63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• eNiX
    Az mér van, hogy amit tft-n csinálok az alig látható crt-n? A sötét túl sötét, a világós túl világos. Ez ellen mit lehet tenni? Ha mutatom vkinek akkor nem lát belőle sokat. Vagy csak az én crt-m a sz@r?
  • paler
    Halli All

Mivel új vagyok még a Max-ban, így most gyűjtöm hozzá össze az infókat és a kiegészítőket.
    És lenne egy kérdésem.

Melyik render programot ajánljátok ??? Van köztük nagy különbség??
    Nem tudom hogy ez az infó jelent-e valamit a render kiválasztásánál , de főleg járművek modellezéséhez kellene majd.

Előre is köszi a válaszokat.
  • montressor
    probalkozom, koszonom...
  • ThomasGins
    Hangulatos!
  • eNiX
    egy kis nfr (?)
  • zenoka
    na de ha most keresnenek meg az egyesult arab emiratusbol hogy kellene latvanyterv es nem megy az oldal akkor logsz egy diabetikus sorrel:):)
    hajra hajra szervervaltas:))
  • Aldaryn
    Boldog szerverváltást! :)
  • Free
    csak mondom hogy az iaro képfeltöltő most 24-48 órára lehet szar mert szervert váltottunk és a domain frissülés 24 48 óra. szóval sorry. akinek meg a 3dmax.hu alatt van a tárhelye arra is ez vonatkozik.
  • Aldaryn
    Köszönöm szépen, hihetetlen, mik vannak! :D
  • Met
    link
  • lac coo
    Na de ha valami jelenetet akar megcsinálni inarziából, az már így nem automatizálható :)))
  • Aldaryn
    :) Tényleg fontos lenne megtudnom, kellene levél textúrához, de ilyenkor télen viszonylag kevés levele van, és név nélkül rákeresni sem tudok.:(
  • Met
    az egy új fajta, még béta állapotban, az a jellegzetessége, hogy baromi jól viseli a szmogot, a kutya szart és kutya (és ember) pisit
  • Aldaryn
    Én gyakorlatban már csak olyan intarziát láttam, ahol az illető előre összeragasztotta a beillesztendő mintázatot egy tömbbé (és ugye a tizencentis hasábokat össze tudta szorítani. :) ) és abból vágott le vékony rétegeket, majd tette a helyükre. Nekem ez olya csalódás volt, mint amikor megtudtam, hogy manapság a mozaikot is tapétán nagy lapokban ragasztják fel. :D
  • lac coo
    Lapra ragasztod az nem esik szét, mégha utána keresztbe vágva az csak egy vékony illesztés is lesz :)
    A hagyományos értelemben vett intarziát egyenként rakjákbe: egyikből kivágsz egy alakzatot és a másikból halál pontosan pótolod ...
  • Aldaryn
    Hehe, én ezekről mindig azt hittem, hogy szétesnének. :) Nomeg az intarziáról is azt gondtam sokáig, hgy a kis bizdbazdokat egyenként rakják be. :D
  • lac coo
    Jól kitlálták ;)
    Képzeld el, hogy 1mm-es lapokból összeragasztasz egy tömbé váltakozva fekete és fehér fát....
    Majd a ragasztásra merőlegesen újból elvágon 1 mm-esre... Kész van a csíkos furnér.
    aztán ezt üjból összeragasztod, vágod ferdén, vagy excentrikusan hámozod, beleraksz még vagy 10 féle színt.....
  • Aldaryn
    O_o wow... ilyet tényleg összeragasztgatnak? Még csak sabályos mintázatokkal találkoztam, ilyen "természetessel" még nem.
  • lac coo
    Azok töbször késelt furnérok, vannak belőle hihetetlen rafinált mintázatok is: halszálka, kockás, csíkos, stb ...
  • Aldaryn
    Zebrawood. Lol...

Nem tudja valaki, ha már ennyire fázós a hangulat, hogy mi a fajtája Budapesten a körút mentén ültetett fáknak?
  • pauly
    Szerintem hagyd a probooleant,és próbáld meg poly módban szépen összeweldelni...Mert ha erre ráraksz utánna egy meshsmooth-ot,akkor az elég érdekes lesz :)
    itt egy kép wire pl én valahogy így csatlakoztatnám össze...Arra ügyelj hogy mindig csak négyszög polygonok legyenek lehetőleg,mert ha ráraksz egy meshsmooth-ot utánna akkor az érdekes dolgokat művel a 3szögekkel vagy 5szögekkel stb...Boolean-t én nem is szoktam használni...
  • eNiX
    nekem tetszik!
  • lac coo
    Ha már ennyi szó esik a fáról, kis nfr, most találtam a gépemen, semmi extra...:

• lac coo
    Meglesem ....
  • zenoka
    egy nap gondolkodas utan eszembe jutott:)
    de nem hasznaltam meg ki kell probalni ingyenes:)
    plugin
    meg ezt is meglehet nezni..bar ezt sem hasznaltam meg
    parametric kitchen
  • lac coo
    LOLLLER ...:P
  • lac coo
    Hát ez nekem még mindig nem tűnik olyan egyszerűen megoldhatónak, gondolok pl. egy íves marású ajtóra aminek ( mint az ajtóknak nagy általában..) sima a hátoldala....Egyedül ez riaszt el a bútor rajzolástól, a fenének van kedve minden méretben külön megrajzolni az ajtókat :(((
  • montressor
    arra gondolok, h amikor ezen a kepen a letra oldalat es a fokat proboolean-nel osszeeresztettem, a kapcsolodasnal szepen egyesitette a pontokat:

Ha ugy csinalom ahogy irtad akkor ilyen lesz:

Nekem meg ilyen kene:
  • pauly
    Nem tudom hogy pontosan mit akarsz :) esetleg rakj fel képet róla hogy hogy is néz ki...

hát vagy kialakítod a lyukakat rendesen a modellből,vagy opacity map és displace map-el is meglehet csinálni mondjuk,és akkor lesz vastagsága is,nem csak egy sima lap lesz lyukakkal,mert ugye ha csak opacity map-et hasznalsz ugy nem lesz vastagsága...
  • montressor
    de akkor nem lesz osszeweldelve a megfelelo helyen... vagy nem is kell?

masik, egy jaroracsot szeretnek csinalni, mint amilyenek a teto feljaroknal, legkezeloknel van, 1cm es negyzet keresztmetu tesztaszuro lyukak halmaza. Hogy is kene? 1-1ben vagy csak egy sima box es a mappingnel az opacity-nek adok egy negyzetracsos mintat? latszani fognak ekkor a belso lapok?
    koszi
  • pauly
    Jobb click az egyik loft-on,majd convert to editable poly?és utánna attach hozzá a többi loftot? :) vagy ez neked így nem jó?
  • montressor
    egy korlatot szeretnek csinalni: a teteje loft, es a korlatok szinten. Kijelolom a tetejet es proboolean-nal szeretnem unionalni oket. Na de a 3-4 nel egesz egyszeruen hibat jelez es kilep a program... Hogy tudnek beloluk fajdalommentes poly-t kapni?
  • zenoka
    a gepedrol linkeltel:DDDD
  • vafeN
    Itt a kép.. Úgy akarom megcsinálni mint ahogy a jobb oldalon van, csak hogy ha kijelölöm és elmozgaton akkor az egész mozog.
  • zenoka
    jah tenyleg a sime extrude bevel chamfer inset dolgok is tudnak mukodni..
  • Vertigo
    Mivel a sarkok nagyreszt konsatansok es a belso resz homogen legegyszerubb egy edit polyval arrebtoszogatni a vertexeket, majd a mappinget igazitani (nehany masodperc csak)
  • zenoka
    haat a legegyszerubb line sweep es proboolen..de az nem tul elegans:D van valahol valamilyen plugin ami direkt erre talaltak ki de tegnap este ota nem jutott eszembe a neve:S
  • Free
    sztem könyebb lenne ha képpel ilusztrálnád a dolgot mert valahogy lehet hogy mert 27 órája dolgozom egyhuzamban de nem tudom elképzelni milyen perverz indulatok vezethetnek hogy egy kukac szemét meghajlítsd
  • vafeN
    Vki pls help.
    Csináltam egy kukacot és neki rá egy szemet. Attachhal összetetem őket hogy egy object legyen. Be akarom kicsit hajlítani a kukac szemét, de mikor kiválasztom Vertexxel azok a pontokat ahol hajlítani akarom, akkor az egész kukac el kezd hajolni. Ilyenkor mit tudok tenni?
    Előre is köszöm a segítséget.
  • lac coo
    A hasonló ajtókat lehet valami egyszerű módon méretezni ? Ugye a keret, marás szélességének nem szabad változnia ....
    Amúgy tuti, válfatartót kerekítsd le .