63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Hmm... érdekes, ezek a vizes képek nem a 3D katagóriában vannak, akkor mégiscsak fotó lenne? Mindkettőt elképzelhetőnek tartom, csak ugye, szakmabeliként jobban elámulnék a 3D-n, főleg, ha minden apró porcika azzal lenne.
  • ThomasGins
    kemény dolgok ezek:)
  • zenoka
    alkoto homepage:
    http://www.platinumfmd.com.br/
  • zenoka
    ehehehe:
    http://www.deviantart.com/deviation/40751552/?qo=11&q=by%3Aleoplat&qh=sort%3Atime+-in%3Ascraps
  • Aldaryn
    Nyugtassatok meg, hogy az öngyújtó fotó, és csak a víz render!!!! :) Ugye?? !
  • zenoka
    az alkoto tovabbi kepei megtekintheto itt:)
    http://leoplat.deviantart.com/gallery/
  • ThomasGins
    Sütik
  • Aldaryn
    Mit vártam? Azt, hogy majd szép vektoros grafikákkal lesz tele a Vista. :P

Új IE egy kis lépés előre, ami az UI-t tekinti, és ugyan olyan stagnálás, ami a szabványok ismeretét illeti. Vagyis, fenéket, nem állnak, hanem dacosan ellenszegülnek. Ezzel csak az a baj, hogy nem "van ilyen is, olyan is" hanem "van az IE, és a többi browser" :)
  • Boba
    Amugy nekem tetszik a Vista, csak ne enne annyi memoriat... elindul a vista, msn, es opera (nincs megnyitva 1 lap se) es maris 1 giganak lottek... XP alatt ez kb 300 mega nalam.

Most, hogy fut firefox (memoriazabator progi...), bitcomet es rakas megnyitott weblap igy van 400 mega memoria felhasznalasom. Hiaba van 2.5 giga memom, elviszi a tobbletet a vista.:S
  • fle go
    Ezek de jók!

http://www.gumicsizma.hu/picture/n_1156932527.jpg

http://www.gumicsizma.hu/picture/n_1156932578.jpg

http://www.gumicsizma.hu/picture/n_1156932495.jpg
  • nenad
    // ez az uj ie7 nem rossz, leszamitva az iszonyatos mem igenyet. Harom weboldal van megnyitva (most tettem fel) es 133MB. kajal..
    Rohej.
    Viszont az zoom a legjobb, latszik hogy valami bufferbe renderel es azt egye egeszen mas technikaval zoomoljak.
  • nenad
    miert mit vartal, a 300 dpis kep - aninek a meretet pixelben adjak meg...(hehe) ugyanakkora lesz?

Szoval sztem ezt ok siman a felbontassal akartak elintezni, csakhat ugye nagyobb felbontas ugyanakkora feluleten, az nagyobb dpi. Szoval vegulis igaz.
  • Aldaryn
    Pedig pont az MS hangoztatja mindig, hogy a jövő nem a több pixelben, hanem a nagyobb DPIben rejlik, bár, ők ezt eleddig nemes egyszerűséggel úgy valósították meg, hogy van az ikonodból 500x500px es méretű kép is. :)
  • Boba
    60HZ-t ne is akard feljebb vinni. Nem arra van kitalalva... erdekes anomaliakba futhatsz, ha 75hz-re raksz egy TFT-t... nem ajanlott. Maradj csak 60hz-nel.

A 23as Applehoz nemkell dual-link, valaszoltak. De a legegyszerubb ugyis az volna, hogy kikell probalni, bekell menni es megkerdezni. Az a legtisztabb.

Al, szerintem 1 DVI-re van bekorlatozva a 165mhz-s savszel. Lehet, hogy ez is majd olyan lesz mint az USB1->2 es akkor majd nemkell dual-linket hasznalni... de ahogy latom, nem rohan annyira elore a technika, hogy ez kelljen. Eloszor a windows Vista-nak is kepesnek kellene lenni arra, hogy vektor alapokon hozza letre a GUI-t. En ugytudom, hogy erre nemkepes... ha igen, akkor nem szoltam. Akkor a lehetoseg adott a nagyobb felbontasokhoz. (Linux alatt Gnome, KDE vektor alapu, felbontasfuggetlen)
  • Aldaryn
    Egy progresszív kijelzőnél szvsz a 60HZ is elég. Bár ha annyira penge és fasza látószervvel rendelkezel, akkor zavarhat.
  • Atika :o)
    ok koszike az eggyik biztos jo lesz ;)
  • ThomasGins
    Bár konkrétan nem tudom melyik kell,de vagy shell, vagy edit polyban border és cap.
  • Ronin666
    Azt írja DVI A, I, D között nem sebességbeli eltérés van egyrészt. Másrészt 2,6megapixelt ír, amibe belefér még az 1920*1200. Lent van egy megjegyzés, hogy HDTV (1920 × 1080) @ 85 Hz with GTF blanking (2×126 MHz), azaz itt már duallink bekötésnek tekinki ezt a felbontást, viszonb jobb oldalt meg ezt látni: (Single) WUXGA 1920 × 1200 @ 60 Hz
    (Dual) WQXGA (2560 × 1600) @ 60 Hz

Feltételezem hogy akkor menni fog akkora felbontáson single bekötéssel, csak egy bibi az lesz, hogy 60hz-nél nem tudom majd feljebb venni.
  • Atika :o)
    Sziasztok van olyan modifikator a maxban hogy pl kitolt olyan targyat ami ureges hogy n elegyen ures a kozepe? vagy ezt mashogy kell megoldanom?
  • Aldaryn
    DVI

De nincs olyan VGA, ami egyből tud dual DVI-t a DVI kimenetén?
  • Ronin666
    Nem látom sehol, hogy dual dvi hajtás kéne neki.
  • Ronin666
    Láttam az apple honlapján, hogy 30hoz írta, hogy kell. 23-hoz nem írta, gondoltam akkor oda nem kell.

Viszont ma nézelődtem és találtam egy még jobb megoldást. PHn egy srác árul új bontatlan 24-es Samsungot, ami egy az egyben a Dell lenne. 180eFt-ért hozza és már több embernek szállított. Az sem lenne rossz akár. Garis és számlás is ez a variáció.
  • Boba
    Hogyhogy miert kellene a Dellhez? Talan mert azt irjak? Nomeg mert 1 Dvi savszelessege 1600*1200 60 hertzen.:)

Az apple megoldasa az nemtom hogy a francba van... rdekes megoldas lehet, ugyanis a DVI-D hatara 1600*1200@60HZ. Szvsz kell a dual dvi... A savszelessege nem enged tobbet. Lehet, hogy DVI-A vagy DVI-I van az Apple cuccokon... bar szerintem inkabb az, hogy csak nem tuntettek fel a dual-dvi-t. De majd megkerdezem apple boltos ismit, hatha valaszol meg idoben.:)

Elismerem, hogy jobb az 1920*1200as felbontas, en is orulnek neki. De ez szinte fele annyiba kerul, nagyobb, van rajta HDMI (fontos volt, hogy xbox360 es HD-DVD kompatibilis legyen a cucc!) es lehet tv-zni is rajta... bar TV-m az van, szoval csak monitornak hasznalom es DVD-k mennek innen. De a box360 miatt is esett erre a valasztas. (most a projectort ne mond, mert azzal sajna gebasz lesz... csak HDMI-n fogja kiadni a HD-DVD jeleket... szopacs.:S)

Nah... apple oldala ezt irja : "And with dual-link DVI support and up to 256MB of graphics memory, every MacBook Pro also supports the massive 30-inch Apple Cinema HD Display, giving your portable computer a dramatic desktop canvas."

A 30as verziohoz kell a dual dvi... a 23ashoz nemtudom, miert nem kell, amikor a dellnek kell. Na mind1...
  • Geccoka
    Ha valaki meg nem ismerne:
    http://www.metacafe.com/watch/189181/baginski_fallen_art/
    Speciel en most lattam eloszor, de nagyon bejon a hangulata :P
  • oryon
    Hogy én is offoljak:
    Eddig LG 19" és 17"-os Flatron, 2 CRT-s rendszerem volt, de amennyire örültem neki az elején, annál kényelmetlenné vált a végére ->inkább "szenvedtem" csak a 19"-esen. Most megleptem magam karácsonyra egy Samsung 940BW TFT-vel (19" wide, 16:10, 1440*900, 4ms) és az árához képest egész jó, számomra (élvezve az "olcsó" TFT minden előnyét és hátrányát). Most próbálok mindent ezzel megoldani, hogy ne legyen szükségem a crt-kre, mert bár elismerem, hogy a 2 monitoros rendszer tényleg jó dolog, de számomra nagyon kényelmetlen volt :( a mostani wide meg kényelmesebb / kellemesebb sokkal.
  • ThomasGins
    Próbáld ki fresnel nélkül,reflectnek más szint adni mint fehér vagy a diffuse. Reflect glossit 0,5 körülre véve subdivet 1 re,és egy kis anisotropyt hozzáadva.:)
  • Ronin666
    Most is dual DVIs VGAm van. Miért kellene a 24-es Dellt két DVI-ről hajtani? Most néztem meg a vid kártya beállításait és oldalanként is bírná azt a felbontást, ami a 24-es monitornak kell. Ha valóban azt is dual DVIről kell hajtani, akkor mégis maradok az apple 23 colos variációjánál, mert annak a felbontása ugyan akkora mint a Dellnek, de elég neki egy DVI is.

A méret annyira nem számít. Jó a szemem, nem kell túl nagy kép, viszont a felbontás az annál inkább számít. Kis felbontáson jóval kevesebb cucc fér el. 1920*1200-as felbontáson azért jobban el lehet lenni. És írtam, hogy az sem utolsó, hogy egybe legyen a kép és ne két monitoron.
    Húúú, milyen ígényeim vannak. :D
  • Boba
    Van egy olyan sanda gyanum, hogy meg nem hasznaltal dual DVI-s vga kartyat.Miert nem veszel akkor a projectornak egy PCI-s videokartyat es kesz? Ha csak filmekre kell, akkor joaz. Akkor eleg DVI-d volna a monitornak is.

Igyis ugyis kell, a 24-30as Dell-nek ugyanis 2 DVI kell. 1 megy ugyan csak bele, de igy :

nez ki egy ilyen. A kettes aga megy a VGA kartyaba.

Amugy en ugy oldottam meg a dolgot, hogy van egy 22inches samsung 1200NF moncsim, plusz ey 27inches Samsung LCD TV amit szinten monitorkent hasznalok (ez az elsodleges monitorom... a samsungot mar nem is hasznalom, itt van az asztal alatt.)

A felbontasa valoban kicsi... 1360*768. De filmekre, jatekra jo, es meglepoen megfelelo arra a 3d-s munkara is, amire en hasznalom. Maya, mudbox, bodypaint, digital fusion, photoshop. Hameg nagyon kell a nagy felbontas, akkor ottvan a 2048*1556 a samsung CRT-n. De nekem jobban esik csak a nagyot hasznalni.
  • scorpeeon
  • Ronin666
    Ez a proji kis HDt támogat, azaz 1280*720-as felbontáson megy (sanyo Z3 ha valaki ismeri). Játékra viszont nem túl jó. Úgy érzem kifolyik tőle a szemem. Valószínűsítem túl nagy az utánhúzás, kicsi a panel válaszideje, de nem is csodálnám, hiszen ez filmekre készült elsősorban. Arra viszont baró. Azért is van a gépre kötve, hogy filmeket nézzek rajta. NFSt is nyomattam anno, az nem volt szemfolyatós, de pl. egy COD2 vagy egy CS:S már az.

Viszont a photoshoppos munkálkodásra még mindig a nagy moncsi lenne a nyerő és egyéb munkákra is jó. Két monitorral csak gond lenne és árban sem olyan rettenetes a difi. És az sem lenne egyszerű, hogy ki legyen kötve a 2 monitor és mellé még egy projit is kikössek VGAn.
  • zenoka
    mivel lassan itt a karacsony azzaz ajandekokra mar el kell kezdeni sporolni meg minden:)....NFR:
  • Zsottybobo
    Nyíííííhahahaha!!!!!!!!
  • Aldaryn
    Hmm... Arra ott a projector, nem? Legalábbis szerintem az ideális környezet, ami még költségekben sem olyan elrugaszkodott, az 2 nagyobb, jobb TFT, 20 colos pl, és egy jó projector, ami a filmnézéshez, játékhoz van odakészítve, minimum 1024x768 felbontással, szvsz gamékhoz többnyire az már elég, legalábbis nemigen nyomtam még 1280px felett sem, pedig most van pár game, ami még 1600ban sem szaggat. ^_^
  • Ronin666
    hehe. Egyeseknek túl sok idejük van. :D
  • nenad
    poen:

google vid

durva
  • Ronin666
    A 2 DVI hajtás miatt. Na meg nem csak maxra kell a moncsi és pl filmnél, játéknál, képnézegetésnél, photosoppos festegetésnél, stb stb. sokkal jobb ha egyben van az a nagy felület.
  • Aldaryn
    Miért nem veszel 2db 20 colos képernyőt? Darabja 140E, és képterületben ugyan ott vagy, ráadásul sokkal jobban kihasználható, mint egy db. bazinagy desktop.
  • zenoka
    gyanus ez az FF dolog:)
  • ThomasGins
    Kösz,meglestem.
    Valamiért FF hisztizik privátnál.
  • zenoka
    Thomas:
    Nem tudtam privatot kuldeni (?):
    feltoltottem:
    http://www.send2u.hu/get/?f=NYPEs3lhkmdrsBfmxhya
    max 8al keszult kettofajta van benne: egyiknek a csoren van luk a masikon nincs..:)