63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
rezty5 #40658 az a lényeg h nem varrja össze a rucit rendesen.Közel kerülnek egymáshoz de mintha nem érnének össze, pedig elég nagyok. -
rezty5 #40657 áh, nem rakta be a képet -
rezty5 #40656 miért van az hogy megcsinálok mindent ahogy a tutoriálban van és ez lesz belőle? -
rezty5 #40655 Jó, az az, weld, már rájöttem csak siettem és nem néztem körbe, de kösz -
zenoka #40654 ket vertex egyesitese weldel tortenik vagy tenyleg nem ertem mit szeretnel..kepet! -
rezty5 #40653 Úgy megoldom hogy nyomok rá egy breaket, de utána hogy egyesítem a két pontot? -
zenoka #40652 neked szerintem a line vertexmodjabol a bezier corner kell...de lehet nem ertem a kerdest:) -
rezty5 #40651 Azt hogy érem el ha csinálok egy linet, és egy görbíteni akarok akkor csak az egyik oldalán lévő vonal görbüljön, ne mindkettő amiket összeköt? -
silentkenny #40650 köszönöm,akkor próbálkozok;) -
Mert a rendezettség relativ,nekem maya a káosz,de ugye logikát próbálnak minden progiba rakni:) -
InterFoxSOFT #40648 Manga-Anime bluprintet, hol találhatok? -
mármint azért nem szereted mert rendezett, vagy azért mert mások a beállítások? ;) -
Mi is ezekért nem szeretjük maya-t:)
Fejlődni meg mindig van hova:P -
felraktam maxot (legújabbat) és háátőőő nekem nem jön be.
nagyon hasonlít csak minden kicsit más, más billentyűparancsok más irányítás, más beállítások.
a maya vhogy olyan letisztultabb, olyan rendezettebb szerintem.
úgyhogy egyenlőre maradok a maya-nál majd ha már nem lesz hova fejlődjek akkor megismerkedek a maxxal is de addig maradok a MAYA-nál. -
hát nem tom maxba hogy van de maya-ban ha a földre adsz egy surface materialt és a testen (aminek az árnyéka kell csak) kikapcsolod a primary visibility-t akkor lesz csak árnyékod. -
Én megvettem nekem bejön:) -
silentkenny #40642 sziasztok!
nem olyan régóta foglalkozom a 3D-s modellezéssel.Kérdésem a következő:hogy tudnám azt megcsinálni,hogy ha egy képet renderelek,akkor csak az árnyéka látszódjon,de a az a felület amire az árnyék vetül, nem.Már sok helyen próbáltam ennek utánanézni.plíz help!
Az érthetőség kedvéért beszúrok egy képet is:
-
Igen arra,de de ha már ráraktad a garment makert és a cloth modifit,akkor visszafele hiába breakelsz.Szoval spline/break +garment+cloth -
rezty5 #40640 ott a create line melletti breakre gondolsz ugye? -
rezty5 #40639 Na megint nem jó vmi az élekkel. Úgylátszik az előbb véletlen sikerült vagy nemtom. A lineba a vertexnél kijelölöm mindet, nyomok egy breaket, de a garment makerbe még mindig nem tudom az éleket -
Az a kérdés megérne egy külön könyvet. :) jah, csatlakozom Bobához. MAXot azonnal töröld is le, minden nap aktív használat minusz egy év a várható élettartamodból. -
Svan #40637
V-ray Preview render script:link -
Ahogy Al is mondta, nem programfuggo, hogy egy atlagos user mit kepes megalkotni 3dben. Mindegyik program megfelelo lehet... kiveve a max. Az nemjo semmire. De tenyleg. -
zenoka #40635 " de ha egyetlenegy nagy gombból állna egy 3D-s alkalmazás, amit megnyomva kiolvassa az agyad tartalmát, és elkészíti a világ legszebb remekművét, mindössze egy klikk hatására"
Te legtobb megbizo/fonok igy gondolja hogy ez igy van. Tisztelet a kivetelnek:)) -
Ah, értem... "A királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindnyájan beleegyeztek én nem ellenzem"
Ugye, a központozás, már kisilabizáltam. :)
Ibor, nézz meg egy sikeres egészestés animációs filmet, googlizd fel, hogy mivel készítették, és rájössz a nagy igazságra.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azaz arra, hogy kismillió szoftvert használnak, a hátterekhez ezt, a matte paintekhez amazt, az animációhoz megint másikat, modellezni szintén, renderelni legalább hármat, és akkor a sok inhouse cuccról még nem is beszéltünk. Magyarul, megint csak nem a szoftver teszi az embert. Lehet nagyon kiábrándultam már, de ha egyetlenegy nagy gombból állna egy 3D-s alkalmazás, amit megnyomva kiolvassa az agyad tartalmát, és elkészíti a világ legszebb remekművét, mindössze egy klikk hatására, akkor is akaadna olyan ember, aki nem tudna mit kezdeni vele, felmenne egy fórumra, és megkérdezné, hogyan kell használni. ezt most nem ellenedben, úgy nagy általánosságban.
-
zenoka #40633 ezt ertsd meg tok mindegy hogy mivel kezdtek ha tudjak hogy nezki egy normalis model topologiaja hogyan kell bevilagitani etc... mindegy hogy azt maxxal, mayaval, xsivel csinaljak nem a program a lenyeg hanem az ember.. de elarulom nagyon sokan amigaval kezdtek vagy papir/ceruzaval:) -
szerintem a Max népszerűbb -
ökhm..értem
de nem csak az itteniekre gondolok mert itt nincs akkora különbség. de pl Artist Pub-on megnézed az összes királyat max-al csinálják. vagy akár világviszonylatban is én úgy érzem hogy max-al csinálják a legjobbakat.
de szval akkor ezt ugyanúgy meg tudnák csinálni mayaba is, ha azzal kezdtek volna 3d-zni? -
zenoka #40630 arra utal hogy a maxosok sokkal ugyesebbek:):):)
Ibor: inkabb arrol van szo hogy az itt levo maxos sracok nem tavaly meg tavalyelott kezdtek el maxozni valszek par honap utan barmelyik masik programban is ugyanolyan kepeket dobnanak ki magukbol..de egy ugyes mayas is hozza szokna max vagy barmelyik masik program hasznalatahoz pikk pakk szep kepeket allitana elo.
A nyitja nem a program hanem a belefeccolt energia es evek mennyisege..ugyanis a vertex huzigalas mindenhol "ugyanaz" igaz ez a fenyekre es a materialokra is csak max mashogy nevezik a ket programba..szoval elveket kell elsajatitani. -
"úgy érzem hogy max-ba elég durvákat csinálnak sokan maya-ba meg sokkal kevesebb van aki olyan xtra dolgokat tud csinálni"
Ezt a mondatot csak én nem tudom kibogozni? -
Nincs ilyen, hogy jobb. Maximum olyan, hogy jobban tetszik, jobban kézreáll. Próbáld ki és dönts. Amúgy ugyanazt meg lehet csinálni mindkettővel (vagy akár a többi hasonló programmal). -
max-al könnyebb megcsinálni vmit mint maya-val?
mármint úgy érzem hogy max-ba elég durvákat csinálnak sokan maya-ba meg sokkal kevesebb van aki olyan xtra dolgokat tud csinálni. nehéz megtanulni a max-ot ha már tudok mayazni? mi a különbség a kettő közt?
mert lehet akkor beletenulok a maxba is, ha az jobb. -
rezty5 #40626 Na most minden fasza. Kössz szépen.:D -
max9be kapcsolták be alapbol a backface cull-t szal régebbi tutorokban és helpben a nem látszódnak. -
Az élekkel épp most szivtam én is,kijelölöd az összes vertexszet és break,akkor utána ki tudod jelölni.
A téglalapok meg pl a perspektiv feliraton jobb klikk és show safe frame.
Az átlátszóságra meg,jobb klikk az ojjektumra,obj.prperties,és ott backface cull bakapcs.Én konkrétan utálom szal ki lehet kapcsolni véglegesen a pref settingsnél. -
rezty5 #40623 Meg azt sem értem h magába a 3ds max tutoriáljában is van ilyen a cloth tutoriáljában, és azt hogy csinálja h a paneloknak az egyik oldala átlátszó? -
rezty5 #40622 Sziasztok. Fontos lenne. Ruhát próbálok csinálni. Leszedtem egy tutoriált. (Googlebe tdw64_pret.pdf,és ott a harmadik). Ahol a gatyát csinálja ott rányomtam a garment markert, és utána írja h a leghosszab élt jelöljem ki, de én csak az egész körvonalat tudom, nem csak 1 élt. Meg az lenne még a kérdésem, hogy ott a 21es képnél a perspectiveben mik azok a színes téglalapok(kék,narancs...). Valaki megnézhetné nekem. Köszi szépen. -
Vray-t nem forditasz?:) -
uhh azigen ez aztán tud. köszi a linket
és csak 23 éves. és nem csak egy progiba vágja a dolgokat hanem maya, 3dmax, PS, Zbrush, stb azta, remélem egyszer én is tudok majd úgy mint ő -
Geccoka #40619 VrayToon egyelore nincs, nem is tudom tervezik-e, a cinemas sketch and toon-t meg nemtom tamogatja-e, utananezek majd. A manualja egyebkent meg csak felkesz, csomo dolog hianyzik belole, mert mar ki akartak adni es erre nem volt annyi ido. Nehany dolgot persze megtok nezni a maxosbol is.
Az irr. mapnal bekapcsoltam viszont a details detection-t, nemtom mennyit segit ez.
Ha te forditod a c4d kezikonyvet, akkor tuti minosegi munka lesz :D