3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ha majd mindennek szine lesz meg texturaja akkor persze valoszinu novelni kell az energiat.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

4perc 7sec

scene

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
hehe... igen, az outputot is célszerû 2,2-re rakni. 😊 szvsz ritkább, hogy 1.0-ra mentesz.

per aspera ad astra

bazdmeg, elmentette 1.0-as gammaval...
na mind1 egyebkent is elfelejtettem megnezni a pontos renderidot, igy majd latom

Aldaryn
Nah, ezt modnom, én nem értek egyszerûen MR-hez. Kell valaki, akimár beleásta magát.

per aspera ad astra

Boba
Koszi szepen a segitseget!

Aldaryn, fogok sztem VRayni, de ezt mar akkor is szeretnem MR-bol kicsiholni.

nekem van egy kb 5 perces eleg jo solutionom, sztem ezt mayaval is meg tudod csinalni, majd fellokom, csak lokok meg egy rendert.

Aldaryn
Jah, csúnya foltok az élek mentén. VRayezzél... 😛

per aspera ad astra

Boba
3ik proba
Ez meg mindig zajos, de legalabb a renderido kevesebb. 12 perc alatt picivel. Bar ezzel meg az a baj, hogy nem eleg kontrasztos ez a kep... na mind1, remelem jo lesz. Mostmar folytatom magat a jelenetet is.

Aldaryn Nagyon köszönöm 😉.

Maxer: nekem tetszik és pont olyanra gondoltam.
Boba
Thx, megneztem! Sajna Maya-s MR alatt nem ilyen beallitasok vannak:S Pl a GI resz egeszen masmilyen. Az FG az ugyan ilyen. A gi-t lenne jo tudni hasznalni... nah, meg probalkozom.

Aldaryn
Hmm, ha bármi haszna is van néked, itten a MAX file:
rapidshare

btw, thx a privit, nem írta ki a rendszer, hogy kaptam újat. O_o fura.

per aspera ad astra

Boba
Ehh... orulnek, ha en kitudnek egy ilyet huzni MR-bol. 7 perc meg ultra jo.
Egyszeruen nemtudok rajonni, az arnyekok mitol lesznek rossz helyen.:S

Aldaryn
eheh... 7perc FG elég ronda lett. de nagyon em értem én ezt a radius dolgot. ^_^ bármit állítok, döglassú lesz. Mármint, VRay-tõl megszokotthoz képest.
al képe kandallóhoz ragaszkodtam. 😛

per aspera ad astra

Aldaryn
Ah MR suxx... nem lehet pontosan tudni, hogy az area light mekkora, hol van, merre világít, mit csinál, kit szere, megmossa-e a fogát reggelente, stb...

per aspera ad astra

tegyel az ablakon kivulre area lightokat

Aldaryn
szerinte nem user barát. 😛 Hmm, most nekiáltam én is molyolni vele. Hehe, télleg csak area spot van. :| de ha olyat rakok az abakba, akkor jónan tûnik.

per aspera ad astra

Boba
Mayas nem... de a spotlight-nak tudok adni area-t, igy tudom szimulalni az area light-ot (bar valahogy nekem tetszenek az ilyen eros fenyek) es egyben tudok photonokat lovoldozni. Nah, most azt megnezem...

Az arnyekokra nincs 5letetek? Olyan, mintha shadow mapek lennenek es ellenne rontva a bias. Szoval nem ott kezdodik az arnyek, ahol kene... pedig ezek raytracelt arnyekok. Az lehet hiba, hogy pl a lepcsofeljaro oldala tulnyulik a padlon alulrol? En mar ilyenekre is gondolok... hamar a normalok flippelese kellett, meg tomor testek kellenek. Haklis ez az MR... az a gaz, hogy amig a bevilagitas nem OK, addig nem tudok tovabb lepni modellezesben es texturazasban.

Ha photonokat lovoldozok, akkor meg ez a warning jon elo:
"RCGI 0.2 warn 362004: no photons stored after emitting 10000 photons"

Ahh... MR telleg ennyire nem user friendly, vagy csak en vagyok szimplan bena hozza?:S

Aldaryn
Nem tud area light fotonokat lövöldözni? O_o? ez fura. MAX-os MR-ben szinte csak azokat használtam, és volt velük szép GI-m is.

per aspera ad astra

Boba
Hja, de hulye voltam... elneztem! Van 1 spot is a jelenetben... latszik a kepen ahova az veti a fenyt. Esetleg ugy gyorsabb lenne, ha abbol lovoldoznek Photonokat? Azt is probaltam tegnap, de azt nemigazan tudtam beallitani.:S

Nem, dehogyis rossz Maxzni... de ezt egy tesztnek szanom, hogy MR-el valyon tudnek-e ilyen munkat csinalni. Szoval emiatt eroltetem a Maya + MR parost... hatha megy. Bar nem akarja az igazat:S

Az a gaz, hogy az Area light nemtud photonokat kilovoldozni... esetleg azt megoldhatom egy spot-bol is, ami nem vilagit csak a photonokat szorja. Ugy szerintetek gyorsabb lenne, mint only FG?

Amugy hja... majd 2 ora valoban sok erre. En magam sem ertem... probaltam a filter radioust is, de az annyira nem jott be. De nem adom fel... most ugyis dolgozatokat kell irjak, kozben tolhatom a teszt rendereket. (Csakmert Maya-s MR-ben a photon GI elegge piszok lassu:@)

Aldaryn
Uggh... 1,5++ óra. az nagyon sok. 😊 biztos olyan rossz MAXozni? 😛 Minden bizonnyal ott van a kutya elásva, hogy csak az FG világít. Tényleg mehetnének az ablakokba area lightok.

Btw, egy ehhez hasonló enteriöröm is van. :o) mármint, leszámítva a házimozi komponenseket, plazmát, kanapét... hanem a lépcsõs megoldásra gondolva. Csak ahol neked ht komponensek, nekem ott egy bazi nagy cserépkályha van. 😄

per aspera ad astra

Boba
Nenad, pedig sajna nem 5 perc volt. Lampa nincs a jelenetben, az environment szine feher, es az FG vilagit csak. Az FG-t meg nagyon magasra felkellett huzni, hogy az arnyekok ugyahogy elviselhetoek legyenek.

Itt a kovetkezo valtozat... rendertime: 1 ora 40 perc
Szoval eleg hosszu volt... 7500-ra allitottam az FG rays-t. A min/max radioust is beallitottam, azzal is jelentosen gyorsitva a rendert, plusz a falloff-ok es az FG scale allitasaval ertem el, hogy ne egjen be jobban a kep. (En ezt a beegest tartom kb jonak...)
Hja, hosszi renderido... a gep egy Amd 3400+ 1.5 giga memoriaval.

Köszi

Aldaryn
😄 Szerintem ha programozgató kedvében van a user, akkor elõbb utóbb lesz olyan is.

per aspera ad astra

Aldaryn
Ah, ez nagyon hasznos infó thx!

per aspera ad astra

ez ma dofi, csak ket vonalat nem lehet huzni! 😞
(pilacsnak ami fel es lefele is vilagit)

Aldaryn
Nosza, IES Gnerator itt:
http://rapidshare.de/files/10630810/ies_generator3.rar.html
Mondom, egy orosz csókának a kredit érte, állítlag, de a fene megette, nem tudom az eredeti linket fejbõl. Delphi powa.

per aspera ad astra

sztem oke egy szinten, arra vigyazz ha a presetet hasznalod es utana allitasz, van benne egy bug, a blur GI-t low vagy very lownal felteszi 32-re. es az ugyanilyen effektet general. En parszor mar megszivtam mert nem vettem eszre. 😄

Aldaryn
Ahogy veszem észre, mostanság VRay sem szereti, ha valami nem tömör. Elkallódnak sugarak, meg átmennek a falakon. O_o

per aspera ad astra

http://www.danbolig.dk/Homepage.htm

danul van, de nem nagy kaland, a jobboldali mezoben (Find din bolig) alul valassz ki arkategoriat es nyomj a Abent hus-ra

egyebkent vannak hazak ahol minden szobarol van panorama kep. Amit eddig neztem ott mindnel volt satelite is.

Java kell hozza!

Mi a címe ennek az oldalnak?

Aldaryn:oké,köszi.

nezegetek itt egy online katalogust, hazak adas vetel, van panorama kep, legifelvetel/muholdkep muholdkep-utak kiemelve, tervrajz, stb
nagyon brutal.

hehe, anno a maya topicban lezaljlott MR temanal is ez volt az egyik ok amiert XY (Youth 😄) nem tudott normalisan renderelni. MR ki nem alhatja ha valami nem tomor, illetve a normalok nem megfelen allnak.. A kepnek sokkal jobbnak kell lennie, ehhez a interorhoz, - nemtom milyen geped van - kb 5 perc lenne ralis mr-el, csak feherben. Es area pilacsot tennek az ablakba.

Vagyis már vasárnap hajnal van, uhh... ,-) Lassan le kéne feküdni

galéria: tempmaxer.uw.hu

Hát, senki nincs fent szombat éjszaka? 😊

Egy régi-régi IES próbálkozásom. Mint látható, nem igazán merültem bele a témába 😊

Mellesleg nem tud valaki _jóóó_ NURBS tutorialokat? Lehetõleg max-hez.
A google-t már használtam, de a nurbs egy eléggé elhanyagolt területnek látszik.

Malakai
Link, hol? 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

megköszönném 😊
Aldaryn
Volt valahol egy IES generátor is. valami orosz site-ról kaptam le, ha kell feletszem, mert a linkre nem emlékszem már.

per aspera ad astra

oks köszi a tippet. Tudsz ilyen mappot linkelni? Ha nem akkor majd megpróbálok valamit összefirkálni PSben.
Aldaryn
hehe... erre nem gondoltam volna. ez olyan evidens.... 😛

per aspera ad astra

Aldaryn
Erre sokan nemes egyszerûséggel photometrikus lámpákat hasnálnak web light distribtionnel. Gyak a lámpa foglalata által keltett caustics van eltárolva egy grbében.

per aspera ad astra

Boba a képedrõl jutott eszembe, hogy én is elkezdtem egy ilyen belsõteret csinálni, csak 2 nap után abbahagytam kedvtelenség okán. Na majd nekem is újra rá kell ugranom. Eddig így nézne ki. Még a bevilágításon fáradoztam arra emlékszem, csak nem nagyon jött össze a halogén lámpák fényét jól megcsinálni. PEDIG még találtam is egy halogén beállítást a vray lampaknal, de már nem nagyon rémlik hogyan állítottam be pontosan. Nekem az hiányzott, amit mások képén láttam, mégpedig hogy a lámpa fénye ami a falra vetül az kontrasztosabb és az erõs közepe mellett egy halványabb körgyûrû is vetül a falra (remélem érthetõen írtam, ha nem majd mellékelek egy képet mire gondolok).

Na de itt tartok most (tudom még 0)

Boba
Hinnye... megoldottam a dolgot! Nem hiszem el, hogy eddig ez nem jutott eszembe... pedig lehet alapnak szamitana? Nemtom. A normalokat kellett flippelni, es igy mar OK.

Radiust is mingyart kiprobalom... jo moka lehet! Ahh... vegre rajottem, nem hiszem el, pedig piszok egyszeru volt a megoldas!😄

Aldaryn
FG-nél van valami radius is, azzal is kell molyolni, elvileg. 😄

per aspera ad astra

Aldaryn
Jéé... épp ilyen verdát modellezek... csak nem gyári felnikkel. 😄

per aspera ad astra

Boba
Thx, van csipkebigyo tea is, a legkozelebbi roundban azt fogom probalni! Viszont kiprobaltam mind az AA mind az FG-rays emeleset, es nem hasznalt. Szebb lett, kevesbe foltos, de ugyan ugy megmaradt a hiba. Most megprobalom megnezni a geometriat, bar nemhiszem, hogy ott hiba lenne. 5letem sincs sajnos. De ahogy eddig eszrevettem, ez elegge MR specifikus hiba😞

Aldaryn
Nem is kell oda SSS, glossy refraction megteszi. (ha csöpög, és nem nyúlik... 😛) Node jobbulást. Csipkebogyóteát is ajánlhatom. 😊
Oh, btw, én NEM értek Mr-hez, nagyon nem. egyszer kétszer használtam, ennyi. Onan maradt meg pár dolog.

per aspera ad astra

Boba
Thx! A kep egy kicsi reszen kiprobalom, ha feljebb tolom kicsit az FG rays-t meg az AA-t is.
ui, mindenki alszik mar? En citromos tea kura mellett 3d-zek... ez az igazi😄 Az egyik fulemmel nem hallok, plusz az orrombol csopog valami... eleg elethuen nez ki, gondolom vray material lehet sss-el. a render time ugy 2 zsepi/perc (DO technology... dual-orrlyuk)

Aldaryn
szerintem a light leak meg az árnyékok is rendbe jönnek, ha a mintaszámot feljebb veszed. Ha jól emlékszem, MR-ben mindent egy samplerer kontrollál.

per aspera ad astra