63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Főleg virágbolti MAX-al :P
ez miért is baj? -
zenoka #42176 hmm koszi ennek utanajarok hogy tud e feltenni akkor proE wildfiret vagy en es akkor kuldje egybe a csomagot.
vagy szivasvan es modelezhetek mindent en:S -
GixEr #42175 Minden ilyen program elemekbol epitkezik es csak az osszeallitasban lathato egyben. Mar nem hasznalok ProE-t reg ota (hala istennek), nekem jo volt belole az STL. Jut eszembe a ProE Wildfire exportalt OBJ-ba is, ha volt neki UV adva. -
zenoka #42174 az stl el az volt a baj hogy a gyerek szerint egy nulla kilobytos file jott letre (mondom valmi nem stim szerintem am egbizoval:S).
Rhinoval azvolt a baj hogy az igest beolvasta de osszevissza lettek pakolva a objektumok benne (minden egyes elem kulon fileba volt)
nem is tudom egyebkent milyen wrl filet exportalhatott a megbizo mert semmi nem ismeri fel meg a blender sem.
A linkeket atolvasom koszonom hatha kiderul belole valami okossag.. de ez a pro/desktop ekkora fos legyen..
raadasul elkuldte az eredeti filet de ott is minden eges elem kulon des fileba van..
-
GixEr #42173 Azt hiszem STL exportja is van, azt is jol olvassa a max. Egy probat meger az is.
Vagy elotte Rhinoban probald az IGES-t beolvasni. Rhino-IGES troubleshooting
Esetleg maxhoz meg az Npower cuccai kozul valamelyik demoval. -
zenoka #42172 Igessel az aproblema hogy amikor exportalta nekem a srac akkor ami a "jelenetben" van osszes objectumot kulon kulon exportalta es behivatkozasnal a "pivot" pontok osszevissza voltak igy volt egy nagy adag objektumom egymas hegyen hatan:( baaszus probalkozom wrllel is allitolag jonak kell lennie de mar a masodik file ami hibat ir ki importnal...lehet hogy az ugyfel beena:S -
GixEr #42171 Iges pld. es a max megeszi, csak ne legyen tul reszletes mert akkor kifekszik a max :) (ez a pőre megoldas) -
Vertigo #42170 illetve DU. elqrtam (nem tom miert az affect ugrott be), premultipied alpha elol vedd ki a pipat!!! (mapen belul talalod) -
Vertigo #42169 Akkor nezz bele a kep alphajaba, vsz ott lesz vmi elkrva, miutan ellenorizted az alphasourcenel az image alphat... -
Főleg virágbolti MAX-al :P
Egyébként egy haszna van az ilyesfajta modellnek: rengeteget tanul belőle a magamfajta zöldfülü ;)Felsorolni nem tudnám mennyi minden új dologra jöttem rá közben! Igaz van benne hiba is bőven, de anélkül nem megy :)))) -
király lesz :d:d
Ha kész lesz felteheted eladásra is turbosquidra :d
-
nem volt benn pipa. mind1 most meguntam, majd félév mulva előveszem :] -
zenoka #42165 Van valakinek otlete arra hogy pro/desktop file *.des hogy a peeek be tudok behuzni maxba (mar szetgoogliztam az agyam) lefejelem a falat az tuti:S -
Vertigo #42164 texturanal affect alpha pipa kivesz... -
WIP:
.
-
Köszi, már majdnem jó, de azt a fehér részt nem tudtam leszedni a cimke körül. Mi lehet még a gond?
Aztán kiprobáltam ezt az ivy-t más texturával, annyira nem lett rossz de sok helyen egymást fedik/keresztezik... gondolom a nagyobb textura miatt. -
Te nagyon ráálltál erre a jing-jang témára :) -
Azt a kromatikus aberrációt nem tudom mivel értem el,gondolom semmivel csak ugy látszik.:) -
kis NFR,elővettem egy régi ojjektet
-
pauly #42158 ja,en is ugy tudom... ha meg nem találod,akkor a kört alakítsd át splinné mielőtt felhasznalod a lofthoz,így ha sub object modban forgatsz a körön,akkor a loft keresztmetszete is forog... -
a loftot ha kinyitod van ott egy shape és akkor rendessen a végén el tudo forgatni manuálisan is . ha jjól emlékszem :c) -
marcee #42156 Kösz.
Szégyen gyalázat, hogy egy ilyen egyszerű dologról mégegyet kell kérdeznem: Elcsavarodik a loft (hiba). Úgy rémlik, hogy a shape-ek kezdőpontja miatt van ez a jelenség, de bárhogy is forgatom a keresztmetszeteket nem változik az eredény. A deforámációk között a twist-tel próbáltam korigálni, de a lineáris átmenet sehogy sem hozott jó eredményt. -

-
pauly #42154 Customize/Viewport Configuration/Use Selection Brackets -
pauly #42153 Miután megcsináltad négyzet keresztmetszettel a loft object-et,modify panel,és a Path Parameters menujeben a Path-ot mondjuk állítsd 100-ra,majd Get Shape,és kiválasztod a kört,így a vége kör keresztmetszetű lesz... -
pauly #42152 A cimkebol csinalj egy fekete feher képet,és azt tedd be a refract-ba,és akkor ahol fekete a kép ott nem fog átlátszódni az üveg... -
Vki segítene cimkézés ügyben? Ezt sikerült csak összehozni. Letöltött vraymat diffusára tettem a gif-et, az üvegen egy uvw map mod van. Esetleg egy mappelt üveggel megdobhat vki. Előre is kösz. -
marcee #42150 Ég a pofám, de nem esik le, hogy melyik módosítóval tudok négyzet keresztmetszettel kezdődő és kör keresztmetszettel végződő testet loftolni, vagy axtrudálni, vagy micsinálni. :( -
A bounding box-okat el lehet valahogy tűntetni az objectekről ?
THX. -
"A gbuffer-ben állítsuk exponentialra az exposure controlt."
ezt hol találom? sugo nem segitett :S -
Köszönöm!! -
montressor #42146 mindegyik ivy objektumhoz letrejon egy material automatikusan. Ugy tudod behuzni a material editorba, h vmlyik sloton a nev melletti kis pipatara kattintasz, majd az egyik nezetben az ivy bokorra. Ekkor megjelenik a multi sub object. Ott mar el is vannak nevezve az al objektumok. En ott adam meg a diffuse mapnak a level jpg-t es a opacity-nek a fekete-feher atlatszosagi level jpg-t. Es nem kell az ossz sub objektet hasznalni.. -
Üdv Emberek!
Kísérletezgetek ezzel az ivy-vel, nem rossz de arra még nem tudtam rájönni, hogy a levelekenek hogy is lesz texturája, miután beimportáltam maxba?? (A tutorialját már végignéztem abban nem esik erröl szó)
Köszi -
kösz szépen életet mentettél 

-
GixEr #42143 vagy ezzel :) LSCM unwrap -
Ismerkedj az Unwrap UVW-vel is ! ;)
Nem a Texporter teríti ki , hanem az UVW kordináták. Texporter csak a kész UVW mapok exportálásra való ( pl .: Photoshop-ba ...) ahogy a neve is mutatja ....
( Google ==> unwrap uvw ...) -
montressor #42141 Hali!
texporterrel ismerkedem. Egy szimpla teglatestnel, radobok egy uvw mapping-ot, beallitom box-ra, es fit-telem. Texporter meg teljesen piros, atfedesekkel teli. Miert nem teriti ki? Ha a uvw mappingnal sphere-t allitok be, akkor szepen kiteriti, de a gombnek megfeleloen ives lesz... -
Lenne 2 kérdésem.
A lenti kép zajosságát, hogy lehet megszüntetni? Letöltött modell, nemtudom "miből készült" az üveg, de az első ablak tetején jó, az oldalsón abszolút nem.
A másik dolog, hogy Vray fényforráshoz, hogy lehet projector mappot adni? Google-ban keresgéltem de nem lettem okosabb. Normál fényforrásnál megy.
-
minden egy helyen okosan ügyesen :c))) -
hello mindenki! nem tudjátok honnan tudnék letölteni jó minőségű 2. világháborús tank modelleket ingyen?
még a régi gépemmel találtam egy oldalt amin voltak fizetősek is meg ingyenesek is jó sok,le is töltöttem őket csak sajnos elfelejtettem kiirni ugyhogy elvesztek, a címre meg sajnos nem emléxem. ha valaki esetleg véletlenül tudná ennek vagy hasonló oldalnak a címét akkor előre is köszi!