3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

OFF
ihlet ihlet teljesen magam alatt vagyok...par hete pihent a fotomasinam (minolta dimage a1) s most elovettem hogy akkor fotozom egy kicsit...erre ugy nez ki ccd hiba...az meg nem ket filler lesz😞😞😞

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Egy kis ihlet:
Ghosttowns
Telleg sracok hogy all a speed ize szervezes?😊 ihlet hianyom van😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Sorry, most látom, télleg szép.
Már csak talán vmi "porózusság" kéne rá.
Csak tudnám mit csinál az a sok t.ketlen Art direktor igen sokért, ha orrba szályba másoktól várják a nagy 5leteket.
Na ja, drága a "coke"..lol
hunkircsi
Köszi Aldaryn Mester!

Én mint Véréj Padavan, megpróbáltam valami égetett agyagedényhez hasonló materialt összehozni. Többen felismerték az ilyen irányú törekvéseimet a kép láttán, szóval most kicsit dagad a mellkasom...decsak kicsit..😊

Jó alkotást mindenkinek!

Ki korán kel, poligont lel.

ThomasGins
http://iaro.3dmax.hu/kep/beretta92.rar
Amugy sima max import tudta.

\"So always look on the bright side of death\"

Hi All !

Segítsetek!!
Aki az alábbi linken lévõ filet meg tudja nyitni, és át is tudja konvertálni,3ds,max,obj,dwg, formátum valamellikébe kérem küldje el a megoldást!
Beretta

Free
Reklámfotópályázat a HP és a T-Mobile támogatásával!

Pályázati felhívás

A fotópályázatra olyan digitális fényképezõgéppel vagy telefon kamerával készített képeket várunk, amelyek az Út, Útkeresés fogalmához kapcsolódnak.

A pályamûveket a [email protected]

e-mail címre juttatsd el, legkésôbb 2006. szeptember 21-ig.

A leadandó képek minimum felbontása: 800x600 pixel

A pályamûveket a www.reklamkonferencia.hu honlapon

tesszük közzé.

A szeptember 21-ig beérkezett pályamûveket szakmai zsûri bírálja el és értékes díjak kerülnek átadásra a legjobb mûvek készítõinek.„

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Aldaryn
Te, ennek kifejezetten jók a színei.

per aspera ad astra

Aldaryn
Shave n Haircut mesh outputját esetleg. Ha statikus, akkor azt meg is érheti vrayproxyként kiküldeni.

per aspera ad astra

fle go
Udv!

Egy kis segitseg kellene, nincs valakinek veletlen PC-s Helvetica RoundBoldCondenz fontja?
Ha igen priviben keressen meg.
Koszi!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

hunkircsi
Üdv maxos népek!

Íme egy kis NFR, mert ugye szeressük a véréjt, meg a teáskannát, meg a MAX logót is ofkorsz.😊

NFR

Csõváz!

p.s.: Egyszer volt, hol nem volt, az óperenciós shadereken túl, még poligonhegyeken is túl, ahol már a kúrtafarkú MAX licensz sem túr, élt egyszer egy...

Nah jólvan, majd legközelebb folytatom..😊

Ki korán kel, poligont lel.

vagy szimplan meghivsz valamit ami emailt kuld, vagy zenet jatszik, mivel batch file egyenkent kerul vegrehajtasra ezert...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Lazarus
Van rá lehetõség. Kiexportálod Batch renderbõl .bat fileba és ha kifundálod hogyan tudsz e-mailt küldeni command lineból akkor beleírod a bat végébe.

Google: "batch e-mail"re keress rá

Zenéljen: Bat végébe beírod hogy "run C:\Valami\winamp.exe -valamilyen parancs"
nem>>nem

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

vrayfurt erdemes/lehet vrayproxy meshkent exportalni aztan azt hasznalni?
ThomasGins
Nincs, ugyhagytam véletlenül, a vizet copyztam.😊

render beállitásnál common/email notify, én csak ennyit tudok.
Én szoktam ezt használni ha távoli asztallal dolgozok.

Be lehet állítani valahol a max-ban, hogy a render befejeztével zenéljen? Illetve, hogy batch render esetén az elkészült képeket e-mail-ben elküldözgesse egyessével?

Van jelentõsége, hogy a függõleges plane sok poly-ból van?

Köszi, a match bitmap segít, de azért még mindig nem olyan, mint a tutorialban, de sztem ezzel már elleszek

galéria: tempmaxer.uw.hu

ThomasGins
configure driver-nél van egy match bitmap gomb,azt hiszem azt is be kell nyomni.Ezután ha nyomkodod a show map in viewport gombot akkor jónak kell lennie. Ha nem jó lehet segit, configure driver-nél a choose driver cseréje,de ez nem biztos.

ThomasGins
scene
10 perc,de a photont kétszeresére rakod biztos szebb lenne.

igen, köszi, viszont mégsem olyan szép, mint a tutorial videoban, ott persze nem mondja el... igazából autós blueprintek lennének, 512x512 meg 1024x1024 méretben

Free
mennyi volt a render time ?
Nem dobnád fel iarora a scenest? megnézném. mert szép a víz caustikja

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

ThomasGins
vraysun caust felesleges...
link

ThomasGins
customize/preference/viewport - configure driver 512

zsolesz92
oké, azért köszi a segítséget, maradok az alapoknál😛

Free
a plugin neme vmint ahogy azt a materiálja is mutatja V-ray.
a"honnan lehet megszerezni" kérdésedre. 1 , nem warez. ha legálisan akarod akkor meg a http://chaosgroup.com/ honlapjáról a demot. õk a pluigin írói.

Ha az egyéni véleményem hozzátehetem a dologhoz. akkor sztem ha ennyire nem vágod még a dolgot elösszõr olvass sokat és az alap programot használd és képezd magad. elösszõr értds meg a materiûálokban hogy mi micsoda. sztem még ne extrázd.. elöbb tanúlj meg járni és futni ne akarj rögtön repülni.

zsolesz92
na vannak dc-n vray pluginek, de megvan h melyik verzióhoz. ha 4es maxhoz van irva, akkor 7esen nem megy ugye? :$

Hy

Nem tudja vki, h max-ben hogyan lehet a viewportba behúzott és "Show Map In Viewport" opcióval kijelölt textúrák felbontását állítani? Persze minél magasabbra

zsolesz92
mtl libraryban nyitom meg ezeket... és zat a plugint honnan tom leszedni? mi a neve? leszedem dcrõl ha nem ingyenes...

ThomasGins
F10/assign rendernél kellene lenni,de akkor gondolom default scenline render van.
Vray egy külön render plugin,nem beépitett.Vray mat csak akkor megy ha fent van a plugin,a miatt hisztizik neked.De ha nem ismered nagyon akkor sima default matokat keress.De a mat editorban van egy mtl library is...

zsolesz92
a maxom 7es

zsolesz92
nem tom nem értek ehez, azt sem tom mi az a vray, én ugy gonoldoltam letöltöm a mat filet berakom a többi közé, és megy... de nem. hogyhogy hányas? hol otm megnézni?

ThomasGins
hányas vray?

zsolesz92
de már vagy 10et leszedtem, és egyik se jó

ThomasGins
lehet hogy régebbi a vrayed mat file.

zsolesz92
hali, ezeket a v-ray materialokat hogy tom alkalmazni? mert ha mate editorba megyek és ott megnyitom akkor missing dll-t ir ki, és nem lesz jó az egész...

vafeN
De rég írtam már nektek, ezért lenne is 2 kérdésem, ha nem baj^^. Annyi érdekel wifeframe-el nénk akkor hogy lehet azt kiválasztani, hogy csak mit wifeframel-jen. Meg ha olyan anim-ot készítenénk hogy lõ a csávó akkor ahozz tüzet hogy birunk csinálni? ( itt ne eredeti tüzre gondolj hanem olyanra ami a játékokba szokot lenni lövésnél )

[O_O] (.)(.)

Boba
Nem animacio keszul, csak still!😊 Most meg sajnos nem😞 Majd remelem hamarosan! Szvsz ide is felfog majd kerulni ha kesz lesz, vagy lesz mar belole valami mutathato.

Szabad megkérdezni, hogy mihez kell majd egy ilyen részletes modell? Milyen anim készül?
Boba
Hja, azt elfelejtettem irni, hogy Maya + MR alapok vannak. Maya + PrMan for Maya is felmerult, de... nemtudom meg, hogy mi lesz. 75% az MR-nek kb.😊

Boba
Render lesz. Sajnos muszaj volt ilyen eros kompromisszumot kossunk. 😞 Igy is mar fogom a fejem nagyon, hogy fogok bepaszirozni 1-1 karaktert 3 giga memoriaba. A kompozitalasnal kell majd trukkozni igen sokat. Render is necces lesz, plusz 4k folotti texturakkal is kenyelmetlen mar dolgozni esatobbi satobbi. Displacement festegetesnel meg azert dontottunk 2 resznel mert ez mar ugyahogy elegendo mennyisegu reszletet eredmenyez, de meg kepesek vagyunk kezelni.😊

Szoval igen, jol latod... game modellhez tul sok, renderbe pedig tul keves. Elegge home made megoldas. 😊

Nem csak textura miatt daraboljuk, de az is kozrejatszik, de foleg a (szamunkra) konyebb kezelhetoseg miatt is. (a multidisp alatt azt erted ami Zbrushban van?)

Pont azért kérdeztem mert ha game-be kell majd a modell normal map-elve akkor felesleges darabolni, viszont renderbe meg kevés a 2.
1 objecten lehet több disp textúra is nem csak 1 szóval ha csak textúra miatt darabolnátok akkor az elkerülhetõ (multidisp)
Zsolo007
Thx, kipróbálom!

Boba
Ugy kellene inkabb kerdezni, hogy miert "csak" 2 reszre szedjuk... azert, mert lusta dog vagyok.😊

Es most jojjon valami komolyabb valasz. A zbrush 1 objectet max 2-4 millio poligon kozottig tud felosztani, es a displacement vagy normal mapot csak 4k-s meretben tudja exportalni. Ez igy elegge limitalt. A karakter 2 reszre lesz osztva, igy lesz 1 displacement map a testre, es lesz egy displacement map a fejre. (Ehhez ugy is kell modellezni... ahol tobb reszlet kell, oda mar alapbol lenyegesen surubben kell modellezni a karaktert, nomeg foleg negyszogeket illik hasznalni, es ha megodlhato negyzet alakuakat - Zbrush meghalalja - ) Igy a displacement map ugyahogy reszletes lehet... Texturazasnal szinten. 1 4k-s map lesz a test, 1 darab 4k-s map pedig lesz a fej. (color, bump, specular, esetleg lesz meg reflectivity es SSS)

Sajnos mashogy nem oldhato meg a kivant reszletesseg. (Csak erdekesseg kepp jegyzem meg, a Karib tenger kalozai 2ben Davy Joney arcat 11 szegmensre osztottak, hogy elegendo reszletet tudjanak rapakolni Zbrushban a 4 milla poligonos limit miatt.😊 )

Boba miért szeditek szét 2 részre az objectet textúrázáshoz,zbrusholáshoz?
Boba
Renderpal
Ezt megprobalhatod. En Maya + MR-el hasznaltam, de massal is kompatibilis. Itt 1 kepet szabdal fel annyi reszre amennyire gondolod. Ha jol sejtem, akkor beallithato az is, hogy melyik reszletet csinalja a progi... ha igen, akkor ezt keresed Te. Ha nem, akkor sorry...

Zsolo007
Sziasztok!
Ti a backburnert használjátok több gépes rendernél? Ha igen hogy lehet azt beállítani (be lehet egyáltalán), hogy ha több gépnek adom ki ugyanazt a feladatot (ergo 1et részekre bontok) akkor azt egyszerre és ne egymás után csinálják meg...Mert így nem sok haszna van a 2 vagy több gépes megoldának ha megvárja míg az elõzõ befejezi...