két maxom volt nyitva, amikor lefagyott a gépem, újraindítás után csak az egyik fájlal dolgoztam tovább, ami nem sérült meg, viszont ennek köszönhetõen a összes autoback fájl erre vonatkozik.
Nehezen hiszem el, hogy a másik fájlból, az égvilágon semmit nem tud kiolvasni.
Nincs erre valami tool, vagy plugin?
Azt? Nem a "show all triangle edges"-t? 😊
Mop, sorry, nagy kép. hsz.t töröltem. Kérdésed úgyis megválaszolásra került. 😊
Mop, sorry, nagy kép. hsz.t töröltem. Kérdésed úgyis megválaszolásra került. 😊
per aspera ad astra
Milyen viewport drivert hasznalsz a Max-ban?? (Customize/preferences/viewport/configure driver)
Ott kell kikapcsolni a "Display wirwframe objects using triangle strips"-et
Ott kell kikapcsolni a "Display wirwframe objects using triangle strips"-et
galéria: tempmaxer.uw.hu
nekem akisdobos címûújság jutott eszemberóla,annak a hátulján volt ilyen iromány. azon túl, hogy a cikk irója elég szerencsétlen,túl sokmindent nem tudtunkmeg.
nagyon szép.
Meg lehetne tekinteni a scenest?
Meg lehetne tekinteni a scenest?
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
NFR:

galéria: tempmaxer.uw.hu
Nem tudom, én izzasztom, de nem sikerült még nagyon komolyan halálba kergetnem. 😊 Az már tény, hogy MAX NURBS-nél mérföldekkel stabilabb kernel. Megdögleni akkor szokott, ha kapkodok, de szerintem ez inkább a plugin jelleg sara, mintsem a progié.
per aspera ad astra
Á, soha ne bánkódj. 😊 legalább tudjuk, mennyire zavaró, ha egy cikk tele van szmájlikkal. 😊
Hmm... elég brutál dolog lett ez a PowerNURBS, ha csak pár apróság, mint a filletelés, és egyebek miatt nyújtana többet MAX-os társánál, már akkor is szuper kellék lenne, de a rengeteg plusszon felül még stabil is. 😊
Hmm... elég brutál dolog lett ez a PowerNURBS, ha csak pár apróság, mint a filletelés, és egyebek miatt nyújtana többet MAX-os társánál, már akkor is szuper kellék lenne, de a rengeteg plusszon felül még stabil is. 😊
per aspera ad astra
DE, sot semmi lenyegeset nem mondott, csak elkapkodtam..... <#falbav>#falbav>
Ehheh... <#wow2>#wow2> Ennyi szmájli<#guluszem1>#guluszem1>egy cikkben!! <#merges2>#merges2> kész...<#szomoru1>#szomoru1> ez szinte olvashatatlan <#csodalk>#csodalk>. Nem idegsítõ? <#confused>#confused>
<#vigyor3>#vigyor3>
<#vigyor3>#vigyor3>
per aspera ad astra
Ehh...hat en nem csodalkozok azon, hogy az a kep lett a nyero amit belinkkeltel.
A ceg ahol dolgozom, benne van egy varosfejlesztesi projectbe ahova, palyazatokat kuldhettek be az epitesz tanoncok, hat senkit nem akarok bantani, de ennyi szennyet en meg eletembe nem lattam, es azok a lakasnak nevezett dolgok amiket terveztek....ejjj nem tudom melyikolyuknek lenne kedve lakni is benne, mert esetenkent lehet hogy valamelyik szep de hogy hasznalhatatlan az 1000%. Es szinte mind a panel lakasok formajara keszult, semmi forma semmi fantazia nincs bennuk, ugy hogy a jovobeli epiteszektol (tisztelet a kivetelnek) nem igen lehet varni semmit, ammi eleg sajnalatos.
Szivesen beraknek par palya munkat de nem tehetem sajnos, viszont akit erdekel nemsokara lesz epiteszeti kiallitas ami ezzel a projecttel kapcsolatos, ott megnezheto sot szavazhato a munkakra hogy melyik valosuljon meg, az en szvsz barmelyik munka valosul meg eleg silany lesz a project jelentoseget es meretet tekintve.
A ceg ahol dolgozom, benne van egy varosfejlesztesi projectbe ahova, palyazatokat kuldhettek be az epitesz tanoncok, hat senkit nem akarok bantani, de ennyi szennyet en meg eletembe nem lattam, es azok a lakasnak nevezett dolgok amiket terveztek....ejjj nem tudom melyikolyuknek lenne kedve lakni is benne, mert esetenkent lehet hogy valamelyik szep de hogy hasznalhatatlan az 1000%. Es szinte mind a panel lakasok formajara keszult, semmi forma semmi fantazia nincs bennuk, ugy hogy a jovobeli epiteszektol (tisztelet a kivetelnek) nem igen lehet varni semmit, ammi eleg sajnalatos.
Szivesen beraknek par palya munkat de nem tehetem sajnos, viszont akit erdekel nemsokara lesz epiteszeti kiallitas ami ezzel a projecttel kapcsolatos, ott megnezheto sot szavazhato a munkakra hogy melyik valosuljon meg, az en szvsz barmelyik munka valosul meg eleg silany lesz a project jelentoseget es meretet tekintve.
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
aki megdobna egy két jo automodellel nagyon megköszönném. mindenhol kerestem de csak szar volt
De ezt miért írja ki?
kép
kép
ok bocsi hogy ide irtam 😊 csak azert mert itt beszeltetek rola hat gondoltam megkerdem
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Ok, hogy hunkircsi ide szokott nézni, de sztem van saját fóruma a honlapnak. 😊
(\__/) ( X.x) ( } . { )
www.studiomax.hu miert van az hogy nem tudom letolteni a tutorialokat rakattintok es semmi ???
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
nincs. vírusírtó pedig AVG. eddig is ez volt. az nem lehet hogy a netszolgáltató "baszakodott" vmit?
Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.
Szasztok. Az mitõl lehet hogy egyik napról a másikra elcseszõdõtt a vray-em?Eddig ment rendesn de 7fõ óta renderelés helyett mindíg cak az jön be hogy adjam meg a gépem nevét vagy IP-jét. Már többször újraraktam de semmi változás. Vkinek ötlete?
Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.
Freeznél meg lehet jeleníteni a textúrát, a tárgy properties-ében a Show Frozen in Gray-t kapcsold ki.
Szerk: Igen, van repeat last, de alapból az is egy gomb az UI-n csak, bár én amióta van gyorsan ráraktam egy key-re. 😊
Szerk: Igen, van repeat last, de alapból az is egy gomb az UI-n csak, bár én amióta van gyorsan ráraktam egy key-re. 😊
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Én nem a rákattintok kijelölést használom, hanem a listából választom ki "H", persze akkor eleve úgy is kell elnevezni az objecteket...no meg lasú lesz a munkamenet is, de így csak az lesz kijelölve amit én akarok. Jobb ötletem nincs...
Mayaban úgy van hogy berakom egy layerbe és akkor pepippantom hogy csak wire látszódjon vagy látszódjon a test de ne lehessen hozzányúlni vagy lehessen vagy ne látszódjon. Max layer managerében nem találtam csak ilyet hogy hide meg freeze..
Ja és olyat hogy tudok hogy kijelölök egy vertexet és nem akarok mindig a remove gombra menni hanem egyszer rányomok és utána csak nyomok egy billentyût és mindig az utolsó mûveletet elvégzi.
Köszi!
Ja és olyat hogy tudok hogy kijelölök egy vertexet és nem akarok mindig a remove gombra menni hanem egyszer rányomok és utána csak nyomok egy billentyût és mindig az utolsó mûveletet elvégzi.
Köszi!
Youth
Sztem ezt nem lehet megcsinálni....
Gondold el... ezentúl nem tusz kijelölni egy objectet, soha többet😄
Ha csak 1*1es a felosztása akkor nehezebb kijelölni nem?
más ötletem nemagyon van....
Gondold el... ezentúl nem tusz kijelölni egy objectet, soha többet😄
Ha csak 1*1es a felosztása akkor nehezebb kijelölni nem?
más ötletem nemagyon van....
Hát mondjuk 3Ds Mayax 😄
Hogy tudok olyat csinálni, hogy a blueprintet ráhúztam egy planere és azt szeretném, hogy ezt a planet ne tudjam kijelölni, mert fölötte bohóckodom és ha mellé kattintok akkor már húzom is el a blueprintet... freeznél nem látom a textúrát.
Youth