3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Free
Ngaoyn ÛBoldog Új esztendõt mindnekinek... !!!!!
õ kicsit fejembe széállt a viszki :c))))+

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

nincs a garazsajto😄D
a keritesen sincs ajto😄D
sehol sincs kilincs!!

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
Akkor ujra BUÉK!

\"So always look on the bright side of death\"

Aldaryn
4m -es belmagasság? 😊 BUÉK mindnkinek!

per aspera ad astra

Az nem is egy haz a kepen, hanem egy idegen urhajo ami epp felszallni keszul...

Free
MOSTMÁR ELÁRÚLHATNÁD AZÉRT..

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Rozsomák
hát nem! ennél sokkal durvább 😄

ehehe akkor ezt ereztem😄D
no gyerekek jon a vilagvege!!!
Isten hozott Thomasgins itthon!
s mindenkinek boldog ujevet s ha utcara mentek vigyazattok magatokra😄D

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

a kocsibeálló szarufái lebegnek, ha erre gondoltál

ThomasGins
Re mindenkinek,nem sokat irtatok egy hét alatt😛
Boldog uj évet mindenkinek ha addig nem csinálnék egy buék nfrt😊

(Mi ez az ocsmány háttérszin?)

\"So always look on the bright side of death\"

Malakai
Aszittem elõbb kezdték folytatni a metró építést, de itt nem mozdult semmi, csak leesett egy szaloncukor a fáról. 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Free
basszus azt hitztem valakii lögdösi a székem a nagy gamelés közepette
aztán anyám befutott hogy leesett pár virágh :c)
http://index.hu/politika/belfold/frnbp061231/

Aldaryn
"M. Juff Youth"

per aspera ad astra

youth
Hehe 😊
Megfogadom 2007ben felveszem a 3. nevemnek a Juffot!

Youth

Aldaryn
Igen, tényleg az... valami furcsamód nem 10, hanem 20 fokos lett... Asszem elnéztem az angle snapet. Az összes lejtõre teraszos kialakítást terveztem, kicst át kellene még gondolni. Lehet hagyom a fenébe ezt a szögletességet, és visszatérek a spirálomhoz.

Respect a makettért, még a leheletvékony furnért is bitang nehéz vágnihajlítgatni, és abban a helyzetben tartani, amibe sikerült vért izadva bekényszeríteni. Én annotablót akartam építeni belõle. Két átszenvedett éjszaka után ment a kukába a egész, és maradtak a formára vágott deszkák. 😄

per aspera ad astra

Rozsomák
Ja igen!

lehet már késõbb nem leszek szal:

Boldog Új Évet meg jó bulizást mindenkinek!

Rozsomák
még valami
Al: a legfelsõ zöldtetõ szerintem a dõlésszög miatt nem megvalósítható mert folyton elõre akarnál esni, túl meredek.

Rozsomák
kösz az észrevételeket!
a legdurvább hibát még senki nem vette észre! te sem t0m pedig neked még mutattam is a hibát anno.

Al: a cserép az maxban készült és disp.
a garázst sajnos a telek adottságai, építési elõírások és az alaprajz miatt nem nagyon tudom máshova tenni. de majd még átalakítom mert így nekem se teccik. lehet amúgy egy szép nagy ajtó télleg megoldaná a problémát. vagy csak simán kiveszem és volt garázs nincs garázs 😄

egy ilyen felhõkarcoló makett megcsinálása kész szenvedés és sose lehetne ilyen pontosan összevágni a darabokat. ráadásul tuti vagy 2 hét lenne. Én nyári melónak csináltam egy makettet egy épülõ szállodáról kerek 1 hónapomba telt pedig fele ekkora sincs. akit érdekel: szálloda makett

Aldaryn
Jut eszembe, idén nincs világvége? (D21 se mondjuk)

per aspera ad astra

Én is alig várom hogy elmúljanak.
Errõl a vörös ünnepi háttérrõl, má nem is beszélve.
Még hány egy nagyot a világ, aztán minden marad a régi, nyugi azt már kibírjuk.
Aldaryn
Jaja, mindet méretre vagdosni... O_o GiG 4Ever. 😄

per aspera ad astra

FRenkie
JUff LOL! A jó öreg Gig szavaival 😊
Te ezt így üveglemezekbõl meg balzafából összeragasztani el sem tudod képzelni milyen szar meló 😊

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Aldaryn
Hmm... iszonyat pangás van. Csak én ücsörgök itt a monitor elõtt? Ááá... utálom az ünnepeket.

per aspera ad astra

Aldaryn
Viszont! A messzeségben is van újév? 😊

per aspera ad astra

piktor
Sziasztok! Mindenkinek boldog uj evet kivanok a messzesegbol! :-)

Aldaryn
Jaja, nagy szerelmese vagyok az üvegpalotáknak. 😊 Poén lenne, ha a szögben álló zöldtetõt így meg lehetne építeni. Van pár szeglet, ahol igen tériszonyos hangulat uralkodna. Annak utána néztem, hogy szerkezetileg hogy alakítanak ki fásított tetõket, teraszokat, ha a víz nem mosná el ezeket a lejtõket, akkor szvsz nem sok gond van velük. Vannak olyan fafajok, amelyek hihetetlenül könnyûek, és kicsi gyökérzette rendelkeznek, ilyenekkel fásítani is lehetne. Persze, a nagy álom az lenne, hogy szép vaskos terebélyes lombú erdõ fusson fel az épület körül.

Melelsleg itt van ugyan az kicsit elpoénkodva Juff (Yout) szobájában.

per aspera ad astra

Aldaryn
Egyelõre csak közvetett tapasztalatom van Archicad téren, mondjuk úgy, egy monitorral odébb, és khm, biztos van, akinek jó, egészen addig, amíg ki nem próbált valami mást. Én például jó ideig szivattam magamat Brazillal... 😊 Persze, nem a ruhat eszi az embert alapon, szóval aki tud, az mindennel tud.

Maga az épület, kivitelezése tetszetõs, engem kicsit zavar, hogy a kis ablakok belevágnak a faburkolatba, holott, gondolom ez pont poén az egészben. Technikailag szintén a fákon lenne mit javítani, a világítás már úgy ahogy kellemes. Az archicados tetõ is szép, a csrepezõ modul nekem is bejövõs belõle. Tetszik ez a faviskó hangulat, a nay böszme lyuk, amit a kocsibeálló (garázs, ...) jelent viszont nagyon nem. Vagy teted volna a ház mögé, jóval bejjebb, és kapott volna egy ajtót, vagy a tetõ szellõs, megmutatós szerkezetével harmonizálva egy egyszerû fedett fa beálló is megtette volna. - szerintem.

per aspera ad astra

Free
megfogadom, hogy nem fogadok meg semmit :c)

oryon
Hehe, érdekes színekben pompázik az SG 😄

Boldog Új Évet Mindenkinek! 😊

Ki, milyen újévi fogadalmat tesz?

Oryon

FRenkie
Ja gondolom mi, amikor nyomtatni vitted feljebb vetted a dpit, azért lett nagy és homályos!

FRenkie
Al: Izgalmas felhõkarcoló. Valld be, hogy a tökéletlen tükrözõdés izgatott ,azért modellezted, nem igaz? 😊 Legalábbis nekem az tetszik rajta. A ferde zõdtetõben nem vagyok biztos, hogy meg lehet oldani, hogy még fákat is ontson. Utána néztél? Bár lehet már ilyen is van 😊 Akkor viszont tényleg így néz ki jobban. A scatternél meg be lehet kapcsolni hogy ne az eredeti vektort figyelje, hanem a normálvektort nem? És akkor máris merõleges a tetõre.

Rozs: A deszkaburkolaton kéne még gyúrni. Illetve lehet csak nekem szarakodik a mozzilla, de nagy a kép és homályos, ha kicsinyítem akkor jó. :S

nenad: én outpostot használok, és eddig semmi gond nem volt. Az egyetlen dolog ami idegesít, hogy ha blokkol valami atakkot, akkor valami bugyuta hangefektet ad be, amitõl rendszeresen frászt kapok 😊

BUÉK

Rozsomák
ArchiCAD-del iszonyat könnyû házakat 3D-ben modelezni. Aztán csak átkel importálni maxbe és jöhet a textúrázás. Egyszer próbáld ki ha érdekelnek az építészeti munkák.

az én látványterveim modellje is azzal készültek. kb 3 óra volt mindenestül bútorokkal berendezve.(majd mutatok belsõ teret is) és így még a kézi feldolgozás is sokkal egyszerûbb.(nyomtatás, üvegezés) 😊

Rozsomák
még jó hogy apám tegnap vett egy eredeti Norton Internet Security-t
aszem nem szólok neki hogy vehetett volna jobbat is 😞

Rozsomák
nah ha már építészet és látványterv itt az elõzõ tervezési feladatunk beadott látványterve. még ha lesz idõm csiszolok rajta mert tele van hibával. aki megtalálja a legdurvábbat kap egy csokit 😄

látvány1
látvány2

en comodot hasznaltam, de igazabol fogalmam sem volt rola hogy ilyen jo.
Csak a sygatet untam meg mert ott nyilvanvaloan volt valami gond, volt traffic amikkor semmi sem ment.
ezzel abszolut nulla. Ha kiss van akkro kuss, es ezt szeressuk..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

scorpeeon
Windows Firewall XP SP2
Product Score: 0 Level of Anti-leak Protection: None <#idiota>
Egyszer bekapcsoltam véletlenül, mindent alapból letiltott, és ezekszerint semmit nem véd 😊 Zone Alarm rulez!

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Akit erdekel eseteleg.
imert tuzfalak tesztje.
vegeredmeny oldal kozepen.

firewall test

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Még mielõtt kérdeznéd, a fû sem proxy. 😊

per aspera ad astra

oryon
Azt hittem ez is VRayProxy teszt is egyben és már kezdtem örülni, hogy találtál megint valami spanyolviasz félét az univerzális felhasználás tekintetében 😊 Jó, így értem már, hogyan oldottad meg, köszi 😊

Oryon

Aldaryn
? ezek nagyon egyszerû fák, proxy sincs a képen. ez csak a tömegek, formák érzékeltetésére készült, kb egy órás munka. A fák egyenesen állnak, mert egyszerûen a max-os scatterrel lettek elszórva a felületen (perpendicular off) amúgy a legtöbb scatter algoritmus esetében inkább azt nehéz összehozni, hogy ne egyenesen álljanak. 😊

per aspera ad astra

Koszi mester! a configure driver-t kihagytam elobb a keresesbol...

Kapcsold ki a Customize/preferences/viewport/configure driver/USE TRIANGLE STRIPS -et
Papirzacsi
Nekem bejön a cucc, talán a mélygarás lehajtó ami még hiányzik. :-)
Illetve a tetõn sztem helyet kéne hagyni az ablakpucolók állványához szükséges "daru" helyének, mert létráról ezt nem lehet elérni. :-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Bucser
Mint kisgyerek a legóval😊 csak neked komolyabb eszközöd van hozzá😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

oryon
😊))

Hogy sikerült elérni, hogy nem sík talajon is egyenesen állnak a fák (függõleges)? 😊
Vagy egyszerûen leraktad mindenhova és külön-külön proxy-ztad az egyes tetõket?

Oryon

sraacok newbie kerdes mar mindent vegignyomkodtam...
miert van az hogy (max8) a nem kijelolt ojjektumoknal nem az edge-ket mutatja hanem beharomszogezi grrr...idegesit..mit kenne atkapcsolni?😄

Aldaryn
Archicad? 😊 Nekem ez az aktuális agymenés. eredetileg a füvezést próbálgatni kezdtem valami füvezett dolgot rajzolgatni, de aztán, ha már épp akadt egy szabad délután, gondoltam, összerakom egy pár éves elképzelésemet, egyelõre csak ilyen tömegvázlat szinten. ProBooleans tök jó. A födémeket 3 katt volt elkészíteni. 😊

Pár ponton még nagyon kiforratlan, eredetileg spirálszerûnek, és hengeresnek indult, nem is tudom, mér lett ilyen. Kicsit hegymászós, és pár pontja nem épp tériszonyosoknak való hely, de talán még súrolja a megvalósíthatság határát, a lejtõl 10 fokosak mindenütt, ha folytatom, akkor féligmeddig teraszosak lesznek lépcsõkkel, sétányokkal, elég tekintélyes területük van, ahogy megnéztem. Az épület alját még ki szeretném bontani valahogy, Amolyan bazimagas, üvegfüggönnyel lezárt átriumot, vagy inkább plázát kialakítani, hogy ne legyen ennyire unalmas , és ezzel segítve talán valamit a világításon. agyon nem vagyok építész, csak jönnek néha ilyen ötletek, mert építgetni meg azért szeretek.

per aspera ad astra

FRenkie
A fû systemedet én is ki fogom próbálni. Most van hozzá egy jó alany, társasházat terveztünk a Madárhegyre, majd a vizsgák után küldök rendereket is, szeretném frankón textúrázni és bevilágítani a házikót. Eddig még csak archicad vázlat van hozzá, és sok órát igénybevett 2D dokumentáció 😊

További szép telet mindenkinek!

oryon
Nem tudjátok véletlen, hogy pl. a render elements - vrayshadows csatorna alpha-jába hogyan lehetne az árnyékot is "beleégetni"?

Hasonló gondolatmenettel a többi csatornánál is jó lenne ezt megoldani ( a Gi-ba a gi körvonalát/átmenetét, stb.).

Mert úgy vettem észre, hogy elkészíti a fõ-alphát, aztán minden csatornába ezt másolja bele, ami általában jól is jön, de most a köv. szeretném:
Van egy kocka egy planen, a plane helyett késöbb egy homogén színt akarok megadni, így az nem kell, h látszódjon, csak az árnyékot kell, h felfogja. Kell ehhez a kocka RGB, a kocka Alpha-ja + a vrayshadows (amibe benne van a plane-re vetett árnyék, a kocka által persze) és kellene az árnyék pontos alphája, azaz szép átmenetes, szürkeskálás kép. Remélem érthetõ 😊

Ötlet? Tanács?

Oryon

Free
nah izgatottan várom a végeredményt.
Meg majd akkor egy jó kis tutort is csánlhatnál amire rá is dumálz hogy mit miért. :c)