63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Piszkálódás helyett inkább gyere el a találkozóra és iszunk egyet az egészségedre, úgyis régen ittunk már egy asztalnál :) -
(megjegyzés ide.: Oké, az is igaz, hogy azokon a hdri-ken volt némi post korrekció, fehéregyensúly is, tehát, meglehet, hogy Debevecék pont a köztudtban forgó sky+sun modellek egyiéhez lőtték be a képek színeit, hogy mindenki hapy legyen, bár kétlem, hogy eről lett volna szó) -
Szerintem teljesen profán módon nem 2.2-es (vagy 1.0-ás, a fene se tudja már, melyik kifejezést használja, mert mindenki össze vissza keveri, de még a programok is, lásd pl. photoshop vs. max) gammával került betöltésre az aszfalt map, akkor szoktak így kifakulni a színek, értele szerűen.
Az én tesztjeimben vraysky+vraysun kombóval nagyon színhelyes dolgok jöttek ki a gépezetből, gyakorlatilag pontosan visszaszámolható volt a hue shift, amit a két színezett fényforrás okoz, de egy fehéregyensúly állítással (vraykamerában) ez is tökéletesen orvosolható, vagy utólag postban, ha nagyon nem tetszik a dolog.
Nem régiben pont azt tesztelgettem, hogy ha ilyen környezetben, megfeleleően beálított gammákkal, satöbbi dolgozok, akkor sokkal hamarabb látom viszont azt a színt a monitiron, mint amit belefecskendeztem az elején.
Más.: A Vray Sun+Sky rendszer olannyira helyes színeket rodukál, (ha nem ár közel a horizonthoz... hehe) hogy szinte ugan azok a hue értékek csorogtak ki belőle, mint a Debevec által fotózott, hipernagy dinamikus tartományú égbolt panoráma hdri-kből. (A value is zinte ugy az volt) -
És melyik oldaladat? A jobb, vagy baloldaladat? Jó sokan elférhetnek rajtad. -
nenad #32952 sztem azok hdri-vel keszultek egyebkent..
Szoval ahhoz hogy ugy nezzenek ki, hasonlo hdri kene.
Mondjuk nem egy tul jo megoldas reszukrol, jol nez ki de semmi tobb. -
Jelenleg az egyik oldalamat használják szervezésre a "fanok" :)
A pletyka szerint az új d21 meg: készülget :/
Már alig várom :) -
sziasztok, ha plane-re teszek fű materialt, akkor csak 2-ds lesz, hogyan tudom megoldani h "felálljon" a fű? :D
-
marcee #32949 Direct-tel és sky nélkül is ugyanaz a probléma.
Saturation 0.3-ra volt állítva eddig is. -
nenad #32948 design21 akkor most full vege, valakinek van valami infoja? -
nenad #32947 miert nem csinalod hagyomanyos modon akkor?
direct light, meg sky.
vagy vraylight-skydome.
illetve ha jol be van love a gamma, akkor elmeletileg jo szineknek kene
kijonniuk, az viszont igaz hogy a vraysky baromira satural.
-
marcee #32946 Mostanában lépten nyomon belefutok a problémába, hogy egy kirenderelt shader-nek kis túlzással köze nincs ahhoz, amit elvileg kanom kellene. Itt van például ez az aszfalt shader, amit egy az egyben használtam fel ehhez a jelenethez, az alábbi beállításokkal.
De általánosságba jellemző nálam ez a gond, hogy a színek nagyon elmásznak. Tudom, hogy a vraysun+sky nem fehér fénnyel világít, de ha nekem azt az utasítást adják, hogy adott rgb színű legyen egy vakolat, akkor milyen technikával, trükkel lehet elérni, hogy a közelében mozogjak legalább.
A legnagyobb gondom, hogy nem tudom milyen kifejezésekkel kellene keresnem a megoldást gúliban, így egyedül elindulni sem tudok. -
Hát ez sem rossz sőt bár ez inkább fröccsenésekhez jó, de az is kell :D
Na meg legalább itt láttam, hogy kell törést szimulálni mellette.
Egy darabig el leszek ezekkel most :D
Kösz a segítséget! -
jocco #32944 Esetleg ezt is nézd meg, ez is elég jó folyadák szimulációs plugin (ez beépül a maxba): glue3d
s itt egy csomó segédlet hozzá: tutorilas -
Hmm ez igen. Kösz a tutor nagyon jó. (ki is próbálom :D
Még van mit tanulnom a max-ről.
Sajnos hetente csak 2-3 órát tudok vele foglalkozni pedig többet is szeretnék. -
vaczak #32942 http://www.cgarena.com/freestuff/tutorials/max/fluidrealflow/index.html -
vaczak #32941 Nem értek hozzá de úgy tudom folyadékokat részecskékkel csinálják, és metaballal vagy blobmesh-sel érik el, hogy a részecskék cseppszerűren egymásba tudjanak folyni. A részecskék folyadékszerű mozgásához pedig folyadékszimulációt használnak. Azt nem tudom hogy a maxban van e alapból ilyen, de pluginnel biztos megoldható.
Pl. a realflow is ilyen cucc: www.nextlimit.com/realflow/what.htm
Tutort nem kerestem, de a fentiek alapján már elindulhatsz. -
Sziasztok.
Már megint elakadtam egy kisebb dologgal :D
Tudjátok még mindig az a srác aki hülyeségeket kérdez :D
na szóval az a gondom, hogy mivel tudok víz csorgást csinálni.
na pl. rögtönöztem egy kis videót hogy mire gondolok csak ugye a vizem hiányzik belőle. Egyenlőre erre nem találtam tutort viszont böki a csőröm a megoldás :D
ez lenne az
válaszaitokat előre is köszi és bocs az újabb ostoba kérdésért. -
nenad #32939 igy van, texture shaker fasza cucc, es ingyenes is otthoni hasznalatra ami nem 0 azert.
Kicsit bonyesz egyebkent fasza.
Ezzel a luxologyval gyartott mar valaki semaless textet? -
cskapi #32938 vagy ez:
Luxology Imagesynth Retail for Photoshop -
koszike -
Ki van engedve... bent van a kivételek közt.. de mondom az egész úgy volt h egy napon akarok renderelni és nem csinál semmit.. és kiírja a szokásos hibaüzenetet.. de non kellet nekem a kép ezért átmentem arra a winchesterre amihez fél évig hozzá se nyúltam de akkor ment normálisan a Vray.. és ott is ugyan ezt csinálta.. csak magától felmodnta a szolgálatot.. -
Texture shaker -
sziasztok nem tudja valaki mi annak a programnak vagy plugin-nak a neve ami kis texturabol random modon csinal egy nagyobbat? Egyszer valaki belinkelt ide egy videot de mar nem emlekszem a nevere.Elore is koszi -
A tesztben amúgy külön nagy betűkkel kiemelték, hogy a régebbi tesztekkel senki ne hasonlítgassa össze, mert változtak a tesztjelenetek, és változtak a tesztszoftverek által támasztott követelmények számolás terén, hogy a későbbiekben ne 5 és 6 mp között kelljen dönteni, ha majd a 8, meg 16 core-os rendszereket tesztelik. :) -
nenad #32932 alkalmazastol fugg, azok amik gyakorlatilag az FPU-val dolgoznak a sebesseg tisztan szorzodik a magok szamaval. Alatalaban a szamitasok maguk nem igenyelnek sok memoriat. -
Ronin666 #32931 naná hogy rossz ábrát linkelek be. :(
Szal a középső helyett ezt akartam:
-
Ronin666 #32930 Egy kis fejtörés:
Szóval összekerestem pár nemrégi tesztet PH-ról. A lényeget belinkelem:
A második két grafikonon ugyan azzal a jelenettel teszteltek, mint látszik át is van emelve pár eredmény. Amit így elméleti síkon néztem, hogy ezek a grafikonok szerint az én procim 170 sec körül dolgozza ki azt a jelenetet amivel 3. graf-on teszteltek. A leggyorsabb proci ott ugye ami még egyezik az a E6700 66 sec-el. Ehhez képest ez az új 4 magos cucc kb. 100%-al jobban megy, azaz kb. 33sec alatt végeznie kéne. Aztán még hozzá lehet számítani, hogy a 64bit is bekapcsolható fature már, ami pl. az enyémben még nincs és ez még 20-25%-ot kéne hogy gyorsítson, ami azt jelenti, hogy mondjuk 25sec alatt kéne végeznie. Azaz 170/25 az 6,8. Van vajon ~7x-es külömbség a két proci között?
-
marcee #32929 Az egy kicsit tényleg túl gyorsnak tűnik. :D Nekem 3GHz c2d-val max8/vray1.5rc2: 110mp, max9/vray1.5rc3: 97.6mp. (nem teljesen korrekt mérés, mert futott még ez+az a háttérben)
Ha alkalmad nyílik próbáld ki azonos szoftververziókkal is. -
Ronin666 #32928 Na megnéztem a cikket, nem rossz cucc ez. AI cumóját meg kirenderreltem, de csak 8-as maxom van és lehet hogy a vray is régebbi. A lényeg, hogy 150sec körül készült el a képem, ami nekem elég meglepő, mert nagyobb külömbségre számítottam. Elképzelhető, hogy a külömböző verziójú Vray miatt volt nekem ilyen gyors. Kapott is a scene 2 warning üzenetet Vray ablakban és szerintem sötétebb lett, mint a minta file-ban volt.
Egyszerűbb ha megkérdezem. Szóval nekem 3,2Ghz-es Prescott procim van. Milyen időt kellett volna futnia? Szvsz kellene hogy legyen min. 4-5x-ös sebességbeli különbség. -
Nem semmi, de azért az ára is meglesz vszínű :)
A 3dsmax szépen kihasználja azt a 4 magot. -
A Vrlserver ki van engedve a tűzfalon? -
Hy
Segítene nekem valaki abban hogy mi lehet az oka annak hogy:
Valamiért mind a 2 vinyómon meghalt a Vray... és hiába telepítem fel mindennek megfelelően.. mikor beírom a szgép nevét, aztán restart max.. semmit nem csinál.. ugyan úgy ottvan a névvel és nem megy a vray... mi lehet az oka...? nem tudja valaki...? -
Rees #32924 Volt valaki a New Media Expon? az istenért sem tudom megcsinálni amit ott mutattak újdonságként. Feldarabolták (azt hiszem a ProCutter-rel) a hidat az meg darabokra hullott. -
hello #32923 32 bites max 9-hez vray 1.5RC3 x86-ot telepítek és amikor vraylight-t használok akkor a rendelt kép teljesen fekete. Nemtudom, hogy elrontottam valamit vagy a vray-t használom rosszul? -
kapika #32922 Ne izgulj Elméletileg admin vok max 9-et hogy honnan nem mondom meg de Xp-re ezek szerint már újra kéne rakni :D -
Jesszusom. Egyáltalán, milyen jogokkal próbáltad telepíteni? MEg milyen MAX-ot? Meg honnan? Meg milyen platformra? :D -
kapika #32920 Köszi mindenkinek de amikor elindítottam akkor kiírta hogy
DLL <x:\x\stdplugs\rct_constrains.dlo> faild initialize.
Error code: -1073741682
Meg ezután még néhányat.
Amikor betöltött az ablak akkor ki írta hogy : Unkown system exception
és még csomó scriptet nem tudott betölteni ezekkel mit lehetne csinálni??
-
2x katt a reg file-ra, majd ok. és kész. -
kapika #32918 Köszi végre egy jó kis forum de ha lehet fejtsedki hogy a reg fájlal mit kell csinálni előre s köszi -
Nekem ugyanilyen kínom volt, csak nem a 9es maxnál, hanem a 8asnál. Feltöltöttem neked egy reg file-t. Ezt kell beolvastatni és utánna jó lesz az instal. 1920 Error fix