3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egy "majdnem-munka" kapcsán szóbakerült egy probléma, ami nem hagy nyugodni.
ArchiCAD-ben modellezett épületetrõl kellett volna látványtervet készíteni, csakhogy AC-ben nem lehetett elkészíteni a teljes modellt: egy kétárbócos, téglalap alaprajra feszített ponyvaszerkezettel kellett volna kiegészíteni a 3d-s modellt max-ban, sminthogy én enyhénszólva nem vagyok egy modellezõ zseni, nem tudom hogyan lehetne megvalósítani. Végülis a feladat valami olyasmi lenne általános esetben, hogy pontok és élek közé térbeli felületet "feszíteni", ami esetleg automatikusan követi ezek mozgását illetve a feszítése/belógása/görbülete egyszerûen szabályozható.

gyerekek!
biztos,hogy ezt itt?
azt a cseszett helpet el kéne olvasni,meg egy kicsit ismerkedni aprogrammalmielõtt elkezdtek irogatni. az a gáz,hogyha az ember fiakeres valamit,akkor ezen a kásahegyen kell magát átverekedni,ami nem olyan kellemes.
amúgy az "O" betûami megszünteti a jelenséget, amit adaptive degradation-nak hívnak.

Valaki meg tudná mondani, hogyan lehet egy objektum szélét finomítani? Görbévé tenni? Mert kevés vertexbõl épül fel és, nem tudom, hogy van-e benne ilyen funkció. Max 8-at használok.
scorpeeon
huh, kössz 😄 ja, és még1 (ez nemtom mitõl van): ha mozgatok egy objektumot, akkor miközben mozgatom, wireframe-esen jelenik meg, ha meg elengedem, rendesen megjelenik... ennek mi lehet az oka? ez is zavaró...

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Hát errõl igazán nem kellett volna screenshotot csinálnod. Aki ezzel már egyszer megszivatta magát kezdõ korában, mindenki tudja mirõl van szó.
Customize,preferencew,gizmos, size=40

scorpeeon
a + jel sem jó... semmi! végem van! <#falbav><#falbav><#falbav><#falbav>
íme egy kép az esetrõl 😞)

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

scorpeeon
hali! van 1 kis gondom: a "-" -t nyomkodva frankón összezsugórítottam a transzformációs segédtestet (x,y,z) annyira h szinte nem is látszik... csak az nem volt odaírva h vissza h kell csinálni én meg itt idegösszeroppanást kapok miatta, mert így használhatatlan az egész... áááá! help

repvez
Én erröl meg erröl az oldalrol szedtem le öket.
De ha valakinek sikerül az eredeti méretben betenni háttérnek ugy hogy nem lesz sz*r minöségü akkor mondja meg hogyan kell mert hiába vettem a legmagasabb értékre a configban 1024/512-re a méretet.Mivel ezek 3000*3000 pixelesek.
Sziasztok! Nem tudja valaki, mikor lesz Brazil 2?
Evin
Ilyen háttereket, amirõl készíted a modelt, honnan lehet leszedni?
Vagy milyen néven kell keresni?

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

repvez
Szerintem ha én is összetudok hozni egyet akkor számotokra ez meg se kottyanhat,abbol kiindulva amit eddig láttam töletek.Persze ez csak egy ötlet és nem azt mondom hogy kötelezö ezt késziteni(hol vagyok én ahhoz).Csak reménykedek benne hogy igy eltanulhatok pár fogást töletek<#nevetes1>.
Én eddig itt tartok :Szu-27 kép.
Bár ezt wingsbe készitem, de szeretném a kormánylapokat mozgathatora késziteni maxba ,ehhez majd lesz pár kérdésem hozzátok mivel még a reaktort nem használtam.
Atika :o)
ok koszi es bocsi hogy ilyenekkel itt zavargok 😊

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

Free
halál komolyan mondom az F' segít neked de ha nem akkor csináld végig a max default alap tutorjait. ami neked kell az mind megvalósítható azokvból a tutorokból. különösen ügyelj a materials részre.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

es olyat meg tudok csinalni hogy rateszek egy materialt egy kockara es utanna meg a meglevo material hegye teszem a szoveget mint texturat?

Pitbull90
Hi
Tudna vki mondani nekem egy tisztességes honlapot ahol tájat tudok csinálni nagyonszpen.. mert én vmi szörnyû amit tudok csinálni..😄 a hegyeim nem élethûek.. a dombok sem ha meg 5 fa van akkor kiakad a gép.. a HairFxrõl meg ne is beszéljünk..😄
Elõre is kösz..

&#931;&#959;&#966;&#953;&#945;

ThomasGins
Nálam az AP nem megy már 3 napja😞

\"So always look on the bright side of death\"

koszi

Malakai
Graffb serényen dolgozik a ConceptCaron.. 😄DD

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ThomasGins
Jó ötletek, kés v kard viszonylag egyszerû is és tul is lehet bonyolitani,mig nekem egy concept car alapbl bonyolutbol indul😊

ThomasGins
Töltsd le ezt #23591

scorpeeon
na, már megy csak a toolbarsnal kellet nem a keyboardnál

scorpeeon
hmm, ottvan, de az áthúzása nem megy...

Projekt:

1, Piramis
2, kovek/kavicsiok
3, tronus
4, kozepkori szuro/vago fegyver

A multkor lattam egy erdekes contest-et asszem a cgtalk-on. Le kellett valamit rombolni dinamika segitsegevel(pld.katapulttal, faltoro kossal stb..) bar ahoz eleg sokat kell nyomkodni a reactort. Kene egy teglafal mintascene, hogy mindenkinek ugyanaz legyen a kiindulas.
csinalsz egy texturat es rarakod. A meretet kiszamolod: R2(hengeratmero) x pi(3,14)= ez lesz a szelesseged a magassag pedig a hengered magassaga(ebben az aranyban kersz valamilyen felbontast pixelben a photoshopban)a kozepere beirod a szoveget es kesz is vagy. A tobbit megtalalod az F1 varazsgomb segedelmevel.
Sziasztok en azt szeretnem megkerdezni hogy azt hogy tudom megcsinalni hogy pl van egy hengerem es arra szeretnek valami feliratot es hogy igazodjon a a hengerhez? Valaki tud segiteni?

ThomasGins
😊
customize/custom... és az all commandsba ott lesz,onnan meg csak áthuzod

scorpeeon
hali! még 1 gond 😄 hátha tudtok rá vmi megoldást, mint a múltkor... az Array nálam (a 7esben) nincs fenn a fõfelületen, csak úgy érhetem el ha kiválasztom h tools, array, nincs kinn a jele (karikák körben) amivel könnyebben elérhetõ lenne (asszem a 4ben kinn volt)
hogyan tudnám odavarázsolni a többi fõikon mellé?

Malakai
Mondjuk sztem concept autó sorsra jutna... :/
Vmi gyorsabban megvalósítható kéne, nem?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Pitbull90
Tényleg ez jó ötlet!!!.legyen repülõgép..: vadász, utasszállító vagy mien..?😄 én inkább II.VH-s vadászgépre szavaznék...😉

&#931;&#959;&#966;&#953;&#945;

repvez
Legyen repülõgép 😊!
ThomasGins
Kellene egy project😊

Tegyél le egy lámpát, és kapcsold ki. Ezzel eléred azt, hogy ne kapcsolja be a default light-ot. Majd az environment alatt az ambient light-ot told fel. Ezzel egyszínû lesz az összes lap.

fluga
sziasztok!
egy kérdésem lenne. szeretnék úgy lerenderelni egy animot, úgy hogy ne legyenek shaderelve a tárgyak. értem ez alatt azt, hogy nincs semmilyen fény a jelenetben, csak az ambient, és amikor körbefordul mondjuk egy kocka körül a kamera, akkor minden oldala ugyanolyan színû legyen. most ha lemegy a számolás, akkor amikor körbefordul a kamera, akkor a kocka egyik fele olyan színû, amilyent a material editorban beállítottam viszont az oldalain félig szürke már, a másik oldalán pedig teljesen fekete. Ezt hogyan tudom kiküszöbölni? olyasmi hatást szeretnék, mintha a viewportban a flat megjelenítési metódus lenne. remélem érthetõ a problémám..elég egyszerû a probléma, de sajna nem tudom megoldani. próbálkoztam már az environmentben is, illetve egyesével valahogy a materialokat úgy megcsinálni, hogy unshadedek legyenek de nem sikerült. remélem tu tudjátok a megoldást!
üdv,

Fluga

Sziasztok!
Srácok lenne egy nagyon lama kérdés, de sajnos sietnem kell és nehéz kikeresni amit csinálni akarok. Szóval hogyan kell egy objektum szélét lekerekíteni, hogy ne legyen éles? Tudom hogy ezt megtalálnám a help-ben is de az 1 év lenne 😞
Elõre is köszönöm a választ!
ThomasGins
Az se rossz ötlet.😊
A két vége a szivás, ahol kezdõdik a menet és ahol végzõdik.Vagyis nekem volt szivás,egy napot elökörködtam vele.Persze mire kész lett volna rájöttem hogy balmenetest csinálam😊

Aldaryn
A fúrót is csinálhattad volna booleannal. 😛 Egy cilinder, a tetejét lenyesed egy revolvolt spline-al, a menetet meg belevágod két loftolt helixel. 😊

per aspera ad astra

scorpeeon
köszi, megy minden 😄

ThomasGins
Kiszedték a 7esbõl. Ha nagyon hiányzik innen letöltheted. Másold be az ui könyvtárba,aztán customiz/customize user... és load a toolbar fül alatt.

Al. A kocka power boolean, a furó meg 10 spline elforgatva és pwr_skin compound. A fúróhegyre élt nem tudta varázsolni,ugyhogy sajnos hegyes a furó, ami nem látszik😊

scorpeeon
Hali! lenne 1 kérdésem: +vettem a 3ds max 5 gyakorlarok (discreet courseware) könyvet, nekem meg a 7 van meg, és a könyvben vmi tabulátor menürõl (tab panel?) beszélnek, én meg nem találom ezt a menüt ott ahol a könyv szerint lennie kéne. nemhinném h ha az 5ben benne volt, a 7ben ne lenne benne... hol találom meg ezt a menüt a 7ben?

Aldaryn
jó. 😊

Thomas: Boolean? 😊

per aspera ad astra

Evogordon
A vray 1.47.02.70 jó a max 8-hoz?

Evogordon
Na végre jó a max 8

ThomasGins
Egy kis NFR, rég szivtam ennyit ilyen egyszrû formával😞

("Kelkáposzta túróval, Megjöttem a fúróval" (T.L.))
😄

Aldaryn
A normal maphoz is igazodhatnak, ha lenne normal map support VRay alatt. 😊 De ez még hibádzik. Csuda vigye el.

per aspera ad astra

Az nem a "normal map" lenne??
ThomasGins
Véletlenül ezen #23576 a linken is van😊

Nenad legalább egy leptöpöt vihetett volna ,amin a félmeztelen pálmaleveles titkárnõ irogat az sg-re😊

Malakai
Atmoszférikus dolgok még mindig sehol, ejj, mondjuk implicittel játszanék a legszivesebben... 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn

per aspera ad astra

spongya
valaki tud valamilyen vray-es tutorialt mert szeretném megtanulni??,

Aldaryn
Azt sem látom semiylen feature listben, hogy a bump maphoz igazodnak az árnyékok. Ezt is nagyon mutogatták Brazilnál, és ez is "csak úgy" benne van Vray-ben. 😄

per aspera ad astra