63014

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Free
    én a 4. és 5. közöt választanék
  • ibor90
    köszi
  • Aldaryn
    A komoly stúdiók is azokat az effekteket hsználják. Csak komolyan.
  • zenoka
    hatha itt jobban ertekelik :) photoshop nem vonz nagyon max egyszerubb dolgokra:)
  • ibor90
    Hát ez nem ide vág de itt kezdelek ismerni titeket gondoltam tőletek kérek egy kis segítséget Photoshop-hoz.
    Szval szereztem egy olyan tutorial csomagot hogy "Photoshop Top Secrets". Összesen 50 db tutorial van benne, és kb olyan színvonalú mint a Digital tutorsosok, szval tökéletes. Ez úgy kb haladóknak van, vannak benne elég extra dolgok. 5 DVD-s még a 2. nál járok szval még lesz fejlődés.
    Nem lemásolom amiket csinál hanem csak a technikákat lesem el tőle.

Szval kedvem támadt egy kicsit retusálni. de most elakadtam, vagyis nem tudok dönteni hogy melyik változattal folytassam tovább a dolgot.
    Szval itt van 5 kép szerintetek melyik a jobb?
    Első, Második,, Harmadik, Negyedik, Ötödik

A modell a kis Hermione, azaz Emma Watson. :)
  • zenoka
    hehe szerintem ez nem zen...szoval nem az ut a lenyeg hanem a vegcel:)
    mint ahogy a fotosaknal az utomunka is elfogadott megengedett...es mar boven a ps idoszak elott utomunkaztak (pl. maszkolas etc.)
    haboruban szerelemben kepalkotasban minden szabad:)
  • Malakai
    Márpedig utómunkát ugyanúgy alkalmaznak full 3D-s jeleneteknél is.
  • Ronin666
    Én pont a napokban szórakoztam a maxba épített gyári effektekkel. Van 1-2 lehetőség, bár szerintem elég csúnyák. Nem igazán illik egy komoly scene-be, amit esetleg photoreálisan megcsinál az ember és egy gusztustalan fény effekt kerül fel a képre.

A komoly stúdiók mit használhatnak glow és lens effekterke? Az videó utómunka progikban ha minden igaz van egy két szép lehetőség ilyesmire, de az meg szerintem nem túl ésszerű egy full 3D-s mozgó anyag esetén.
  • GixEr
    Photoshop...
  • ibor90
    sztem meg simán adj neki egy kis glowt és rakj a körtébe egy pont light-ot.
  • Aldaryn
    Szerintem irány realflow, és szimuláld le az izzó belsejében keletkező hőterjedést, és energiaváltozásokat. Akkor biztos jó lesz. :)
  • nenad
    nem kell ezt tulbonyolitani sztem,
  • Ronin666
    Esetleg SSS + valami gáz a körtébe? Csak egy ötlet, hogy olyan legyen mint a képem, bár az szerintem is elég valószerűtlen, de legalább jól néz ki. :)
  • fle go
    Bontott ifa:))))) Aerocool, meg Scythe forgalmaz ilyesmiket de sehol nem találok :( Na mindegy egyenlöre
  • Malakai
    FinalFlares.
  • nenad
    cebasnak is van valami glow pluginja, az nagyon szepeket tud.
    nemtom mi a neve mar.
  • nenad
    egyebkent glow is mukodik, csak okosan kell csinalni,
    es nem vray framebuffert hasznalni maxos post effectekkel...
  • nenad
    http://lastjedioutpost.ru/Plug-ins/Throughout/Examples.htm
  • Aldaryn
    Az anyagokkal kapcsolatos részt is elolvastad, vagy az úgy kimaradt? :P
  • youth #40122
    Alakulgat...
  • youth #40121
    Rendereljem akkor le HDRben aztán az izzót meg glowoljam PSben?
    Mert a glow kéne az izzó köré, maxos glow nem jön össze :S
  • ThomasGins
    És akkor a kökemény wire :)
  • Atika :o)
    de a kannak mar ott is ott vannak :D
  • Aldaryn
    Jah, meg az sem elhanyagolható, hogy az a kép szvsz erősen kozmetikázott. :) Fotózz le egy izzót, és meglátod, hogy az közelebb lesz a renderedhez.
  • ThomasGins
    Lol 2005ös a kép:)
  • Aldaryn
    Az első dolog, hogy a felkapcsolt izzószál körül glow és glare van. Az egyik a fény diffrakciós jelensége, a másik pedig a lencséken visszatükröződő, és szóródó fény (hsizen a lencse sem 100% transzmittív) A második, hogy a körte sem 100% transzmittív, az üveg anyagában a fény diffúz szóródik, valamint valamennyire diffúz vissza is verődik. Ezek a jelenségek az erős fény hatására válnak ilyen egyértelműen láthatóvá. Ha a körte felülete kívülről még koszos is, akkor hatványozottan jelentkezik a jelenség.
    Ezek után hajrá, tessék finomítani az anyagmodelled. :P
  • ThomasGins
    Értem,köszi,igazábol csak ennél a causticsnál vettem észre ezt,mert gammát elmentette eddig mindig,ha lustaságbol ott állitgattam.Bár még az is megfordult a fejembe h azért csinálja mert beraktam az a caustics prewiev scriptet.

Youth,a körtében vákum van:P
    Anno én is próbálgattam lightmtl-el,de nekem nem ment,talán egyszerübb egy sphere lighttal és némi ps utómunkával szerintem:)
  • repvez
    Megprobáltam átkonvertálni ,de valamiért nem jött össze .Ha 3ds kiterjesztésbe akartam menteni akkor pyton script hibát irt ki ha obj-ba akkor elmentette,de a max viszont nem nyitotta meg.
  • youth #40113
    Sziasztok!
    Hogy lehet megoldani, hogy így világítson a villanykörte?

Lemodellezem az izzószálat, rádobok egy light materialt vagy mit és szar az eredmény.
    Valami gáz kéne az üvegbe amin ütközik a fény és ezért lesz látható??? vagy hogy?
    Köszi
  • zenoka
    nezd meg a legtobb kulfoldi oldalon (pl. 3dtotal) altalban igen fix kiirasok vannak..neha van egy egy tagabb tema mert igy azert konyebb osszehasonlitani a modeleket;)
  • Free
    amúgy ibor így hogy a lámpa elött vannak a töltények nekem jobban bejön. kissé egyértelműbbé teszi a képet. jó lett.
  • Free
    ibor lementettem a képeket.

milyen szép is a világ :c) valakinek túl tág a téma valakinek túl szűk .c) kell egy kicsi ilyen is olyan is :c))

amúgy a csatornatetővel nem értek egyet mert lehet real az az valós catórnatetőt modellezni, és lehet sci-fis vagy más képzeletbeli hely idő tér csatornatetejét modellezni.
  • Aldaryn
    Ezeket a dolgokat nem feltétlen menti ki a VFB-ből. A gammakorrekciót érdemes a color mappingnál már eleve beállítani (így a mintavételezés adaptivitása a számodra kellő "világosságú" képen történik majd) valamint hdr formátumba menteni (.exr pl, de ezze vigyázni, mert a save gombbal történő mentésre bugos, csak úgy megy, hogy a renderbeállítások között save file-t is megadsz, .hdr-el nincs ilyn problem, de alfa csatorna sem. :P) és akkor az ilyeneket postban (pl. PS) is elvégezheted minden probléma nélkül. Kivétel a curves corection, mert PS vmiért azt nem hajlandó HDR képen megcsinálni.
  • ibor90
    amúgy meg ez a csatornafedő ez nagyon lol
    Sztem nem kéne ennyire megkötni a témát...
    Mert ennyi erővel lehetne akár pl a SonyEriccson K500i 3-mas gombja is
    vagy a Boing 767-es centrális hiper formulációs nanolineáris antikonjugált co-diffúzíós kisüléskorrigációs élmenethajtócsavarja is, nem? :D

Jó ilyenkor hajnalba má kicsit beteg vagyok, mert ugye A PÓKMALAC A PÓKMALAC, HA ÚGY AKARJA A PLAFONON HALAD...VIGYÁZZ HA JÖN A PÓKMALAC!!!...szval értitek. xD
    Télleg m1ek aludni mert egyre rosszabb...MALACSZARSILÓ!
  • ibor90
    nem nem már hétfő van ez már kicsúszott :D
    na jó csak vicc, tőlem jöhet :P
    és amúgy kira
  • ThomasGins
    Jah,wire holnap:)
  • ThomasGins
    Nah csak összehoztam.
    Modellezés 5mp:)
    Render 20perc bár kiirta néha h 9 óra:)

Amugy nem vágom ezt csak screenshotbol birtam menteni, ha lementetetm maxbol ilyenlett,egy gamma és egy diplay colors van rányomva csak vray fb-nél.
    Amugy egy direct light világitja meg ami pont olyan széles mint a középső kanna,szoval a többi a caustics causticsja,de 3. causticsot mintha nem birná, akkor a fehér fénnyel számolt nem kevert szin lett,ez vagy bug vagy béna voltam,de nem volt időm jobban kikisérletezni.
  • ibor90
    free a maya-s részen van a fényesre a végleges kicsit módosítottam rajta, még mindig noszogatnak hogy javítsak rajta de jól van az nem szenvedek vele már. amúgy még időbe volt. szval tegnap még. :)
  • Ronin666
    a speed most komolyan csatorna fedél? :D
  • zenoka
    http://www.cguu.com/