3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ted jelenetbe pl egy komod tetejere ala valami textil s a falra hatterbe egy festmeny😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Lol.Ez jó.
Benne van a lényeg: Mindig jön egy újabb hétfõ...
fle go
😊) az igazsag az, hogy ezek muanyag gagyi napraforgok, 😊 ha lesz idom csinalok egy kozelebbi kepet is, azon latszodni fog jobban, hogy muanyag de van a napraforgo kozepen fur ami innen szinten nem igazan latszik, meg meg valami kellene a jelenetbe de nem tudom mi ha van otletetek mivel bolonditsak meg rajta akkor ne kimeljetek😊

Thomas a pirosodast a render menuben a refraction kikapcsolasaval oldottam meg ( ha ez megoldasnak mondhato) kikapcsoltam es jo lett😊)
Mellesleg naggyon allat a kockagorgeto embered profi!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

nagoyn komoly..ez jellemzi a hetem😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
<#alien>

\"So always look on the bright side of death\"

Az offolás még rendben van, de a bõr- és nemibeteg gondozással kapcsolatos témáktól felfordul a gyomrom! 😛

ThomasGins
Hogy oldottad meg a pirosodásgátlást?😊

ThomasGins
Jópofa!

Kockaipse vége,1.2Mb swf

nagyon tetsz😄 meg latszik hogy tobb fenyforas van igy a napraforgok tobb iranyba forognak😄DD

De hangulatos lett.
Még extrudálás elõtt-Chamfer 0.1.
fle go
Nahh egyenlore eddig jutottam NFR 😊

A kocka emelgeto csavo nagyon asz<#nyes>

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

zsolesz92
egy olyan kérdésem lenne, hogyha vmilyen tárgynak adok turbo smoothot, hogyan tudom megcsinálni hogy annak egy kiextrudált része ne kapjon?
ID-kel?
vagy hogyan?

Malakai
Free, iaro most nálam elérhetõ, viszont feltölteni, vagy üzenõben hozzászólni nem tudok...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Hy all! Ha valaki megtalálta esetleg a 3d studio max 7 bible magyar verzióját, (mármint torrent fájlban) akkor az szóljon már. Igen csöves vagyok, nincs pénzem rá. 😞(((((( Sajnos.<#rinya>

oryon
Ez a kedd lesz? 😄

Amúgy a mai hétfõ(m) tényleg olyan volt mint ahogy azt ábrázoltad 😄

Oryon

ThomasGins
Ne még egy,aztán leállok megint egy pár hónapra ezzel😊

ThomasGins
Kockapasi preview 300kb/rar/avi
Reggelre render is elvileg.Nem mintha fontos lenne😄

lac coo
Jó, a fene sem emlékszik milyen mértékegységeket tologatok 😊))))))Nem vagyok én májer....😊)))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

lac coo
Akkor talán helyben vagyunk : ha olyan részt akarok ami a helyén marad a legvilágosabbat fehérre, a legsötétebbet meg feketére festem, a közepét a már kitárgyalt 50%-os szürkére ...

Bár ennek tényleg csak elméleti jelentõsége van .

Malakai
Nincs százalék egyiknél se! Bumpnál se % az, dispnél pedig system unit!

(\__/) ( X.x) ( } . { )

lac coo
Jó, ezt értem 😊))) Csak pusztán a mûködési elv érdekelne 😊)))
Boba: asszem az RGB : 128,128,128 , #808080 szürkére gondolsz ... És ez 50%-ra állított bump v displace értéknél lehet igaz ? Mármint hogy az a helyén marad ....

Malakai
Dispnél állítható a középpont.
Bumpnál nem, fix érték sincs szerintem, mivel mindig a legvilágosabb és a legsötétebb érték fügvénye. Erre azért nem nagyon van szükség, csak akkor ugye, hogyha különbözõ mat id-k vannak egy egybefüggõ felületen és egyiken van bump, máshol meg nincs...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ooo hogy ugy fogalmazzak...vannak dolgok amiket mar nem lehet dispbol megoldani hanem tenylegesen le kell modelezni (ez van)...egy teglafalnal ugye siman megy a repedesek etc. dispbol/bumpbol valo megoldasa..de azert egy mernoki precizitasu centi pontosaguan megcsinalt grandkanyont ne varj el disp.bol szerintem...

Boba
Az 50%os szurke erre a celra szerintem pont megfelelo.
(Mayabol alapbol igy van, persze allitgathato a kozeppont.)

lac coo
Ingyen nincs, elektronikus formában nem létezik, csak angol nyelven .

lac coo
De ha már több szintet szeretnék létrehozni a kiemelkedésekben, akkor a sima fehér mellett szükségem van egy "majdnem fehér" szürkére is pl, ilyen alapon meg mi garantálja , hogy a szürke alap amit említesz a példádban a helyén marad : se ki , se be ?

Nem akarok értetlen lenni de ez most így érdekel .

nem warez topic 😊

zsolesz92
ingyen jobban érdekelne 😄

lac coo
Akkor nem értem 😊)))))))) Ha befelé is képest deformációt létre hozni , csak van valami közép szín , ami az eredeti modell felszínén marad ?

tobbiek ugyis kijavitanak remelem ha hulyeseget irok:
Szoval a bump map nem fog neked benyomodni mivel az nem hozz letre tenyleges geometriat..no meg negativ iranyba is meg lehet adni a "kituremkedest"...no meg meg lehet ugyis festeni a mapot hogy szurke az alap amit szeretnel benyomodni feketevel amit kiemelni feherrel hmm?😊

Malakai
Nem, nem azt jelenti. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

lac coo

zsolesz92
huhha az nekem nayon kéne.
Ha vki estetleg tudna adni egy linket :$

lac coo
7-es is van magyar kiadásban ....

Fülüke
A 3D studio Max 5 bibliáról tudna nekem valaki linket betenni? Nem találom a google-ban. Elvileg ahhoz már van magyar nyelvû nem?

De k*rvajó géped van istenem....

lac coo
Fotosok 18%-os szürkét használnak visszavert fény mérésére . De ez nem lényeg ...

Igen, erre voltam kiváncsi amit írtál, viszont ez azt jelenti (jelentené) , hogy ezek a mapok nem képesek benyomodást, horpadást létre hozni , természetesen az "eredeti" objektum felszínéhez viszonyítva .
De pl. játékoknál létrehozható bump mapp-al benyomodás is, ott viszont van egy meghatározott szürke szín ami a helyén marad, ami ettõl eltér az vagy benyomódik vagy kidomborodik ...

20% os szurkere gondolhattok olyan van azta fotozasnal szoktak hasznalni (egy sima kartont) arra mernek fenyt..legalabis a barkacsfotosok..a national geographic altal kiadott "fotozas kezdodnek" (nem biztos hogy ez volt a cime) fototankonyv belso boritoja volt ilyen szinu sacc per kabe😊

ha jol sejtem arra gondolsz hogy a fekete szin lenne az ami nem valtozik...tehat egy egyenlo oldalhosszusagu planere rahuzol egy full fekete mapot aminek a kozepen megy egy feher csik akkor csak a csiknal fog kidomborodni..

Malakai
Az se %.. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Displacementnél általában 1-es erõsség 1 egység eltolást jelent.
De szerintem a bump esetén se %-nak vedd, habár nemtudom, hogy le lehet-e fordítani bármilyen mértékegységre a map erõsségét. Amúgy a mapon lévõ legsötétebb és legvilágosabb pont közti tartományt nyújtogatja. (Értsd, ha pl egy külön mat id-jû facere teszel egy színû bumpot, akkor tökmind1 az mennyire világos a környezetébõl nem fog kidomborodni, ahol nincs bump.)

(\__/) ( X.x) ( } . { )

lac coo
Nem 120 %-os szürke ,hanem RGB : 120;120;120; %-os ! 😊))) Nem mindegy 😉)

Boba
Nem hinnem, hogy a kep valna kontrasztosabba, hanem a latszolagos kitolas erossege valtozik.

120%os szurke? hmm, olyanrol meg nem hallottam. Ritka az, mint a repulo ollo.

zsolesz92
nem 128 128 128?
de nem bizti csak vmi ilyen rémlik vhonnan.

lac coo
Heti krédésem:

Ha bump-nál vagy displace-nél változtatom a "kidomborodás" százalékát , akkor tulajdonképpen az adot szürkeárnyalatos képet teszem kontrasztosabbá , vagy laposabbá ?

Ha ez így van akkor hány százalékos az a szürke szín ami változtatás nélkül a "helyén " marad ? 120% , 120% , 120 % ?

Fülüke
kössz.

Malakai
Nem.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Fülüke
Helósztok. Egy kérdést ha feltehetnék. Ez magyar?

Ez magyar?

fasza, hallottam mentalban rengeteg kesz matvan.
koszi.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Off: megjelent a cadvilag magazain 2007es elso szama ..semmi extra nincs most benne kb 6 oldalnyi 3d-s melleklet van a vegen..mental rayes materialozgatas..letoltheto: link

huhuu de elatalaltad a hetfoit hangulatot😄Dbaar aze marceenak igaza van nem kis szazalekban😊