63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
Geccoka #40179 Hmm, majd holnap tezek fel egy reszletet, amit most renderelek framenkent, meglatjuk az produkal-e ilyet. Bar sztem nem, mert a preview (viewport render) amit szinten kockankent mentettem majd AEben fuztem ossze, onnan szinten kockankent ment virtualdub-ba tokeletes lett.
Al videoja tenyleg recegos, de mint emlitettem annak 29,97 az fps-e, mert vdub alapbol arra teszi a behozott kepszekvencia fps-et, at kell allitani, ha mas.
-
Ronin666 #40178 Na meg még valami. Elméletileg a 25fps az elég, viszont a kemény mozgásokhoz blur nélkül szerintem nem. Gondolom azért van az, hogy egy játék 50-60fps körül lesz teljesen folytonos. 25fps mellett az is enyhén akad. Bár ott ugye a frame szám nem fix. Az is lehet a gond okozója. Nem tudom ki mit tud róla, de most ilyen gond van a Bluray és HDDVD lemezeknél is. Ugye az új szabványok 24fps-t támogatnak. A megjelenítők viszont nincsenek rá felkészítve. Jelenleg kb. 10-15 féle megjelenítő van a piacon, ami támogatja a 24p-t. Ha nem ilyen megjelenítőn nézzük a filmet, akkor ugyan ilyen akadozást fedezhetünk fel. Elég bosszantó lehet... -
Ronin666 #40177 Én is a codekekre tippeltem elsőre, de annyi codeket próbáltam már, hogy már nem hiszem. Ráadásul az encore DVDben és a sok szabvány betartásában nagyon bíztam, de így is szar lett.
Az meg ugye nem járja, hogy már egyből videóként renderrelem ki, hiszen mi van, ha 1 hónapos mondjuk a render idő? Ha a felénél behal a gép, vagy kimegy az áram, akkor hoppá van. Na meg az anyag szerkeszthetősége is gyengébb.
Valamikor majd elkezdek ezzel is játszadozni, mert ez most nagyon zavar. Kis egyszerű alap dolog és nem jön össze...
Ahogy nézem nem csak mi ketten vagyunk így ezzel. Nálam Aldaryn videója is ugyan ebben szenved. -
nenad #40176 oh yes, redqueennek mosma van layerelt materialja! -
nenad #40175 jo neznek ki ezek a cuccot csak en ugy irtozom a +melotol.
mondjuk legyen hogy most csak ezert kell postot csinalni egy animban
hogy legyen glow. (HIDEGRAZ)
Masik program stb.
Na ha megkapom a dongomat :D, akkor osszeszenvedek egy normalis glowt.
-
nenad #40174 motion vectorokkal lesz valami,
igy jobban ki tudja szamolni, nekem is ez volt a tapasztalatom
de az is lehet egyebkent hogy szar a cucc amivel a videot csinaljuk. -
Ronin666 #40173 De amúgy az is érdekes, hogy maxban mikor mondom neki, hogy már egyből AVI-ba mentse le, akkor hibátlanul fut a videó. Ha kockánként mentem, majd külső progival rakom össze, akkor már ,,röcög".
Egyébként ha motion blurt használnánk, az is segíteni rajta szerintem. Kicsit jobban egyben lenne, az tuti. Komolyabb 3Ds videókon is mindig látok MB-t. Ha kimerevíted mozgás közben, akkor sosem éles. -
Ronin666 #40172 Majd megnézem, de szerintem ott is beállítottam. Amikor mentem az egészet és kiválasztom a képkockánkénti mentést, akkor ott lehetőség van fps-t választani. Ott tuti 25-re raktam. Ha az jól van beállítva, akkor szerintem máshol ott sem kéne állítgatni, de megkukkantom. -
meglehet, jah -
Sztem a glare egy kicsit túlzás... -
nenad #40169 ja' az kene, koszi -
Specular bloomra gondolsz?Nekem megvan -
Általad küldött hdr kép + kis color mappelés, kis curves, és glare. (természetesen mindegyik hdr-en)
-
Ez így teljesen jó, legyen kevesebb a diffúz komponens, és mivel van HDR kimeneted, szepen mehet a post glow. Elindítasz egy fusiont, csinálsz egy blurrolt képet ebből, levéve az intenzitását, tweakeled curves-el, hozzáadod az eredeti képhez, és kész is. Vagy valami mátrixtranszformációt hasnálsz blur helyett. -
nenad #40165 egyszer atirtam a diffuse glow scriptet, az nincsen meg veletlen mar valakinek? Ugy maxban is meg lehetne oldani,
nekem mar az eredeti script sincs meg sajna. -
nenad #40164 nem csak ez, megfigyeltem renderinges animoknal, nekem is itt ott anno kijott ez a rocceges 25fps, de akar 30 nal is.
Nem sikerult igazabol rajonni mi az oka, de az aa meg stb-okoltam.
Mindez monitoron, nem TVn -
Geccoka #40163 AE-ben is beallitottad a kepszekvencia fps-et? Mert alapbol nem 25 az, at kell allitani. -
Ronin666 #40162 Lenne egy kérdésem:
Csináltam ugye a kastélyos videót. Az egész film képkockánként van mentve. Ez került ugye be az after effects-be. Itt van összedolgozva, majd innen kimentve ugyancsak képkockánként BMP-ben. így gyakorlatilag eddig teljesen veszteségmentes az egész film. Ez került át a Premierbe, ahol Microsoft AVI-ba lett lementve és a kompresszió none, tehát továbbra is tömörítettlen. Ez a videó került be a encoreDVD-be, ahol a film kompressziója maxra lett állítva, illetve autómata beállítással is ki lett próbálva. A végeredmény a videó enyhe szaggatása. Ez miért lehet? Nem jöttem rá az okára.
Ha a videót már after effectsben lementettem filmként, akkor sem kaptam akadás mentes videót, amit codek hibájának hittem. Pedig sok formátumot kipróbáltam. Maxban a videó 25fps-re volt beállítva. Hol lehet ilyenkor a hiba? Már mondjuk mind1, mert így marad, de nem hagy nyugodni, hogy hol b*sztam el. -
OFF:
persze hát elég sok minden van abba, csak még nem értem a végére és addig nem akarok úgy hogy kölün mindet kipróbálom hanem majd ha végigértem akkor eltervezek vmit és több mindent felhasználok. pl a bónusz DVD elég durva... -
Ronin666 #40160 Nekem a te megoldásod látványban jobban tetszik, mert reálisabb. (szvsz)
Egyedül a glow hiányzik, de nenad megoldása annyira nem jön be. A szál köré kéne glow, de nem olyan szabályos kör alakban. Illetve ha a búra körül lenne egy másik adag glow, az sem lenne rossz. -
Ronin666 #40159 Nekem is tervem, hogy egy ilyen videó kompozitáló progit alaposan kitanuljak. Iszonyat jó dolgokat lehet velük csinálni. Viszont sok mindent szerintem hülyeség ilyen progikkal megcsinálni és nem is lehet szépen. Ha mondjuk azt szeretném, hogy egy x testet járok körbe, amit meg süt a nap és becsillan, azt el sem tudom képzelni, hogy lehetne szépen kompozitáló progikkal megcsinálni, míg 3D felületen még nem tűnne nehéz feladatnak megfelelő effektekkel. -
-
nenad #40157 mennye a fizikaddal....
-
Értem.
Mondjuk látványban jobban néz ki a te megoldásod. De a "józsi-féle" meoldás van közelebb a fizikához nem? viszont kevésbé mutat jól a képen. -
nenad #40155 csak 1 omni light volumetric, inverse decay- al. ennyi. -
Fisch #40154 OFF:
jó lesz ez, bármelyiket is folytatod... a Photoshop Top Secret egy jó kiadvány... bár megjegyzem, nem retusálás amit tanítani akar... az egy kicsit más :D -
Szerintem megéri, 5-6 ezerért van a fél gigás ram, 1 giga meg 10 ezer vagy több. -
Ez ellen tudok valamit tenni?
-
Sztetek megvegyem havertol 512 ramot 3000 Ft-ért? Semmi baja, használatlan, csak ő is ugy kapta. 2*256 van a gépemben nem tom van e hey még benne, de ha van megvegyem? -
Fel tudnád rakni a scenet valahova? tetszik a glow! -
nenad #40149 ez melyik? -
nenad #40148 szopas van, post melo komam!
nem megy se finalflares (regebben ment, gondolom megvaltoztattak egy csomo mindent vrayben) illetve glow sem, raytracelt refraction mogott..
azt meg meg tudod csinalni hogy a kortenek adsz glowt netalan egy volumetric pilacsot helyezel benne... nekem az utobbi van benne.
mindent leszedsz az excludeban es kesz.
egyebkent egy foto alapjan neztem meg kb mekkora altalanosan a glow benne, de ez fugg a korte tipusatol is. A legkonyebb ha feher kortet csinalsz akkor nem kell belsovel szenvedni es siman postban is megcsinalhatod/diffuse glow script..
(regi edison projectes scenet hasznaltam :D)
-
Józsi! Megfogadtam a tanácsaidat és mintha sikerült volna :)
-
Az állóképekre tökéletes, de nem valami testreszabható. Az, amit maxwellben látni, egy elég közkézen forgó algoritmus, tehát ha valaki akarja, és ért hozzá, akár max alá is implmentálhatja.
A maxos video post effektekkel nagyon szép dolgokat lehet elérni, és roppant sokat lehet állítgatni. A nagy feature flmekben látott dolgok 90%-a szemfényvesztés, és 2D kompozit. Nem véletlen, akik értenek hozzá, bármit elhitetnek vele. -
nenad #40145 majd apatok elaboral on it egy kicsit, ma este talan... -
Ronin666 #40144 Gondoltam, hogy állítgatással lehetne rajtuk javítani, de annyit? Nekem elég ocsmány hatás jött le elsőre. Na meg maxból hiányzik a material glow, reflection glow/lens flare.
Baromis sokat keresgettem, hogy hogyan lehetne normálisan ezt megoldani, de még nem jöttem rá. Legjobban a te megoldásod tetszett, mikor maxwell-t jasználtál hozzá, csak ugye oda kell a maxwell. -
Ja és valami miatt most nem rendereli ki HDR-be pedig nincs bekapcsolva a clamp output... -
Erre jutottam eddig. Elég szar és a render idő is sok a kis vray lightok miatt :S
-
én a 4. és 5. közöt választanék -
köszi