3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hali emberz
veszek egy laptopot.
nem tud esetleg valami jobbat mint ez hasonlo arban? :-)
a maximumot szeretnem kapni a penzert. tehat 210k afaval.

http://www.pcx.hu/?action=termek&tid=993110&k=32457#
prioritas:

17"
1GB
DUAL CORE
DualLayerDVD iras.
Nem shared mem VGA.

nemtom az uj acer lapopok mennyire megbizhatoak?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Effendi
thx

http://bf1942.gametrack.org/sig_3210436_omaha1_times.png

lac coo
Vray Edges Tex .

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Boba
Ilyen keso este ilyeneken ne gondolkozz... de tenyleg... <#idiota>

Effendi
Nekem egy kérdésem lenne:
Csak kiváncsiságból kérdem, hogy a V-ray alatt valakinek sikerült-e drótvázas rendert készíteni, vagy csak default scannel megy a dolog?

Ha tud valaki rá megoldást, akkor leírhatná ide.

Még azon gondolkoztam, hogy esetleg a V-ray alatt szintén van olyan material shader, ami kiváltja a standard blinn wire-t.

http://bf1942.gametrack.org/sig_3210436_omaha1_times.png

oryon
Nekem épp az egyedi színvilág és a vér furcsa tulajdonságai tetszettek, de valóban kár volt pár jelenetért, pl.: mikor megláttam az "olifántokat" + a "gollamot"... ott már csak mosolyogtam, gyenge koppintás. Jobb lett volna ha nem mutánsok, hanem sokkal valósabb állatok ill. emberek ellen harcolnak és akkor hihetõbb lett volna valóban... dehát erre van "igény" ma 😞
Pedig az elején a harc tényleg érdekes és jó volt, mikor még ember-ember ellen harcolt, kár volt agyoncsapni hülye lényekkel. Azért a repeszgránát sem volt semmi 😛

Oryon

repvez
Hogy egy kicsit én is lenditsek a topicon offolok egy kicsit.
Megnéztem a 300 c filmet.Hááát nem ez lesz a kedvenc filmem az biztos.
Látványos és akciodus volt,de ami nagyon zavart,hogy sárga fekete és piros szinen szinte nem volt benne más és hogy sztem egyáltalán nem kellettek volna bele azok a 3 méteres mutáns emberek és az oriás elefánt meg orszarvu.Ha olyan lett volna a megvalositás mint a gladiator vagy a troja akkor történelmileg is hitelesebb és maradandobb lett volna.
ON
fle go
Elegge be van halva a topic az mar teny.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Boba
Csak nagyon lesulyedt a topic es uppoltuk!😄

nem Te locsolod a trafot/kornyeket indian tamadas elott a trafot feleltlenul?😊)))

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

fle go
Jahh, erdekesseg csak ezert mert nem gondoltam volna valaki arra vetemedik, hogy a PC-t igy hutse

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Aldaryn
Nagy hõledású elektromos komponenseket ezer éve olajjal hûtik.

Persze, nem étolajjal....

A kis falunk melletti trafóállomást rendszeresen meglátogatják az indiánok, hogy lecsapolják az olajat.

Ennek köszönhetõen idõnként szétég a Koppánmonostori nagyfesz trafó, és sötétség borul a vidékre.

Persze, pár indián idõnként odakozmál. Ez van. 😊

Olajhûts fun. Csak biztosíts megfelelõ hõleadó felületet. Mert ha egy lanparti után 8 gllon 200 fokos olajban ül a géped, az enm feltétlen lesz jó.

per aspera ad astra

fle go
OFF:
Ezen a hutesen dobtam egy hatast <#wow2>
http://www.tomshardware.com/2006/01/09/strip_out_the_fans/page2.html

fle go
Boba, Malakai alvaszavarban szenvedtetek az ejjel? <#vigyor2>

Aldaryn
...

per aspera ad astra

Boba
"Kacsa csöcse röcsöcsö" mondta egy igen mûvelt barátom mostan...
(Szegény Al... fõz, most, fórumot takarít és Vrayt piszkit... izé... prokszit...)

Malakai
Én? Soha. Alnak csinálok munkát itt. 😛

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Boba
Aszittem CoDozol.

Malakai
Tudtam, én is.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Boba
Najo... igen.

Boba
Nem, mert?

Malakai
Alszol Boba?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Igen, ha egy tárgy zárt, akkor tömörnek kell venni, ha nyitott az már rendererfüggõ, általában nem javallott.
Elméletileg, ha se reflection, se specular nincs, akkor mattnak kell lennie az anyagnak, legalábbis phong, blinn és hasonló shaderekkel.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

lac coo
Na most két nagyon láma, de fontos dolgot szeretnék megtudni, amire a könyveimbõl sem kapok választ :

Ha egy objektumra valami átlátszó shader van alkalmazva (pl.: üveg ), akkor shell modosító nélkül tömör üvegtömbnek számol pl. egy kockát, shellel meg értelemszerüen csak üvegfalaknak? A shell az logikus, de a másik nem egyértelmû számomra .

Hogyen lehet létrehozni abszolut matt, vagy azt megközelítõ anyagot? Valahogy mindig fénylik egy kicsit akár hogyan állítgatom .Nyílván teljesen matt anyag nincs , illetve ha van azt nem látni csak valami fekete lyukat, de gondolom értitek mit akarok kérdezni ...Ne legyen semmi "fényfolt" benne .

THX !

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Azért drukkoljunk neki.
Biztos meg fogja találni, én bízok benne. 😊
Tobb dolgot kerr akkor modelezni nincs maxba se olyan gomb amit megnyomsz s minden pik-pak kesz, csodalatos, etc..
probaltad a haverodat (google) a cimkek utan biztos van!!

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

zsolesz92
na elõszöris köszi a hozzászólásokat.

#36628 Márványra akartam ,de nem lett jó, csak a felsõ pár cm-t kéne márványra. majd javítom.
igen, csakhát minden üvegnek más formája van :S
#36631 ismetebb piáknak lehet találni textúrát? (unicum, sörök, röviditalok stb)

Mindenképpen probálkozni fogok

Remek darab. Dankeschön.
Egy egyértelmûen herélt ám elmebeteg tutorialja.
"Just copy and paste"-hogy mi milyen hülyék is vagyunk.
Gyaníthatóan hallunk még felõle, hiszen megmondta:
"I will come back to u if I found it."
Alig várom!
Malakai
Hang legyen, szöveg a lényeg! 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ThomasGins
realflow

\"So always look on the bright side of death\"

beyczy
kösz a segítséget meg neked is GixEr

\"A kemény és kitartó munka idővvel meghozza gyümölcsét... A lustaság azonnal!\"

Boba
Video Youtube-rol

Nezzetek, es okuljatok... engedjetek ,hogy szetaradjon bennetek a Maya mindenhatosaga! Az ellenallas hasztalan!
(Szoval nezzetek meg a videot... nektek Teapot van beepitve maxba... de Maya-ba... haha...😄)

eh, de kafa kis kepecske! a lotyiket hogy csinaltad?
texturazasnal meg adsz neki egy cilinderes uwmapot oszt had menjen..a net televan minden fele glass tutoriallal..csak neki kell allni, menni fog, hajra!

Create-Splines-Line.
Majd pl szembe nézetben megrajzolod egy üveg hosszanti felét-
ráböksz, a modfy-listán a Lathe-ra, amivel "kisztergálod" a térbe.
És lesz egy rakat üveged-poharad.
Csak meg kell csinálni.
kenne meg poharak is tudod a barokban fejjel lefele szoktak logni a pult folott...
haat ha gondba vagy vele akkor meg plusz jo is hogy gyakorlod tessek nem feladni!...
meg a pultra is nyomhatsz egy ket poharat/alatetet.

1. Betehetnel egy minimal vilagitast is, hogy maga a pult is latszodjon.
2. Ennyire lakkozott fa felulet talan a 70-es evekben volt a kommersz butoroknak.
3 azert neheny forgastestet meg tudsz csinalni tomegvazlatnak...
zsolesz92
majds mögötte a polcokon, de lusta vagyok különféle üvegeket gyártani, meg hát a textúrázással gondban vagyok

Ez egy bár lesz nem?
Hol vannak a piák?
Tüszpot 😄
Pedig szem elott van ( a render ikon melletti legordulo ablak amin nagy valoszinuseg szerint most "View" felirat latszik.) Probalgasd.
Már a pot is tüsszög?
zsolesz92
NFR

Tudom, nektek ez nem olyan nagy munka de én bõségesen megszenvedtem vele, és nagyon örülök h sikerült. Nem teljesen a kívánt eredmény lett,de még dolgozgatok rajta.
Építõ kritikákat örömmel fogadnék. a tüzet nem kell figyelembe venni azt hajnali fél 3kor dobtam rá gyorsan.

ThomasGins
nfr

ThomasGins
quick render ikon mellett van egy view legördülõ,ott néz szét

beyczy
hellobello
maxba van rá lehetõség hogy a scene csak egy kijelölt részét renderelje le? mer mayába emléxem volt ilyen cucc de maxba én eddig még nem találtam
köszi

\"A kemény és kitartó munka idővvel meghozza gyümölcsét... A lustaság azonnal!\"

ThomasGins
Hehe, csapolt vray😊

zsolesz92
Köszönöm hogy ennyit segítetek, foglalkoztok velem, így már értem, és még egyszer köszi

Free
3 natur kanna. alatta fehér full fehér Vray materiál. és mivel más fényforrás nincs a jelenetben ezért a kannéák fénye az ami látszik. fekete felületet sosem fgosz tudni megvilágítani. az életben sem megy ha belegondolsz ha valami matt fekete és rávilágítasz bármilyen lámpával az ugyan úgy matt fekete marad :c) alapjában a szin amit látsz két féle lehet 1, amikor az adott szinû tárgy minden szint elnyel a fénybõl és csak azt az egy szint veri vissza amit látsz , vagy pedig, hogy minden szint visszaver kivéve azt az egy szint amit látsz. ha a spektrum szineibõl kiválasztasz egy szint és kiveszed a többi összessége pontossan az a szin lesz. huh de rég volt mikor ezt tanúltam . de vannak itt okosabb emberek is. de a fekete az biztos hogy minden szint elnyel.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..