63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
GixEr #33116 Pasz, de ha eleg ugyes vagy akkor vegiggorgeted a szkenneles kozben a szkennelofej felett ahogy halad es mar meg is kaptad a kiteritett texturat... -
fogod össze atachoilod őket egy objekté
majd kijelölöd a két bordert (a polyk szélei a border) és van egy olyan gomb hogy bridge. arra ráklikk és összeköti a bordereket polykkal.
Remélem erre gondolsz ha nem akkor valami képet pls hogy mi kell -
K0bi #33114 Hali! 1 nagyon kezdő kérdésem lenne: Ha van 2 lapom (plan - ami mondjuk 1más tükörképe) akkor hogyan lehet abból egy testet létrehozni .. ergó minden szélső élpárból 1 poly-t kéne készíteni
(1esével tom, hogy lehet Creat-elni Poly-t 1xre nem lehet az összeset??) -
ennyi erővel elvárhatnád, hogy kész kirenderelt képet dobjon neked googli arról, amit épp megálmodtál. -
azt eszrevettem en is csak gondoltam megkerdezem hogy ne kelljen photoshoppoznom de latom nem uszom meg :D -
Vááá, googliba beírod bármelyik nagy elem gyártó nevét, és egy raklap képet kapsz, amik között 1,5V-osok is vannak szép számmal. Onnantól már csak egy kis photoshop. -
Sziasztok nem tudjatok honnan tudnak beszerezni egy 1.5V elem texturajat? probaltam rakeresni de valahogy nem nagyon talaltam. Elore is koszonom -
Ronin666 #33109 Köszi a segítséget!
Lehet mégis a kézi animálás lesz. Igazából ott sem a munkaígény zavar leginkább, hanem hogy egy fizikai rendszer élethűbben meg tudná animálni, mint amit én összekattintgatok. Max az marad, hogy megpróbálom minél gyorsabban megoldani ezeket a problémás mozgásoka, hogy animáció alatt kevésbé legyenek feltűnőek a hibák. -
GixEr #33108 Nincs normalis exporterem/importerem az RF-hez MAX8 ala, igy nem tudtam kiprobalni. A PFlow -ot viszont megneztem, a gravitaciot nem lehet hasznalni mert itt sem erdekli a beallitott gravitacio hatosugara...
Viszont a Find target operator tetszik :) de az a baj, hogy ot sem lehet tavolsagfuggoen beizzitani csak ha valaki irna ra egy scriptet, hogy tavolsagfuggoen hasson ra. Sokra nem mentel velem viszont jol elszorakoztam, hogy hogyan kell uldoztetni egy objektumot a reszecskerendszer reszecskeivel. Urcsataknal kivalo lehet vagy, ha egy repulot akarsz uldoztetni egy kilott raketaval. -
GixEr #33107 Probald meg Realflow-al(most probalom vele), megneztem max standard eszkozokkel(reszecskerendszer), de a gravity mar az indulasnal osszerantja az objektumokat az animalt gravity indulopontkahoz es sz@rik a beallitott hatosugarra. Meg kulonallo objectfelhore se mozdul, ha animalva van. A reactor nem foglalkozik a tergorbito eszkozokkel igy az is kilove. Talan Particle flow-al mukodne, de azt programozza le akinek van ideje ra... -
Van R3 max 8 hoz is -
lehet .. én tévedek :c)
most néztem nekem is R2 :c))) -
NmaDani #33104 Van egyáltalán abbol ojan ami nem beta?
-
NmaDani #33103 Sziasztok! Segítene valaki, hogy az aura cuccoshoz hogyan lehetne hozzájutni? Elöre is köszi! -
nenad #33102 sztem van max8 es verzio is.
bar nem olvastam a logot. -
1.5RC2-ig jó max8hoz,RC3 csak max9hez okés,nem? -
1.5 R3 -
mien Vrayt használtok max 8 alatt...? vagy ami eddig max 7hez volt az a 8ashoz is jó...? -
Ronin666 #33098 Ha nem találok normális megoldást, akkor az lesz, csak az picit macera annyi objektnél. -
nenad #33097 miert nem animalod meg curve/path akarmivel? -
Ronin666 #33096 és még egy lenne, ami ugyan ide kapcsolódna. Olyan kellene még nekem, hogy testre húzható gravitáció. Tehát ha van 1 testem, azt elhúzom egy másik mellett, akkor minél közelebb van, annál jobban vonzaná, mintha mágneses lenne és ha elsuhan mellette, akkor akár maga után is tudná rántani. Ilyen is tuti, hogy lennie kell. Ha nem is lesz a maxban ilyen és a szétszórós fizikai effekt, akkor akár más programhoz is nyúlok. -
Ronin666 #33095 Nem egészen ilyen kellene. Lehet kicsit félre vezettelek titeket, mivel részecske rendszert nem akarok használni és nem is tudok, hanem össze group-olt testeket kellene szétszórni. Igazából azok molekula kötések lennének, csak olyan közelről, hogy a részecske rendszer nekem nem jó. Néztem a reactort, hogy milyen lehetőségek vannak benne, de erre nem nagyon láttam semmit. Gondoltam széllel megoldom a dolgot, de olyat nem lehet csinálni, hogy egy központból minden irányba fúj a szél. Valami más kellene... -
erre jó a max9 meg a maya 8 :)
Már ott simán áttudnád tenni max-ba -
Van vmilyen plugin, amivel mayából 3ds maxba lehet konvertálni? Vagy olyan max plugin, amivel meg lehet nyitni mayás fileokat? Nekem csak egy model kéne, semmi anim, meg textúra. Max: 8 Maya: 7.
Előre is kösz -
4D #33092 Szal ha nem az egészet maxszaal oldod esetleg meg, akkor szerintem az atomokat, a berepülést+sodrást csináld azzal, és a particle illusionnal
tedd rá a robanást. Ami persze ennél:
Bang
lehet jobb is.
De az is jó amit írtál. -
Ronin666 #33091 megnézem. Ha vray alatt is megy, akkor jó lesz szerintem.
-
Nem, dehogy titkos :)
Egyenlőre stabilan megy, szal mindenki jelentkezhet, aki szeretne jönni! -
vaczak #33089 a felvillanó fényeffektet is meg lehet maxban csinálni, a video postban. a lens effects flare (alias "lencsecsillanás") elég jó kezelhető, és használható ilyenre is. -
Ronin666 #33088 Lehetőleg. Nem kell túl bonyolult. A lényeg, hogy ne nekem kelljen a testeket pakolgatnom. Szóval mondom a sztorit. A lényeg, hogy mint a képen is látszik van sok sok molekula. Igazából csak a látvány a lényeg, nem figyeltem arra, hogy létezik-e ilyen kötés az életben, vagy sem. Szóval ez a piros molekula jön és nagy sebességgel berepül középre, ahol a fókuszom van. Közben magával sodor más molekulákat, de ezt kézzel lemodellezem. Innen jönne a móda, ugyanis szeretnék valami erős szétáradó fényefektet, amit még nem tudom hogyan oldjak meg, majd egy lökéshullám, ami a tér minden irányába széthajítja ezeket a testeket. Azt szeretném, hogy a lökéshullámom látható legyen. Erre azt találtam ki, hogy egy x vastag falú gömböt fogok, ami teljesen átlátszó, csak a fényt töri és ez fog hirtelen kitágulni. Szerintem ennek ha jól állítom be, akkor úgy kéne kinéznie, mint a filmekben. A fényeffektet viszont még nem találtam ki hogyan legyen. Valószínűleg úgy lenne a legjobb, ha arra a pillanatra beraknék egy Vray lightot a piros helyére, ennek venném fel az intenzitását, majd valami külső progival az animra raknék valami fényeffektet, bár ez még csak nagyon elméleti, nem tudom hogyan fogom megvalósítani. Ötletek, javaslatok jöhetnek. Elsősorban maxban akarok maradni, végső esetben akarok csak külső progikat használni az animhoz (vagy ha valami igazán minőségi darab lenne). Rakok egy képet az eddigi vázlatomról:
-
részecske. gravity, vagy wind warppal, nem olyan bonyolult. vagy dobj össze egy particle flowt, abban collision detection is mehet, és trendin kesselhető, és trendin lassú. -
Sztem legegyszerűbb részecskékkel lenne...
Vagy, ha komolyabb ütközés kell köztük, akkor reactor, a hullám meg animált sugarú gömb pl, ami a renderelésben nem látszik... -
4D #33085 Mindenképp maxos lökéshullámot akarsz? -
Ronin666 #33084 Skacok lenne egy animációs kérdésem. Animátorok figyelem!
Szeretnék egy olyat csinálni, hogy atomok lebegnek a semmiségben és egy nagy lökéshullám szélöki őket. A lékéshullám minden irányba terjed és a kiindulási pontja épp előttünk lenne. Kicsit macera lenne darabonként ezeket a bogyókat meganimálni. Van valami gyorsabb, esetleg szebb módszer? Valami egyszerű fizikai modellezés kéne, de nem tom mi. :( -
http://max.klanky.com/
kigyött 9-re is:) -
:)
Lavinának még kicsi ez:) -
zenoka #33081 Állat vagy haver:DDD
szo ez a 10 megas:D nagyon komoly:D -
áááá mekkora :c))))
hatalmas .
Visszanézve Látod mit indítottál el ? :c))))) -
-
Öröltek vagytok:)))) de tetszik, engem is kerulget a kanna-powa...meg az idohiany is. -
zenoka #33077 waaaa 

Ha jol latom terjed a kanna-powa:)