3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Benne van a lényeg: Mindig jön egy újabb hétfõ...
Thomas a pirosodast a render menuben a refraction kikapcsolasaval oldottam meg ( ha ez megoldasnak mondhato) kikapcsoltam es jo lett😊)
Mellesleg naggyon allat a kockagorgeto embered profi!
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
\"So always look on the bright side of death\"
A kocka emelgeto csavo nagyon asz<#nyes>#nyes>
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
ID-kel?
vagy hogyan?
(\__/) ( X.x) ( } . { )

Reggelre render is elvileg.Nem mintha fontos lenne😄
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Bár ennek tényleg csak elméleti jelentõsége van .
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Boba: asszem az RGB : 128,128,128 , #808080 szürkére gondolsz ... És ez 50%-ra állított bump v displace értéknél lehet igaz ? Mármint hogy az a helyén marad ....
Bumpnál nem, fix érték sincs szerintem, mivel mindig a legvilágosabb és a legsötétebb érték fügvénye. Erre azért nem nagyon van szükség, csak akkor ugye, hogyha különbözõ mat id-k vannak egy egybefüggõ felületen és egyiken van bump, máshol meg nincs...
(\__/) ( X.x) ( } . { )
(Mayabol alapbol igy van, persze allitgathato a kozeppont.)
Nem akarok értetlen lenni de ez most így érdekel .
nem warez topic 😊"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Szoval a bump map nem fog neked benyomodni mivel az nem hozz letre tenyleges geometriat..no meg negativ iranyba is meg lehet adni a "kituremkedest"...no meg meg lehet ugyis festeni a mapot hogy szurke az alap amit szeretnel benyomodni feketevel amit kiemelni feherrel hmm?😊
<#nemtudom>#nemtudom><#miaz>#miaz>
De k*rvajó géped van istenem....
Igen, erre voltam kiváncsi amit írtál, viszont ez azt jelenti (jelentené) , hogy ezek a mapok nem képesek benyomodást, horpadást létre hozni , természetesen az "eredeti" objektum felszínéhez viszonyítva .
De pl. játékoknál létrehozható bump mapp-al benyomodás is, ott viszont van egy meghatározott szürke szín ami a helyén marad, ami ettõl eltér az vagy benyomódik vagy kidomborodik ...
ha jol sejtem arra gondolsz hogy a fekete szin lenne az ami nem valtozik...tehat egy egyenlo oldalhosszusagu planere rahuzol egy full fekete mapot aminek a kozepen megy egy feher csik akkor csak a csiknal fog kidomborodni..
De szerintem a bump esetén se %-nak vedd, habár nemtudom, hogy le lehet-e fordítani bármilyen mértékegységre a map erõsségét. Amúgy a mapon lévõ legsötétebb és legvilágosabb pont közti tartományt nyújtogatja. (Értsd, ha pl egy külön mat id-jû facere teszel egy színû bumpot, akkor tökmind1 az mennyire világos a környezetébõl nem fog kidomborodni, ahol nincs bump.)
(\__/) ( X.x) ( } . { )
120%os szurke? hmm, olyanrol meg nem hallottam. Ritka az, mint a repulo ollo.
Ha bump-nál vagy displace-nél változtatom a "kidomborodás" százalékát , akkor tulajdonképpen az adot szürkeárnyalatos képet teszem kontrasztosabbá , vagy laposabbá ?
Ha ez így van akkor hány százalékos az a szürke szín ami változtatás nélkül a "helyén " marad ? 120% , 120% , 120 % ?
De k*rvajó géped van istenem....
koszi.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.