63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Tényleg a crt monitoromon elég sötét... Notin jónak tűnt pedig :S -
király lett csak nekem kicsit sötét a kép. egy jobb megvilágítás feldobná :c))) -
Aktuális projekt:
-
w3d-n leltem a linket nagyon komoly:)
link -
Oké, megpróbálom, köszi. -
Animáld a kamerát a mozgáshoz.. Lehet 1-1 frame közt is gyors animációt csinálni, ami vágásnak tűnik, de inkább több kamerát használj és az adott részt rendereld velük, egyel csak macera van (key-ek módja, ha van motionblur, akkor máris nem jó) -
Azt meg lehet valahogy oldani, hogy pár képkockán egy helyről mutasa az object-et, aztán meg másik oldalról, meg kövesse? -
zenoka #41930 fuu en 2006 elejen kezdtem el maxozni elotte csak autocadben modeleztem de meg mindig nem erzem hogy egyaltalan modelezni tudnek normalisan (siman mutatok magamnak olyan format ami kifogna rajtam:) )
bevilagitashoz erdemes rengeteg fotoskonyvet olvasni szerintem milyen technikak vannak:)
de a lenyeg napi 3-4-5 orat bele kell fektetni:) -
Modellt, texturát értem, de a kamera remegéséből adódó eltéréseket ( ami simán rossz objectet is eredményezhet) hogyan korrigálja??? -
Nem tényleg nem az, mert talán az egyik legrégebbi "filmes cégés" manőver a 2D-s 3D-s anyagok ide oda vetítése, transzformálása, mégsincs szem előtt, pedig egy csomó feladatot nagyon egyszerűen meg lehet oldani a technikával.
Ami ebben "újdonság", hogy a trackelt pixelek elmozdulása alapján következtet a szoftver a térbeli elhelyezkedésre.
Meg tényleg nem mai darab, tavalyi siggraph. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ha előszedem a három négy évvel ezelőtti siggraph demó videókat, akkor azokban még mindig látok olyan technikákat, amikről semmit nem hallani, pedig akkor leesett az álla mindnkinek tőle. -
Nem mintha új cucc lenne.. :P
Azért ha nem ugyanabba a scenebe helyezi vissza nem annyira tuti, a modell maga elég primitív, a projectált textúra miatt néz ki annyira jól..
Persze nem rossz dolog, de szerintem egyáltalán nem annyira forradalmi, mint amennyire elájulnak tőle páran. -
sálááálááálááá -
Szerintem a bevilágitás, texturázás, modellezés mind külön tudomány,kevés embernek van érzéke együtt mindegyikhez.És ez nem is nagyon kulissza titok,pár alapszabályt kell tudni, és a többi megérzés.Meg tudni kell mikor ne tartsd be a szabályokat:) -
nekem a modellezés elég jól megy már (a nulla tudáshoz képest) viszont a texturázás, bevilágítás, renderelés nem annyira éppen ezért amikor nézegettem a lenti képeket baromi dühös lettem mert én ilyet nem tudok és ez ellen tenni fogok valamit :) -
Köszi a válaszokat. A többiek nyilván egyetértenek és azért nem írtak, esetleg kulisszatitok ha volt aki tanfolyamon tanulta meg. -
F*sza! -
Na ha már mindenki ivy generátorral tolja, nekem is ki kellett próbáljam :)
-
Kérdésedre válaszolva. (szintén kezdő vagyok)
ha minden nap mondjuk foglalkozól a dologgal 3-5 órát az sztem még bele is fér az ember életébe, és ebből az időből a fele tutorial olvasgatás és help nézegetés, akkor cirka fél 1 év alatt L lehet olyan szintre jutni , hogy nem organikus dolgokat lazán meg tudsz csinálni.
Maga a modellezés csak úgy tanúlható meg jól szerintem ( saját magamból kiindúlva) , hogy álmodsz egy nagyot és L kezded megvalósítani. pl a szobád vagy a szomszéd szoibáját vagy házat vagy valami. ha azzal megvagy akkor a végén fogod látn és csapkodni a homlokod, hogy mennyivel egyszerűbben is meg lehetett volna csinálni.
Amúgy ez is egy olyan dolog amit nem lehet megtanúlni mert folyamatosan fejlődik változik stb . -
Köszi a hozzászólásokat..;) A másik két képet csak azért raktam be, hogy a harmadikat mégjobban kiemelje..:D Jah és, hogy előre legyek az NFR-ekkel, mivel kedden megint vizsga, szal addig NO MAX, NO FUN..:(
Aldaryn mester, a harmadik kép szerinted kirakatható lenne az "Ivy Generator" hivatalos oldalának képgalériájába? Te a tiédet hogyan rakattad ki? Nah jó, mondjuk az a kép tényleg üt. -
Ez az utolsó kifejezetten jó lett! Gratula! A másik kettőt annyira nem kellett volna. :P -
gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás. rengeteg tutorial olvasgatás, a help mesterszintű használásának elsajátítása, esetleg könyvek bújása, kérdezgetés okosabbaktól (vagy legalábbis okosabbnak vélt emberektől :-)), és 1 idő után azt veszed észre, hogy olyanokat is meg tudsz csinálni, amit előtte csak hallomásból láttál. -
Lenne egy furcsa kérdésem többetekhez... főleg akik már nagyon tudják kezelni a maxot. Ti honnan tanultátok meg kezelni a modellezést, fénybeállításokat, renderbeállításokat? És mennyi időben mérhető a mostani tudásszintetek kialakulása? :)
Remélem lesz kedvetek válaszolni, meg nem a guglival jöttök rögtön, csak kiváncsi vagyok hogy értétek el a mai szinteteket. Ja és ez nem az animálásra vonatkozik. Köszöntem :) -
Csatlakoznék én is az előttem szólókhoz,de sss-t rakni ivy-re perverz dolog:) -
Jah, holnapi tetszik nekem is leginkább, képileg is szép. -
zenoka #41913 a holnapi az ma tetszik de kitudja mit hozz a holnap:)) -
Geccoka #41912 Hé, előre dolgozol? :D
Az utolso ágai kísértetiesen hasonlítanak az elsőére, csak vastagok :D -
És végül, de nem utolsó sorban a HolNapiFeleslegesRender:
-
Ez meg itten a MaiNapiFeleslegesRender:
-
Hello! Ez az "Ivy Generator" nekem szörnyen tetszik, simán az év plugin-ja. Számomra legalábbis. Néhány tesztet meg is osztanék veletek.
Ez itten a TegNapiFeleslegesRender:
-
legjobb max 9 32 bit megfelelően service packolva és kész :c) -
marcee #41907 Én azon buktam ki legutóbb (szintén 2008), hogy egy vray-material.de-ről származó elég komplex shader összes map-ját az eredeti fájlrendszerben kereste volna, ami persze nem létezett, de a textúrákat mind az external path-oknál beállított könyvtárak valamelyikébe másoltam. Egyenként kellett az összes map elérési útját megadni, de elötte persze 5-10 mp-eket kereste a régit, és amíg ki nem irottam az összes régi hivatkozást, addig a mentés/automatikus mentés is ezekkel az 5-10 mp-es várakozásokkal kezdődött. (mindezt egy raptoron, nem gyenge géppel)
Hamár 2008 szapulás: mat.editor-ban kiadott select by material parancs, nem a rég megszokott azonnali kijelölést eredményezi, hanem felhozza a select objects ablakot, amiben nem igazán találok anyagok szerinti listázásra vagy kijelölésre alkalmas eszközt. :( -
bencsab #41906 úgy látszik, ez a 3dsmax csak visszafelé fejlődik. egy 300mb-os fájlt már komoly idő elmenteni, ami nem tesz jót a munka hatékonyságának, annák inkább hajlhullást serkentő... -
Instancok mindenhova. Ami már kész, mehet ki XRefbe, és akkor kisebb lesz a munkafile/save idő, zip, rar, stb.
MAX2008-al kicsit megugrottak a fileméretek is, nemrég döbbentünk meg eléggé azon, hogy egy projektmappa pár gigásra nőtte ki magát secc perc alatt, két háromszáz megás fileokkal, holott régebben a nagyon komplex munkáink voltak ekkorák. -
bencsab #41904 Hát, nem semmi lehet az a munka, ha ekkora fájlban fér csak el. Nekem az eddigi legnagyobb munkám belefért 300mb-ba, és abban tényleg minden szar benne volt. Próbáld optimalizálni a jelenetben a polygonszámot, használj sok instance-ot, vagy xref-elj bizonyos részeket (esetleg mentsd ki őket egy másik fájlba, és ideiglenesen törölj). -
zip,rar:)
Max file-t elég jól lehet tömöriteni. -
kekpolos #41902 Sziasztok!
A scene amin dolgozom, idő közben túl nagyra nőtt. 900 frém, és nagyon sok polygon, részletes modellek, stb. A mérete most 497 mb, és a ctrl-s eléggé lassú. Az autosave kikapcsolásával nem fáradozok mert attól még az egész nem lesz gyorsabb. A gépem bírja a megjelenítést, csak túl nagy a scene fájl mérete ahhoz hogy nyugodtan hurcibáljam erre-arra (két gép között). Még nincsenek sem materialok, sem fények, sőt, az egész scene kb 20%-nál tart, tehát jócskán növekedni fo még a mérete.. Tudtok e tanácsolni valamit a scene méretének leredukálására, ezzel a project fájl hordozhatóvá tételére, a save meggyorsítása nem is olyan fontos.
Egyetlen topikot találtam egy külföldi fórumon, de oda nem kaptak választ.
Előre is köszönöm. -
GixEr #41901 Vagy jatszol az intenzitassal. -
nenad #41900 exclude/include kapocs.
-
Hzsolesz #41899 Sziasztok!
Hogyan tudom azt megoldani, hogyha hozzáadok a kompozícióhoz mondjuk 4 db Omni light-ot (annak érdekében, hogy a hátteren szebben csillogjanak a fények), akkor a kompozícióban szereplő többi objektum ne égjen ki? -
bencsab #41898 Én ilyenkor magamból indulok ki. Még most is egy bonyolultabb feladat megoldásához képes vagyok napokig bújni a netet, és sok-sok kudarcba fulladt próbálkozással előrehaladni, mivel tudom, hogy ha magamtól jövök rá egy megoldásra, az nagyon mélyen megragad a fejemben. Ha készen elémtálalják, akkor pedig hamar elfelejtem.
Szóval szerintem nem szemét egy ilyen reakció, inkább arra próbáltam sarkallni a kollégát, hogy egyszerűbb és gyorsabb a súgóban utánanézni sok dolognak, mint várni itt a fórumban a válaszokat.