63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Yup, scene. :) 52perc?? Ehehh... azon könnyen lehet optimalizálni. -
nenad #31511 inkabb tedd fel a scenet..
az sokkal hatasosabb. -
zenoka #31510 kellene:) de polyval csinalom tok jol elvagyok vele nyugtat meg kikapcsol:D
mire tegnap hozzamodeleztem egy biz-basz kallanyut addigra el is szalt az este:D
s mar csak 4 nagyobb kalantyu kell aztan kesz...plusz johet a texturazas ami lesz vagy egy het vilagitas masik het szo decemberre kesz:D -
Szerintem ennyire még ő sem elvetemült, hogy most elkezdje böngészni a tabelládat :) -
Szia Aldaryn mester!
Kicsit próbáloztam az egyik külföldi honlap V-Ray Shader-jeivel, meg modelljeivel, és a képet a részletes paraméter táblázattal együtt felpakoltam a kövi címre!vray param tabl
Vetnél rá egy pillantást? (Kép az oldal alján) És megmondanád, hogy render(idő) optimalizálás és képminőség javítás fejében melyik paraméter értékét mennyire változtassam? Nagyon megköszönném!
Csáó! -
soktol függ.A plugins könyvtárba rakd,elvileg ha verziobarát akkor automatikusan felismeri,ha fizetős akkor aktiválni is kell. -
Midas #31506 hello azt szeretném kérdezni hogy ha van egy pluginem dli akkor azt elég csak bemásolnom a maxba és automatikusan használja vagy vhogy aktiválni is kell vele.
Előrre is köszi a helpet. -
Megértem:)
Rézfúfós hangszerek nagyon szépek.És tipikusan olyanok amit nurbs-ben kellene csinálni
-
zenoka #31504 egyibkent itt tart egyenlore
egy 1924 es "The King" liberty model lesz ha befejezem de meg egy csomo kalantyu kell..az a baj hogy nagyon tetszik a formaja a trombitanak, de ugy hogy nem igazan tudom mi mire valo s kezbe meg nem fogtam meg egyet sem igy elegge lassan halad.. -
Raytracelt árnyék figyelembe veszi az opacityt. -
Hi mindenki!
Tudom, hogy a barátom a sugó, meg a Google, de...
Szal én ugyan roppant kezdő vagyok a témában azonban ugye valahol el kell kezdeni.
Egyelőre textúrákkal játszom és kreáltam ezt a roppant kis polginszámú jelenetet (az itteni mesterekhez képest tudom, hogy ez kaka, ezért szíves elnézésüket kérem, hogy az itteni remekmű szintű jelenetek sorát egy ilyen szarral szakítom félbe):
lepratelep
Az érdekelne, hogy a mellékelt ábrán a drótkerítésnek* hogyan lehetne drótkerítés árnyékot csinálni? Igazán nem tudom milyen témában kellene keresnem ezt, mert az árnyék az egy kicsit tág fogalom.
*drótkerítés: Plane-re ráhúzott rácstextúra. Félek ebből nehezen lesz drótkerítés árnyék. -
4D #31501 Jó ez a spagettitrombita! -
Számolom fejben:) -
Sikerűlt előrébb jutnod a számlálóval ? -
Látod te már nyugdíjjazódtál ebből én még aktív vagyok :c)) -
:DDD -
zenoka #31496 mielott megismertem a felesegem a randijaim voltak ilyenek...:):):) -
ne légy annyira optimista :c)))
az 5 perc az rengeteg. sztem csak számot cserélnénk , hogy megbeszéljük a dolgokat de a HÍVÁSIG MÁR NEM JUTNÁNK EL :C)) -
zenoka #31494 Mester a Gabor Dénest 3 ev utan hagytam ott
...aztan fejlodtem s a Miskolci egyetemet 1 nap utan
..... a tanfolyam szerintem max 5 perc lenne akkor:D
-
ehh arra jöhetsz. majd jól L kezdjük a tanfolyamot és jól nem fejezzük be :c))) -
zenoka #31492 hat en vegig jatszom mar vagy elmegyek Free-hez kisinasnak ezzel a benem fejezett projekttal:D -
ezért választottam ezt a megoldást:) -
haldoklik a vas. és most üres az eklézsia hogy kicseréljem :c( -
zenoka #31489 en is csinalgatok egyet de sose gondoltam volna hogy ennyi biz-basz van egy trombitan:D -
dede:) -
DJviolin #31487 Nagyon köszi a segítséget. -
zenoka #31486 hehe csak nem rajta maradtal a mult heti contesten?:D
baro lett!
viszont az anyaga szamomra megfoghatatlan zoldes-rez:) -
NFR
-
4D #31484 Szegény villa! Teccik. -
4D #31483 THX, neked is!
Tanácsodra az iaro-ra linkeltem, és most látom, hogy épp lehalt, az explorer se találja. -
Itt már érdemes lett volna a DOF-fal is játszani, ha üvegasztallapon van, akkor talán ennyire nem éles a háttér. Amúgy frankó, néztem pár percig, megfogja a szemet. Hajrá, ilyenekből kell 3K-s render, aztán nyomtatni, nyomtatni, nyomtatni! :) -
nekem nagyon bejön a hangulat. nekem minden tetszik rajta .. én itt megálnék vele :c)) de az én vagyok a be nem fejezett projektek nagymestere :c))) -
nenad #31480 akkor is fura...
a villa egyebkent nekem bejon, meg a megvilagitas es az anyaga is,
egyedul az arnyek nem. (megha uvegasztallapon is van)
:) -
Volt egy kis gép nélkül töltött időm.:-)
Éjjelilámpa. (HDTV) -
Nekem bejön, barátságos a fíligje.
NFR:
(üvegasztalon van, nem a parkettán) -
Ronin666 #31477 A mintaképed jobban tetszett, de most rájöttem, hogy az nem nekünk volt minta, hanem neked, amiből dolgozhatsz :(
Ott az a kis pár feldobta a képet. Ezene nekem nem tetszik a padló, illetve a hátteren is lehetne javítani. Kicsit több zöldség is belóghatna. A többi része tetszik. Szerintem még foglalkozhatnál vele is csinálhatnál egy nagyobb felbontású részletesebb rendert.
-
Ronin666 #31476 Na igen, de az újabbnál újabb algoritmusok és effektek (és egyéb technológiák) segítségével egy modernebb játék ugyan azon a grafikai szinten, mint egy régebbi játék jóval kevesebb hardvert zabál. Erre jó példa, hogy John Cramack Doom3-as motorjában az árnyékszámítás egy mai gépen simán elfut, míg pár egyetemista által átírt motor (Quake2 talán) jóval több hardvert zabált, mert náluk a fényszámítás elgoritmusa elég gyenge volt. Szóval a szoftverkészítők kis logikával sok terhet vehetnek le a gépről. Később pedig ahogy kerülnek be az új utasításkészletek is a kártyákba, így még jobban gyorsul az egész. Persze most nem mondtam újat, de még mindig az a véleményem, hogy a mai Source motor kevés egy látványos 3D-s belsőtér megjelenítéséhez. -
A motor általában nem szabta meg, hogy mekkora textúrákat használhatsz, a videókártya puffere annál inkább. Polygonszámmal is ez a helyzet. Egy modern mai játékengine nagyon hasonlít (modularitás miatt) pl. egy Max VRay kombóhoz. Előbb lesz a hardver a szűk keresztmetszet, mint a szoftver. :) -
4D #31474 A nekem végleges.
Nagyobb:
Palace -
Máris jobb :)