3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
12es 1024*768as lcd(A nagyon sotet arnyalatokon kivul meglepoen szinhelyes... MVA panel van benne szemre 25miliseces), 1.3as pentium M es alapbol 256 mega van benne, en meg belehajitottam 512t. Mar emlitettem, hogy a szuk keresztmetszet az az integralt radeon 7000. Bar modellezesre fene tudja, lehet jo.
(A noti nem mostani... a korat nemtudom, nezegettem de se a HP matrica se a windows matrica nem arulkodik arrol, mikori. Egyeduli ta'mpontom a windows mappa keszitesi ideje: 2004 aprilis, szoval mar minimum 3 eves a gep)
Próbálkozok tovább ....
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
the world is mine
Vagy megmaradnak a recék a csúcsfényeknél, vagy homályos"bluros" lesz az egész 😞((((
ha az asztalinál elromlik a billentyû kidobod és veszel 2k-ért egy másikat stb.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Nemrég két napig nálam volt egy UMPC konstrukció, na, az már inkább valami olyasmi volt, amit el tudnék képzelni, mint utitárs két asztali PC között. Modellezni egész kényelmesen lehetett rajta MAX-ban, összeségében véve hozta egy 3 évvel ezelõtti asztali gépem teljesítményét, ami azért elég hátborzongató. 😄 Ráadásul könnyû is volt.
per aspera ad astra
most nezem mi a felirat! :-)
egyebkent poen eppen ma neztem ra az oldalukra.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
A mobilitás... nemhiszem, hogy sokszor magammal vinném, de néha tök jó lenne, de akár itthon is ki lehetne használni bõven. Viszont mint láttad, azért van különbség cpu, memória, hdd, vga terén... és persze árban is... szal nemtom, így nehezen döntenék noti mellett, de még várok, hátha 😊
Thx.
Oryon
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
javaslat viszont allistd at az alap render bealitasodat a maxstart fileban hogy 1.6 vagy 1.5 legyen a keparany mert kifejezetten megviccelt egyszer ketszer hogy 4:3as aranyba renderelt kozbe meg a monitoron lathato kep szelesebb.😊)
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
köszi.Még nem volt idöm feltelepiteni gondoltam megkérdezem elötte valakit nehogy meglepi érjen.
Kívülálló ismerõs a múltkor a 2 vel ezelótti feliratokra csak azt reagálta:
Na itt tutti mindenki õrült.
O yess.
cask nem a neha d21 maradvanyai😄
Rakd legalább 1,2-re, de lehet, hogy még feljebb.
Vagy próbáld meg másik filterrel is.
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
the world is mine
www.3dendora.com-on nezelodj beallitasokkal kapcsolatban remelem ez segit.

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
A kérdést szerintem az dönti el igazán, hogy mennyire van szükség a mobilitásra. Ha nagyon szükséges, akkor be fogod érni kevesebbel 😊. De az tuti, hogy proci terén kell a legkevesebbet feladni.
A DDR3 memória elírás, ugye? Nemhiszem hogy túl sok van belõle jelenleg a piacon 😊
Értem, thx 😊
Egy Core 2 Duo 2.13GHz, 2GB DDR3, 7600GT 256MB-os, WD 320GB SataII, stb. komplett új "sima PC" most (kijelzõ nélkül, de azt most vettem nemrég) 200-210eFt-omba lenne... és azért ilyen drága mert pár alkatrész drágább, hogy halkabb legyen (vga: passzív hûtésû, WD: tesztek alapján lassabb picit, de szintén az egyik leghalkabb kategória, 1db 18-27dB Zalman cpuventi + 1db, állítólag halk, chieftech tápventi lenne benne ami mozog és "zajt" csinál).
Ehhez mérten néztem laptopokat, de még 300eFt körül se tudom ezt a leendõ teljesítményt szvsz visszakapni 😞 Ha meg belenyugszom, hogy ez+az picivel lassabb, gyengébb, stb... mert végülis renderrel lehet még pár percet várni, stb. akkoris kell még 50-100eFt, és akkor jobb esetben 1.8GHz-es C2D, 1GBRam és NVIDIA GeForce Go 7300 (128M😎, 100GB-os hdd,stb. és persze plusz kijelzõ is lenne benne.
Ilyen feltételekkel nehéz laptop mellett döndeni, bármennyire szeretnék, mert mindkettõ halk lenne szvsz, annyira tuti amennyire nekem kell... de egyik gyorsabb, a másik mobilabb (de drágább).
Persze biztos vannak kivételek, jobb ajánlatok a fentinél, mert sajna se új laptopot, se új sima PC-t nem állt módomban kipróbálni, így csak arra hivatkozhatok, amit olvastam... és eddig ennyi infót sikerült begyûjteni. Szívesen fogadnám, ha valaki mutatna egy olcsóbb és jobb modellt, és egybõl rohanok megvenni 😊
On
Oryon
es sztem nagyreszt azt fogom hasznalni
Ennyibol az en gepemben van tobb mint 10 giga ram... hiszen vinyonkent bevan tolva 4 giga swap plusz a sajat memoriam. Pedig ugye megse, igaz?😊
A notiba pakolt VGA-k alapbol sokkal lasabbak... nem csak a memo, hanem amit mondott Zsolo, a memoria interface miatt es alapbol nagyon downlockolva vannak... van par ilyen asztali gep is. Pl az Apple iMac-okban levo X1600 is sokkal lasabb mint egy "normalis" X1600... sokkal lasabb orajelen jar, hogy kisebb hot termeljen, es tudjon menni passzivban. Notiknal detto ez a helyzet.
1- az 5400as vinyo igenis lefogja a rendszert. Mar a Maya betoltodese is irrealisan lassu rajta, az egesz win sokkal lasabb.
2: 300k alatt igen kicsi az eselye, hogy sajat memoriasat vegyen az ember. A Turbocache az egy vacak marketing fogas... semmi mas, mint, hogy lefoglal maganak XX mega rammot a rendszer memoriabol. Sajat memorias vga-t csak eleg draga notikban lehet kapni. (Kizart, hogy 200bol ez meglegyen...) Amit Zsolo ajanlott gep, az sem sajat memos...
Meg regi asztali gepem vetettem ossze a notin sebessegevel. 1.3 ghz-s PentiumM vs 2ghz-n jaratott barton. 768 mega ram vs 1.5giga... az asztali gep kb 10%al volt gyorsabb, ami a tobb memo, a gyorsabb vinyo miatt is betudhato... szoval kb 5%al volt gyorsabb a 2ghz-n jaro barton mint az 1.3 ghz-s PentiumM.
Egy HP NC4000-em van. (Ezt 3d-re amugy senkinek nem ajanlom... 7000es Radeon van bele integralva es valami bun lassu 3d-ben.😄 nomeg a kijelzoje is csak 12"... de cserebe masfel kilo es 5 orat elvisz aksirol ha kint painterezek vele szabadban egy wacommal.)
Nade lényegre: Eléggé leesett az ára...lassan megy kifelé. Én nem itt és nem ezt vettem, ennek 1 szépséghibája van: valamilyen érthetetlen oknál fogva 2915ös wlan kártyája van. (ami az elõzõ platform a pentium Meseknél van)
De ha ráér a dolog, akkor csak azt tudom mondani, mint Nenadnak, várj nyárig-õsz elejéig, és vegyél santa rose-os notit. Addigra lehet már DX10es VGAkkal fogják adni. Szóval sokkal erõsebb gépet vehetsz...
Az hogy drágább mint asztali? Mindíg is így lesz ez... De ez kisebb, halkabb, és mobilabb 😊). (és nem olyan lassú az az 5400-as vinyó hidd el 😉 )
Az osztott memót ne keverd. Ez mindegyiknél van, ki lehet kapcsolni... A lényeg az hogy legyen 128 vagy amiu még jobb 256mb ram rajta (bár a 256 csak akkor éri meg, ha normális gddr3 meg legalább 128 bites interfész...)
Esetleg ha valaki tudna ajánlani egy-egy jót -> ne fogja vissza magát! 😊 Thx.
Oryon
Ha a 17"-hoz nem ragaszkodnál, akkor tudnék ajánlani hasonló konfigokat ennyiért, vagy kicsit olcsóbban.
Nem járnál jobban, ha Dániában vennéd?
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
ma mar majdnem mind1iket ezzel adjak.
elegge jartas vagyok a temaban, csak vadaszom, hatha van valakinek jobb ajanlata kapcsolata egyeb.
egyebkent nem hiszem hogy annyit fogok 3dzni rajta ezert is az utolso prioritas a vga nem osztott
de ha kell videot konvertalni vagy sok mas dolgon dolgozom egyszerre, akkor is jol jon a dualcore. A core2Duo az tenyleg jobb, de azok is dragak, egy ilyen konfigban.
EGyebkent gondolkoztam meg a Pentium Mes konfigon is, az is egy bika kis proci, 2mb cahcel.
Procit csak iszonyat drágán kapsz, memót valóban olcsóbban lehet szerezni, mondjuk PH!ról 😊, és ez a wincsire is igaz.
Arról a géprõl amit belinkeltél: A Go6100 bizony osztott memóriás, olyannyira, hogy szerintem nincs is sajátja. Egyébként notiban nem fogsz találni olyan mobil VGAt ami ne lenne osztott memós, a fontos inkább az, hogy minél több legyen rá integrálva, de attól sem szabad sokat várni, ha nem ~350k körül nézelõdsz, ugyanis az alatt nagyon nagy valószínûséggel DDR2 memes 64bites interfészes vga-t kapsz...
Nemtudom mennyire sietsz 😊, illetve mennyi pénzed van, de ha ráérsz érdemes megvárni a Santa Rosa Platform indulását (valamikor májusban) és utána nyár közepén venni olyan notit. Santa Rosa-ról rövid leírás
Viszont ha nem vársz szerintem akkor is érdemesebb intel háza táján nézelõdni, a Core2esek jobbak mint a turion X2, a ddr2 ramról nem is beszélve...
Nemtudom mennyire vagy jártas egyébként, de érdemes megfontolni ezt a glaretype kijelzõt is, ugyanis ezek eléggé tükrözõdnek. Egy szobában használva tök jó, mert szebbek a színei, de ha erõsebb fényt kap direktbe a kijelzõ (fõleg ha természetes) akkor átminõsül tükörré....
De ez csak szvsz.😊
\"So always look on the bright side of death\"