63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• zenoka
    pooooopec lett..nekem is teccik ez a fajta hajtas:) budapest belvarosaba vegkepp jo hogy veletlenul sem kell letenni a labat ezzel kivedve a kutyaszarba 30al beletaposo fel labat beterito csapasokat...:)

Papirzacsi: jo moka lett, render az vraytoon?
  • Aldaryn
    Elismerésem, nagyon telitalálat az egész. :)
  • lac coo
    Ez a háló nagyon gáz ? :P
    Egyelőre ennyire tellik, végül is első "normálisabb" modellem lesz, eddig egész jól elvoltam kannákkal meg materialokkal, nem igen modelleztem bonyolultabb formákat ....

Valahogy nekem mindig marad egy-egy csücsök ami a végén háromszög alakú lapot erdményez :))) Talán egyszer rájövök hogy lehetne jobban megcsinálni ....

• Free
    PapirZacsi:Naggyon nagyogyon minden elismerésem :c)) nekem nem lett volna hozzá türelmem. szép lett

Youth királ ylett nagyon. bár az utolsó animnál nekem kicsit úgy tünik intha a kis fogaskerék ami a hajtó rúdon van gyorsabban forogna mint ahogy azt a lánc megköveteli.

Én ötletesnek tartom ezt a megodlást poén. olyan mint ha taposógépet vennél csak ezzel lehet haladni c:)
  • Papirzacsi
    De forog, csak a fekete gumi, és a kis felbontás miatt nem látszik. :-)
  • nenad
    Ez is nagyon szuper, a kormánynak több minta kelenne a glossyhoz, esetleg kisebb érték a glossihoz , máshol is, de az nem annyira szembetunő.
  • nenad
    fasza, az utolsó résznél nem forog a kerék.
    (sajnso) egyébként pöpec cucc, gratulálok!
  • nenad
    Egy érdekes trükk.
    Az area lightok min/max samples meghatározása - persze csak ott ahol ilyet állítani lehet.

első lépésben a két értéket egyenlőre kell venni,
    addig próbálgatni míg a minőség megfelelő, majd
    a mint levenni izlés szerint, ez megint programtól fuggő.
    Neadjisten távolság függvényében szabályozható. (nem is rossz otlet)
    Sajnos vraynél nem lehet manuálba allítani, de ahol lehet hasznos trükk lehet.
  • zsolesz92
    Ja és egyébként a modellezős része menyire nehéz? mennyi idő volt kb csak a modellezés?
  • zsolesz92
    Na ilyenkor tudnám fejbelőni magam, amikor ilyen munkákat látok. Beszarás :D
    Nagyon nagyon tetszik az egész nagy gratula, de a kérdés az volt hogy létezik már ilyen? vagy legalább proto-típus?:D
    Vagy egy teljesen egyedi? vagy hogy megy ez, meséljetek...
  • youth #42087
    Én is annak tartottam de mondjuk egy hétig dolgoztam rajta már eléggé megbarátkoztam vele, és szerintem teljesen jó! Gondolj bele nem kell a földre lelépned és azt "hajtani" hogy előrébb juss hanem rajta állsz és csak hátrafele rugdalsz. Olyan mintha bicajt hajtanál csak nem körbeforog a pedál hanem csak mondjuk 90 fokban aztán vissza. Egy kezdeti lendület után szerintem jól működhet, remélem élőben is ki tudom majd próbálni :)
  • lac coo
    És ezt hol állítom át ?
    Mert sehogy nem jövök rá , még súgóval sem ! :)))
  • Papirzacsi
    Nagyon bejön az anim! :-) Bár elég hülye ötletnek tartom ezt a hajtást.:-)
  • Papirzacsi
    Hivatalosan az. :-) Csak aki a dizájnt magára vállalta, az annyira elszállt, hogy a görény a kitűzött feladatok nagyrészére alkalmatlanná vált. :-D
  • youth #42083
    Na elkészültem a roller animációival.
    1. Pedál mozog, lánc meg a kerekek link ~1MB
    2. Na igen egy napig számolta ezt a videót :) 260 frame link ~14MB
    3. 360 fokos kis körbeforgós, fekete színben, majd lehet ezt is meg kell csinálnom, hogy a pedál közben mozogjon meg a kerék link ~1MB
    4. végül ez lett az elsőből, át kellett így alakítanom, hogy elindul, megál és csak a hátsó kerék mozog ne kérdezzétek miért. link ~1MB

Ha letöltitek akkor a loopot állítsátok be quicktimeban és akkor ismétli pl a körbeforgást vagy a pupmpálós animokat :) Fikázni nem ér már eleget szenvedtem vele :D
  • GixEr
    Szep, de mi ez? Csogoreny?
  • Papirzacsi
    Ez az utóbbi félév egyetlen maxosokodása részemről. Sürgetett az idő, ezért nem valósítottam meg mindent amit akartam, szóval ez már ígymarad, a renderidő így is piszoknagy volt.
  • pauly
    Hm,akkor nem tudom,nekem ilyen eddig csak a perspective nezetben jött elő...nyomd össze az egész jelenetet nagyon nagyon kicsire,hátha úgy megjavul :P Nekem régen ez működött...
    De majd hátha valaki tud segíteni.
  • montressor
    pauly: koszonom, csak zoom kozben jelentkezik mig mozog a 'kep'. MIndegyik nezetben :(
  • montressor
    na meg egy kerdes, be lehet-e allitani vhol, h a reference coordinata system -ami a move, rotate ikonok mellett van- defaultban a world legyen ne a local?
    koszonom (az eddigi valaszokat is)
  • pauly
    Mármint a perspective nézetre gondoltam :)
    Nekem nincs más ötletem,azt tudom,hogy amikor nekem volt ilyen,akkor sokkal sokkal kisebbre vettem az egész scene-t,és akkor megjavult...
    vagy használj user nézetet :P
  • montressor
    cm-ben 1.5 tol 20000 kb es egyenlore nincs kamera, csak a nezetekben buheralodom. Pl. kozelitenek, jon felem aztan egyszer csak mintha mar bert volna a kepernyo sikjaban elkezdi vagni, aztan amikor elengedem a zoom eger bill-t, akkor megjelenik az egesz, es zoomolhatok tovabb :(
  • pauly
    Lehet hogy túl kicsi a kamera fov-ja...Mintha akkor csinálná ezt...De lehet hogy akkor is ilyet csinál ha túl kicsi,vagy túl nagy méretekkel dolgozol...
  • montressor
    zoomolaskor, ha tavolitom a dolgokat, akkor egy bizonyos tavolsagnal clip-et csinal, levagja, mintha csak egy dobozban lathatnam a dolgot. Ez kikapcsolhato vhol, v. esetleg driver okozza?
  • ThomasGins
    Igen, az eredeti 1,33-al nagyobb mint a maxos,valami régi monitor képarány miatt.

A lightbox egy gradient solid reflectek beállitva
    Vraylightmtl-el próbálkoztam de nem volt szép fehér,de még akkor rágyurok.
  • Aldaryn
    Szerintem az eredeti teapot arányait szerette volna.

Lightboxok széle lehetne finomabb, mint az elfogadott objektív valóságnak nevezett izénkben általában.
  • nenad
    az arányokkal van valami, a
    pot mintha függőlegesen meg lenne nyújtva...
    egyébként kérnék belőle egy nyomtatható verziót,
    nagyon tetszik.
  • GixEr
    A MAX 1.0-bol mar sok mindenre nem emlekszem... ;) Hiaba, oregszem.
  • ThomasGins
    Kis hajnali NFR
  • lac coo
    Ezekre mind gondoltam én is de látszólag minden jó :)Bár vertexeket mégegyszer megnézem majd..Bár valami bibi biztos van, egy helyen látszik a poligonok hátoldala is a viewportban, azt sem értem miért van semi hibát nem találok ott sem ...
    Mindegy, kihúztam egy élt és abból megcsináltam az új polit ...
  • Free
    rosz irányba állnak a normálok. állítsd át a wievportot surfacera hogy lásd merre néznek a polygonok és rögtön látni fogod :c)

GixEr Húú valaki még emlékszik ilyenekre? utoljára talán 3dsmaxR4 nél volt ez a nem mindegy melyik irányban építed a poly t nem ?
    Kicsit libabőrös is lettem :c))
  • GixEr
    Nem mindegy, hogy melyik iranyba hozod letre. (oramutato jarasaval megegyezo-e vagy sem)
    Vagy van mar ott csak masik iranyba mutat a normalja.
    Vagy valami bibi van az object-el (pl. tobb vertex van csak nincs weldelve.)
    stb....
  • lac coo
    Poligon creat-nál ha olyan hibaüzit kapok, hogy illegal new face akkor mi a bibi ???

• eNiX
    Pontosan! Köszi! Remélem visszafelé is működik... mindjárt kiderül, de valszeg ja.
  • Free
    eszméletlen jó minőségben tömörít. én is nemrég próbáltam ki kényszerből. meglepő volt gyors és szép...
  • youth #42062
    Ááá köszi!
  • 5c0rp330n
    h.264 nem lenne jobb kicsit? :)
  • youth #42060
    QuickTimeban összeraktam az animot de tömörítetlen .mov-ot ment ki, nincs valami kis program ami betömöríti szintén .mov-ba?
  • lac coo
    Ilyenre gondolsz ?

• Free
    ilyenkor mindig jó lenne valami screen is a szöveg mellé...

Gondolhatnál az olyanokra mint én akik nem tudnak olvasni csak a képeket nézegetik.. :(