63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Kata
    A meshek más játékból valók, vagy ilyen 3D programokkal előállítottak. Tehát még nem volt közük a sims2-höz, senki nem próbálta meg konvertálni őket, csak poligonhalmazok textúrával.

Azért remélem nem baj, hogy írtam ide, ez a topik és ti vagytok az utolsó reményem.
  • Aldaryn
    Hmm... ha fogadnom kellett volna, hogy a tőzsgyökeres SG tagok közül ki nem ír soha a MAX topicba...

Nade, szerintem ez nagyon attól függ, hogy mennyire egyszerű a folyamat, gondolom megvan a jól bejáratott fejlesztői készlet az anyagok beviteléhez, mint ahogy megvolt az anno a SIMS esetében is (bár ha jól emlékszem, ott kicsit bonyolultabb volt a dolog, itt elég szimplán 3D modellekkel vacakolni) Miféle meshek vannak meg? Aki azokat gyárotta nem boldogult a konvertálással, beépítéssel? Na nem offenzíven, csak amolyan tudakolódzósan kérdem.
  • Kata
    Sziasztok!
    Bocs a zavarkolódásért, csak félve érdeklődnék, hogy tudna-e valaki már meglévő 3D mesh-eket és hozzájuk tartozó textúrákat a Sims2 játékba konvertálni, beállítani? Illetve lenne-e kedve is hozzá?
    Előre is köszi a választ!
  • lac coo
    Köszönöm, közben rájöttem magam is, ugylátszik már nagyon éjjel volt nekem :)))
  • Aldaryn
    Shader libet egyébként szerintem érdemesebb .max fileként felépíteni, mert abból is ugyan úgy megnyithatod az ott használt anyagokat, viszont belehuppanva bármikor renderelheted is őket scene setup nélkül.
  • Aldaryn
    Ha például elmented egy jelenetben. :) De ha belepakolod egy material libraryba, és azt elmented az egész pontosan elnevezett "Save" gomb segítségével, akkor abból is elő tudod csalogatni.
  • lac coo
    Srácok !
    Ha készítek egy nekem tetsző material-t, akkor azt hogyan tudom későbbre elmenteni?

A gombja meg van, de utána sehol nem találom :)))) Gondolom Matlibs-be menti , de utána legtöbbször eltűnik a következő indításra ...
  • Fisch
    de :P
  • GixEr
    Csak nem kijott az uj CarSpecial?
  • Fisch
    tudom, nem varez topic, de aki kedvet érez autó modellezéshez és nem talál megfelelő blueprintet, szóljon privátban (!)

• repvez
    nem fog muködni én probáltam de csak azzal a játékkal muködik ami dx9-es.Az ARMA is jo volt csak hibauzivel elszált capture közben.Bár elég huzos lenne ha az egész szigetet betudja kopizni.
  • Papirzacsi
    Az il2-t át lehetváltani dx módba, azt hiszem alapból opengl-ben fut. Lehet akkor megadná magát, és hagyná kiszedni a modelleket.
  • repvez
    Hát ezzel a NURBS to poly konvertálástol nem vagyok oda, probáltam igaz mayába de ott a tökéletesen passzolo nurbsos felületemet átkonvertáltam polyvá és kb fél cm-es eltérések lettek mindenhol a rajzhoz képest gondoltam dobok rá egy kis smootot de a méret nem sokat csokkent csak simáb lett ugyhogy csak több melo lett vele :(

Malakai az elérési utak jok mivel egy helyen van a mat fájlal együtt.Majd holnap probálok egy testscent felrakni.
  • vaczak
    ha maxban nyomulsz akkor én a polyt javaslom. a rajzok úgysem annyira pntosak, (általában sosem passzolnak teljesen össze az ívek a különböző nézetekben). a törzs- és szárnyszelvényeket spline-nokkal is megrajzolhatod és extrude vagy loft. vagy a nurbs-ot átkonvertálni ha az neked egyszerűbb.
  • Malakai
    A bitmap elérések rendben?
  • zoolee
    Az mért van, hogy nekem ahhol üveg material van ott ilyan pontok jelennek meg??
  • ThomasGins
    Sztem tegyél ki egy scene példát,mert azoknak ugyanuk kell müködniük mint standardban.
  • repvez
    A rajzokbol már beszereztem egy halommal csak még a technikát nem sikerült megtalálnom/elsajátitanom amivel gyorsan egyszerüen és pontosan tudnék modellezni.NURBS-ban meglenne a pontosság mert a törszmetszeteket szépen korbe lehet rajzolni csak a bonyolultabb formáknál elakadok.Polyba egyszerübb a dolog csak ott nem annyira pontos és nem olyan gyors a modellezés.
  • vaczak
    alienintruder,
    talán az IL-2 sturmovik topicban is próbáld megkérdezni, hátha ott tudják.
    amennyire én tudom, az il2-ben a modellek is az sfs fájlokban vannak és a #7251 hozzászólásban mintha arról esett volna szó hogy ezeket sikerült feltörni.

aki meg saját repcsit akar modellezni, itt talál hozzá rajzokat:
    http://www.airwar.ru/other/drawe.html
  • zenoka
    nem jatszom:SS csak a regi emlekek:DD najo most vegig toltam a spellforce 2 ot meg neki kenne esni az nwn 2 nek de azon kivul nem jatszom:D
  • repvez
    Egy kicsit más téma.Olyankor mi lehet a probléma ha kész vray anyagokat használva az egyszeruek muködnek minden gond nélkül de amibe már van textura meg bump az nem.Pedig azok is betöltödnek a megfelelö helyre a mateditorba.Pl ha egy parkettát akarok egy planre tenni annak csak a sine lesz barna de a mintázat és a bump már nem lesz rajta.Kell még valamit állitgatni vagy ugy is müködni kéne hogy csak ráhuzom a testre?
    Ugyan ez a helyzet szörös materialnál.
  • alienintruder
    És igen! A cod2-vel nekem is ki irta de a lock on meg az il2 nem akarja megadni magát. Azért nagyon köszönöm uram!:)
  • ThomasGins
    azt hittem kisebb lesz tömöritve:(
  • repvez
    HÁt 144MB nem mostanába menne fel 128kbit-es feltöltéssel.De ha jol olvastam itt a quickstartban akkor a 3dr fájlt kéne beimportálni de az nincs benne a maxban pedig a telepitésnél meg is kérdezte hogy hányas maxom van.Egyébként csak dx9-es játékoknál müködik a lockonbol ezért nem tud kiszedni semmit
  • ThomasGins
    Ha documents könyvtárba lévő 3 könyvtárát összetömörited és kirakod vhova akkor megpróbálom beimportálni én is.
  • 4D
    Ja, hogy benne van...
    Most néztem csak meg.
  • 4D
    Ejnye ejnye.
    Itt egy:
    Quickstarttutor
  • repvez
    kimentette a texturákat és a sedereket is csak maxba nem tudom hogyan tegyem bele.Mert az importnál betöltöm az obj fájlt ott megkérdezi hogy materiallal egyutt igent nyomok de semmi sem történik,csak a texturázatlan scene jön be.
  • ThomasGins
    Ha vkinek sikerül egy texturásat menteni kirakhatná,meglesném vrayel.
    Én meg közben rájöttem h már vagy 2 éve nem játszok semmivel:)
  • repvez
    igen felülre a játék inditoja kell alája én nem raktam be semmit és csak az obj kiterjesztést pipáltam ki.
    Én elöször falconAF-el probáltam de azzal nem müködött aztán a coddal ha támogatja a játék akkor a bal felsö sarokban kint lesz sárga szinnel hogy redy to capture.
  • alienintruder
    Neked legalább sikerült.Nekem sejtettem,hogy nem fog de nem lepett meg mert nem értek ozzá.
    (3DRipperDX)
    A fölső sorba a játék indítója kell.?.
    És az alatta lévőbe?? És a pipákat nem kell kapcsolgatni?
    Vagy esetleg nem directX-s a Lock On?(mert azzal próbáltam)
    Vagy?
    Ha tudtok segítsetek léccci! Köszi!
  • 4D
    THX.
    Akár igen.
    Látom te sem játszol néha.
    Helyes.

Nenand.
    Fertőző agyvérzés.Jó rendben.
    Valszeg az ilyen hülyék terjesztik mint az a 3,14csa.
  • zenoka
    ami kell az kell..valaki az aranyerehez ragaszkodik mert az ove s pont:)))
  • repvez
    Én tegnap kiprobáltam Cod2-vel müködött csak sajna se texturát se embereket nem hozta át csak a pályarészt.
  • zenoka
    Jatekos vietkongos bozotharcolo feelingje van:) zsir:D
  • alienintruder
    Én is köszi!
  • Aldaryn
    "agyvérzés még nem terjedt át rá" nos, aki szerencsés, az szerencsés. Hihetetlen...
  • nenad
    vakbelmutet.. :-)
    vagyis vakbelatultetes
    hehe
  • nenad
    olvasom a velvetet (neha ha valami jo no van akkor atmegyek az indexrol oda) Lindsey Lohan allitolagos vakbelmutetje. idezek

" de szerencsére egy korombeli fiatal nő meghalt agyvérzésben, és így megkaphattam az övét, ami teljesen egészséges, mert az agyvérzés még nem terjedt át rá"
  • nenad
    erdekes kep.