63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• ThomasGins
    Az a baj h az egyikben "fehér" lötty van csak a displace átmegy rajta,ami a kisebbik gond.Amugy 5 óra volt a render mediumon kis light cachel megtoldva:(
  • zsolesz92
    miért mind a két pohárban piros lötty van? na ez egy szépen megfogalmazott kérdés lett :D
  • ThomasGins
    wip
    Kérnék ötleteket hogy hogy oldható meg egy ilyen paca szépre,próbáltam ps-ből menteni pathnak, meg zbrushban is,csuf volt, ez egy sima displace opacityvel,vmiért furi h nincs rajta refract és reflect.:(Meg valami alap textura is lehet jó lenne ha más nem viszonyitásnak.Szoval ha van ötlet ...
  • repvez
    De én a tükrözött részével szeretném weldelni,mert ha csak behuzom középre akkor marad egy él a közepén.Meg igy akkor hogyan lehet megszüntetni a symetri hatását majd a vége fele amikor nemszimetrikus elemeket kell ráeakni,de mindkét felére szügségem van a modelnek.

A maxnak mindig is gondba voltam ezekkel a tükrözés és simetria dolgaival.Miért nem lehet olyan benne mint más proginál hogy kijelolom amit tükrözni akarok utánna megadok egy tetszöleges tükrözési tengeyt és kész, nincs visszaut ami ottvan az ott is marad.
  • Malakai
    Továbbra se értem mi a problémád, sorry. :P
    Ha nem akarsz lyukat a testre, akkor csinálsz oda polyt és behúzod a tengelyhez, az weldelve lesz, ha a tengelyen, a thresholdon belül van.
  • repvez
    mert ha kivégom az oldalkormányt akkor a belsö fele üreges lesz és azt akarom befedni polyval,de ha nem látszik a másik fél akkor nincs mihez hozzá weldelni a vertexeket.Azt meg nem akarom hogy középen legyen benne egy él.Sajna jobban nem tudom megfogalmazni. tükrözés után legyen egy test és ne két fél.
  • Malakai
    A symmetryt mindig ugyanúgy hozzáadja, miért ne tudnál dolgozni csak az egyik felével? Ha az zavar, hogy nem látod a "másolt" részt, akkor show end result kapcsolót kapcsold be az Editable Poly szinten.
    A nem szimetrikus részleteket meg add hozzá minden szimetrikus letudása után.
  • repvez
    közben a symetri modositos dolog sikerült,de most jön az hogy hogyan lesz egy test,mert ugye a jobb oldali menünél az editable poly fölött jelenik meg a symetri és ha átváltok vertexre vagy polyra akkor eltünik a tükrözött fele a tárgynak.Igy meg nem igen tudok hozzá kapcsolni semmit.
    ez lenne a problémám
    A függöleges vezérsikbol akarom kivágni az oldalkormányt, ugy hogy a tüktözés után egy test legyen.
    Egyébként hamár beraktam a modellröl is jöhet vélemény jotanács hogy mit hogyan érdemes rajta modositani.
  • Malakai
    Nem akarod képpel illusztrálni?
  • repvez
    A fö testnél jol is müködik a symmetri,de a kivágott résznél már pár cm-t el van csuszva a tengely és ezzel az a baj ha szerkeszteni akarom akkor eltünik a tükrözött fél.Nekem az kéne hogy egy szilárd testé álljon össze ,mintha egy test lett volna mindig is.
  • zenoka
    symetrinel tudod alitani tukrozes tengelyet eleve.. a masik meg ott van hogy a koztes vertexeket weldelje (weld treshold talan lusta vagyok megnyitni) e ha pontosan modeleztel akkor ennek mukodnie kell.
  • repvez
    Megakadtam egy kicsit megint.
    Hogyan tudom azt megcsinálni,hogy ha egy testet tükrözni akarok akkor az egy egész test legyen a tükrözés után és ne két félböl .
    A symmetria modositot is probáltam,de az valamiért nem pont a szimetria tengelynál tükröz,pedig a pivot az ott van.A mirrornál meg 2 felet csinál.És az se ártana ha automatikusan weldelné a szimetria tengelynél a vertexeket.Az nem fontos hogy a müvelet után egyformán mozogjanak a vertexek mindkét oldalon.
  • zenoka
    haat maradhatsz:D:D
    igen erre gondoltam nagyon "tááág"nak tunt. probalkoztam en is vele anno..de aztan feladtam..marad hogy mi nez ki jol mi nem:)
  • vafeN
    Vegyél NVidia videokarit
  • youth #41963
    Maya topicban házigazda váltás van épp készülőben, egy puccskísérlet áldozata vagyok. Befogadtok? :)))

Na viccet félretéve. Hát nemigaz valaki dobjon hozzám már egy monitort, amin be tudom állítani a világosságot, kontrasztot :)

Zenoka: elvileg a v-ray camera hasonló eredményt ad mint a valósgában hasonló paraméterekkel rendelkező fényképező, lencse. Bár igen... 3.5-ös rekeszt állítottam be és úgy tűnik mintha 1.4-1.8-as lenne.
    Egyszer ha összejön végre a tökéletes hdr panoráma :) akkor szeretnék csinálni egy olyan tesztet, amivel megpróbálom reprodukálni a fényviszonyokat (ugye adva a panoráma) és valahogy úgy belőni a fényerejét, hogy a v-ray camera beállításai és a valós fényképező beállításai azonosak legyenek és az eredmény is. Nade ez még odébb van, még várom, hogy behozzák a gépet :) Addig tétlen vagyok. Rájöttem, hogyha valamit eltervezek azt be kell szorozni 1-2 évvel :)
  • ThomasGins
    Ez a függőleges csikozódás a causticsban mitől lehet?Egy lathe van nurbs-é konvertálva.
  • zenoka
    faraszthatsz pedig:D
    tenyleg beeget:)
    felre a trefaaaat (tankcsapi utan szabadon):
    igen faszantas a doffot kicsit tul erosnek tartom meg ilyen kozeli kepnel is. rekesz/zarsebesseg/fokusztav/iso?
  • ThomasGins
    Jóóóféle
  • Free
    naaa ez király lett :c)))

De kicsit világos és be van égve nem ?? :c)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • youth #41958
    Na szívküldi következik, ezt a képet Zenokának küldöm a segítségért cserébe. Többet nem fárasztalak titeket a rollerrel. Majd talán akkor ha lesz környezet meg anim belőle, de az egy másik project, lehet nem is lesz belőle semmi. Akkor íme:
  • zenoka
    azt hittem hogy foto es a dof rajta ps:)
    de tenyleg tul sotet nekem egy hangyanyit:)
  • youth #41956
    vagy úgy értetted hogy ps, dof? :)
  • youth #41955
    Nem ps dof hanem v-ray :) még mindig sötét behalok... na majd a következőt föléexponálom :P
  • zenoka
    ps dof es tul sotet:):):):)
    irtam privat:)
  • lac coo
    Ivy generátornál hogy tudom változtatni az uvw mapokat ? A növény szárán nincs megfelelő korditáta és sehogy nem jövök rá hol vagy hogy változtassam ....
  • youth #41952
    Itt egy eredeti foto a rollerről
  • zenoka
    hehe nincs mese innentol kezdve nincsenek titkok:
    http://www.noslang.com/dictionary/b
  • zenoka
    bbq idobetelt megfejteni:D
  • Free
    köszönöm...

Most legalább van időm játszadozni mindenféle hülyeséggel abban az időben amikor ébren vagyok :c)))
  • youth #41948
    Kabbe :)
  • ThomasGins
    Tényleg,kicsit rég volt már AP contest,nem lesz valamikor?
  • ThomasGins
    idejössz beletursz a bannerba és egy hónapig semmi?:)
  • ThomasGins
    lol:)
  • Aldaryn
    Mondjuk azon minden sötét. :( Fene megette ratyi. No, ezzel el is intéztem a hozzászólásadagom erre a hónapra. Szépestét mindenkinek. Youth koma, örvendek, hogy ismét dobálsz ide képeket!

Free, jobbulást!
  • Aldaryn
    Ah, eszem megáll, hogy lehettem ennyire figyelmetlen,... a fényképezőgép LCD-jén is sötét, de ott nagyon. :P
  • Free
    genya :c)))))))

majd kiköptem a gyulladt tüdőm a röhögéstől..
  • Aldaryn
    Hmm... most nézem, hogy a világosított képet setéteztem le. Milyen lehetett az eredeti? :P
  • Aldaryn
    Setét. Setét a kalibrált crt-men, setét a középkategóriás lcd-n, setét a notin, a másik notin is, telefonon is, setét tovább az lcd tv-n, és az mp3 lejátszó kijelzőjén is, itt elfogytak a kijelzők a közelemben, szerintem ne higgy a notidnak. Setét ez.

Amúgy faszántos! :D
  • zenoka
    atlagolj atlagolj:)
    jo lesz:D
  • youth #41938
    Így már világosabb? áá így meg szar notin :) na jóvan megpróbálok összehozni valami használhatóbb képet...