63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
zenoka #42137 koszi..fel lett veve az is vegul. meg az egyeb nyomdai elokeszites is..meg kurva sok egyeb:D -
bencsab #42136 akkor számlázdhatod szerintem a 74.87-el is (Máshova nem sorolt, egyéb gazdasági szolgáltatás-grafikai tervezés)
-
marcee #42135 Köszi! -
Hátha jól jön valakinek: Autómodellezés tutorial magyarul ... -
zenoka #42133 hehe:D -
azt az adultsexypolypot.now ról töltöttem le :c))) -
zenoka #42131 benne vagyok a kepen benne vagyok a kepen...egyebkent miaz alul a talcan az a deeephaaardenjoy 9-es film amit nezel:):):)
bencsab: koszi az infot elobb elfelejtettem irni..:) -
amúgy gondo lesz vele ha 3dmax ban 1:1 hez akarod megoldani mert max csak 10000Km ig tud számolni. pontosabban megjeleníteni, úgyhogy érdemes ':10 hez arányban és akkor menni fog. én most méterben megaalkotva elkészítettem és meglepően pontos a dolog.
ha megnézed a "sarkpontok" vannak veertexben kijelőlve és alul az érték stimmel.
-
Na ezt jol megkaptam!
Má megint nem gondolkoztam .köszi
-
egyszerű matek
a kör kerülete K=2rπ
tehát ha tudod hogy mekkora sugarú gömböt szertetnél ki lehet számolni mekkora legyen a kör kerülete. ha tudod mekkor a legyen a kör kerülete akkor olyan méretű plane-t kell készítened.
R=km 6378,000
R=m 6378000,000
Pi 3,141592653
kerület/m 40074155,882
Szélesség/m 40074155,882
magasság/m 20037077,941
-
zenoka #42127 jelentem nincs mernoki vegzetsegem ahhoz meg kenne szerintem, most neztem az (5819) Egyéb kiadói tevékenység meg a (1813) Nyomdai előkészítő tevékenység-et
az a gaz hogy ugyvednek le kenne ma adnom..de tulkepp sehol semmi leiras nincs -
bencsab #42126 én 74.20-al (Mérnöki tevékenység, tanácsadás) szoktam számlázni... :)
ebből látszik, hogy mennyire nem egységes.
-
zenoka #42125 gyerekek viszonylag surgos kerdes:
most a latvanyterv milyen teáor szam alatt tud menni..mert regebben az egyeb szamitastechnikai tevekenyseg alatt mehetett..de most 2008ban valtoztattak rajta es lovesem sincs:S -
Köszi free ez elég jo megoldásnak tünik,márcsak egy kérdésem van hogy igy hogyan tudom meg hogy mekkora lett a gömb sugara vagy átméröje?Mert egy valos föld átmérövel akarok dolgozni (R=6378km),hogy a letöltött SRTM texturát rátegyem. -
hm lehet pont fordítva csináltam ?? :c))))
De az elv ugyan az :c))) -
Én így csinálnám...
Kell egy plane 24 *72 es kiosztással a mérete ezáltal legyen 720 x 240 Így mindn rész négyzet lesz
Aztán egy blend a hosz irányban 180 fokba meghajlítva...
Aztán egy blend ami az egésszet hossz irányban 360 fokban hajlítja.. ennek a gizmojával játszani kell egy kicsit hogy teljes gömböt kapj. majd erre egy wertex weld hogy a csúcsokon lévő vertexek eggyek legyenek majd arra editable poly és kész is .
-
tilbury #42121 Hi!
Én úgy csinálnám, hogy készítesz 1 gömböt 48 segments-el, -> convert to editable poly -> aztán a vízszintes edgek kijelölése -> majd connect kapcsoló 2-es értékkel.
Lehet, hogy így működne, de fene tudja -
vray1.5RC5-ös van jelenleg.Az nem tudom hogy mivel és hogyan kéne ezt HDRI-be konvertálni.
Esetleg azt valaki tudja hogy tudnék egy olyan gömböt létrehozni ami függölegesen 24 vizszintesen 72 szegmensböl áll. -
Lele's VRay Tools-ban van egy kamera konverter script. -
montressor #42118 jajj kosoznom szepen :) -
marcee #42117 Standard max kamerából lehet valahogy vrayphisicalcam-ot konvertálni? (fotóbaillesztésnél használom a camera match funkciót, de újabban rászoktam a vray camerára és azzal renderelnék inkább) -
ivyehune -
montressor #42115 Hol a tv?
Ha mar ivy, a multkor vk segitett, de realizaltam, h az mintha plugin lett volna, en meg errol a linkrol egy kulonallo progit toltottem le... Hogy jon ossze a ketto? Ivy van max pluginban is?
koszi -
benne vagyok a tévében
-
köszönöm Free mester
:)
-
-
putyi #42111 ennyire mély nyomot hagyott az a fülesfotel? -
Ronin666 #42110 Most látom mi van a banner alatt. TI BETEGEK VAGYTOK! :D
Youth, gratula, nagyon szép (kár hogy szaggat az anim)! ;) -
srtm data különböző formátumokba (pl. hdr képfile) vannak célszoftverek is, de pl. terragen is képes hdr heightmapet kimenteni, és az fogadni is tud elég sok földmérés specifikus adatformát is. -
nenad #42108 konvertáld át hdri-be és úgy lődd be.
Nemtom milyen vrayed van, de az új már támogatja a hdri-displacement mapot. Ilyen magasság különbségeknél már nem lenne elég a sima tiff.
vmilyen trükkös interpolációval probálkoznék, pl konvertálásnál egyúttal a méretet duplájára venném, interpoláció miatt. -
a googlit is gyakorolni kell..
Az első 10 találatban is van pár tutor meg ötlet és miegymás -
hali
valaki tudna nekem segíteni? olyan tutorial kéne amiben le van írva részletesen hogy hogy lehet szép téglafalat csinálni, kerestem, próbáltam guglival is, de nem találtam semmit :(:( valaki segítsen pls -
Ha vray displacement módosítót adsz a planehez akkor ott azt hiszem be tudod állítani a mértékét. Pl. 10 méter. Nem vagyok benne biztos, de most nem tudom megnézni. -
Hogy könnyebb legyen hogy mit akarok .Innen letöltöttem M.O teruletének a 90m pontosságu geo képét Tiff formátumban
És hogy ebböl hogyan tudok valoságos tájat varázsolni?
világtérkép -
Lenne egy kérdésem ha tájat akarok csinálni és van hozzá az a szürke árnyalatos magasság térképem azt hova kell tenni a bump mapphoz vagy a disp mapphoz?És milyen értéket adjak meg ha valós méretekben dolgoznék,tehát azt hol tudom állitani hogy a legmagasabb pontja x a legalacsonyabb meg y méter legyen ? -
zenoka #42102 mar tulfenyeztunk:D lattam egy haromszoget..nem tetsz..:P:):):)
nah jo...igen szep melo:) -
Jaja,jóféle!Grat! -
Szép becsületes, tiszta iparosmunka! Tetszik, tetszik, bezony. :) -
Pár wire képet felraktam, hátha valaki tanul belőle én anno nagyon sok wire képet néztem főleg Aldarynét :P basszus tiszta nyál lett a billentyűzetem. Na de tényleg, néha hasznos nézegetni, most ne gondoljátok, hogy az enyémet hasznos hanem csak úgy általánosságban mondom.
Persze mint látjátok azért becsúszott pár háromszög, hiába is akartam elkerülni. Amit tudtam azért négyszögekből próbáltam megoldani, de aztán megnéztem a smootholt verziót és ha nem volt nagyon feltűnő hagytam úgy, hiszen nem kellettek akkora képek.
link ~1MB RAR -
Köszi skacok!
Zsolesz92: A modellezés kb egy hét volt, közben megejtettem pár vizsgát :) Nincsenek nagy megoldások néha csak egy rúd az egész elem.
Ez már legyártott cucc. Egyszer már lemodelleztem az elődjét akkor még nem létezett, aztán csináltak pár módosítást és így lett meg ez. Szóval én már fotókról meg pár cad-es rajzról dolgoztam.
Nenad: szórakoztam nagyobb AA-al de akkor meg nagyon megnőtt a renderidő.