3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(Az ikonja nem gárnát kanóccal, hanem egy piramis)
http://bf1942.gametrack.org/sig_3210436_omaha1_times.png
ha azzal kell, akkor elinditottam. ha nem azzal akkor hogyan????????????????? mert errõl nincs ott egy szó sem
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
A térgörbítõk létrehozása, a tárgyakhoz rendelése
és az azokon keresztül történõ animálás, mint említett
ük egyszerû feladat. A térgörbítõket a Create panel
Space Warp lapjának elemeivel lehet elkészíteni. Bemutat
ását kezdjük egy látványos térgörbítõ eljárással, a
Bomb-bal. Készíts egy teáskannát, ezt fogjuk felrobbantani.
A Space Warps lapon aktiváld a Bomb kapcsolót,
majd kattints egyet valamely nézetben. A kattintás
helyén létrejön egy bomba. Ennekés a felrobbantand ó tárgynak az egymáshoz viszonyított helyzete nem lényegtelen,a bomba lesz a robbanás
középpontja.Válaszd ki a teáskannát, majd aktivált a Toolbar Bind
to Space Warp kapcsolóját. Az egér gombját a teáskannán lenyomva húzd rá a mutatót a bombára. Az összeköttetést egy szaggatott vonal mutatja. Ha a mutató átvált egy olyan alakra, mint az összerendelés aktiv
áló kapcsoló, akkor az egeret engedd el. A hozzá-rendelés a Select by Name panelon keresztül is megvaló-sítható. Ezzel egymáshoz rendeltük a térgörbítõ eljá-rást és a tárgyat, ezután már hatással van a bomba a
teáskannára. Indítsd el az animáció lejátszását, és gyö-
nyörködj. Ugye nem volt nehéz?
igy kellene csinálni és nekem igy semmi nem történik.. majd megnézem amiket irtatok, köszönöm szépen!!!!!!!!!!!!!!!!!
Én nem robbantgatok, nem animálgatok , egyelõre tisztában akarok lenni a különbözõ módosítókkal, kijelõlésekkel stb ...
Gagyi dolgokat "modellezek" ( üveg, pohár, villa stb ) , hogy megértsem és megjegyezzem a dolgokat ...
Most pl ezt a hülyeséget csináltam, gyakoroltam a bevel , bridge, extrud funkciókat .
Néhány helyen elbénáztam , keletkezett néhány lyuk, a következõ dolgom az lesz holnap, hogy megnézem hogy lehet azokat befoltozni ....
Szal hidd el nekem: nézd meg azt a bombát, és lapozz vissza a könyv elejére ...

Mindkettõ a Spase Warp módosítók között van, csak a sima bomba a geomatric/deformable módosítók között van, azt valóban úgy kell használni, ahogy leírták, csak ne tedd távol a tárgytól, mert nem lesz rá hatással.
Ha fel akarod robbantani a kannát, akkor a közepébe kell raknod.
A másik bomba PBomb, használata kicsit más, azt most nem írom le (az a Forces módosítók között van, amely a legelsõ, ezért valószínû, hogy azzal próbálkoztál és ezért nem mûködött)
vagy google: "3dsmax egyhet alatt irany a ILM"
kereso mondatokat....
egyebkent probald meg elso korbe hogy lemodelezel egy kezigranatot mondjuk..
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
háth alesz vki akinek 7ese van é smeg tudja mondani ig ymûködik -e, vagy a másik fórumozónak lesz igaza hogy igy kizárt hogy mûködjön.
tényleg nem érdemes a közepén kezdeni
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
de a kérdés lényege nem ez volt, hanem az hogy ahogy ez a tényleg csak pár lépésbõl álló mûelet, aminek a kb 5 lépése le van irva lépésrõl lépésre, nem mûködik.
vki azt irta egy másik fórumon hogy ezen az elven nem is fog mûködni, másképp kell csinálni. kell hozzá más vmi is. nem ennyibõl áll. még vmit létre kell hozni
erre várom a választ.. hogy tényleg mûködésképtelen ez ahogy a könyvben le van irva.. vagy sem.
Nem lenne jobb sorban menni, hogy értsd is mit miért nyomsz meg ?
Spec én még egy darabig elleszek a módosítókkal ...
segitséget kérnék. pár napja tanulmányozom ezta programot.
a 7es virzióhoz irt biblia megvan azt nézegetem és tanulnám belõle hogy miket lehet csinálni.
9es trial verziót hazsnálom amúgy.
ost viszont megállt a tudomány. azt irja "animáció alapfokon" részben hogy csináljak egy teáskannát. ez megvan. Menjek a space warp-ra és ott a bombát választva tegyem azt a kanna mellé. aktiváljam a kannát majd a bind to space warp gombot benyomva menjek a kannára, nyomjam le az egeret és húzzam a kurzort a bombához. Közben szaggatott vonalat látok (ez meg is van) , majd ha elérek a bombához az ikonnak a jele fog megjelenni (bind to space warp ikoné) . Meg is jelenik. elengedem azegeret. azt mondja mostmár csak döljek hátra, inditsam el az animációt és élvezzem a látványt. de semmi nem történik. vagy 10szer végigcsináltam a könyv alapján lépésrõl lépésre ezt a nem bonyolutnak tünõ dolgot. de semmi nem történik..
miért? hogyan robbantsak? rossz a könyv??
valakinek van 7esben tapasztalat hogy ott igy felrobban -e? (jó -e akönyv leiársa)mit kell csinálnom?
köszi
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
aha, most latom.. koma, a hdri- bitmapnal allitsal mar be valamilyen mappingot.. Spherical vagy valami, mert az amit hasznalsz az nem jo.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
per aspera ad astra
És esetleg más HDRI mapot használj.
ui: persze itt vannak nálamnál sokkal nagyobb tudásuak, majd õk is írnak a probémádra megoldást.
A V-ray el gakorlom a HDRI-t és többnyire sikerül is,csak az a gondom hogy a Teapod-on kívül rárakja a "talajra" is a hdri image-et.Miért?Igy néz ki:
Köszönöm
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs
csinalunk egy weboldalta fonokkel, kozben tanitgatom az illustrator hasznaltara is. Az oreg elmenteni akarta a filet, es a szokasos file/save menure ment, ekkor bedobtam, meg lehet nyomni a ctrl+s -t is...
erre az oreg valszol.
"I dont use such weapons!" :-))
Szarra rohogtem magam!
Na de ez itten rendkivul off.
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
per aspera ad astra
A piros már nem trendi😊
\"So always look on the bright side of death\"
ne keverjuk a munkat a hobbival😛
per aspera ad astra
hogy a teto meg nehez, azt csinalja meg a tetofedo mester😄DD
per aspera ad astra
Ilyen kek teto is letezik... egyszer lattam eletemben, ezen a hazon jol mutat, de amugy nem tetszik a kek teto.😄
Az elrendezes kicsit furi, de belul lehet, hogy jo... csak a tetot nehez lehet megcsinalni.
Ami viszont kapasbol eszembe jutott... ott van bal oldalt egy bohom nagy fal, es van rajta egy iciri piciri ablak. Engem ez kicsit zavarna, ha a hazban laknek.
zold-piros szinteveszto vagyok tok jo a fu😊))
a tobbit megertettem😄 lehet hogy neki fogok esni emgegyszer csak egy kicsit uljon le bennem egy ket hetre..de a kek teto marad😊)
A fû színe nagyon természetellenes, valamit a zsalugáterek is anyagszerûtlenek.
A tégla színét iszonyatosan elcsípted, nagyon szép lett, a felületére én tennék egy kis érdességet még, így kicsit mûvi. És pont ehhez a téglához nemigazán jó választás a kék tetõ. Egy antracit zsindellyel jobban el tudnám képzelni.
meg nincs mas nezetbol szerintem nem is lesz..erre a nezetre lottem be mindent..sajna..majd a kovetkezo hazikonal😄
szoval ezt ugy csinaltam hogy valahol a neten talaltam egy alaprajzot megtetszet oszt ezt sikerult kihoznom belole..epiteszethez nem nagyon ertek talajmechanikus leven max az alapozashoz😄D
szoval a boltiv emelekekbol taplalkozo valami hogy valahol lattam mar ilyet sacperkb.
A zsalugater szerintem sejtem mi de nem vagyok benne biztos..az anyaga sargasfeher pici reflection 0,5 gloss-al😊)
a teto kiepites az igy hasrautes volt..most vegig gondolom a belso elrendezeseket tenyleg furcsa😄
a cella hangulatu ajto a belso vilagom zartsaganak szimboluma😄D
Más nézetbõl van még render?
Én kék cserepet még nem láttam, de biztos van ilyen is.
A bal oldali ablak nem nagyon tetszik, egyrészt ilyen boltövet nem nagyon szoktak csinálni, hanem közvetlenül az ablak felsõ határán szokott lenni. A párkány sem ilyen vastag, de ha igen, akkor állított téglákból van kirakva. A zsalugáter milyen anyagból van?
Illetve még azt nem értem, hogy a körablakos tetõrész a törés után miért a másik tetõ felé érkezik, miért nem ahhoz csatlakozik?
A bejárati ajtó meg kicsit cella hangulatú 😊
bocs ha ez sok így elsõre..
NFR/szarnyprobalgatas..igy sikerult jo moka volt😄
aze fikazatok please legkozelebb mit kenne jobban..az oke hogy mindent de egyebkent..😄

Nyilván a látványtervnek egyáltalán nem célja hogy fotorealisztikus legyen. Van olyan is, van más is. De ez a ruszki srác egyértelmûen a fotoríl vonalat követi, és vannak elég szép és élethû képei. Figyel a tetxúrákra, a fényekre stb. Pont ezért volt zavaró egy bénán beállított tükrözõdésû 20 polygonos wécé 😊