63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• ThomasGins
    off
    tud valaki egy cdr to psd konvertert,ami rendesen layeresen konvertál?
  • vafeN
    meg van:)))))) csak elöször máshol kerestem és köszi szépen a segítséget
  • vafeN
    bár nem is találom:D ( tom hülyén hangzik^^ )
  • vafeN
    Nem.
  • GixEr
    A g-buffert beallitottad az objektum tulajdonsagaiban??
  • vafeN
    Valaki tudna segíteni? Perpillanat ezen dolgozgatom ( nincs még kész teljesen ) de van vele egy olyan problémám hogy amikor video post-ba akarom rendelni egy glowval, akkor csak ugy tudom megcsinálni hogy az egész ilyen lesz mint a képen és csak a spherere szeretném hogy hasson, próbáltam már object id-vel meg effect id-vel meg mindennel, de sehogysem sikerült. Meg lehet oldani valahogy?
  • ALIENwoods
    Kérdésem, hogy MAX 7 és 8 is elindulás után rögtön kifagy, ez mért lehetséges?
  • dradge
    köszönöm
  • nyultap
    4D köszi
    Geccoka: jah, nagyjából ez a történet

dradge: most nincs előttem max, de asszem customize/configure/viewport/configure driver és ott lesz vmi olyasmi, hogy displayed bitmap size vagy vmi hasonló, az alatt meg match as close as possible or sámthing.
  • dradge
    Sziasztok!Elnézést hogy, ilyennel írok be ide, de már nagyon sokat szívtam vele!A érdésem az, hogy a maxban a blueprintek nagyon pixelesek, olyannyira,hogy nem tudok modellezni!Mit lehetne vele tenni?köszi a választ előre is!
  • Geccoka
    Aha, szoval eljutottal a modellingben valahova, ahol meg eleg lópoli a cucc, azt megorizted, aztan tovabb finomitottad a modellt, majd mikor keszlett a vege csinaltal egy normal mapot es azt rahuztad a megorzott lóra?
    Jol latom? :D
  • 4D
    Szép a modell, és a textúrák is rendben vannak, grats.
  • gstup
    Sziasztok!

Lehet a maxba berakott kép minőségén vlhogy javitani?

Üdv
  • nyultap
    szia
    kösz.
    maga a normal map generálás nem volt túl bonyolult, lowpolyból kiindulva kidolgoztam highres-t, aztán sima projection.
    Annál inkább megszenvedtem árnyékok bake-lésével. Vmiért, akármilyen szépen kértem, MR nem volt hajlandó render to texture-ban odafröccsenteni a normalmapos fake árnyékokat. De amúgy sima renderben normálisan leszámolta az ambient shaderrel. Úgyhogy 1 napnyi szenvedés után kénytelen voltam ezt is vray-re bízni:)
  • Geccoka
    Nagyon szupi!
    Szabad megkerdezni, hogy milyen technikaval keszult? Marmint hogy lett a hi-polybol low-poly+normal map...
    Van sejtesem, de inkabb megkerdem :D
  • lac coo
    Sorstársaimnak ,akik kűzdenek a Vray beállításaival , egy nagyon jó kezdőknek való tutorial :

pass: archi-cat

:-)Tutorials3D.Rendering.rar
  • nyultap
    zsolesz: csak annyi, mielőtt nagyon előrehaladott állapotba kerülnél gitárral, hogy nemigazánvan 8 húros gitár :) legyenaza8 inkább 6 vagy 12 :)
  • nyultap
    agyiste'
    legújabb lowpoly próbálkozásom, egyúttal első normal map-os kísérlet.
    itte

clay
    wire

3600 face az ojjekt [highres 60k körül volt (főleg kerék)], 1K-s textúra + 512x512es normal map.
  • vaczak
    hát nem tudom mihez kell (nem tudom mit értesz "lap" alatt), de pl boolean-nel lehet tárgyakat egymásból kimetszeni, de ez nem mindig járható út, vagy javasolt módszer, sőt.
  • raptor22
    sziasztok. hogyan tudok olyat csinálni hogy pl egy lapból egy kör kivágok.még láma vok
  • vaczak
    az is lényegesen többől áll azért ívesedik. mindössze csak az alap mesh élei vannak megjelenítve wireframe-ként. a maxba is van ilyen (isoline display), és akkor tök így néz ki: kevés vonal, íves felületekkel.
  • repvez
    igen, de szerintem ha rányomok párat akkor lényegesen több polybol kéne hogy álljon vagy pedig az alapmodelnek kellett nagyon kevésböl elkésíteni.
  • vaczak
    nem tudom hogy van e víz plugin, de pl. részecskéket simán lehet felfelé spicceltetni (és aztán graivitációval vissza hullajtani), a metaparticle meg folyadékszerű kinézetet külcsönöz nekik (mármint a részecskéknek).
  • zsolesz92
    Nekem olyan kérdésem lenne, hogy létezik e(biztosan létezik de nem találtam) olyan plug-in ami szökökutat tud csinálni. nem kell mozgó, de lemodellezni nem hiszem hogy le lehet a vizet vagy nagyon sok munka. nekem olyan plug-in kéne ami "köpi" a vizet. segítsetek légyszi. googleban erősen keresem a water plug-in-t de nem találok olyat ami kéne.
  • vaczak
    nem értem mire gondolsz. ha egy szimpla polygon modelre rányomsz pár subdiv-et akkor az ilyen íves lesz.

az alap mesh simán átkonvertálható és maxba is ives lesz subdiv-vel.
  • repvez
    Egy kérdésem lenne ,hogy ezen az oldalon a srác modo-val készitette a modelleket,de nem jöttem rá hogy hogyan sikerült neki ilyen kevés polybol ilyen ives felületet kihozni és hogy elég furán mennek a wire képen is a vonalak.Ez milyen eljárással készülhetett?ÉS hogy ezt át lehet-e konvertálni jelentös minöségromlás nélkül "hagyományos" Polygon modellé?

repülő modellek
  • zsolesz92
    dehogy haraxok, inkább örülök hogy irtál, máskor legalább ezekre odafigyelek.
  • zenoka
    " ugy meg egy plane sem kerult alla vilagitas tulkepp nincs" =
    , ugy hogy egy "plane" sem kerult a model alla es tulajdonkeppen vilagitas sincs...
  • zenoka
    neharagudj de nem csak a texturaval van gond...tenyleg erdemes volna elso korben sok sok tutorialt csinalni..mert ez nagyon nem sikerult jol:(
    modelt se lehet velemenyezni mert nem latszik ettol a "texturatol" ugy meg egy plane sem kerult alla vilagitas tulkepp nincs..erdemes volna korulnezni a neten hogy ki hogy csinalt gitart..s lehet hogy a tutorial vegignyomasa utan probalkozz csak sajat gitarral...
    s ne hadj ha tudod hogy nem az igazi tessek igenyesnek lenni magaddal szemben addig probalkozni utana olvasni gyakorolni amig ugy latod hogy igen ez most neked megfelel...hiba az esetek 99% ban van az alkotasokban nem az a lenyeg hanem hogy Te ugy erezd hogy erdemes volt idot/energiat belefeccolni...
    no offense
  • zsolesz92
    na itt van, de nem lett jó, a texturát nem találtam el...
    ezt inkább hagyom, nehogy csunyább legyen :)
    classical guitar
  • zenoka
    ooo ebbol a szogbol semmi nem jon le a modellbol...a tobbit meg meg ugyis javitod..mutass wire-t;) valami olyan szogbol ahonnal lathato is valami:)
  • zsolesz92
    csak a line-t renderableve tettem.
    na itt a kép

Texturákat hajnal 3kor nem nagyon volt kedvem keresgélni, szóvalmég folytatom valószínüleg ezt a képet.
    DoF-al nagyon lassu volt a render nem volt kedvem kivárni főleg hogy nem is olyan jó kép.kamera állását sem találtam el, egyedül talán a modellezést gondolom normálisnak. Hozzátenném hogy nem tutor alapján készült, csakmert láttam ilyen tutort.
  • lac coo
    Line-ból elég egyzserű cilindert csinálni, szal én azzal próbálkoznék .
  • zsolesz92
    sziasztok. gitárkészítésnél(modellezésnél ;) ) a húrokat line-nal vagy inkább cylinderrel érdemesebb megcsinálni? vagy van rá valami más megoldás? Esetleg a loftos megoldás?
  • MrGeE #38176
    nekem + az hiányzik hogy nem lehet állítani hogy víz helyett sörrel szimuláljon /de biztos ez is a buborékok miatt van :)/
    amúgy az elején nem fejből tölti vissza a "vizet" hanem Buddha pocakjából :))
  • Free
    Zenoka: Majd megnézem a helpet Rhinóban :c))))

Jó ez a vater akármi szimulátor .. de nekem mindig az hiányziok az összes ilyen víz meg és egyébb folyadékszimulációban hogy a buborékok nincsenek sehol.
    Pl amikor az elején a fejből visszatölti a "vizet" inkább olyan mintha gél lenne. és ez igaz a többire is. sehol egy bekeveredő buborék a vízbe vagy hasonló.
  • Aldaryn
    RQ-ban nincs hdr output még?
  • MrGeE #38173
    [URL=http://www.techeblog.com/index.php/tech-gadget/video-amazing-water-physics]taste it [/URL]
  • nenad
    ezen is van caustics egyebkent, azert nem latszik szinte semmi arnyek az uvegek alatt. Monnyjuk jobban orulnek ha lenne.

Azt amit mondasz egyebkent eleg nehez szepre megcsinalni szereny velemenyem szerint, na meg hogy hiheto is legyen, bar a kamera zarsebesseggenek modositasaval lehet hogy osszehozhato ilyen (ezt meg nem tudja RQ) vrayben regen sima lampaval oldottam meg. Jol nezett ki.
  • ThomasGins
    Na most ugy h izzik az izzó,meg kis caustics:P