63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Fisch

szerintem
  • hunkircsi
    Üdv néktek fórum népe! Aki tud kérem segítsen!

Adva van ez a kép: bomba

Namármost, nekem ez úgy kellene, hogy majd később be kell illesztenem máshova, szóval kellene a bomba külön képre, meg az árnyék, amit a bomba vet. Ezt hogyan lehet megoldani? Hallottam valamit fél füllel a Render Elements-ről, de nagyon nicsen időm, hogy itt nekiálljak kísérletezgetni a semmiből. Léci, aki tudja a módját, hogy milyen progival, milyen képformátumba kell menteni, és hogyan lehet utómunkálatozgatni mondjuk kombúscsön nélkül, annak nagyon megköszönném, ha túlhosszú leírni a fórumba, akkor lécci privátba, és eléggé sürgős.

Nagyon köszönöm előre is..

Cső!
  • FecNiii
    hát memóriám már most sincs. ha minden jol megy a héten bővítek szal majd utánna megnézem a cuccot.
  • Aldaryn
    gfxworld.org -ot érdemes nézegetni. Na nem azért, hogy warezoljunk ám!
  • zenoka
    Fecniii: Jo lett...de tuti tele van a kornyek pokokkal bogarakkal brrr:)
  • ThomasGins
    Polyboost-ban van random poly kőfal script,ha van még memóriád erre:)
  • FecNiii
    köszi kipróbálom majd az onyx-ot. a total textures cdkről még nem hallaottam de majd utánnanézek honnan lehetne beszerezni.
  • FecNiii
    elég erős az ahoz hogy elbírjon egy embert de tényleg nem szokták vágni max lelegeltetik :D
  • Aldaryn
    Fára.: Onyx, ha Vray mellett maradsz, akkor főleg. A textúra esetében meg arra értettem, hogy egyszerűen életlen, homályos maga a képe, a bump is olyan fura (vagy displace). Jó textúrákat találni nem egyszerű dolog. A total textures CD-k kezdésnek megteszik.
  • Aldaryn
    :D Ha jól tudom, nem úgy tervezik, hogy az ott fenn még egy két talpán álló embert is elbírjon. Szerintem nem vágják, szebb az úgy.
  • Free
    kira de hogy az istenbe szokták vágni a füvet? vagy csak úgy hagyják szabadon nőni és lesz ami lesz ? :c)))
    nincs kedvem utánna olvasni :c)
  • FecNiii
    free: a tetőn lévő fű medellezett a talajon fur. a zöldtető az ökoházaknál jol bevált sokat használt megoldás zöldtető

Al: Hát igen a fák. nem vagyok megelégedve vele ha van ötleted honnan szedjek jobbat vagy mit kezdjek vele szivesen várom.
    A mapoktól annyit hogy sajnos a neten fellelhető ingyenes textúrák mennyisége és minősége borzalmas. Fél napom azzal ment el hogy textúrákat gyűjtöttem.
    A kőburkolatra hogy érted hogy életlen? a sarkokra gondolsz ahol egyébbként photoshoppal megrpóbáltam elmosni az éleket vagy magára a textúrára érted?
    Háttéren még gondolkodok de be fog kerülni pár másik épület is.(Frenkie tervét akarom majd betenni arra meg várnom kell még )
  • Aldaryn
    Kellemes lett, nah, itt már egy fokkal jobba render, meg a gazolás. A fű tényleg szép lett, jó, hogy elszüttyögtél olyan apróságokkal, mint a virágok, vagy mint a tetőn az egyenetlenségek. A fák bűnrosszak. Ezen nincs mit szépíteni. Egy magára valamit is adó fa egyszerűen nem ilyen. Ez még látványosabb a szépen kivitelezett fű mellett!

Renderileg még az anyagokon lenne mit javytani, a mapok tileolódása elég látányos, a kőburkolat pedig életlen.

Ami az épületet illeti, az oké, nem olyan bonyulult, elfért volna pár csvar még benne. A kis medence vonalai igazodhatnának az épületéhez, így csak oda van pottyantva.

A harmadik képet inkább hagyhattad volna. :) Mind a kompozíció, mind a fényelés mellé sem rakható a többinek. Éjjeli kép tetszik, jó, hogy így megmutatod a belsejét is.

A háttér hiánya kicsit zavaró.
  • fle go
    Lehet bugyuta a kerdes de ha csinalok egy mov vagy avi fájlt abbol leget valahogy gif animaciot konvertalni?
  • Atika :o)
    Jo lett nekem is nagyon bejon a fu meg a viragok tetszik :)
  • fle go
    Faintos!
  • Free
    Sira lett :c)
    a Fű mivel készült? amúgy süti lett nagyon . főlleg a kószán növő vad fehér virágok bejönnke :d
    Jó ötlet hogy fű nő a tetőn de az kicsit macerás is. pl vágni meg mivel eléggé vékony földréteg lehet alatta az évenkénti 1 szeri trágyázás is eléggé szigorú élméány lehet :c)
    A traktort még csak csak feldobja az ember hogy levágja a füvet, na de a szart ? :c))))

Bocsi amúgy sztem durva jól néz ki .c)
    Ilyet szeretnék majd én is ha családi házma lersz .. mijdjárt a medence meg a teniszpálya mellé :c)
  • Free
    már 1U s szervereket lehet venni 150 200 E Ft környékén. a rack meg házilag is megoldható mármint a szekrény.
    Amúgy tényleg veszéllyes árakat kérnek el a rackes dolgokért amit magams sem értem , hogy miért van . annyi előnyét látom csak hogy helyteakarékos de itt vége is a dolognak.

Fisch : hááát tudod minek költöznák ? itt főznek rám mosnak rám és megfelelő mennyiségben cseszegetnek , hogy ne unatkozzak :c)))
  • FecNiii
    ha valaki tul sötétnek véli őket az a monitorát állítsa át mert nekem így volt jó :D
  • FecNiii
    Ha már a múltkor annyi szó esett a látványtervekről gondoltam beszúrom a hétvégi munkámat. Ez egy családi (max 6-7 fős) szauna épülete. egy kis ökofaluba kellett tervezni.

Várok mindenféle észrevételt, tanácsot, ötletet, esetleges fikázást :D
  • Fisch
    mire ezt megvalósítod, addigra akár saját kéróba is költözhetsz :D
  • Aldaryn
    Pont tegnap szörnyűlködtem, hogy 1U-s blade kereteket, meg blade házat venni többe van, mint amennyit az az összes hardwer ér ott körülötted. :D Persze, biztos lehet ezt olcsóér is, de én nagyon meglepődtem, hogy egy egy ilyen doboz pl. 200-300E forint.

Nagyon jó példa erre a koppánymonostori Dózsa György Általános Iskola (kisfalunk ált sulija) ahol a tetemes mennyiségű kb 16 gépet számláló számtech terem egy kormányprogram keretében kapott szünetmentessel ellátott professzionáis 64 portos switch-et, hozzá megfelelő tűzbiztos, 10 blade-es szabvány racket, mert ezt megszavazták, hogy ez minden iskolnak jár, adott diáklétszám felett pedig több is. Kb. a cucc értéke olyan 500-600E forint körül mozog, ezt kapták szegények a 16 gépre, amiből 4 db 486-os, és nincs bennük semmilyen hálózati csatoló. A többi gép épp elég izmos arra, hogy win98 még bebootol, a hátsó sorokban azért van 4 db modern P4-es is. gondolom minden órán sorsolnak, ki melyik gép elé ül. Bár, belegondolva PC történelmet oktatni így könnyű, hiszen a nebulók testközelből tapasztalhatják a DX2-esek erejét is. Szóval enyhén szólva is elcseszett lépés volt, hiszen abból az 500-600 E-ből megoldható lett volna a teljes terem ha nem is új, de legalább normális gépesítése, és még két házi switchre is futotta volna, amivel a 16 gép (ennyi férőhely van) kiszolgálható. Na jó, hárommal, és akkor kap hálót a tanári két gépe, plusz a könvytári egy is. :)

Az, hogy hogyan és mennyiért került DSL a suliba, az megint másik sztori. De legalább ennyire elbaltázott.
  • Free
    Látod nálunk ilyen elő sem fordúlhatna hogy leparancsolnak valamit a falról a "girl Power" jegyében.

Már fel sem engedik tenni őket ... :(

Amúgy a tartós ötletem az az hogy oda a fiókos komód tetejére jön egy kicsi rack szekrény és szépen teleszórom 1 U s szerverekkel. úgy egy 10 15 db vel. szép látvány lenne :c)) Házi renderfarm :c)
    De ez a jövő zenéje. elöbb valami jó kis állást kellene találnom :c))
    A szerver megalkotásáról nem is beszélve
  • Aldaryn
    Azt csak úgy említem, hogy "Te MSN-t használsz?" Fúúúj. :D Tudok küleni pár bekeretezett alaplapot, és CD író alaplapot, ha esetleg kell dekoráció a falra is. :) Én már meguntam őket. (valójában asszonyi hatalom leparancsolta a falról mind... blah)
  • lac coo
    Köszi !
  • Free
    Thomas igen te vagy a monitoron ez akkor készült mikor beszéltünk msn en. A Pizzát meg szeretem de minek ha mi9nden nap 6 féle kajából választhatok ? :c)
    Al amit ott látsz szerkezeteket. abból az amelyik az eslő sor alsó gépe .. nah az az új szerver a tejtején egy javításra váró gép. annak a tetejéán meg 5 db vinyó ami az alsó szerverbe megy bele. amik az ablaknál vannak abból amit felül látsz az a régi ami alatta van az megt az itthoni teszt szerver.
    bencsab: van nő a háznál de a hatalma csak a küszöbig terjed és netovább :c))
    Zénóka . nem valamikor tévesztek. a hold sokat szokott zavarni mert minél sötétebbvan annál többet hibázom. de inkáb a billeket szoktam összekeverni :c)
    Al az egér egész ben t van a lap alatt azért nem látszódik :c)
    4D köszönöm türelmed :c)))
    RelakS: hidd el csak a hülye rak rendet a zseni átlátja a káoszt .. ismerősök is ezen röhögnek hogy ha feljönnek és kérnek valamit akkor mindig elsőre odanyúlok érte ahol van :c)))
  • Effendi
    "T" mint top és ennyi,
  • ThomasGins
    a top/front/pers./cam. feliratnál jobb klikk és view
  • dradge
    Miért te úgy születtél hogy tudtad?
  • lac coo
    Egy kezdő bugyuta kérdése:

Ha egyik nézetben ( pl.: top ..) kijelölöm "C"-vel, hogy az aktuális kamera képét lássam, azt hogyan lehet visszacsinálni ?

THX !
  • dradge
    Sziaztok!

Megtudná nekem mondani valaki hogy megjelent-e már a Studio max 9-hez a Brazil?
    Köszönöm
  • Aldaryn
    ...neeem, dehogy, lessed csak meg, az két ugyan olyan bill, az első képbe is belelóg a másik csücske!
  • zenoka
    de csak regebbi kepen..az ujon az is a gephaz tetejere kerult:DD
    viszont ha jol latom ha minden gep megy akkor nem kell futeni telen:D
  • Aldaryn
    Azt azért figyelitek, hogy a billentyűzet tartón csak és kizárólag (!!!) a billentyűzet van!
  • RelakS
    Jézus-krisztus, ilyenre még én sem vagyok képes :D
  • 4D
    Tejóisten!!!!!
    Mint vmi rendőrségi fotó, a wanted hacker odújáról, aki vmi nagyot tört fel.
    Akkor szerver ügyben most nem is kérdezgetlek...
  • zenoka
    ehehe:D ez nagyon durva:D mindig jo bekapcs gombhoz nyulsz?:D
  • ThomasGins
    Format komód és mehet is:)
  • Aldaryn
    Vagy befalja a dobozt is, mert átvette az illatát... :D Free koma, az ott a sarokban pont jó lenne szervernek. :D
  • ThomasGins
    Én vagyok a monitoron?:)
    Te a pizzát nem szereted? Semmi nyoma:)