63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Egyet kell értsek, de pont a dizájn volt az ami miatt a többek pályamunkája bukta, és nem felel meg a kiírásnak. pl az első helyzetett vmije, rögtön nem a helytakarékosságról szól.:-) -
Őőőő... szerintem használható. :D
Jah, nem újkeletű elképzelés ez a személyre, vagy egy-két emberre lebontott tömegközlekedés. A Minority reportban ábrázolt megoldás is elég érdekes.
Hajjaj, egyszer neki kellene állnom összerakni a verdát, amit Lionnal kitaláltunk még anno. Az a baj, hogy nézegettem, valakik már csináltak is hasonlót. (mármint, építettek)...
-
Oké ,hogy változhat a meghajtás, de szvsz ennek így nem sok értelme. A pályázók egy része köztük a nyertes is vmi lebegő dologban gondolkodott, de ha már ennyire elrugaszkodtak a földtől ,akkor csak lépésekkel maradtak el a teleportálástól, ami az egészet lényegesen leegyszerűsítette volna. Így én úgy érzem nem kellett volna enynire elrugaszkodni a földtől. De a képed az tetszik nagyon. :-)) -
más.. nem tudja valaki hogy csak itt ezen a fórumon van az hogy a hosszú ü és hosszú ö nem használható ??? -
Nah ha már így belevágtunk a lecsóba. rólam mindenki tudja hogy soha nem fejezek be semmi :c)) Erre készqltem de nem tudtam befejezni így nem is adtam be.
az hogy vannak kritériumok amik nem fognak változni .. hát de fognak..
Pl. már most is inkább a kis 1, max 2 személyes autók azok amik jobban fogynak épp azért mert VÁROS a kulcsszó. és a városban fQlleg a hely és agazdaságos üzemeltetés a kulcsszó. már vannak arra elképzelések, hogy 1 személyes kocsik lennéánek a városokban, és mindenki csak leállítaná ahol akarja ha kell beszál egybe és megy tovább... rgo nem saját autód lenne vagy hát azt már nevezzük jármqnek, hanem a városé lenne és max a város határáig tudod használni. mindenhol garázs épületek, ahol amíg parkol az autó addig egy robotika rendberakja. tisztítja tölti stb. ez ha jól emlékeszm már egy jó 8 éves elképzelés fQlleg a japánok erQltetik mert nagyon kevés náluk a hely. de ez igaz lehet az összes nyugati túlnépesedett városra is. Továbbá az is tendencia , hogy a családoknak ( nem nálunk) két autójuk vban .. van a városui kicsi és a nagy 6 ill 8 személyes utazó vagy akár lakóautó de a pályázatban a Város volt a kulcs a másik dolog még lehet az , hogy mivel a földön már eléggé sok a dugo két felé lehet csak haladni. sajna 2 dimenziós tér elfogyott és a napi közlekedésben is inkább a fel és a le az ami kezd elQretörni. Íly módon egy repülQ jármq ami megfelelQen biztonságos lehet a végsQ cél a 21. században. erre is vanna irányulo kutatások lásd szupravezetQk mágneses képességei amit poróbálnak a minusz 100 akárhyéán fokról egyre inkább a pozitív irányba hozni.
Továbbmenve, a jármq formáját a meghajtási tecjhnológia és az aerodinamika, valamint a belsQ tér határozza meg minden ami ezen kívükl esik az design. de kérdem én megennél egy olyan ráántotthust krumplival amit összetúrmikszoltak ? erre kell a design az fontos dolog azzal adod el a terméket.
A D21 es pályázaton nem tudom ki miért van meglepQdve. a szokásos tendencia ment az elsQ 3 helyezetnek köze nem volt a kiíráshoz. mondjuk a többinek se sok de nekem még mindig a két oldalkerékkel rendelkezö "_MI21" es elejével rendelekezQ dolgotg tetszett a legjobban...
Amúgy nem tudom kik voltak ezek az emberek akik a mpálya munkákat pontozták, és hogy mit értek el eddig vagy mivel foglakoznak, de róluk is megvan a véleményem már megint. vagy Qk hibáztak , vagy a szervezQk nem mondták el nekik mi is lett volna a feladat.
szvsz a d21 es pályázatok mindig is csak irányelveknek voltak jók semmi másnak .. nem a nyeremény hanem az hogy önmagának megmutassa az ember hogy mire képes. és ez erre jó alkalom volt.
De nem nevezném pályázatnak
-
szvsz egyszeren ennyire futotta az időből. :P Környezetet szögletesnek könnyű gyorsan megcsinálni, járművet meg buboréknak.
Starwarsos dolgok, főleg a mostaniak átgondoltságát inkább ne emlegessed. ;) -
Ronin666 #31183 Egy kicsit átnéztem még a képed. Ami elsőre feltűnt, az két dolog:
-A környezet hihetetlenül szögletes. Bár mostanában mutat rá egy tendencia, de kicsit túlzásba vitted szerintem.
-A másik ami az előzőnek épp az ellenkezőja a jármű, mivel az meg túlzottan íves. Valahol a kettő között kellett volna maradni.
A környezet annyira engem nem is érdekel, hiszen nem arról szólt a pályázat. A jármű viszont nekem egy olyan érzést ad, mintha ez egy gyerekjáték lenne.
Pl érdekes lenne beleképzelni a modelled mondjuk egy filmbe. Pl. hogy mutatna a modell mondjuk a StarWars-ban? Azért ezt a filmet hozom fel, mert ebben nagyon sok féle-fajta modell és elképzelés fordult meg és a legtöbb egy modernebb formát képvisel és ezen felül komolyságot sugároznak. Ez pedig számomra kicsit komolytalan (mint írtam játérszerű).
Ezektől függetlenül grat a munkához, nagyon szép lett! -
Ronin666 #31182 Persze, van rá esély. Egyébkén a te munkád lett a legszínvonalasabb szerintem, szóval a legtöbb dolog amit írtam az nem rád vonatkozik. Ettől függetlenül még sem kap meg a képed valamiért. :( -
nenad #31181 Ronin azert vitatkoznek ezzel,
a meghajtas modja igenis valtozhat, sot tuti valtozni fog, es ez sok sok dolgot megvaltoztathat, a formatol kezdodoen.
-
nenad #31180 speed contest ja, de azert atgondoltam.
a garazsa alatti cellak, valojaban tartalyok.. Pl veszelyes hulladek, nem tisztithato viz stb. A szemetes csak arra lebeg, kihuzza/kiszivja a szemetet es tovabbmegy..
a garazs tenyleg nagy lett szelessegeben egy kicsit, de hat ez van.
Ebben viszont 5 ember kenyelmesen elfer. Bar az elepulet szelessege nem latszik, de azert van hely abban az apartmantaban, es ha mashova akarsz koltzoni, akkor szepen kihuzzak az egeszet es betaljak valahova mashova.
:-) azert fantazialtam egy orat mielott hozzakezdtem... -
Szerintem senki nem vette a fáradtságot nagyon, hogy egy kicsit is elgondolkozzon, ennyi. Ha valaki egy 3D-s progit forgat, az azért feltételezne némi logikai érzéket, nem? -
Ronin666 #31178 Egy szó mint száz, elég nehéz volt a feladat és sajnos a pályázók többsége igencsak gyengén teljesített. A belsőépítészeti pályázat szerintem ennés jóval ígényesebbre sikerült, bár ott is volt pár kirívó példa. -
Kombinálható megoldások. :) legyen olyan kocsi, amit wgymásba lehet kapcsolni. :D -
Ronin666 #31176 Ebben igazad van. Én viszont abból indulok ki, ha vennék magamnak autót, akkor azért nem választanék 2 személyes kocsit, mert azzal pl. haverjaimmal nem tudnék elmenni semerre. Csajozni persze jó, de ha már egy csapattal mész valahova, akkor őket hova ülteted? Ez az én problémám, a 35-40 éves nőnek meg az a gondja, hogy a gyerekeit nem tudja iskolába vinni (vagy bárhová) a két személyes kocsiban. Szóval sok hátránya van, attól függetlenül, hogy az esetek legnagyobb többségében nem lenne még 2 helyre sem szükség. -
A 4-5 személynek hellyel vitatkoznék. Én alig látok az utcákon olyan autót, amiben 1 embernél több ül. :/ -
Ronin666 #31174 Én is megnéztem a képeket. Ilyenkor kezdek örülni. Gondolnám magamban, hogy még sehol nem tartok a 3D-ben és amikor olyan műveket látok egy pályázaton, mint ezek itt, akkor rájövök, hogy annyira nem is vagyok béna.
Nenad képe minőségi, mint mindig, de a koncepció annyira nekem nem jön be. Bár jobb koncepciót sem nagyon láttam annál. A környezet a legtöbb képen ócska. A jármű pedig szerintem sehol nem olyan, mint a kiírásban.
Ha egy ilyenbe belekezd az ember, akkor érdemes jó pár dolgot átgondolni. Mi az ami kritérium lehet egy városi autónál (akár ma, vagy holnap, vagy bármikor)?
-tágas, kényelmes utastér
-lehetőleg 4-5 személynek hely
-nagy csomagtér
-szolíd formák, de mivel jövő számára próbálunk valamit kitalálni, ezért modern legyen formailag, de mégsem túl kihívó, vagy agresszív. Nem sportos stb stb.
és még fel lehetne sorolni 1000 kritériumot, ami valószínűleg a jövőben sem fog sokat változni. -
Nagy nehezen megtaláltam a képeket ezen az oldalon.
Nos modelezésileg nem tudok véleményt nyilvánítani, mert olyna szinten nem tartok.De Nenad képe nagyon tetszik.
Viszont műszakilag, és a pályázat feltételeit tekintve sztem mindegyik megbukott. Legjobbat azon a hordó alakú guruló vackon röhögtem,amelyiknek a két pereme a kerék.Elképzeltem fékezéskor mit csinál a "hordó" utastér, és ilyen dolog a vidámparkba való. :-)
De csodálom ,hogy senkinek se jutott eszébe egy mezei bicikli, az mindegyik kritériumnak megfelelt, és sztem ez a legfrappánsabb megoldás a problémákra. :-) -
Nos, ha ti már agy, akkor énis...
Első helyezett.: Ronda, teljesen öncélú modellezgetés, mindenféle komolyabb koncepció nélkül, ráadásul látszik, hogy az alkotó kezét nem a fantáziája, hanem catmull subd algoritmus vezette.Stúdiórender, a funkcionslitásáról pedig semmit nem lehet megtudni, csak azt, hogy lebeg. És az biztos jó.
Második.: Csak annyit kérdeznék a kedves alkotótól, hogy hova bújtatta a meghajtást? A stílusosan túlméretezett kerekek maguktól forognak. Jót tesz az energiatakarékosságnak, hogy nem az ajtót nyitod, hanem az egész kocsit. Ráaádsul alacsony tető alatt a ki illetve beszállásnak, nem beszélve vészhelyzetről. A tető szerintem itt is öncélúan túldíszített, hogy hájtech legyen. A meshsmooth vezette kéz problémája szintén visszaköszön.
Harmadik: Dezodor. Lol. NFR kategória, tényleg, de ezen legalább egy jót derülök, ha ránézek. A stabilitással biztos komoly gondok lehetnek. Engem mégis az zavar, hogy a járműnek ahhoz is energiát kell felhasználnia, hogy az egyensúlyát megőrizze. Bár tény, precíz computerekkel megoldható probléma, csak nem praktikus...
Lbx: Speedcontest, mi? :P Abba mindenképp belekötnék, hogyha minden ilyen kis lakódobozhoz mellékelünk egy kb fél lakás méretű garázst, akkor azt ki lehetne hagyni, mert rengeteg helyet foglal. Legyen az épületben valami lyuk, ami pont akkora, és olyan alakú, mint a járgány, oldalán egy nyílással ki/beszállásra, és valahol mégegy pakolásra. Nomeg itt is furcsállom a kis sci-fi részleteket a garázsajtó alatt. Érdekesebb tőle a kép, de minek?
többit nem is véleményezem. :D -
Az a vicc az egeszben, hogy se az elso, se a masodik se a harmadik nem felel meg a palyazat kiirasanak. Az elso es a harmadik studio render, azok azert nem, a masodik meg minden, csak nem konnyen hasznalhato city car.
Meg delelott beszelgettunk malakaival, es en mar akkor is (nemtudtam, hogy nenad lbx) ugy veltem, hogy szvsz Ove a legjobb palyamu. Ha a DR-es krapek nem huzta volna le akkor most dobogos lenne, amit nagyon is megerdemelt volna. Sokkal jobban mint a masodik vagy a harmadik helyezett. (Az elso helyezett designje jo, de a palyazat kiirasa nem ez volt!)
Szoval... nem is tudom mit gondoljak. Valahol igen elnezoek voltak a zsurik (palyazati kiirast figyelmen kivul hagytak) valahol meg igen szigoruak (eleg durvan lepontoztak par lenyegeben jobb munkat mint az elso 3... pl winetuo is jobb volt mint az elso 3 legalabbis szerintem.
Ahh... foleg a 3ik helyezett miatt vagyok merges. Az egy szimpla napi felesleges render kategoria, nem tobb. Es ilyennel palyazatra menni nekem nem volna pofam. Valami hasonlo munkam van amit 6 eve csinaltam.
Itt van a jargany amirol beszeltem... 4-5 ora modellezes volt jooopar eve, amikor meg mayazni kezdtem. -
Wow.. Bobával épp beszéltük, hogy annak az lbx csávónak kellett volna nyernie, erre meg kiderül, hogy te vagy az... :D -
Lol, nemtudtam... nekem talán ez jött be a legjobban. bár szvsz eredetiségre egyik sem valami kiemelkedő alkotás. Persze, ehhze hozzá lehet tenni, hogy alkosson valaki újat sci-fi témában. :P
Viszont normális UI-t igazán csinálhatnának ehhez... -
bencsab #31168 lbx néven nyomta, megvan a képe is -
Válaszoltam, kb egy hete, vagy mikor. -
Svan #31166 eloszor is sziasztok!
masodszor Al miert nem valszolsz mailekre? -
Ehheh, ti átlátjátok ezt? Melyik nenad képe? Hol vannak a képek? Hol vannak az idióta hangulatok? Vazze... -
Láttam egy két képet ami eléggé tréfás és nem egésszen értettem hogy miért küldék be.. :c))
ha L észqlt volna a légmotorom akkor se lettem volna helyezéses :c)))
kapásból láttam 4 5 gépet ami nálam tuti befutó . köztük Nenadé is. -
Amugy gratu a képedhez!
De alakul megint az idióta hangulat odaát szerintem.:( -
1.5nél a translucency-nek ez a normális működése?Nem birok kicsalni belőle normásil sss-t:( -
Nah,most vannak kint rendesen:) -
nenad #31160 Allitolag ma kint lesznek a palyazat kepei a d21en.
-
4D #31159 2006-os..lol. Elhiszem, bár ez nekem nyugati 30-as évek, keleten 50 es évek, párttitkárral inclusive. -
A bútor 2006-os kollekció része :) Úgyhogy ezért nincs szétkopva.
Ronin: Lesz hozzá környezet is, pontosabban a fotel készült bele a környezetbe.
Én is hallottam a nagy viharról, érdekes hogy pont akkor, amikor nemtudom hány százezren bóklásznap a fővárosban. Nálunk Debrezunban szerencsére csak egy kis zápor csillapította temporálisan a pörgést. -
Fisch #31157 OFF:
gondolom ez a nyelvtan érettségin jó indok...
biztosan örülnek neki a tanárok, amikor a diák ezzel jön elő...
LOL -
Fisch ez most csak neked OFF:
Helyesírás
A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny áitllsáa sznreit a szvkaaon bleüI nincs jlneestögée annak, mkénit rdeeözndenk el a btüek: eyegüdl az a fntoos, hgoy az eslõ es az uolstó betü a hlyéen Iygeen; ha a tböbrie a lgnoeyabb özeássivszsg a jleezmlõ, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó mráad. A jnleeésg mgáayzrataa az, hgoy az erbemi agy nem eyedgi btüeket, hneam tleejs sazakvat ovals.
Íme a bzoinytéik.
Úhygoyg tnseseek mkneit bkébeén hyagni a hleysersáii fmonisáokgkal!
OFF END: -
Asztat én is láttam, én szemben a rakparton... -
4D #31154 Hát szép volt a render, az má biztos!
"a vihar kitörte előtt egy mosoly alakú, teljesen szabályos villám cikázott keresztül a felhőkön."
Hmm. (de el ne kezdjünk megint filózni!!!!!!!!!)
-
nenad #31153 sztem textura szinten gyurjed ha gyurod meg..
egyekent jol nez ki.
olvastam az indexen milyen fasza kis szopos ido lett. -
4D #31152 'tsuldigung,pontosan, a gyűrni,displace map,noise a mdellre, a bőr festés legyen helyenként kikopva, a fa se legyen steril.
Hogy ki legyen ülve, elöl harmonikásra legyen be ragyázva, mert 50 éves.
Gondolom ez a cél, mert a bútor stílus nem mai. -
Szép kis ünnep volt... Kitépett fák, jajveszékelő emberek, vészfények villogása midnenfele, katasztrófafilm hangulat, így mulatunk mi, együtt a villámokkal, együtt a fergeteggel.
Szinte hihetetlen, de tegnap este a várban állva, pont a vihar kitörte előtt egy mosoly alakú, teljesen szabályos villám cikázott keresztül a felhőkön.
Fotel faja. Kicist még gyűrhetnéd. -
Ronin666 #31150 Baró a fotel. Nekem nagyon tetszik. Ha csinálnál hozzá egy környezetet, ill. egy faja belsőteret ilyen stílusban ilyen minőségben, akkor meg végképp baró lenne! ;)