63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• pauly
    Tools/Spacing Tool esetleg?
  • eNiX
    Olyat hogy lehet hogy egy íves felületen (félív, negyedív) extrudálnék egy szöveget olyan formában hogy az az íves felületből jöjjön ki? Megvalósítható? Szal simuljon rá a falra a kidudorodó szöveg. Remélem érthető. Kösz.
  • ThomasGins
    Elég perverz ötlet lábbal hajtani egy rollert:D
  • youth #42054
    Nem én, aki megveszi :P
  • Aldaryn
    Tényleg, akkor most ezt egy félig behajlított lábbal hajtod?
  • zsolesz92
    Le vagyok maradva a mai cuccokkal... ilyen roller már létezik? ilyen pumpálós?? szvsz ez óriási találmány :)
  • lac coo
    Hogy tudnék egy Íves (vagy nem íves ) felületre legegyszerűbben 3D szegecseket elhelyezni ? Vannak ötleteim, de biztos van itt aki már csinált hasonlót ...
    Elég csak címszvakban :))
  • Papirzacsi
    Sztem jól sikerült az anim, csak a két kerék foroghatna különböző sebességgel.
  • Aldaryn
    Szép munka!
  • youth #42048
    Ahhh, na végre összehoztam:
    link szedjétek le és állítsátok be hogy loopoljon és akkor folyamatosan pumpál :))))
    A riggelést végülis 6 részből raktam össze.
    1-2: A két kerék - dummy linkelve
    3: A lánc - Spline IK
    4: A pedál, rugdosó kar - követi a nyilat
    5: Rugó - csont a rugóban, dummy linkelve meg hozzákötve az előtte lévő elemre.
    6: Plusz egy fogaskerék még hátul :)
  • Met
    Tegnap felraktam a 9-es Max-et, ráraktam mindenféle javítást, aztán el is indítottam és nem volt semmi gond. De ma nem hajlandó elindulni, alkalmazás inicaliblabla hiba. Ezt, hogy lehet javítani a reinstallon kívül? Gyanítom, hogy reinstall utáni másnap is ilyen hibát dobna
  • GixEr
    - Ennyire keves padlolap tukroz.
    - Soha ne csak 1 fenyforrast hasznalj scanline-ben (bar a tobbiben is jol jon a derites)!
  • Aldaryn
    Esetleg még meg lehet (hehe... he, heeee heheheheee... khm.. na, szóval...) próbálni Reactorral (he... hehe, jaj... reactor, hehe... magam sem hiszem el, de hátha) a lánc egy rope, a többi cucc meg cilinder, és minde között maximális (vagy jó nagy) a surlódási együttható, hogy szimuláld a lánc kapcsolódását. A rugó is rope, amit hagysz nyúlni.
  • Met
    köszi, baromi zavaró volt :)
  • acsati
    már tanulgatom a programot :)
  • Malakai
    Érdekes jelenség, amúgy ki lehet kapcsolni, V-Ray.: System\VRay Log\Show windows pipát ki.
  • Free
    Vra a rendernél van egy olyan alul a systemnél hogy Vray log ... onnan vedd ki a pipát és kész
  • Met
    Azt a V-Ray messages ablakot le lehet tiltani, hogy ne jelenjen meg, rendereléskor amit kirak?
    Egyrészt útban van, és se le kicsinyíteni nem tud se arrébb rakni mert onnantól kezdve, hogy rákattintok befagy a Max és csak úgy tudom folytatni a munkát ha lerakom kis méretben a tálcára a progit és vissza.
  • youth #42039
    Ez a Spline IK is akkora szar, pár láncnál tökéletesen működik amikor az egészre rádobom már nagyon szopat...
  • Aldaryn
    Mikkel nem szórakozol te... Amúgy a láncon kívül mindent érdemes wire parameterrel constraintelni egymáshoz, viszonylag egyszerű szerkezet, a láncot meg mondjuk spline IKval, de azt se feltétlen azzal.

A problémát az jelenti, hogy te ezt max-al soha az életben nem fogod pontosan elkészíteni, mivel nincsenek benne olyan eszközök, amivel szimulálni tudnád a rendszer működését, és ha a legalsó szintig le is bontod, akkor is meg kell a végén mérned, hogy a lánc adott elmozdulása egy kereket mekkora mértékben forgat meg. Szóval ennyi erővel akár az egész mehet szemre is.

maxot nem erre találták ki, ha pontos mozgás kell, akkor inventor. fun dolog az. ;)
  • youth #42037
    Igen, egyirányban, minta kerépároknál is. Csak összeszenvedem lassacskán a riggelést, aztán animálhatom :(
  • montressor
    koszi az ivy helpet
    jopofa kep, mintha csokireszelekbe martott vm lenne :)

a biciklis keprol meg egy kerdes jutott eszembe:
    hogy lehet a lancot, ill bonyolultabb dolgot hajlitgatni? pl egy bekotott cipofuzot? van vm hajlitgato eszkoz, ami pl. az atmerot/ vastagsagot is figyelembe veszi?
  • zenoka
    nemtudom:D igornak hivom remelem nem fog megtamadni:)
    disp tesztnek indult egyebkent viszonylag osszetettebb mappok vannak benne de ennyi..szep izek..mondjuk kortars:P
  • ThomasGins
    Én is ezt kérdeztem,ezek szép izék:)
  • youth #42033
    Jópofa kép! Ezek mik? :)
  • Papirzacsi
    Ez nem túnik vmi működőképesnek, hacsak nincs a kerékagyban egy szerkezet ami csak egyik irányba ad át nyomatékot, ráadásul egyszerűbben is kivitelezhető , és akkor a kerék lánckerekét is nagyobb szögben fedi a lánc.
  • youth #42031
    Asszem összehozom külön külön a részeket aztán megmozgatom az egyiket aztán a másikat...
  • zenoka
    youth:
    sajna passzolom:S

montressor
    itt nez korul:
    http://www.guruware.at/main/index.html

nah egy kis NFR tolem is:
  • youth #42029
    Sziasztok!
    Van balakinek tippje ezt a setupot hogy hozzam össze?

A láncot össze tudom hozni spline IK-val csak az lenne a jó, hogy a nagy piros hajtókart ha megforgatom működjön az egész. Ez lenne a legjobb, de lehet jobban járok ha megnézem mennyit megy a lánc aztán ahhoz igazítom a többit, de az meg úgy gagyi.
  • montressor
    Hogy huzod be ivy-ba az objektumot, es vissza maxba?
  • hunkircsi
    Hello!

Bocsi, de ma megint nem bírtam magammal. Szerintetek az már kóros, ha kényszert érez az ember a mindennap MAX-ozáshoz?

Namindegy. NFR (Jah, szorri, hogy nemtok elszakadni az Ivy Gen.-től):

• Free
    én a unitot cm re szoktam tenni. és mondjuk egy 1 métersze az az 100 cm szer 100 cm s dolgot akarok texturázni akkor ps ben egy 1000 px x 1000 px es texturát készítek . és rámappolom

De sztem ez embere válogatja ki hogyan meg függ attól hogy milyen közeli képet szeretnél az objektről stb stb stb
  • montressor
    koszi
    ha nem disp. akkor csinal pl. 10-15 fele tegla anyagot, es random rahuzza, vagy lehet vh egy nagyobb kepbol kialakitani a texturajat?
  • nenad
    sztem sem displace :-)
  • montressor
    es displace-szel lehet ilyen szemrevalot kesziteni, mert probalatom es nekem nem sikerul...
    Masik kerdesem: ha keszitek egy 300x100 as sikot, akkor ezek a meretek, h jonnek ossze a ps-ben keszult textura meretevel? Hogy lehet atszamolni? Mert ha a 300x100 px nem igazan lett 1:1...
  • putyi
    minden építve van rajta, már csak azért is, mert amikor készült még a displace nem igazán volt elérhető otthoni gépeken(ha jól emlékszem a készítés idejére)
  • marcee
    A tégla textúra és displace, a cserépről el tudom képzelni, hogy modellezve van.
  • montressor
    Sziasztok!

Azt szeretnem kerdezni, h ezen a profi kepen, pl a tetocserepet azt darabonkent csinaljak meg, v az egesz 1 db? Meg pl a teglak.. Mert probaltam a max beepitett tegla bitmapjevel, de egyaltalan nem lett ilyen szep...
    Csudalatos kepecske

Masik off: hol lehet az itteni profilomat modositani, kep alairas miegymas?

koszike
  • tilbury
    köszi, majd otthon megnézem este, én is normálra gyanakodtam, de nemtom mitől lehet rosz irányba:( hiszen még alig kezdtem el a modellezést. viszont más objektumoknál is felmerült ez a problem, legalábbis ebben a fileben.
  • zenoka
    beteg ember vagyok ne kinoz:D:D

tibury: dupla face esetleg vagy rossz iranyba all(normal) valami modelezes bibi.