3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
es az fgnel tedd automatara azaz kapcsold ki a radiusokat.
(ha nem lehet akkor mindenkeppen vedd feljebb a maxot,(simabb lesz) illetve a minimumot kisebbre (a sarkokhoz))
A filter 1-en oke.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
per aspera ad astra
Itten van a kep
Namost... a render idot ne nezzuk, amugyis turelmes vagyok. 😄 Ejszaka elvan... szoval, meg mindig zajos. Melyik beallitast vigyem feljebb. Az FG-t vagy a Gi fotont kell feljebb vinni? 150FG-n van es 500.000 foton. Ha a filtert 1re veszem, az segit egy kicsit, tippem szerint az FG nem eleg. Bar a fotont meg lohetem feljebb, mer 500.000 fotont kiloni kb 15-20 masodperc volt csak. Belefer a tobb.
Thx Nenad, ugy lottem be a jelenetet ahogy mondtad, szerintem jo lett. Najo... legalabbis Nekem tetszik!😊
(A zaj es a hosszu renderido a lassu area light miatt van. Igy is mar nagyon felkellett huzni a sugarak szamat, hogy csak ennyire legyen zajos... ugye ez az, ami az ablakok elott van. Ez nagyon sokat lassit...)
http://lfgrafix.com/grafix/SkyBasic-2.html
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
vraynel allitsd at az AA-t adaptive QMC-re, es hasznalj vraylightot! 😊
"Nagyon meg szeretnék tanulni fejet modellezni realisztikusan!"
Az a kérdés, hogy a heroisztikus tiszteletreméltó, de szívásos way-t akarod, vagy az értelmes megoldást.
Az elsõ esetén simán maxban tudsz elõrajzok alapján modellezni low polyban.
Akkor kapod ezeket a Q2 korabeli tuskó alakokat.
Vagy NURBS ben zazulod ki a fejet.
Ha valóban realisztikuson a hangsúly, akkor max pihentet.
A cél:-"modellezni realisztikusan"
Fogsz egy progit, amelyik 2 fotó, vagy fejrajz alapján megcsinálja az alap fejmesh-t, textúrákra azaz a valós arcra igazított modellt. Asszem tud ilyet az a szegény poser-5,6tól.
A polyszámot lehet ezekbe változtatni.
Ezt a modellt,behozod maxba.
Rátolsz egy prociizzasztó meshsmooth-ot, és társait.
Ezt a modellt a Zbrushba beviszed, és ott finomra polírozod.
A kész modellt Bodypaintben/Max betextúrázod.
Na ez a kb sorrend ilyen feladatnál.
Ill hát a 3D scan, de itt most modellezés volt a kérdés.
hát sokkal nem lettem okosabb. a kötelezõ gyakorlatokat tudja, de pl. render idõket nem találtam.
(fapad) 😊
(van mosma exporter)
a zold vonalak a bucket debughoz kellenek (nincsen GUI)

per aspera ad astra
nem csak az arnykot hajigalja hanem az energiat is az ies fileban meghatarozott modon hajigalja 😄
tehat ha van egy spotod akkor lathatod hogy a feny nem linerisan, es meg csak nem is inverse squeresen gyengul, hanem a formatol es az egotol, a buratol meg a banattol fuggoen is..
képzeld el, hogy amikor egy biped-et akarsz mozgatni, alap maxban borzalom
annyit ugrálsz az egérrel, hogy kijelölj részeket, hogy egy idõ után az orvosnál kötsz ki az ortopédián
ha készítessz egy scriptet pl. a biped-mozgatásához, akkor a középsõ uj 2. ujjpercének kijelölése egy klikk és már kész is és ha kell csúszkával vagy bármivel állítod, forgatod, mert ugye valamit megfog
eleinte a scriptnek nekilódulni az nem semmi, de ha a helpet megnézed, 99%-ban minden le van írva példákkal, amiket kimásolsz és teszteled, nézed mi történik, majd jegyzetelsz
jegyzetelés nélkül ne is kezdj hozzá
úgyhogy fog az menni
másik érdekes példa, hogy az arcmimikát úgy szoktam elkészíten egy scripttel, hogy beállítom az abc összes betûit, aztán elmentem és csak egy klikk, hogy melyik képen milyen betû volt éppen
de lehet úgy is, hogy beírom a szöveget és a képkockát, hogy melyik hol van és klikk, és fél perc múlva kész a szájmozgás
de ha sokaknak gondot okoz, akkor érdemes polyra vagy mesre konvertálni és úgy booleanolni, ha meg így se az igazi, akkor erre vannak pluginok, amik megbírkóznak vele és igen szépen
a max-nak vannak hibái, köztük ez is, élni lehet mellette, de csak egy idõ után összekarmolja magát az ember
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
a spline cage-ra vannak plug-in-ok is pl. a maxplugins.de-n találhtsz ilyet, de most már a cross section is elég jól mûködik. ha sokáig fiatal akarsz maradni, akkor boolean-t a lehetõ legkevesbbszer használj. amit szaki leírt az az esetek többségében egy teljesen használhatatlan mesh-t fog eredményezni, de ha már úgy akarod készíteni, akkor is inkább a shape merge-t használd.
ha éppen a biped alak betanítása érdekel, annak az animálása, akkor szólj
habár ebben és a többi animátori dolgokban igencsak kezdõ vagyok, de amit tudok átadom, ha valamit tud valaki belõle tanulni, az már nagy elõrehaladás.
ha pedig armimika, emberfej beszéde, szemöldök és szemmozgásban gondod van, szólj. Hidd el, eljön ez az idõszakod is. De a script írásról se feledkezz meg. Hihetetlen csodákra képes, cask sokan nehezen kezdenek hozzá.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
2: ezt majd más
3: Cross section módosító
Lenne 3 kérdésem, ha nem probléma!?
1. Meg lehet-e oldani, max alatt, hogy csak azt a kijelölt részt rendelje a képbõl, amit szeretnék (aka Maya)??? Ntom, esetleg valami plugin segítségével?? Nekem ez Vray-hez jönne nagyon jól, gondolom másnak is, de még nemjöttem rá, hogy hogyan!?
2. Nagyon meg szeretnék tanulni fejet modellezni realisztikusan! Idáig csak a low poly ment, úgy, hogy textúrával elviselhetõ legyen, de az egy komolyabb scenebe, hááát... Tudnátok adni vlami segítséget? 3d Totalt már próbáltam (joan of The Arc), de az nekem ( 1 face rõl a kettõre ) nagyon nemjön be 😄😄 Túl hosszú.
3. Hogy lehet azt megcsinálni, esetleg szintén vlami plugin segítségével, hogy ha rajzolok egy spline vonalat a térben, és összekötöm a 2 végét (mondjuk egy autónak a karosszériája) ,akkor azt berácsozza nekem, és ne nekem keljen egyesével összekötögetnem??????
Elõre is nagyon szépen köszönöm!
de nagyon uber brutal gyors ez a cucc, sztem legalabb ketszer olyan gyorsan renderel glossyt mint vray.
\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
En is tervezem amugy a monitor cseret, de amire valtanek az meg 200 folott van. Varok kicsit, talan majusig es akkor egy Samsung 214T-re fogok benevezni. Kisebbre nem akarok valtani, most egy 22"es Samsung Syncmaster 1200NF-em van. Egyeduli gond, ami nem szimpi az az, hogy egy felbontasban korrekt csak a kep. A tobbiben interpollalt... bar lehet ez lenne a legkevesebb ami zavarna. Nagyobb gond az ara😊 (19-esben nem gondolkodom mert kicsi, illetve 5/4 aranyu.)
Nekem egy Sony Hs95p van. 1000:1 12ms 450cd/m2 dvi MVA. Elégedett vagyok vele nagyon. Tudom ajánlani.