3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ThomasGins
A szem az királyos.
Lámpa van a scene-ben?

\"So always look on the bright side of death\"

fle go
Egy kis NFR.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Eleg sok a szopas. Pl. azt csinalja, hogy a wievportban latom a particlemat, de renderben nem. One connected blobot hasznalok, megszoktamn tole, hogy el-el tunik, de ilyen meg nem volt, hogy mast renderel. Hogyismondjam faszkivan.
szopas,
ket passban rendereld, az egyikben az object glowal, a masikban meg a masik, a trasparencyvel mentsd el, es tobbe kevesbe jo lesz.
scenetol fugg a bontas

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Hello. Glow render effect akkor nem latszik, ha egy object-en belul van? Ugyertem egyik objecten belul van egy masik amin glow kene, hogy legyen, de nem rakja ra. Tudnatok segiteni?
noe
?

a vraysun-nal senkinek nem mûküdik a rawvrayshadow pass

ThomasGins
😊)))

Így is lehet látni valóban, bár nekem úgy jön le, a zöld csak hallgatódzik...
4 kanna 😄

Szép lett. Tetszik, még, ahogy a 3 kanna hátul "megbeszéli" az eseményeket.
fle go
Az elmaradhatatlan teapot😊))))) Jo lett!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

ThomasGins
Nekem alapbol igy csinálta,nem sok dolgot állitottam😊 Z-depth-tel több bajom volt.
Amugy lehet hogy nurbs-ben gyorsabb és szebb lenne...

piktor
Wow. De szép lett nagyon!
És azt hogy érted el, hogy méhsejtszerûen sorakozzanak a tüskék?

ThomasGins
Egy 25 lapos chamfer cylinder,és csak 2048 darab😊
De 3 órát renderelte,amugy meg tüskék nélkül 10 perc😊

piktor
És mi volt az alap object? Minta szépen le lenne gömbölyítve a tüskék teteje.
(Lehet, hogy én túl nagy képpel próbáltam, de nekem 13.000 tüskét generált és már kezelhetetlen lett a dolog.)

ThomasGins
😊
MrGeE által linkelt scripttel #27590

norbre
ha valakinek marsos scene-t szottyan kedve csinálnigugli mars innen le lehet venni height map-et meg textúrát <#vigyor>

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

piktor
Ez tetszik! :-) Hogyan csináltad? (Valamelyik scripttel?)

Eccer láttam egy olyan videot amit ilyen tûs izével csináltak meg. Szal volt ez a tus hogyishíják, és egy filmrészletet betettek grayscalebe és betettek bumpnak. Tök jó volt.

javíthatatlan<#nemtudom>
álmodban is teapotokat számolsz? 😛

ThomasGins
NFR-nek elmegy😊

Szoktam, de nem tudtam mi a neve. Gizmo-ra kerestem rá, de arra nem azt kaptam amit szerettem volna.
egyebkent ha tudsz angolu, megnyomhatod az F1-et is nyugodtan..
csak a sajat erdekedben mondom, sokkal gyorsabban haladsz..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Malakai
Ha módosítóról van szó, azoknak gyakran van Sub-Object módjuk és abban center, vagy gizmo, amúgy pedig a test pivot pontja annak a "központja", amit a Hierarchy panelen az Affect Pivot Onlyval tudsz mozgatni/forgatni.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Még egy kérdésem lenne ha nem gond. A testek központját hogy lehet mozgatni. Pl. van egy test, amin így nem jól muxik egy módosjtó és a központját a szélére szeretném kitolni.

A legrosszabb, hogy ezeket régen "használtam" és ma már a nevüket sem tudom.
Aldaryn
Google megveszi a Microsoftot is...

per aspera ad astra

ThomasGins
KitchenDraw-hoz nem tudjátok,nics vmi plugin amivel emberi 3d-s formátumba lehetne menteni?

ThomasGins
Mintha lett volna rá vray is,vagy csak tervezték?

google megvette sketchup-ot.
nem semmi.
remelem nem tunik el ez a gyongyszem.

thx 😉
az extras toolbarban a spacing tool

Aldaryn
Spacing Tool

per aspera ad astra

Lenne egy elég alap kérdésem. Ha csinálok egy objektumot és egy vonal mentén akarom megsokszorozni x darabban, akkor milyen módosítót, vagy mit kell használnom?

Most csinálnám a lépcsõt a kastélyba és a korlátot kéne így megcsinálni.

egyebkent mentalban a fast sss shader tenyleg baromi gyors, mintha sima geometriat renderelne.. 😊

raysat_3dsmax8 servicet install utan faszaul disabled-re lehet nyomatni a admin toolsbol. - felteve hogy nem hasznalsz mental ray-t halozatban.
single renderben nem kell neki.

addig sem hasznal memoriat stb..

És hát akkor majd a parketta felbontására is gondolj....<#vigyor2>
hoy, emlekszik valaki ra hogy az edit mesh modosito
"Auto Edge" funkcioja miota van maxban?
max5 vagy regebben?

Most jelenleg 2 kis B&W LM1 van bent, mert épp most adtam el a rendszerem (ez egy 20 cm magas hangfal. De hihetetlen szarul szól 😊 ).

Elméletileg 1-2 héten belül jön meg annak a hangfalnak a kistestvére, amit lemodelleztem. Ez a B&W 804S. Mondjuk ez sem olyan kicsi (kb. 1m), de jóval méretesebb nála a 802.

Ha majd meglesz, akkor melléállítjuk a képet! 😊
Aldaryn
😊 Estleg csinálhatnál egy képet, amikor a valódi hangfalak vannak bent, csak összehasonlítás végett.

per aspera ad astra

Evogordon
Milyen már már az igazi fényképben is találnak hibát <#mf2>

piktor
De, megcsinálom, meg még finomítok rajta, csak ki akartam próbálni, hogy hogy is megy ez. De még csak az egyik módszert csináltam meg, a "kézit", nem a max scriptes megoldást. De arra is kíváncsi vagyok! :-)

ThomasGins
Franko lett! Nem csinálod meg fémbõl hdri-vel?😊

Boba
Ertem, akkor ez a vege. Az is nagyon korrekt lett!

Nem tudok javítani a padlón, mert ilyen a fénykép.
Evogordon
Nah még egyszer 😄

piktor
Na még egyszer...

Spacecafe PinScreen wip

piktor
Még erõsen wip, csak gondoltam feldobom. Lemezborító lesz.
Még egyszer kösz a segítséget!

Boba
Ahh... piszok jo lett!😊 a padlo texturajat javitsd ki picit (elesiteni kellene talan) de amugy nagyon jo... full tetszik.

Ha már megvolt a modell, meg most beállítottam a fényeket meg a perspektívát, így hát bedobtam a régi B&W 802-es modellemet is egy fotóra. 😊

Most kicsit utánnaigazítottam a színt is a fotóhoz. Így azért élethûbb...