Ronin666#40202
Gyártottam egy egyszerű scene-t. Egy kanna körül megy a kamera 4 mp-ig. Egyből videóvá alakítva DivX5 kódolásban 1Mb-ot sem foglal, elég szép és röccenés mentes.
Ezt kirenderreltem kockánként. felbontás 640*480. Bevittem Premierbe. Mindent beállítok. Kodek ugyancsak DivX5. A videó mérete immár 260Mb és az első képkocka megy végig a videón. Még szórakoztam vele, aztán bezártam a p*csába. Premier mindig felbosszant. Komoly munkákra alkalmatlan. Igazán szerintem csak a házi videókkal lehet vele bütyködni.
Na jön AfterAffects. Itt már jobb a helyzet. Mindent beállítok. A codekek között nem volt bent a DivX5-ösöm valamiért, de azért még egyszer szétnézek. Cinepack kodeket használtam elsőre. A helyzet már jobb volt. Itt ment a videó, csak kicsit szaggatott és 16 színnnél nem volt több szerintem, pedig max minőségre raktam.
Ez után DV-PAL ba mentettem. Itt a színek jók voltak már, csak szarabb volt még mindig a kép, mint a referencia maxos videó, illetve akad és 13Mb-ot foglal.
Következő próba IntelVideó volt, ami kb. ugyan azt az eredményt hozta, mint az előző.
Ez után tömörítettlen próba jött, ahol a minőség kitűnő, viszont a lejátszási sebesség és a méret... (ezt majd átviszem EncoreDVDbe, kivi leszek ő milyen tömörítést tud belőle készíteni).
Ezek után lenyomattam .mov formátumba. A renderidő kicsit sok volt (itt nem sok, de egy komolyabb filmnél már az lenne). Cserébe csak 250Kbyte, viszont szaggat.
Az érdekesség az a szaggatásaimban, hogy rendszertelennek tűnnek nekem. Kis megröccenések folyamatosan, mint a kastélyos videómnál. De ha a maxos render alatt jó, akkor nem codek hiba. Viszont akkor mi lehet? Több felbontást is próbáltam már, több codeket, mindig rendesen beállítva.