3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egy építészeti látványterv környezetének befásításához szeretném használni a vray proxyt, de hiába állítom be a vray meshbe kiexportált poly fák anyagát vray shderekkel, proxyval behozva egyszínû lesz minden anyaga, méghozzá az a csúnya szín amit a max rendel az adott proxyhoz. Mit cseszek el?

Aldaryn
Ha javítasz rajta, vagy egy következõ felniden abroncsodon már kicsit körültekintõbben dolgozol, azzal csak te nyersz.

per aspera ad astra

oryon
Igen, a disp. valóban kiemeli/besüllyeszti a vertexeket a normálok mentén (MTD esetén még fel is osztja a polykat), míg a bump csak shader szinten megpróbálja kicsalni.
Mindkettõnek megvan a maga elõnye/hátránya és a felhasználási területe.

//ha hülyeséget írtam volna, javítsátok, thx 😊

Oryon

oryon
Köszi mindenkinek 😊

Al: privát ment 😊

Oryon

Lazarus
hmm.. a displacement olyan mint a bump csak valóban kilóg az objektbõl ?

Vagy a gumi felülete poly/patchbõl ilyen redõs? <#conf>
Köszi majd megnézem ha holnapra kész lesz egy renderem!
ThomasGins
Ez nekem ujdonság,plane másik oldala vraynél:

\"So always look on the bright side of death\"

ThomasGins
jobb klikk a plane-ra, és backface cull kikapcs

Sziasztok!
én most kezdtem el tanulgatni a polygonos modellezést és az a problémám, hogy szeretnék egy papírvékony felületet csinálni és azt alakítgatni. egy tutoriálban plane-t használ de nekem csak az egyik oldala látszik és nekem mind a kettõ kéne.
Hogy tudom megcsinálni?
Pitbull90
Szentem inkább legyen sima víz és kannák ússzanak rajta..((:

&#931;&#959;&#966;&#953;&#945;

ThomasGins
Már én se tudom😊

VampireLord
a 2. képen karamel vagy csokistej van? 😊

\"...Someone find me please,losing all reserve,I am fucking gone, I think I\'m fucking dying...\"

fle go
Aldaryn ne kotozkoggyeeee😊)))

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Aldaryn
Érdekes... :o) Azért rengeteget lehetne rajta finomítani. A displace sem az igazi szvsz, és egy abroncs ennél sokkal mélyebb szürke. Valamint szvsz a glossynesst sem találtad el.
A renderidõ viszont jó!

per aspera ad astra

fle go
Oryon ez nagyon popec lett! Szep munka!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

ThomasGins
Feladtam😊
link1
link2

Jó lett nagyon Oryon!

oryon
Sziasztok,

Újból zargatnám a társaságot 😄
Nem mondhatom, hogy volt egy kis idõm és alakítottam egy kicsit rajta, mert szinte totál újra csináltam és ismét sok idõmbe telt 😞
De mindenképpen megérte:
Most az agyon optimalizált objektek low poly száma 20.000 alá csökkent, hála a displacemapnak 😄
A Shadereket is agyon próbáltam optimalizálni...így némi zajért cserébe:
A végeredmény: 20 perc alatt lerendereli a képet 😊
Ha nem kell már hozzányúlni a kerékhez, akkor jöhet végre a többi...remélem 😄

A gumin a bumpot jobban ki lehetne emelni talán magasabb AA-val, de mivel fekete gumi shaderrel nemigen látszik, így kevésbé lényeges.
WIP - Gumi disp + bump bemutató

Oryon

hatvazze, kezd elorol. <#szomoru1>
Ebbol soha nem lesz tej feeling. valami harominukusabb hdri-t vagy akarmit hasznalj, ami nem szinez at mindent, hanem csak egy finom atmoszfera jelleget ad.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Már jobb, de még mindig nem az igazi. A háttér elég borongós, mégi olyan mintha sütne a nap, mert kemények az árnyékok. Viszont ha sütne a nap, akkor egy kicsit más színt adna a dobozoknak szerintem, mint amilyenek. Valahogy még nem áll össze nekem. Szerintem kis sárgás fény kéne a napnak és a háttért kékíteni egy kis fehérrel és narancsal talán...
ThomasGins
Refractbol visszább vettem,de asszem sikerült tovább rontanom😊
reggeli ital😊

ThomasGins
Va itt is saját galériád.

SD456
Sya all!

Én még nagyon kezdõ vagyok ezzel a progival de már csináltam 4 kis gyenge 3D-s dolgot. Ha valaki mond egy jó címet ahová képet tudok feltölteni azt megköszöném.

PS3 ID: SDani456

Aldaryn
Fúúúj... amikor valaki képes, és beleteszi a mosogatóba a félig megevett reggeli mûzlit. Mostanában sokat mosogatok...

amúgy faxa!

per aspera ad astra

nekem is inkabb valami felvizezett tej jon le mint tej 😊
feheritse vazze!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Minden esetre nem az igazi, de a kép mint ötlet jó.
Pitbull90
Inkáb vízel higitott "tej"..(:

&#931;&#959;&#966;&#953;&#945;

ThomasGins
Mire gondolsz konkrétan?😊
Az tej és nem viz😛PPP

vicces lenne, ha gyorsabb lenne... 😊
A kép egész jó is lehetne, ha jobb lenne a víz materiálja és szebben világítanád be! Szerintem még egy kicsit foglalkozz ezzel a képpel.
ThomasGins
Ja,a boci lopott,mert édi...😊

ThomasGins
Éccakai NFR.
De korán világos van már...😊

scorpeeon
ja, most látom h már ki is írtad 😄 akkor inkább hagyjuk

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Aldaryn
Nekem ezel kapcsolatban az a bizarr tapasztalatom van, hogyha a gépemen indítok egy Spawnert, plusz egy normál MAX-ot, és a saját gépemet, mint render node adom meg distributed renderingnl, akkor ugye kétszer annyi bucket futkos elõttem. Namost ez önmagában nem bizarr. Ami viszont az, hogy ilyen módon rendre kisebb renderidõket kapok, mintha csak 1 VRay futna a gépemen. lol... az eltérés nem nagy, 20-30mp komolyabb sceneeknél, d akkor is érdekes, hogy nem, hogy több, de rendre kevesebb. 😊 Na mind1.

per aspera ad astra

scorpeeon
ez szép 😄 nézd már meg h van-e változás a sebességben, nálam simán 2vel megy alapból 😄

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

ThomasGins
<#guluszem1>

8 thread > 20 masodpercel lassabb.. 😊
az 1 thread kb olyan gyors volt mint a 8.
Intel 3.0ghz, HT on

poen 😊

renderers.current.system_numThreads=8

sima egyutas procin is megy 😄

nemtom lasabb e vagy gyorsabb kiprobalom 😊

SD456
Bocsánat

Nézd csak meg, hogy mi van ide felülre írva! 😊
SD456
Sya ALL!

Elõször is köszönöm azt a link-et GixEr. Nagyon yo progi nagyon tetszik csak még kezdõ vagyok ezért kéne segítség. Nincs ehez magyar leírás? Valaki tud crack-et nem tudom mit fogok 30 nap múlva csinálni.

Elõre is köszönöm!

egy kis modellezes: link
SD456
Kössz!

www.autodesk.com
kiprobalod a trialt, es ha tetszik, talalsz valamilyen megoldast.
30 napig mukszi, addig siman el tudod donteni hogy tetszik e vagy sem.
eleg sok ilyen software van
pl cinema 4d - www.maxon.de
softimage xsi - softimage.com
stb

SD456
Sya All!

Honnan tudom ezt a progit leszedni? (ingyen)

Elõre is köszönöm!

fle go
A gombon fallof, a diffuse meg gradient, 2 szin fekete a 3.meg piros, kb olvasasi tavolsagban egy vray light ami tukrozodik a szemben es megvilagitja a fejet.

ThomasGins
Pofás lett😊
A szem most hogy is van?😊
Fekete gömbben egy piros,vagy ez tükrözõdés?

fle go
Nahh ez lett, termeszetesen az ufo nem sajat kutfobol van egy tutor alapjan keszult, meg nincs is kesz teljesen kezek labak meg hianyoznak, de nem birtam ki ne csinaljak vele mar valamit😊

fle go
Jo otlet mar rajtavagyok

ThomasGins
Sztem ugy is izgalmas lenne még hogy alulrol,vagy oldalrol megvilágitva,és az árnyékos rész csak elmosódva látszódik.

fle go
van de kicsit sotet lett a scene