3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Effendi
Olvass már lejjebb, ahol írtam róla, hogy ne a PBomb módosítót használd, hanem a Bomb módosítót TE!

(Az ikonja nem gárnát kanóccal, hanem egy piramis)

http://bf1942.gametrack.org/sig_3210436_omaha1_times.png

Malakai
Valamit pedig elrontasz, mert a leirás alapján mennie kell...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

nem az animáció inditásával kell elinditani?

ha azzal kell, akkor elinditottam. ha nem azzal akkor hogyan????????????????? mert errõl nincs ott egy szó sem
lac coo
És elindítottad? 😊 ("P")

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

idézem a könyvet:

A térgörbítõk létrehozása, a tárgyakhoz rendelése
és az azokon keresztül történõ animálás, mint említett
ük egyszerû feladat. A térgörbítõket a Create panel
Space Warp lapjának elemeivel lehet elkészíteni. Bemutat
ását kezdjük egy látványos térgörbítõ eljárással, a
Bomb-bal. Készíts egy teáskannát, ezt fogjuk felrobbantani.
A Space Warps lapon aktiváld a Bomb kapcsolót,
majd kattints egyet valamely nézetben. A kattintás
helyén létrejön egy bomba. Ennekés a felrobbantand ó tárgynak az egymáshoz viszonyított helyzete nem lényegtelen,a bomba lesz a robbanás
középpontja.Válaszd ki a teáskannát, majd aktivált a Toolbar Bind
to Space Warp kapcsolóját. Az egér gombját a teáskannán lenyomva húzd rá a mutatót a bombára. Az összeköttetést egy szaggatott vonal mutatja. Ha a mutató átvált egy olyan alakra, mint az összerendelés aktiv
áló kapcsoló, akkor az egeret engedd el. A hozzá-rendelés a Select by Name panelon keresztül is megvaló-sítható. Ezzel egymáshoz rendeltük a térgörbítõ eljá-rást és a tárgyat, ezután már hatással van a bomba a
teáskannára. Indítsd el az animáció lejátszását, és gyö-
nyörködj. Ugye nem volt nehéz?

igy kellene csinálni és nekem igy semmi nem történik.. majd megnézem amiket irtatok, köszönöm szépen!!!!!!!!!!!!!!!!!
lac coo
Hát nem tom...
Én nem robbantgatok, nem animálgatok , egyelõre tisztában akarok lenni a különbözõ módosítókkal, kijelõlésekkel stb ...
Gagyi dolgokat "modellezek" ( üveg, pohár, villa stb ) , hogy megértsem és megjegyezzem a dolgokat ...
Most pl ezt a hülyeséget csináltam, gyakoroltam a bevel , bridge, extrud funkciókat .
Néhány helyen elbénáztam , keletkezett néhány lyuk, a következõ dolgom az lesz holnap, hogy megnézem hogy lehet azokat befoltozni ....

Szal hidd el nekem: nézd meg azt a bombát, és lapozz vissza a könyv elejére ...

Effendi
Nem tudom pontosan, hogy milyen bombával próbálkoztál, ugyanis van egy egyszerû bomba (Bomb) illetve egy particle bomba(PBomb), melyek nagyjából egy helyen vannak, de azért mégis máshol 😊
Mindkettõ a Spase Warp módosítók között van, csak a sima bomba a geomatric/deformable módosítók között van, azt valóban úgy kell használni, ahogy leírták, csak ne tedd távol a tárgytól, mert nem lesz rá hatással.
Ha fel akarod robbantani a kannát, akkor a közepébe kell raknod.
A másik bomba PBomb, használata kicsit más, azt most nem írom le (az a Forces módosítók között van, amely a legelsõ, ezért valószínû, hogy azzal próbálkoztál és ezért nem mûködött)

<#eljen> probald meg google: "3dsmax space warp"
vagy google: "3dsmax egyhet alatt irany a ILM"
kereso mondatokat....
egyebkent probald meg elso korbe hogy lemodelezel egy kezigranatot mondjuk..

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

(húú bocs a sok elirásért, túl sietõs volt)
ez lehet már minden tökmás a 9esben (meg a 8as is megvan) de eddig mindre rájötttem szerencsére hogy hogy van a 9esben.

háth alesz vki akinek 7ese van é smeg tudja mondani ig ymûködik -e, vagy a másik fórumozónak lesz igaza hogy igy kizárt hogy mûködjön.
azon amásik fórumon van amúgy vki aki feltett nemrég egy brutál jó bicaj képet.. 1 hete foglalkozik 3d-vel.. tehát a fejlõdés, ki mit meddig tanulmányoz, egyén kérdése. nem kötelezõ mindekinek egyformán haladni a fejlõdésbem
Met
valószínûnek tartom, hogy a verziószám miatti különbség miatt nem mûködik

tényleg nem érdemes a közepén kezdeni

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

nem vagyunk egyformák, ki igy, ki úgy halad.
de a kérdés lényege nem ez volt, hanem az hogy ahogy ez a tényleg csak pár lépésbõl álló mûelet, aminek a kb 5 lépése le van irva lépésrõl lépésre, nem mûködik.
vki azt irta egy másik fórumon hogy ezen az elven nem is fog mûködni, másképp kell csinálni. kell hozzá más vmi is. nem ennyibõl áll. még vmit létre kell hozni

erre várom a választ.. hogy tényleg mûködésképtelen ez ahogy a könyvben le van irva.. vagy sem.
lac coo
Én is ebbõl a könyvbõl tanulgatom, de nem az animációval kezdtem 😊))
Nem lenne jobb sorban menni, hogy értsd is mit miért nyomsz meg ?
Spec én még egy darabig elleszek a módosítókkal ...

sziasztok

segitséget kérnék. pár napja tanulmányozom ezta programot.
a 7es virzióhoz irt biblia megvan azt nézegetem és tanulnám belõle hogy miket lehet csinálni.
9es trial verziót hazsnálom amúgy.
ost viszont megállt a tudomány. azt irja "animáció alapfokon" részben hogy csináljak egy teáskannát. ez megvan. Menjek a space warp-ra és ott a bombát választva tegyem azt a kanna mellé. aktiváljam a kannát majd a bind to space warp gombot benyomva menjek a kannára, nyomjam le az egeret és húzzam a kurzort a bombához. Közben szaggatott vonalat látok (ez meg is van) , majd ha elérek a bombához az ikonnak a jele fog megjelenni (bind to space warp ikoné) . Meg is jelenik. elengedem azegeret. azt mondja mostmár csak döljek hátra, inditsam el az animációt és élvezzem a látványt. de semmi nem történik. vagy 10szer végigcsináltam a könyv alapján lépésrõl lépésre ezt a nem bonyolutnak tünõ dolgot. de semmi nem történik..
miért? hogyan robbantsak? rossz a könyv??
valakinek van 7esben tapasztalat hogy ott igy felrobban -e? (jó -e akönyv leiársa)mit kell csinálnom?
köszi
ja, ezt meg nem olvastam :-)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

nekem ez a kep gyanus, ilyet mar regen nem lattam.
aha, most latom.. koma, a hdri- bitmapnal allitsal mar be valamilyen mappingot.. Spherical vagy valami, mert az amit hasznalsz az nem jo.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
A tepot elõtti folt egy sample highlight, azért keletkezett, emrt túl kevés GI sample nem tudott igazán mit kezdeni a HDRI környezettel, ami ráadásul nincs jól beállítva, mivel ha jól látom cubic map, te pedig valami más mappoláson használod.

per aspera ad astra

Effendi
Ja, most jobban megnéztem, és azt látom ,hogy a HDRI nincs is beállítva, mivel a teapoton sem az tükrözõdik, hanem az elõtte lévõ folt, ami nem a HDRI-tõl van, hanem feltehetõen valamilyen fényforrás került oda, illetve a fõfényforrásod pedig gyenge.

Effendi
Nem biztos, hogy jól gondolom, mert még én is kezdõ vagyok, de a HDRI mindenre hat, így a talajodra is. Tehát a talajnak olyan materialt adj meg, amelyen nem tükrözõdik annyira a környezet, vagyis vedd lejjebb a reflection-t és a glossiness értékét is vedd lejebb, a subdivs-et meg vedd kb 20-30-ra. Így már nem olyan durva, mint a renderen...
És esetleg más HDRI mapot használj.

ui: persze itt vannak nálamnál sokkal nagyobb tudásuak, majd õk is írnak a probémádra megoldást.

Helló mindenki!Egy kis segítségre lenne szükségem
A V-ray el gakorlom a HDRI-t és többnyire sikerül is,csak az a gondom hogy a Teapod-on kívül rárakja a "talajra" is a hdri image-et.Miért?Igy néz ki:
Köszönöm
Free
Én ezt nem értem ....... <#zavart1><#idiota>

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

<#vigyor3>

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
<#eplus2>

per aspera ad astra

<#nyes>

\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs

<#nevetes1>

na bedobok egy sulyos poent :-)

csinalunk egy weboldalta fonokkel, kozben tanitgatom az illustrator hasznaltara is. Az oreg elmenteni akarta a filet, es a szokasos file/save menure ment, ekkor bedobtam, meg lehet nyomni a ctrl+s -t is...
erre az oreg valszol.

"I dont use such weapons!" :-))

Szarra rohogtem magam!

Boba
Nekem az inkabb csak kinzas volna.😄 Ott a sok jo csaj, es nemmehetek partizni. Pedig sok a "biztos kedves" csaj.😄

Na de ez itten rendkivul off.

hat eze kell az uvegfalu noi kolesz 😊)

Boba
"Huseget fogadtam, nem vaksagot."

Aldaryn
Ezek a fránya kötöttségek... 😄

per aspera ad astra

Mivel en mar nos vagyok igy csak nezem😄 viszont legyen uvegpalota rajta jo par backdoor😄DD

FRenkie
Nem a világos zárókõre gondoltam, hanem a boltöv és az ablak közötti hézagra.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Aldaryn
És kuksizod hogy alakul azon férfi egyedek sorsa, akik bebocsátást nyertek? Akkor már inkább backdoort, mint üvegfalat. 😄

per aspera ad astra

sot a cserep sem trendi..uveg tetot minden noi koleszra..olyat hogy kivulrol atlatszo belulrol tukor...sot az egesz noi kolesz ilyen uvegbol keszuljon<#beka2>

ThomasGins
Tényleg,pl a honvédségnek lehetne gyártani terepmintás cserepeket is.
A piros már nem trendi😊

\"So always look on the bright side of death\"

Nah latom aze vannak emberek akiknek van izlesuk s nem csak a kommersz piros cserepeket szeretik😄DDD
ne keverjuk a munkat a hobbival😛

Aldaryn
Nekem ez a kék cserép tetszik. 😊 Ha már talajmechanika, akkor csinálhatnál metszetet az egészrõl, alapozásostul, szigetelésestõl mindenestül. 😛

per aspera ad astra

azt emgtudom magyarazni az alaprajzon ugy volt hogy az egy furdoszoba ablak van ket szoba kozte a furdoszoba a masik szoba ablaka meg pont a tuloldalra nez😄
hogy a teto meg nehez, azt csinalja meg a tetofedo mester😄DD

Aldaryn
Nem, persze, nem kell egy látványterven fotorílnek lennie, nem a fotorílségtõl lesz szép, vagy sem. Ennek ellenére töménytelen mennyiségû ultragagyi látványterv van, akárcsak az utcákon is, nyomtatva plakátokra. Az agyontileolt textúrákra, idomtalanul ronda, és pixeles staffázsokra, a kompozíciós érzék tökéletes hiányára, és a csapnivaló fényelésre, kontrasszttalan színekre egyszerûen nem mentség az, hogy "mi nem is akartunk fotorílt"...

per aspera ad astra

Boba
Egy kis kiegeszites... ilyen boltiv letezik. Muvtoribol is tanultuk, hogy gyakran alkalmaztak ilyet... a kaposvari birosagon is ilyen van. (Arra gondoltok, ahol egy vilagos V alak van kozepen, nem? Olyan a kaposvari birosag ablak feletti reszte is)

Ilyen kek teto is letezik... egyszer lattam eletemben, ezen a hazon jol mutat, de amugy nem tetszik a kek teto.😄

Az elrendezes kicsit furi, de belul lehet, hogy jo... csak a tetot nehez lehet megcsinalni.

Ami viszont kapasbol eszembe jutott... ott van bal oldalt egy bohom nagy fal, es van rajta egy iciri piciri ablak. Engem ez kicsit zavarna, ha a hazban laknek.

mentegetozom😉
zold-piros szinteveszto vagyok tok jo a fu😊))
a tobbit megertettem😄 lehet hogy neki fogok esni emgegyszer csak egy kicsit uljon le bennem egy ket hetre..de a kek teto marad😊)

Maga a látványterv szép, bár a világítással még lehetne játszadozni.
A fû színe nagyon természetellenes, valamit a zsalugáterek is anyagszerûtlenek.
A tégla színét iszonyatosan elcsípted, nagyon szép lett, a felületére én tennék egy kis érdességet még, így kicsit mûvi. És pont ehhez a téglához nemigazán jó választás a kék tetõ. Egy antracit zsindellyel jobban el tudnám képzelni.

dehogy sok...sot koszi hogy foglalkoztal vele😉<#worship>
meg nincs mas nezetbol szerintem nem is lesz..erre a nezetre lottem be mindent..sajna..majd a kovetkezo hazikonal😄

szoval ezt ugy csinaltam hogy valahol a neten talaltam egy alaprajzot megtetszet oszt ezt sikerult kihoznom belole..epiteszethez nem nagyon ertek talajmechanikus leven max az alapozashoz😄D
szoval a boltiv emelekekbol taplalkozo valami hogy valahol lattam mar ilyet sacperkb.
A zsalugater szerintem sejtem mi de nem vagyok benne biztos..az anyaga sargasfeher pici reflection 0,5 gloss-al😊)
a teto kiepites az igy hasrautes volt..most vegig gondolom a belso elrendezeseket tenyleg furcsa😄
a cella hangulatu ajto a belso vilagom zartsaganak szimboluma😄D

FRenkie
edit:*másik tetõ FÖLÉ*

FRenkie
NFRnek nem rossz!
Más nézetbõl van még render?
Én kék cserepet még nem láttam, de biztos van ilyen is.
A bal oldali ablak nem nagyon tetszik, egyrészt ilyen boltövet nem nagyon szoktak csinálni, hanem közvetlenül az ablak felsõ határán szokott lenni. A párkány sem ilyen vastag, de ha igen, akkor állított téglákból van kirakva. A zsalugáter milyen anyagból van?
Illetve még azt nem értem, hogy a körablakos tetõrész a törés után miért a másik tetõ felé érkezik, miért nem ahhoz csatlakozik?
A bejárati ajtó meg kicsit cella hangulatú 😊

bocs ha ez sok így elsõre..

ThomasGins
Jól néz ki!
A többit majd a többiek😊

\"So always look on the bright side of death\"

nájsz 1 !!!

Estet!
NFR/szarnyprobalgatas..igy sikerult jo moka volt😄
aze fikazatok please legkozelebb mit kenne jobban..az oke hogy mindent de egyebkent..😄

FRenkie
Visszatérve a látványtervekhez:
Nyilván a látványtervnek egyáltalán nem célja hogy fotorealisztikus legyen. Van olyan is, van más is. De ez a ruszki srác egyértelmûen a fotoríl vonalat követi, és vannak elég szép és élethû képei. Figyel a tetxúrákra, a fényekre stb. Pont ezért volt zavaró egy bénán beállított tükrözõdésû 20 polygonos wécé 😊