63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Yup, scene. :) 52perc?? Ehehh... azon könnyen lehet optimalizálni.
  • nenad
    inkabb tedd fel a scenet..
    az sokkal hatasosabb.
  • zenoka
    kellene:) de polyval csinalom tok jol elvagyok vele nyugtat meg kikapcsol:D
    mire tegnap hozzamodeleztem egy biz-basz kallanyut addigra el is szalt az este:D
    s mar csak 4 nagyobb kalantyu kell aztan kesz...plusz johet a texturazas ami lesz vagy egy het vilagitas masik het szo decemberre kesz:D
  • FRenkie
    Szerintem ennyire még ő sem elvetemült, hogy most elkezdje böngészni a tabelládat :)
  • hunkircsi
    Szia Aldaryn mester!

Kicsit próbáloztam az egyik külföldi honlap V-Ray Shader-jeivel, meg modelljeivel, és a képet a részletes paraméter táblázattal együtt felpakoltam a kövi címre!vray param tabl
    Vetnél rá egy pillantást? (Kép az oldal alján) És megmondanád, hogy render(idő) optimalizálás és képminőség javítás fejében melyik paraméter értékét mennyire változtassam? Nagyon megköszönném!

Csáó!
  • ThomasGins
    soktol függ.A plugins könyvtárba rakd,elvileg ha verziobarát akkor automatikusan felismeri,ha fizetős akkor aktiválni is kell.
  • Midas
    hello azt szeretném kérdezni hogy ha van egy pluginem dli akkor azt elég csak bemásolnom a maxba és automatikusan használja vagy vhogy aktiválni is kell vele.
    Előrre is köszi a helpet.
  • ThomasGins
    Megértem:)
    Rézfúfós hangszerek nagyon szépek.És tipikusan olyanok amit nurbs-ben kellene csinálni
  • zenoka
    egyibkent itt tart egyenlore

egy 1924 es "The King" liberty model lesz ha befejezem de meg egy csomo kalantyu kell..az a baj hogy nagyon tetszik a formaja a trombitanak, de ugy hogy nem igazan tudom mi mire valo s kezbe meg nem fogtam meg egyet sem igy elegge lassan halad..
  • Malakai
    Raytracelt árnyék figyelembe veszi az opacityt.
  • Rettenthető
    Hi mindenki!

Tudom, hogy a barátom a sugó, meg a Google, de...
    Szal én ugyan roppant kezdő vagyok a témában azonban ugye valahol el kell kezdeni.
    Egyelőre textúrákkal játszom és kreáltam ezt a roppant kis polginszámú jelenetet (az itteni mesterekhez képest tudom, hogy ez kaka, ezért szíves elnézésüket kérem, hogy az itteni remekmű szintű jelenetek sorát egy ilyen szarral szakítom félbe):
    lepratelep

Az érdekelne, hogy a mellékelt ábrán a drótkerítésnek* hogyan lehetne drótkerítés árnyékot csinálni? Igazán nem tudom milyen témában kellene keresnem ezt, mert az árnyék az egy kicsit tág fogalom.

*drótkerítés: Plane-re ráhúzott rácstextúra. Félek ebből nehezen lesz drótkerítés árnyék.
  • 4D
    Jó ez a spagettitrombita!
  • ThomasGins
    Számolom fejben:)
  • Free
    Sikerűlt előrébb jutnod a számlálóval ?
  • Free
    Látod te már nyugdíjjazódtál ebből én még aktív vagyok :c))
  • ThomasGins
    :DDD
  • zenoka
    mielott megismertem a felesegem a randijaim voltak ilyenek...:):):)
  • Free
    ne légy annyira optimista :c)))
    az 5 perc az rengeteg. sztem csak számot cserélnénk , hogy megbeszéljük a dolgokat de a HÍVÁSIG MÁR NEM JUTNÁNK EL :C))
  • zenoka
    Mester a Gabor Dénest 3 ev utan hagytam ott...aztan fejlodtem s a Miskolci egyetemet 1 nap utan..... a tanfolyam szerintem max 5 perc lenne akkor:D
  • Free
    ehh arra jöhetsz. majd jól L kezdjük a tanfolyamot és jól nem fejezzük be :c)))
  • zenoka
    hat en vegig jatszom mar vagy elmegyek Free-hez kisinasnak ezzel a benem fejezett projekttal:D
  • ThomasGins
    ezért választottam ezt a megoldást:)
  • Free
    haldoklik a vas. és most üres az eklézsia hogy kicseréljem :c(
  • zenoka
    en is csinalgatok egyet de sose gondoltam volna hogy ennyi biz-basz van egy trombitan:D
  • ThomasGins
    dede:)
  • DJviolin
    Nagyon köszi a segítséget.
  • zenoka
    hehe csak nem rajta maradtal a mult heti contesten?:D
    baro lett!
    viszont az anyaga szamomra megfoghatatlan zoldes-rez:)
  • ThomasGins
    NFR

• 4D
    Szegény villa! Teccik.
  • 4D
    THX, neked is!
    Tanácsodra az iaro-ra linkeltem, és most látom, hogy épp lehalt, az explorer se találja.
  • Aldaryn
    Itt már érdemes lett volna a DOF-fal is játszani, ha üvegasztallapon van, akkor talán ennyire nem éles a háttér. Amúgy frankó, néztem pár percig, megfogja a szemet. Hajrá, ilyenekből kell 3K-s render, aztán nyomtatni, nyomtatni, nyomtatni! :)
  • Free
    nekem nagyon bejön a hangulat. nekem minden tetszik rajta .. én itt megálnék vele :c)) de az én vagyok a be nem fejezett projektek nagymestere :c)))
  • nenad
    akkor is fura...
    a villa egyebkent nekem bejon, meg a megvilagitas es az anyaga is,
    egyedul az arnyek nem. (megha uvegasztallapon is van)
    :)
  • Papirzacsi
    Volt egy kis gép nélkül töltött időm.:-)
    Éjjelilámpa. (HDTV)
  • FRenkie
    Nekem bejön, barátságos a fíligje.

NFR:

(üvegasztalon van, nem a parkettán)
  • Ronin666
    A mintaképed jobban tetszett, de most rájöttem, hogy az nem nekünk volt minta, hanem neked, amiből dolgozhatsz :(

Ott az a kis pár feldobta a képet. Ezene nekem nem tetszik a padló, illetve a hátteren is lehetne javítani. Kicsit több zöldség is belóghatna. A többi része tetszik. Szerintem még foglalkozhatnál vele is csinálhatnál egy nagyobb felbontású részletesebb rendert.
  • Ronin666
    Na igen, de az újabbnál újabb algoritmusok és effektek (és egyéb technológiák) segítségével egy modernebb játék ugyan azon a grafikai szinten, mint egy régebbi játék jóval kevesebb hardvert zabál. Erre jó példa, hogy John Cramack Doom3-as motorjában az árnyékszámítás egy mai gépen simán elfut, míg pár egyetemista által átírt motor (Quake2 talán) jóval több hardvert zabált, mert náluk a fényszámítás elgoritmusa elég gyenge volt. Szóval a szoftverkészítők kis logikával sok terhet vehetnek le a gépről. Később pedig ahogy kerülnek be az új utasításkészletek is a kártyákba, így még jobban gyorsul az egész. Persze most nem mondtam újat, de még mindig az a véleményem, hogy a mai Source motor kevés egy látványos 3D-s belsőtér megjelenítéséhez.
  • Aldaryn
    A motor általában nem szabta meg, hogy mekkora textúrákat használhatsz, a videókártya puffere annál inkább. Polygonszámmal is ez a helyzet. Egy modern mai játékengine nagyon hasonlít (modularitás miatt) pl. egy Max VRay kombóhoz. Előbb lesz a hardver a szűk keresztmetszet, mint a szoftver. :)
  • 4D
    A nekem végleges.

Nagyobb:

Palace
  • Evogordon
    Máris jobb :)