3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

huhh ez nagyon szép lett!

Mennyi volt a renderidõ?
egy kis indirect gi test (boring chairs scene) 😄
3db vrayLightMaterial plane.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ha egy kép a háttér akkor mire vetül az árnyáka a kancsónak?

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

amikor GI-ty renderelsz akkor ne a lowDR hattermap vilagitson..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

errõl a "Young-kísérlet" jut eszembe 😊

galéria: tempmaxer.uw.hu

Egy kicsit finomítottam a beállításokon, már csak azt nem vágom, hogy miért látszik át a telefon és a szike "blur-ösen", mert relfection és a refraction is 0-ra van véve (vraymat)

Valóban Screen-re van benyomva, de mivel a háttérkép fixen ekkora, és mert csak így lehet korrektül méretezni a matte materiallal bevont mesh-t, valami más megoldás kéne. Vagy egy halálpontos gömbtükrös kép, csakhogy itt pont az lenne a lényeg, hogy egyszerû fotókat effektelnék

ThomasGins
A háttér mapod environja screenre van állitva spherical helyett.
Szerintem...

\"So always look on the bright side of death\"

Az a gondom, hogy bármilyen reflection értéket is nyomok a teapotra, az egyre inkább átlátszó lesz. Mellesleg úgy szerettem volna ezt megoldani, hogy egy gömbtükrös HDR képet csináltam volna a teapot helyérõl és majd azt applikáltam volna re reflection mapként, de az sok idõ lett volna.

ThomasGins
modify/unwarp

Kis NFR pilács,még félkészen.

nah aprobléma megoldódott de maxben az uv-ás kicsit bonyulutabb hogy érem el a uveditor felületet?

ThomasGins
Editable poly/element és flip gomb.
Ha egyre gondolunk😊

Hi!
Mayából importáltam egy repcsit de a maxben mintha ki lenne fordítva a test és belelátok a repcsibe ott ahol elvileg felület van...hogy lehet visszafordítani?

ThomasGins
Nekem ez is bejön nagyon!

RelakSfromhome
szép fénkép, bár az az utólag odatett teáskanna nem illik oda <#idiota>

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

nem gondoltam volna hogy ennyit gyorsul, de akkor megeri az arat!

Thanx....
Most akkor belekukkantok a pénztárcámba.... 😞
Még várnom kell....

Nagyon jót mond marcee, a legjobb platform a 3d-zésre (egy külföldi tesztet is olvastam a minap valahol) a 64 bites AMD cuccok, S939-es tokozással, lehetõleg X2-es. Nekem egy 64 bites 3200+ Venice van a nagyobbik gépemben, a kisebben 2800-es Barton, és már itt is nagyon nagy a gyorsulás érezhetõ. Már-már fájdalmas, amikor a kis géphez kell ülni 😊

Nekem A64 X2 3800+om van, ez jelenleg nyilván nem középkategória árban, de azért vettem eredetileg Socket 939-es rendszert, hogy ha adódik alkalom, könnyen tudjak upgradelni. Nos így lett. Annó a 3000+os venice-emet is többnyire 2400MHz-en járattam, ez meg éppen annyit bír a gyári léghûtéssel, szóval megvan az összehasonlítási alap. A mentalray átlagosan 89, a vray 92%-ot gyorsult. A scanline ellenben csak 38-at. Az intel kétmagos processzorai olcsóbbak, bár egy kicsit mérsékeltebb a gyorsulás is.
Szóval én azt javasolnám, hogy 3d-zéshez mindenképpen olyan gépet érdemes venni, hogy ha ma még nincs is pénzed egy dual core procira, azért meglegyen a lehetõséged a cserére.

Szerk: Cinebench 2003 (tehát a 32 bites verzió) is 90%-ot gyorsult.

Szasztok! Megint tanácsot kérnék...
Most alaplap + proci típus kellene amivel a max nagyon jól tud együttmûködni.
Árban KB.középkategória.

tegyel ra reflectiont, probald a kepet a material enviromentjebe betenni es ugy forgatni hogy hiheto legyen

Egy kicsit szórakoztam 😊

KisQbi
talán lehetne még morphal...
még szép hogy az UV vagy a map szétesik hiszen folyamatosan keletkezik pl új felület ami változik is....

Ron Ragm

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

eegen, a lábak egy picit vastagok 😊) holnapra kész a finomított render, majd bepostolom

Pitbull90
Mostmár úgy csinálom h a filmszerkesztõben csinálok belõle fekete fehér filmet mert max sehogy nem csinálja.. de azért köszi...

&#931;&#959;&#966;&#953;&#945;

miert nem adsz neki fekete feher materialokat akkor mar, egyebknet meg nincs ilyen opcio.(legalabbis nem tudok rola) Konvertald at.

vagy a maxet mondod? Akkor passz hogy miert nem mukodik, probald meg clamp-ot a color mappingban, hatha az segit.

Pitbull90
Hy
Bocsi tudom h ez nagyon hülye és alap kérdés.. és a googléban se tom hogy keressek rá.. nem tudja nekem valaki megmondani /vrayt használok/ hogy tudnék egy filmet kirenderelni úgy hogy fekete fehér legyen...? mert ha beállítom neki simán színesen kitölti...
Elõre is köszi...

&#931;&#959;&#966;&#953;&#945;

RelakSfromhome
ehh...
Ez sem 0.7-es lábakkal van szerelve 😉

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Kisqbi köszi a választ, kipróbáltam, de a map-et teljesen odavágja. Ugrál össze-vissza. ezt meglehet oldani?
ThomasGins
Kis gagyi NFR (persze h kanna)hogy ne lustálkodjon a gépem😊
pot glu3d (1.7MB rar/avi)
Kicsit nagy lett virtualdub megmakkant nálam😞

KisQbi
megpróbálhatod booleannal.. animálható... egyszerûen csak beletolod a repedés objectet...

Sziasztok. Lenne egy kérdésem. Szeretnék csinálni törést, de nem olyasmit mint egy váza, hanem pl egy csont kettétörik, vagy beleütõdik vmi és eltörik ott. Próbáltam mesh pontjait animálni, de az olyan mintha hajlana, nyomódna nem törne. Huh remélem értelmesen sikerült leírnom. Van vmi ötletetek? Köszi.
Ez a monitor éppen nem szerepel a www.tftpanel.hu táblázatában, de elég sok másik igen, ami talán megkönnyítheti a választást.

Hirtelen nem találtam jobb textúrát (pedig itt a net...), és hát amúgy is elfogult vagyok ezzel a textúrával kapcsolatban, mert ez egy régi kedvenc, tökéletes diffúz textúra.
Amúgy köszi!

ThomasGins
Nekem a fa erezethez viszonyitva olyan 20cm-esnek tünnek😛
AMugy szép lett nagyon!

Nenad: Igen, köszi, lehet, h az volt a gond. Default 50 volt, mondjuk a növelt hsph eléggé növeli a renderidõt, a 2000-es felbontású nagy kép 50-nel volt kb 1,5 óra.

Frenkie: Ohh... hát... köszönöm ,-)

FRenkie
Ezek gyönyörõek 😊

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

noveld a hsph-erteket hdritol fuggo, 100 valoszinu eleg.

Thx!

Nekem csak egy valami zavar egy picit a felsõ IC-s képemen, hogy az IC mûanyag burkolata egy kicsit "foltos", habár szerintem ez az önárnyékolásból fakad, a bevilágítás egy mirrored ball HDR kép

fle go
KOszi Youth akkor nem aggodom ugy vettem eszre a renderen nem latszik.

Maxer: jok az IC-k😊))

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

az alsó kép láttán felmerült bennem egy jó kis IC-s anim, lenne benne IC csapda és csak 1-2 új generációs IC élné túl mert pl több lábuk van lehetne még esetleg ledsereget verbuválni
meg is csinálnám ha nem lennék alkoholista és üveg helyett egér lenne a kezemben 8)

Köszi!

Talán azért merült fel bennem, hogy IC-t modellezek, mert holnap lesz elektrotechnika vizsgám... és inkább készültem volna vizsgára, mint hogy a max elõtt ültem volna 😊

Teccik gratula<#taps>
nállam is mászkálnak ilyen dögök 😛

A tegnap este eredményei:

mindez nagyban:

01

02

youth
Mindegyik HDR képnél csinál ilyet, legalábbis most kipróbáltam 2-vel...
Rendernél látszik? Ha nem akkor tökmindegy, ha meg igen akkor rendereld úgy hogy ne látszon 😊

Youth

fle go
van egy ilyenem pl:

Es ha ebbol HDR Shopban csinalok Latitude/Longitude-t akkor a piros karikaval jelolt helyen keletkezik valami gany😊

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Atika :o)
De az a baj hogy en nem is tudok utvonalat megadni mert nincs ra lehetoseg az instalalas soran szoval nem tudom hogy mi a gond vele

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

ThomasGins
Nem azért mert a 8asnak más az elérési utvonala?