3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Boba
A lenyeg, hogy IPS, S-IPS, MVA vagy PVA panel legyen benne. A TN paneleseket messzire keruld el, azok ditheringel erik el a 16.2 millio szint. -> grafikai munkára NONO kategoria!

Mire figyelj? 16.7 millio szint tamogasson (papiron legalabbis), illetve a beesesi szoge 170fok felett legyen. A kontrasztja 500:1 fölött, a fenyessege 300cdm folott. Es mond azt, hogy TN paneles moncsi neked nem jo. (Mer nem az😄)

fle go
Hehe, nem rossz!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Aldaryn
heh, ezdejó. 😊

per aspera ad astra

fle go
Velemenyem szerint legalabb 19 colos es min 8 ms valaszidovel. LG, SAMSUNG, View Sonic, komolyabbak es joval dragabbak LaCie, DELL szerintem.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Off:
Milyen TFT monitort ajánlanátok 3D szerkesztéshez?
Nem szívesen veszek, de a hely szûke miatt muszály.

Malakai
Aldaryn
Wow, Thx! 😄

per aspera ad astra

Aldaryn
Hmm, ez okos dolognak tûnik.:
http://www.spot3d.com/vray/help/VRayHelp150beta/tools/vrimg2exr.rar

per aspera ad astra

nehany ies light
kep
http://img456.imageshack.us/img456/5648/819390508iy.jpg
file
http://rapidshare.de/files/6722948/ies.rar.html

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
Nem a kép minõségére gondoltam,hanam a vérfröcsögésre meg a szanaszét szemgolyókra😊

\"So always look on the bright side of death\"

köfi! 3dsmax7 - default scanline renderer 😊

itt senki nem csinál animokat?
pedig ott van a csavo nem kicsit, barmelyik renderrel kepes HQ-t produkalni.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Elég meredek... 😄

per aspera ad astra

ThomasGins
Háááát,meglestem az oldalát,van pár beteges képe is😊

Thomas, ez-#25668, a te embered.
A kannájával...
ThomasGins
Gyááá😊

ronald mc cargo

ez se rosz, marmint az eloterben levo targyak.

metin seven

a csavo most fr2 vel alkotott.

ThomasGins
😊
Szép lett! Miben renderelted?

http://www.vi2.com/wheel.html
itt láttam még egy ilyen hasonló felnit.

najo nemükszenek 😞
hülét kapok ha nem mükszenek a linkjeim aszem.... 😊 ti nemszoktatok animokat?

NFR
ThomasGins
Nálam nem jön be...

nembírtamki! megkellett csinálnom.... 😊

felni
youth
Ez most LDR, nem csináltam belõle HDR képet, csak kipróbáltam, hogy megoldható e ez az "eltûntetjük a fényképezõt velem együtt" akció.

Amúgy maya3d.hu-ra fellöktem 3 hdri-t, de szerintem azok megvannak neked...

Az a baj már nagyon unom ezt a karácsonyfadíszt 😊 Jó lenne már nagylátószögûvel nyomni, lenne vagy 600 kép meg pár millió pixel végeredménybe...

Youth

a hdriket is megoszthatod, en azert elteszem oket, sot a marvanyos kepet is az egyikkel rendereltem

youth
Na lemaradt a végérõl a kép:

Youth

youth
Üdv!

Jöttelek untatni titeket 😊

No, rájöttem hogy lehet megoldani azt, hogy ne látszódjon a tükrözõdésben a fényképezõ. 90 fokkal alrébb viszem a fényképezõt és onnan is lövök egyet. mivel mindkét esetben a gömb visszaadja a szoba 360 fokos valóját, csaképpen el van forgatva az egész.

Itt az elsõ és második kép, valamint utána PSben eltûntettem az asztalról a tárgyakat. Ja és ez most nem HDR kép, sima LDR, csak kipróbáltam ezt a dolgot:

Amúgy nem valami pontos a dolog, mivel a gömb eleve nem gömb... Na mindegy azért baromkodásra jó volt:
http://dvision.hu/nem_vagyok_rajta_jee.jpg

Youth

Boba
Yeo ez a max topic!😄 Megvan a feelingje😊

Nah, ujra nekivetem magam a kepnek... megcsinaltam a Fotomuveszetet (André Kertész eletpalya elemzes) es a Nepmuveszetbol a Nepi gyogyaszat temakoret. Tok jol sikerultek, jol neznek ki! Egyedul a tipografia reszet, tordelest es a boritot csinaltam en, a tobbit lekopiztam netrol, de amugy tok faja.😄 Johet kis 3d-zes!😊
(En mondjuk setalni nem megyek... beteg ember gubbadjon a gep elott!😄)

Aldaryn
? <#buck>

per aspera ad astra

nem szar az csakhat hasznalhatatlan komoly melora ugy ertem ahol az ido fontos szerepet jatszik. Baromi sokaig renderel.

BTW redqueenbe is betette a csavo a BPT-t lesz alapunk az osszehasonlitashoz, hamarosan kapok egy verziot,oszt lassuk mit tud a csavo egyedul kihozni belole NL-hez kepest 😄

ja igen, egyebkent a brazil egyik programozoja is azt mondta szimplan hdr-be konvertaljak a hullamhosszt..

maxwell szar? még nem próbáltam
mennye setalni...
😄

jo ez arra hogy elkezd teso. Aztan ugyis valtozik a szinek miatt.
Ez nem Gay renderer mint maxwell.. 😄

Na nagyon faja ez az IES bevilágítás. A generátor is szuper hozzá!

Megrenderrelem most így is a szobát, biztos fényévekkel jobban fog kinézni.
Aldaryn
Amúgy szerinted ez a light distribution OK? 😊

per aspera ad astra

PLZ ne nyomjon fel valaki egy V-Rayt ne erra nem warez topicba plz max 8 alá!!!

10:49, es jobb minosegu az fg miatt

Boba
Haha, mar attol is sokkal jobb lett, hogy a spotlight-ot lecsereltem Area light-ra! Megszunt az arnyek bug! Thx!

Mingya kiprobalom azt is, amit Te mondtal, jonak tunik! Franko... emiatt jo jarni ilyen forumra. Fel nap alatt tanul annyit az ember, mint magatol 1 honap alatt tanulna! Telleg koszonom szepen a segitseget!😊

megpislanjuk origanale meretben

nem, van egy direct light, ez lo fotont, 500.000
van egy area light ami az arnyekokat adja "az egboltbol"
az area light fedi az ablakokat, a direct light meg szogben beesik

fg 150 eleg neki - en is annyit hasznaltam.

ossze kell loni a multipliereket, eloszor a direktel lovoldozol 50.000 eleg, no fg, beallitod ugy hogy legyen egy kis "hely" az area light fenyessegenek es ugy overall a gi jo legyen, (fenyesseg) aztan bekapcsolod az areat, megnezed, ha minden jo akkor beallitod lasd feljebb es oke

az area light sample rate vertical/horizontal 5/5

Aldaryn
Ekkora méretben annyi. 😛 de elég fasza ez az idõ.

per aspera ad astra

Boba
Tehat ha jol ertem, akkor berakok egy area light-ot (vagy Maya-ban egy spotlight + MR area light) nelegyen Gi (photon lovoldozes miatt gondolom) es csak FG-bol probaljam megoldani?

tegyel be egy area lightot, nem kell hogy fotont lodozzon, nalam sem teszi azt

Boba
Nekem mar semmi bajom nem lenne mayaban, ha az arnyekok nem lennenek bugosak:S Amugy en mar elegedett lennek. A sebesseg meg jelenleg annyira nem gazos... ejszaka elinditom, van idom.

dobd fel valahova eljatszunk vele delutan.
egyebkent 1000% hogy mayaban is meg tudod igy csinalni.
csak kicsit masok a parameterek nevei, vagy mashogy van megoldva vmi.

Boba
Hmm... mostmar ott tartok, hogy atviszem a modellt es Max alatti MR-el nezem meg.:S

az area light parametereknel ott van a meret beallito es amikor allitod akkor latszika viewportban is..