63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
RC4-ben és RC5 ben valami fundamentális bug jön elő, ha refraktív Vray shadereken bármilyen operációt hajtotok végre (összeadás, blend, stb...) és ez érint minden shadert, a VrayBlend shadert is. Nem tudom, hogy 1.5-ben kijavították-e, de ha nem, akkor ez elég nagy bug.
Szóval nem műxik a diszperzió ilyen módú összerakása, nm is értem, hogy az én képemen hogyan ment. Holnap utánanézek. -
Mert szarul van belőve a material,de a lényeg ugyanaz.Meg lehet beleszámit h 1es vrayel készült -
Letöltöttem a scenet, amit felrakott a srác és tök máshogy néz ki, piros-kék az egész üveg... :S meg a caustics is piros-kék. -
marcee #40376 Szerintem erőssen tükröződik az asztal alsó kb 10 cm-es sávja és az arról visszaverődő fény tükrözi vissza így a bump-olt padlólap. -
Nekem is nagyon tetszik.nekem csak egy észrevételem van hogy mik azok a fehér pöttyök az asztal lábánál?Vagy csak kifolyt a tej vagy a liszt ? :D -
Sarhidai #40374 Igen VRay 1.5.. és őő render idő 45 perc körül volt! utána meg egy kis color correction PS-ben -
Vray ugye?Render idő mennyi volt? -
Sarhidai #40372 Hát a programmal (3ds max)-al körülbelül egy éve, kicsit több. Elég intenzíven. Már amikor az időm megengedi. meg ilyen sz*r időbe mint ami néhány napja van mit lehet csinálni. Hát igen az a fránya növény :d valamit mindeképp akartam oda tenni. köszönöm a komentet
-
Nekem is bejön nagyon!
Max a botanika szabályosságába kötnék csak bele,meg kicsit hidegnek tünik ezzel a padlószinnel:) -
nagyon jo lett én csak tátom a szám :D mennyi ideje foglalkozol vele? mármint ugy a programmal -
Üdv! Egy kis NFR: (20db "V-Ray Proxy" bokor, valamint "V-Ray Fur" fű)
-
Tök jó! -
InterFoxSOFT #40367 A szekrényben!:) -
hol van a kanna?
-
Sarhidai #40365 Na most készültem el vele:D Véleményt illetve kritikát szeretnék:P 
-
Okok,a "fake" megoldást vágom a ps rész nem volt nekem tiszat -
Egy rendert több színben kimenteni sok értelme nincs, szvsz. :D több rendert több különböző IOR-el több színben van, de pazarlás szvsz. Itt egy db. shader van, ami 3 rétegből (lehetne bármennyiből, türelem kérdése) áll, külön hullámhossz tartományokhoz külön IOR-el. -
Akkor ez egy render több szinben lementve vagy 3 render külön?:)
Egycsapásra semmi se lett világos:) -
Ugyan az történik PS-ben is, mint itt. Hullámhosszokra (színekre) lebontva különböző IOR-rel renderelnek képeket, és aztán azt (HDR képeről van szó!) utólag egyszerűen összeadják, ha mindent jól csináltak 8nem hagytak ki hullámhossz tartományt), akkor a végeredmény is jó. Shaderrel megoldva is teljesen ugyan ez történik, csak akkor nincs szükség kompozitálásra utálag, valamint lokalizálható. Tulképp a rendererileg támogatottdiszperzió is tök ugyan így történik, csak ott még alacsonyabb szinten számolva. -
:)
Ez lenne jó volumetrikus causticsal:)
Mennyi volt a renderidő amugy? -
Én kérek elnézést:)
Egyszer mintha mondtad volna hogy PS-ben is lehet,azt hogyan?
És jöhet még elmebeteg ötlet...:D
Ronin ha fake akkor lehet anim is
itt egy példa,ha jól emlékszem ebbe volt...Elég ötletes,legalábbis az én agyamhoz képest:) -
De, jó ahhoz is. Gyakorlatilag nem "fake" hanem egyszerűen csak pontatlan modell. Ha kiszámolnám, hogy pontosan mennyi az egyes hullámhosszok eltérése visszazsámolva IOR differenciába, akkor pontatlan sem lenne, "csak" elnagyolt, mivl most három lépésben történik a mintavételezés. Ha lenne türelmem, és kiszámolnám mondjuk 9-13 lépésre az IOR differenciát, akkor még elnagyolt sem lenne, bár akkor nem is lenn ennyire gyors. (gyak. észrevehetetlen különbség) -
Ronin666 #40357 Szóval ez így csak egy álló képhez jó, animhoz már nem, ugye? -
Nem, nem maxwell, semmi spéci, 3layerelt shader, szal "fake". A víz meg egy plane + noise. :)
Youth: pedig de, úgy kellene.
Mert ma reggel én is hamar hülyeséget mondtam: diszperzió
Diffrakció -
4D #40355 Na a hétvégén volt megint kis időm magamnak alkotgatni.
Mivel a képben egy gramm max nincs, csak ZB3, és Vue, direktben be se rakom a képet, csak a linket mert ugyi ez max fórum.
The Frog Prince -
johnny1030 #40354 Sajnos nem. De szívesen kipróbálnám. :) -
Asszem hülyeséget mondtam, nem ezzel a diffractionnal nyomtad az égőt?
Aperature mapba beraktam egy képet ami fekete és a közepén van egy fehét 6szög... de nemjó szokásomhoz híven. Oda milyen map kell? -
Maxwellben van diffraction, amit ugyan én még nem tudtam hatni. Azzal van? -
putyi #40351 háát... szerintem át kellene böngészni azt a help-et, meg egy-két tutort. -
Ronin666 #40350 nem caustic? -
Pöpec,diffract fake vagy ps? -
marcee #40348 Zsír! A vízfelszín hogyan készült? Nekem még sosem sikerült élethűen megoldani geometriával (sem). -
NFR. :) -
Hehe, köszi a segítséget, mégnézem, igyekszem. És hogyan lesz szép sima egy kocka oldala, amit meg akarok hajlítani? -
putyi #40345 van!
a miniszterelnök is ezzel készült. -
MrGeE #40344 Hali!
kérdés:Valakinek volt már testi kapcsolata ezzel az eszközzel?
Észrevételek ,milyen volt vele?
-
Nem, kattintásra embert nem fogsz csinálni, viszont ha profi leszel ezzel a vertex huzigálással tudsz készíteni.
Viszont figyelmeztetnem kell, hogy ehhez sok munka, sok tanulás és mégtöbb kitartás szükséges. És még ezekután is akármikor lehetsz cukorbeteg, jöhet elő innhüvelygyulladás, vagy nyomják a fejedre a szemüveget. :)
Nincs ott hepehupa, ez csak egy shading bug, amit valószinüleg az okoz, hogy a felület, amit így alakítasz nem leírható egy folytonos négyszögű felülettel (nem egy sík). Ezt lehet javítani, legegyszerűbb, ha készítesz egy élt a bal fölső - jobb alsó átlónak (vagy állítod a triangulationt úgy, hogy úgy bontsa fel háromszögekre).
Mondjuk nálam spec akkor se keletkezik ilyen, de nálam a sima felület se ilyen randa. :P Ez valószinüleg a viewport driver beállítás okozza (vagy vga driver), ezt tudod állítani a Customize\Preferences\Viewports\Display Driver és Choose Driverrel választhatod, hogy Softwares (nem ajánlott), OpenGL, vagy Direc3D legyen. -
ilyen lesz. nem lesz sima, nem tudom. Hogyan lehet kisimítani?
Ezzel a programmal lehet embert készíteni? Mármint, van beépített ember generálója, vagy mi? Ilyesmit mondtak. -
Rakj be screenshotot, ez így furán hangzik. -
leteszek egy dobozt, megfogom az egyik csücskét, odébbviszem, és teljesen szétdeformálódik, meg csavarodik, nem marad sima. Ez miért van?