63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Pontosan! :) és az enyém pont úgy festett (formára, de kajakra) mint egy StarTrekes phaser... az emberek nem értették még örülök annyira a fejemnek. -
zenoka #38089 na igy mar ertem hogy mire valo:D fun:DDDDD -
Aaaa, imádom. :) Volt otthon egy darabig egy ipari kivitel, 300-400m-re tökéletesen működött, sokszor szórakoztam azzal, hogy a buszra várakozók hőmérsékletét méregetem. Az égnek fordítva pedig keményen -60 70 fokokat jelzett. Valami igazság biztos van benne. :D -
édik -
zenoka #38086 jaaa 
ilyenekre nem is gondoltam...no igen talajmechanikus vagyok vagy mi a szosz..
-
Geccoka #38085 Winyo, proci homersekletet megmerni pl. hardverteszteknel szoktak hasznalni... meg meg sok masra is gondolom :D -
zenoka #38084 hehe jopofa de konkretan mire hasznalhato azon kivul hogy: a garazsba barkacsolsz s akarod tudni hogy a 10 perce hegesztett vasat a sarokba mar megfoghatod e s nem odamesz megtapizod hanem ralezerezel?:D vagy kertipartinal a haver sorere vagy kivancsi hogy hozz e ujat vagy jo homersekletu e meg:)
mindenesetre mokas:DD -
nenad #38083 lezeres homerseklet mero is van, nagyon kiraly cucc.
nemtom mi a mukodesi elve, kint a konyhaban volt.
barire ravilagitsz megaszondja a homersekletet.
(kis lezer nyalab, akar relative tavolra is) -
Udv!
Hogy a pitlibe tudok csak arnyekot renderelni ugy, hogy azt kulon tudjam alphakent hasznalni photoshopban? Matte Shadowval gondolom de hogy?
-
zenoka #38081 jah hasznaljak a geodetak is a lezeres cuccokat (elmeletileg...gyakorlatilag autopalyaepitesben ahol szugseges volna annyira nem:)) ) de szerintem nem tul pontos...pl egy ruha felszinenek a texturaleolvasasahoz:D -
zenoka #38080 haat a fenyelos technologiaval az a baj hogy ha mar termeszetben csinalja az ember megvakul mindenki a folyamatos fenykitoresektol:D a masik inkabb az anyagok fenyelnyelo kepessege ami miatt nem mukodne..vagy minden egyes felvetel elott megkenne adni hogy milyen kepessegekkel rendelkezik a "fotozni" kivant anyag (ha texturarol beszelunk) mert ugye anyagjellemzok miatt maskep verodik vissza a feny egy csatornafedorok meg egy gyaszruharol:)
Nalam a feny kihuzva;)
valami olyan kell amit nem befolyasol a "fotozni" kivant dolog anyagjellemzoje csak a tavolsaga..hmm lezer? -
ultrahangos és lézeres 3d scenner létezik:P kirakod a mezőre és pörög a lézer,aztán valahogy saccol -
ezért furcsállom, hogy nem létezik még ilyen kamera. Lényegében egy fénnyel működő rendszer is elképzelhető lenne, mint amikor vakuzol egyet a teljesen sötét szobában, csak a cucc mondjuk saját magába is visszanyomná a "vaku" fényét, és a "film" nem a fényt, hanem interferenciát mérne, abból meg ugye az időt -> távolságot. Fene se tudja.
Annyira evidens, hogy egy ilyen cuccal pl. a textúra (normal, displace) rögzítés valami eszementül leegyszerűsödne, ezért kétlem, hogy nincs ilyen készülék. -
zenoka #38077 ez jo kerdes: szoval van egy lencse(kamera) van annak egy fokusztavja azt gondolom van olyan kamera ami folyamatosan jegyzi ezt az erteket ki tudja szamolni...de hogy a kornyezeteben levo osszes "pont"nak a tavolsagat megmondja azt ketlem..legalabbis az en tudasommal meg az eljarast sem tudnam folfogni szerintem hogy hogyan szamolna mivel a fokuszpont ugye szamolhato a lencsebol az oke...de egy masik pontrol a cuccba juto feny az nem szamolhato..varj..viszont...egy ultrahang kameraval megoldhato lenne ami nem kepet vesz fol hanem folyamatosan ultrahangokat bocsat ki s a visszavert hangokat fogja is..tulkepp mint a denever...vagy egy tovabb fejlesztett tengeralatjaro ize...egy kamera kell mar csak szerelni s kesz is a kep rogzites is meg a zdepht merese...noh meggazdagszunk?:D -
Hehe. :) Jut eszembe, létezik olyan kamera, amivel Zdepthet lehet realtime rögzíteni? Vagy ha nem, akkor mi a rákért nem fejlesztették még ki? -
Csak nehogy sörre is kitaláljanak ilyet:) -
zenoka #38074 na ha mar funnolunk:
ezt lessetek meg..new 3d scenner
-
4D #38073 Fog örülni az asszony...
-
Szukseged lehet meg arra, megtarthatod!
-
Megigerem, hogy lesz olyan render ha bemutattak a filmet. De aztan nem mutogatni am mindenkinek!
-
A bal herémet egy képért:) -
zenoka #38069 szerintem nem teheti azt kozze mert kiherelnek erte:D...en is megneznem:DD -
És neked nincs véletlenül egy olyan rendered amin látszik?:) -
LÁtod legközelebb mint 3m-es grefiti tedd fel a falra :c) -
Ember egy ekkora híresség oldalát nem tudod hogy hol van ? :c))))))))
A mester online portfoliója -
Azért a magyar fejkesztésű Black Noise Engine sem kispályás .... -
Olvastam a riportot CGBlogon, igazi "egyszer volt, hol nem volt" sikersztori :))))))
Van valami portfoliód valahol ? -
Geccoka #38063 Jaj, de szeretnek egyszer en is ilyen helyen dolgozni
-
Rovidebbre vagtak azt a jelenetet amire gondolsz, Free. A vegen volt par kocka ahol elesen latszott - ugyhogy nem lesz olvashato sajna, csak egy adag motion blurrel latszik... :-( Tanulsag: legkozelebb tobb helyre kell felirnom! :-) -
Állam a földön apénztásrcám üres de hallod ez valami fergeteges. a prezentáció amilyen laposan kezdőött úgy sírtama végén a röghögéstől és attól hogy vajon ez az engine mikor fog élesben működni a játékok mintegy felénél.. és vajon mennyire terheli meg a vasat... -
A picsbe :D -
Legalisan? Semennyiert... nem eladhato. Legjobb tudomasom szerint ezt elfogadtad az EULA-ban (Ha a tied). -
Egy eredeti 3dsmax 5-öt szerintetek menyiért lehetne eladni? -
nenad #38057 kiraly ez az engine! -
GDF , Crysis .... -
zenoka #38055 OFF:
emlexunk meg Danira?:D
na vajon mi lesz ebbol mindenki szemuvegbe fog zbrusholni?:D -
Á közbe találátam hair and fur cuccot amit lehet meshé konvertálni. De v-ray furrel egyáltalán nem megoldható? -
nenad #38053 nincs sok erteleme, mar probaltam, azt nem komalja annyira.
egyebkent ugy csinaltam hogy csinaltam egy 1m*1m est teruletet es azt instancoltam, (proxy) nem tetszett neki, de ha fakkal csinaltam ugyanennyi masolatot vagy meg tobbet, akkor nem volt gond.
kb 10-15000 proxy objectet erdemes meg hasznalni a fele nem erdemes menni ugy tunik.
fure jobb megoldas a displacement sztem. -
Üdv!
http://www.evermotion.org/?unfold_exclusive=154&unfold=exclusive
rátaláltam erre a proxys tutorra, na mostmár én is tudok proxyval nyomulni :) tényleg jó dolog. Nade, vray füvet nem tudom proxyra rábírni, talán ha át tudnám valahogy konvertálni mesh-be, de az se megy.
Szóval, hogy lehet fűvel proxyzni ? :))
Előre is köszi! -
nenad #38051 hehe, kesz vagyok,
lefordultam a szekrol a rohogestol...