63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Malakai
    Én mondjuk source rate adjustmentet átállítottam 25-re a default 29.970-ről. :P
  • Geccoka
    Arra azert figyeljetek, hogyha behozzatok Virtualdub-ba a cuccot, akkor az a sorozat fps-et a defaultra allitja, ami 29.97. Most csinaltam egy tesztet, benyomtam a kepkockakat siman es hagytam 29.97en az fps-t es tokeletes lett! semmi ugrabugra... Ellenben, ha a renderelt fps-re, azaz 25re allitottam mar olyan mint volt, recegos.
  • Ronin666
    a kastélyos videónál a körbejárás is szép lett ;)

Már csak valami jó codek kellene.

Az EncoreDVDre még azért kivi leszek. Az még egy érdekes kör lesz. Ugye DVD készítésénél + gondot okoz, hogy az pixel ratio nem 1-es, tehát nem négyzet alakú pixelek kellenek, hanem téglalapok, hiszen a felbontás 720*576, amit 16:9-re nyújt lejátszáskor. Itt sok gondom volt, ugyanis csak egy formátumot találtam, amit rendesen elkezelt a premier, mikor a képeket ilyen felbontásban beadtam neki, az pedig a .psd volt. Ha bármi mást adtam oda neki, aminek a pixel ratiója el volt állítva, azt nem vette figyelembe. Ha pedig a premierből nem jött ki rendesen lekezelt 720*576-os videó, akkor azt pedig az EncoreDVD nem kezelte le rendesen, ergo 4:3-ként alkalmazta (picit macera volt elsőre összehozni).

Ha most mondjuk ezt a Virtualdub nevű progit használom, akkor ennek is rendesen le kell kezelnie azt a pixel ratiot, kül. borul megint az egész, vagy pedig az encoreDVDt is el kell hajítanom a p*csába és keresni egy normálisabb programot.
  • Malakai
    DivXből elképzelhető amúgy, hogy egy Pro pakk kéne, ha nem az van...
  • Ronin666
    ez is teljesen jó

Az lesz amit írtam. Premier és AE hibás. Talán EncoreDVD is.

Most már csak arra lennék kivi, hogy nened és Aldaryn milyen progikkal tette össze a videóját, mert ha ez stimmel, akkor lehet megvan a hiba.
  • Ronin666
    Most jó. Virtualdubal megy. Azzal egész jó az eredmény, bár a DIVX5 nem megy alatta, de pl. intelvideó fut és jó is az eredmény. Ezek szerint az Adobe cuccok basszák el.
  • zenoka
    sima maxos ramplayerbol aviba mentve cinepak kodekkal 640*480 es elotte bmp render minden kocka frame rate 25 ja es aviba mentesnel 98% quality 1.8 mega lett 99 mega volt a tomoritetlen bmp-k ossze.
    vidijo kamera korbejarost majd ha idom engedi:S
  • Malakai
    Vagy ha nem line constraint, hanem trajectoriest mentetek a vonalról (Convert From), akkor meg a samplest nem hagyni alacsonyan, főleg, ha kevés control pointból áll a vonal.
  • Malakai
    Jah, felbontást tényleg nem.. 640x480 A progi az virtualdub.. Vagy milyen progi? 3ds max! :)

Szerk: Ja, ha már max topic. :) Hogyha line constraintel animáljátok a kamerát, akkor tessék odafigyelni a line interpolationra, a kis döcögés simán lehet attól is.
  • Ronin666
    Érdekes. Milyen progit használtál, ezt még nem írtad?

Én nem próbáltam sem XVid-el, sem virtualdub-al, de nem is számít, mert DivX5-el is szépen kéne mennie.

Azt sem írtad, hogy milyen felbontás.
  • Malakai
    Azt is írtam (már elsőnek is :D), tga, (veszteségmentesen) tömörített.

Még esetleg annyi, hogy az xvid codec 1.1.2, amint írtam Highdef profile volt, amúgy pedig single pass, ja és nem is max quality, most vettem észre, mert a target quantizer 4-en volt. De ezek a beállítások megegyeztek a max-ban és a virtualdub-ban is.

Szerk: Először AE-ben akartam összefűzni, mint ti, de az nem akarta felismerni, hogy xvid is van a gépen, úgyhogy maradt a virtualdub. :)
  • Malakai
    Sry, szerkesztgettem közben a hozzászólást. :P
  • Ronin666
    Még annyi, hogy a képkockák milyen formátumban voltak mentve?
  • Ronin666
    Milyen programot használtál hozzá? Milyen felbontásban? Mekkora lett a végső file mérete?

Kipróbálom akkor a te beállításaidat.
  • Malakai
    Én is tettem egy próbát, 4.1 másodperc, 25fps, compressed tga-val, highdef xvid-el és virtualdub-al és ez speciel teljesen sima lett. :)
    A tga-ból xvid avi-vá konvertált egy pindurit nagyobb, konkrétan a max-ból avi-ba renderelt 436kbyte, az összefűzött pedig 495kbyte.
    Az anim ugyanaz, mint Roninnál, kamera egy körpályán a teapot fölött.
  • Geccoka
    Megneztem a kastelyost es jah, olyan mintha elore-hatra ugralna a kamera mozgas kozben kicsit, erdekes, es feletteb idegesito annak aki epp megszuntetni akarja ezt :D
  • Ronin666
    Itt vannak a régi videóim: link

Az SPQR videónál kis apró szaggatás van, mint nálad.

A kastélyos animnál viszont van egy kis szaggatás is, meg mellette egy kicsit zavaróbb döcögés. Amikor a külső képen a kastély körül megy a kamera, akkor lehet nagyon látni talán. És ha minden igaz, akkor ez valahogyan teljesen megszűntethető lenne.
  • Ronin666
    Gyártottam egy egyszerű scene-t. Egy kanna körül megy a kamera 4 mp-ig. Egyből videóvá alakítva DivX5 kódolásban 1Mb-ot sem foglal, elég szép és röccenés mentes.

Ezt kirenderreltem kockánként. felbontás 640*480. Bevittem Premierbe. Mindent beállítok. Kodek ugyancsak DivX5. A videó mérete immár 260Mb és az első képkocka megy végig a videón. Még szórakoztam vele, aztán bezártam a p*csába. Premier mindig felbosszant. Komoly munkákra alkalmatlan. Igazán szerintem csak a házi videókkal lehet vele bütyködni.

Na jön AfterAffects. Itt már jobb a helyzet. Mindent beállítok. A codekek között nem volt bent a DivX5-ösöm valamiért, de azért még egyszer szétnézek. Cinepack kodeket használtam elsőre. A helyzet már jobb volt. Itt ment a videó, csak kicsit szaggatott és 16 színnnél nem volt több szerintem, pedig max minőségre raktam.

Ez után DV-PAL ba mentettem. Itt a színek jók voltak már, csak szarabb volt még mindig a kép, mint a referencia maxos videó, illetve akad és 13Mb-ot foglal.

Következő próba IntelVideó volt, ami kb. ugyan azt az eredményt hozta, mint az előző.

Ez után tömörítettlen próba jött, ahol a minőség kitűnő, viszont a lejátszási sebesség és a méret... (ezt majd átviszem EncoreDVDbe, kivi leszek ő milyen tömörítést tud belőle készíteni).

Ezek után lenyomattam .mov formátumba. A renderidő kicsit sok volt (itt nem sok, de egy komolyabb filmnél már az lenne). Cserébe csak 250Kbyte, viszont szaggat.

Az érdekesség az a szaggatásaimban, hogy rendszertelennek tűnnek nekem. Kis megröccenések folyamatosan, mint a kastélyos videómnál. De ha a maxos render alatt jó, akkor nem codek hiba. Viszont akkor mi lehet? Több felbontást is próbáltam már, több codeket, mindig rendesen beállítva.
  • Geccoka
    Meg mindig c4d-ben dolgozok, de amugy utomunka AE-ben :D
    Amugy most megneztem par videot, amit masok csinaltak a cegnek es azoknal is van, nehol meg sokkal durvabb is.
  • Ronin666
    MBvel sem sokkal jobb :(

Majd én is játszok vele kicsit, csak egyszerűbb sceneknél. Pedig ahogy írtam is már, ha kapásból videóra állítom maxban a kimenetet, akkor nem szaggat szerintem.

Az MB amúgy maxban beállított, vagy utómunka progiban van rádobva?
  • Geccoka
    Na, akkor itt az anim. Hat kicsit ugral azert, ha nincs rajta MB :D
    Meg azzal is kicsit, de ugy mar nem veszes sztem, viszont mivel nagyot fordul a kamera rovid ido alatt ezert kicsit homalyos.
    Ezen nincs MB
    Ezen meg van
    Amugy 10ora volt lerenderelni.
  • nenad
    ga'nda'l-kozz...
    :-)
  • Malakai
    Szerintem ugyanezt a hatást vmilyen illuminált textúrával gyorsabban elérnéd.
    Egy 50x30-as falnál meg szerintem nem igazán lehetne észrevenni a különbséget, így értem.
  • youth #40196
    Lehet kicsit sok a glow, hoppszi :)
  • youth #40195
    Most itt tart a dolog. 40 perc volt ez a szar és ebből ilyan 50x30 db kéne... na most várom a megrendelő véleményét :)
  • zenoka
    gyere surubben jo a hangulat:))
  • Vertigo
    Csak a wmvt sikerult megneznem (a mov felenel all... talan idovel elindul), szoval a videon egy tejuveg korte van, ami ugyebar vray-vel csak egy szimpla vray2sided materiallal reprodukalhato, mig a tobbiek klasszikus villanykortevel szenvednek...

Amugy 4-5000es multival az izzoszalnal (illetve helyette valami FAKE fenyforrasnal) 3-4 koruli refl fresnellel, 20-24 refl pattanassal, mar a tukrozodesek egesz egybefuggove valnak es kezd izzo hatasa lenni a dolognak atlatszo uveg eseten is, csak irdatlan renderido :(
  • Malakai
    Nem mintha a simulens rendertime lenne (bár nemtom' mennyi ilyen megoldás lehet, gondolom értelme se sok fizikailag "modellezni") és eddig is volt említve, a simulenset más programból renderelt hdr képen használva ugyanazt az eredményt kapod.
  • VanBuuren
    nem szeretnék reklámozni ,de mindenféle molyolás nélkül meg lehet csinálni maxwellben simulens-szel az égőt.két példa:
    http://http://www.maxwellrender.com/img/gallery/videos/technical/multilight/bulbdemo.wmv
    http://www.maxwellrender.com/img/gallery/videos/technical/simulens/bulb_movie_finish.mov
  • montressor
    en kerek elnezest
    sajnos mostanaban ritkan nezek be...
  • nenad
    ez a video dolog erdekelne engem is, ha osszejonne.
  • zenoka
    #40065 :)
    elozo oldalon...
  • montressor
    Sziasztok!

Ugy gondolom ezt erdemes megnezni:
    http://cosmicdeathray.com/
  • Ronin666
    Erre én is kivi leszek.

Az én videómon sem látszot előnézetben, hogy akadna, bár az előnézet elég ratyi volt.
  • Ronin666
    No és akkor ilyen effektezést Maxban hogyan lehetne plugin nélkül?
  • youth #40184
    Na csináltam ezekből az égőkből egy 30x20as falat. tegnap benyomtam had számolja. 13 órája csinálja és még van hátra vagy 10 :|
    Valahahogy le kéne faragnom a renderidőből...
  • ThomasGins
    Jó lett!
    glare-t hogyan oldod meg?
  • Aldaryn
    Engem is... nem szeetek render után semmit molyolni. :) Fene se érti mér...

No, kevesebb galre, több bloom, és kijavítottam az előzőn rossz mátrixot is, ami miatt loopolódott körben a glare, és belógott a másik oldalon. :D
  • Geccoka
    Na megvalami, meglesetem ujra Al videoit:
    Az elso (seq_01_05.avi) fps-e is 29.97 es az nem szenved ilyen hibatol, mig a masodik (seq_03__001.avi) meg igen. Legalabbis nalam. :P
    Kezdem elveszteni a fonalat, na mind1, majd holnap meglesem az enyemmel :D
  • Geccoka
    Ja, abban meg igazad van, egy jo kis MB sokat segit nagyon, AEhez van is jo kis plugin, ami szep munkat vegez ilyen teren.