3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

vray,
de minden, a szoveg logo is geometria.
Azt agyaltam ki hogy bezuzom a bitmapokat flashbe, aztan trace, aztan export dxf, vagy AI, mikor melyik mukodik jobban,
eztan rhinoban, csak nehany engedetlen pontot kell kitorolni es annyi.
Sokkal elesebb es tisztabb a vegeredmeny.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
Én meg nyomom itt a sharpent és semmi😊
Mivel van renderelve amugy?

\"So always look on the bright side of death\"

lehet le is vedetem az
"ultra ingyom bingyom jozsi"-t

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
<#nevetes1>

hehe, ha a szoveget olvashato kozelbol latnad... 😊
nem volt referencia ugyhogy kegyetlenul kitahoskodtam rajta magam 😄

Boba
<#eljen>
Jo gyorsan dolgozol! (vagy en vagyok lassu)

wip,
modellezes valami 1-2 ora,
Rhino4 betaban van egy uj parancs, "Boss".
Ecsem, gombok gyartasara talaltak ki, marmint a melyedesre. mindent,
egy lepesben mindent meg lehet csinalni. Persze gondolom egy trukkos extrude is megoldja, de ezt nem zavarja ha a felulet nem flat..

ha windowsba, thumbnails-t allitasz be akkor ugyanezt kapod.
szvsz, felesleges.

Atika :o)
Nem tudom volt e mar de az elso dolog eleg hasznos lehet.

total commander 3dmax plugin

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

ThomasGins
Aranyos kis script
link

Ackro
igen, ecsettel elég nehéz bezier görbét csinálni és utólag módosítani a vertexek súlyozását, digitális táblánál meg nem kell curve-ös vödörbe mártogatni a tollat, mert nem kopik le róla mint a festék az ecsetrõl. 😊

ugy ertem rajzolni egy ecsettel es rajzolni egy curve-t pl rhinoban mas sztem.
Bar nem probaltam, de sokan mondtak.

Malakai
Felbontásban ugyanott lesz, mivel "lecropolja" az aktív felület alsó és felsõ részét. Vagy persze ha meg nyújtott, akkor meg vertikálisan nagyobb felbontásban, de hosszabb kézmozdulattal lehet.
De ott az a 10E, ami tényleg csekélység, akkor érdemes. ^^

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ha allithao akkor meg azt vedd,
3ds programokban tuti nagyobb a felbontas/mashogy kepezi le

Boba
Igen, az aktiv felulet az allithato, valakinek bejon valakinek nem a hasznalata. En jobb szeretem a teljes feluletet hasznalni. Ha van lehetoseged, akkor probald ki mindkettot. Amikor en ilyet vettem akkor nemvolt Oversize... csak A5-A4-A3. Az a4 is eleg draga volt nekem... pedig egy A3 nem lehet rossz. Iskolaban A2 vagy A1-en rajzolunk.😊

Értmükkölöm 8)
Ezer köszönet hogy felhívtad a figyelmem erre a nemapróságra!
Ezt olvastam egy oldalon :Az Intuos3 A4 Oversize aktív felülete 305 x 305 mm, így A4-es lapok állítva vagy fektetve is elférnek rajta; a gyártó ezt a modellt elsõsorban mûszaki tervezõknek ajánlja. ez miatt kezdtem agyalni rajta meg a kis árrés miatt...pedig az arány az fontos /én már hozzágondoltam hogy biztos állítható az aktív felület attol függõen hogy hálóban vagy fekvõben használod és talán a jelösé kavart még + amit a táblán láttam/

Boba
Nem akarok en az oversize ellen beszelni... de vesd ossze a monitorod es az oversize aranyait. Az intous3 A4 aranyai 1.35-1.4 korul van, a monitorod pedig 1.3. Feltetelezve, hogy CRT-d van, vagy nem 19"es LCD-d. Szoval lehet, hogy kicsit furan mukodne az oversize-n az, hogy 1 az 1ben hasznalod a wacom tablat ugy, mintha a monitorod lenne. Kicsit hulyen mondtam ezt el... szoval a moncsi bal also sarka megegyezik a tabla bal also sarkaval, es a jobb felso szinten igy viselkedik. Hasonlo aranyuak a cuccok, igy kb az elrendezes is ugyan az lesz. Az oversize negyzet alaku, lehet hogy ez torzulni fog. A moncsin ha 45 fokban akarod huzni a vonalat a wacomon 44-46 fokban huzod a vonalat. Oversize-n lehet, hogy 50-55 fokban kellene. Remelem kihamozod azt amit le akartam irni.😄

Aldaryn
Nade vazze... aszondja várjak 10 percet, mire elkezdhetem a letöltést... Kétlem, hogy ekkora szerverforgalmuk lenne. Aztán meg csak a hülye amcsi kölkök fizetnek azért, hogy game videókat töltsenek le gyorsan... nevetséges az egész. Fõleg, hogyy nem exkluzív anyag. Erre van a google video...

per aspera ad astra

Aldaryn
Szsvsz ilyen összeg esetében az a plusz 10 már semmi. Mi 10E forint manapság? Bemegyek a boltba, hogy legyen egy hétre mit ennünk, és ott is hagyok annyit.

per aspera ad astra

Köszi a megerõsítést 8) /Intuos3 A4 el szemeztem/
csak még azt nem tudom hogy oversize legyen e vagy normál,bár +10ért megéri a nagyobb aktív felület nemde? de 8) na hát ezt megis beszéltük <#vigyor2>

Boba
Intous2 A4-et hasznalok... en meg jopar eve 175ert vettem, azota lejebb is ment az A4esek ara meg meg is jelent az Intous3 sorozat. Szerintem, ha teheted akkor az A4eset vedd meg. Ez idealis meret. A5os nekem mar nem lenne eleg.

A tabla eleg erzekeny... erzekenyebb mint amit az en kezem erzekeltetni tud. Gyors is, a tollat akkor is koveti, ha nincs a tablahoz erintve. Programozhato gombok mind a tablan mind a tollon. Minosegi az egesz es marha gyorsan es kenyelmesen lehet vele dolgozni... en rajzolgatni szoktam vele ill Photoshopban es Bodypaintben texturat festegetni... Zbrushban sem lehet utolso, de ott meg csak probalgattam, dolgozni nem dolgoztam igazan.

on egy kis off

összejött 1 kevés money 100k körül /mielött még elinnám/,régi nagy vágyam egy wacom tablet
ha valakinek van tapasztalata ezek terén plíz share it!!!
elõre is THX

off off

ThomasGins
Készült olyan verzio h kis sárga szõrös pot van benne,csak csunya lett😊

höhö .
.
.dögöljek meg ha ezekböl nem teapotok kelnek ki 😛

3-400 dollarert mar egesz komoly kartyat lehet venni, nem eri meg.

annyira azért nem off. ha kocsikról meg nõkrõl beszélnénk, az már off lenne 😊
Malakai
Azthiszem 400 USD környékén lesz/van egy Ageia Physx kártya.
A GPU-k ilyen térû használatát hamar fogják támogatni szerintem, a Dx10-es kártyáknál meg szerintem már komoly tényezõ lesz.
Jó kis OFFolás. 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Ha jó árban adnák a fizikai procit, akkor én vennék. De szerintem nem 10eFt, mint anno mikor az elsõ 3D-s gyorsítókat adták viszonylag fillérekért. Akkor is az volt, hogy 7eFt körül vettem a Voodoo1-et, mikor még az volt a "csúcs", de már akkor is iszonyat külömbség volt a hardveresen és szoftveresen futtatott gamek között (pl. StarWars JediKnight 1 akkor volt menõ és volt is benne hardvewres futtatási lehetõség).

Most viszont ahogy nézem kérdéses lesz, hogy hány game fogja támogatni ezt a fizikai karit. Az biztos, hogy egy farcry-ba kéne hogy legyen támogatás, hiszen a dzsungelben a sok levél mozgatása nem kis feladat szerintem (nagy mennyiségben).
Boba
Szu'rom.

Malakai
A felsõ négy videó (amit belinkeltem) egyikénél sincs külön fizikai proci/kártya, a gpu számolta azokat.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Boba
Nemfeltetlen kell... Ati Xezres sorozata mar tamogatott, az Nvidia Gf6-7 szeria pedig tamogatotta fog valni... Havok motort tamogat... GPU szamolna a fizikat (Nvidiakon Shader model3 szuksegeltetik... atin van valami kulon ize) szoval lehet lassu lesz... errol nemtudok. De ha megtudjak oldani, akkor nemkell kulon cucc.

Fizikai processzor. Hmm megint lehet költeni majd ujj cuccra.
És mindez még nem garancia arra ugye, hogy az un. next gen. gammák azon túl, hogy szebbek, stb-k lesznek, valóban jobbak is.
Jobb: (ötletes, egyedi, feelinges stb.) Valóban jót most sem nagyon látni.
szopas 😊
jelenleg nincsen megoldas re sztem.
esetleg a vrayimageformatumot megprobalnam meg, de nem biztos hogy megy..

Újabb gyenge kérdés 😊 Ha vray-jel csak "color curve correction"-nal tudok összehozni egy nekem tetszõ látványt és batch renderelni akarok, akkor render közben a color curve-val módosított képet mutatja, de nem azt menti el. Mit lehet ez ellen tenni?

ThomasGins
Free sak egy van😊

Malakai
Mindenhol van free (szignáppolás nélküli) szerver is.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

vazze ugy ez vicc, mindenhol azt akarjak hogy signoljak up.
na ne maa...

Malakai
Idei GDC-rõl fizika:
nVidia Bricks demo | nVidia Dino demo | nVidia Vortex demo | ATi demo
PC Perspective cikk
Ageia Physx alapú játék: CellFactor

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Akkor csekkold ezt a honlapot es a rajta levo videokat 😊
http://physx.ageia.com/

Evogordon
Hát ha ez a cryengine 2 nem lessz semmi.

Gyönyörû ez a videó. Valami kurva jó alguritmus kellhet ehhez a fényszámításhoz. Max enyhén szólva lassabb picit 😊. (persze nem tudjuk, hogy milyen gép kell, hogy ez realtime lefusson). Egyébként fizika is egyre durvább. Lassan már kellenek a külön fizikát számoló kártyák a gépbe.
Aldaryn
Hja, Crytek engine... érdemes meglesni a többit is, amit tud.

per aspera ad astra

http://hardwired.hu/g.php?img=15276

/me: <#lama>
Ma is tanultam valami újat, köszi!

nyomd meg az "U" gyorsbillentyut es atvalt ortografikus nezetre
Aldaryn
Leraksz egy kaerát, és becsekkolod benne az "orthographic" checkboxot. És volt perspektíva, nincs perspektíva.

per aspera ad astra

Boba
Axonometrikus kep? A user kamerara valtas talan azt adja, nem? (Nincs fent most max sajna)

De nekem nem perspektívikus nézet kell, hanem párhuzamos vetítés.
Persze, lehet, hogy így is nagyon láma kérdés. <#miaz>

fle go
mi ez max csibe kelteto?😊))))))

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen