63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Az mér van, hogy amit tft-n csinálok az alig látható crt-n? A sötét túl sötét, a világós túl világos. Ez ellen mit lehet tenni? Ha mutatom vkinek akkor nem lát belőle sokat. Vagy csak az én crt-m a sz@r? -
paler #42256 Halli All
Mivel új vagyok még a Max-ban, így most gyűjtöm hozzá össze az infókat és a kiegészítőket.
És lenne egy kérdésem.
Melyik render programot ajánljátok ??? Van köztük nagy különbség??
Nem tudom hogy ez az infó jelent-e valamit a render kiválasztásánál , de főleg járművek modellezéséhez kellene majd.
Előre is köszi a válaszokat.
-
montressor #42255 probalkozom, koszonom... -
Hangulatos! -
egy kis nfr (?) -
zenoka #42252 na de ha most keresnenek meg az egyesult arab emiratusbol hogy kellene latvanyterv es nem megy az oldal akkor logsz egy diabetikus sorrel:):)
hajra hajra szervervaltas:)) -
Boldog szerverváltást! :) -
csak mondom hogy az iaro képfeltöltő most 24-48 órára lehet szar mert szervert váltottunk és a domain frissülés 24 48 óra. szóval sorry. akinek meg a 3dmax.hu alatt van a tárhelye arra is ez vonatkozik. -
Köszönöm szépen, hihetetlen, mik vannak! :D -
link -
Na de ha valami jelenetet akar megcsinálni inarziából, az már így nem automatizálható :))) -
:) Tényleg fontos lenne megtudnom, kellene levél textúrához, de ilyenkor télen viszonylag kevés levele van, és név nélkül rákeresni sem tudok.:( -
az egy új fajta, még béta állapotban, az a jellegzetessége, hogy baromi jól viseli a szmogot, a kutya szart és kutya (és ember) pisit
-
Én gyakorlatban már csak olyan intarziát láttam, ahol az illető előre összeragasztotta a beillesztendő mintázatot egy tömbbé (és ugye a tizencentis hasábokat össze tudta szorítani. :) ) és abból vágott le vékony rétegeket, majd tette a helyükre. Nekem ez olya csalódás volt, mint amikor megtudtam, hogy manapság a mozaikot is tapétán nagy lapokban ragasztják fel. :D -
Lapra ragasztod az nem esik szét, mégha utána keresztbe vágva az csak egy vékony illesztés is lesz :)
A hagyományos értelemben vett intarziát egyenként rakjákbe: egyikből kivágsz egy alakzatot és a másikból halál pontosan pótolod ... -
Hehe, én ezekről mindig azt hittem, hogy szétesnének. :) Nomeg az intarziáról is azt gondtam sokáig, hgy a kis bizdbazdokat egyenként rakják be. :D -
Jól kitlálták ;)
Képzeld el, hogy 1mm-es lapokból összeragasztasz egy tömbé váltakozva fekete és fehér fát....
Majd a ragasztásra merőlegesen újból elvágon 1 mm-esre... Kész van a csíkos furnér.
aztán ezt üjból összeragasztod, vágod ferdén, vagy excentrikusan hámozod, beleraksz még vagy 10 féle színt..... -
O_o wow... ilyet tényleg összeragasztgatnak? Még csak sabályos mintázatokkal találkoztam, ilyen "természetessel" még nem. -
Azok töbször késelt furnérok, vannak belőle hihetetlen rafinált mintázatok is: halszálka, kockás, csíkos, stb ... -
Zebrawood. Lol...
Nem tudja valaki, ha már ennyire fázós a hangulat, hogy mi a fajtája Budapesten a körút mentén ültetett fáknak? -
pauly #42237 Szerintem hagyd a probooleant,és próbáld meg poly módban szépen összeweldelni...Mert ha erre ráraksz utánna egy meshsmooth-ot,akkor az elég érdekes lesz :)
itt egy kép wire pl én valahogy így csatlakoztatnám össze...Arra ügyelj hogy mindig csak négyszög polygonok legyenek lehetőleg,mert ha ráraksz egy meshsmooth-ot utánna akkor az érdekes dolgokat művel a 3szögekkel vagy 5szögekkel stb...Boolean-t én nem is szoktam használni... -
nekem tetszik! -
Ha már ennyi szó esik a fáról, kis nfr, most találtam a gépemen, semmi extra...:
-

Meglesem ....
-
zenoka #42233 egy nap gondolkodas utan eszembe jutott:)
de nem hasznaltam meg ki kell probalni ingyenes:)
plugin
meg ezt is meglehet nezni..bar ezt sem hasznaltam meg
parametric kitchen -
LOLLLER ...:P -
Hát ez nekem még mindig nem tűnik olyan egyszerűen megoldhatónak, gondolok pl. egy íves marású ajtóra aminek ( mint az ajtóknak nagy általában..) sima a hátoldala....Egyedül ez riaszt el a bútor rajzolástól, a fenének van kedve minden méretben külön megrajzolni az ajtókat :((( -
montressor #42230 arra gondolok, h amikor ezen a kepen a letra oldalat es a fokat proboolean-nel osszeeresztettem, a kapcsolodasnal szepen egyesitette a pontokat:
Ha ugy csinalom ahogy irtad akkor ilyen lesz:
Nekem meg ilyen kene:
-
pauly #42229 Nem tudom hogy pontosan mit akarsz :) esetleg rakj fel képet róla hogy hogy is néz ki...
hát vagy kialakítod a lyukakat rendesen a modellből,vagy opacity map és displace map-el is meglehet csinálni mondjuk,és akkor lesz vastagsága is,nem csak egy sima lap lesz lyukakkal,mert ugye ha csak opacity map-et hasznalsz ugy nem lesz vastagsága... -
montressor #42228 de akkor nem lesz osszeweldelve a megfelelo helyen... vagy nem is kell? 
masik, egy jaroracsot szeretnek csinalni, mint amilyenek a teto feljaroknal, legkezeloknel van, 1cm es negyzet keresztmetu tesztaszuro lyukak halmaza. Hogy is kene? 1-1ben vagy csak egy sima box es a mappingnel az opacity-nek adok egy negyzetracsos mintat? latszani fognak ekkor a belso lapok?
koszi -
pauly #42227 Jobb click az egyik loft-on,majd convert to editable poly?és utánna attach hozzá a többi loftot? :) vagy ez neked így nem jó? -
montressor #42226 egy korlatot szeretnek csinalni: a teteje loft, es a korlatok szinten. Kijelolom a tetejet es proboolean-nal szeretnem unionalni oket. Na de a 3-4 nel egesz egyszeruen hibat jelez es kilep a program... Hogy tudnek beloluk fajdalommentes poly-t kapni? -
zenoka #42225 a gepedrol linkeltel:DDDD -
Itt a kép.. Úgy akarom megcsinálni mint ahogy a jobb oldalon van, csak hogy ha kijelölöm és elmozgaton akkor az egész mozog. -
zenoka #42223 jah tenyleg a sime extrude bevel chamfer inset dolgok is tudnak mukodni.. -
Vertigo #42222 Mivel a sarkok nagyreszt konsatansok es a belso resz homogen legegyszerubb egy edit polyval arrebtoszogatni a vertexeket, majd a mappinget igazitani (nehany masodperc csak) -
zenoka #42221 haat a legegyszerubb line sweep es proboolen..de az nem tul elegans:D van valahol valamilyen plugin ami direkt erre talaltak ki de tegnap este ota nem jutott eszembe a neve:S -
sztem könyebb lenne ha képpel ilusztrálnád a dolgot mert valahogy lehet hogy mert 27 órája dolgozom egyhuzamban de nem tudom elképzelni milyen perverz indulatok vezethetnek hogy egy kukac szemét meghajlítsd 

-
Vki pls help. 
Csináltam egy kukacot és neki rá egy szemet. Attachhal összetetem őket hogy egy object legyen. Be akarom kicsit hajlítani a kukac szemét, de mikor kiválasztom Vertexxel azok a pontokat ahol hajlítani akarom, akkor az egész kukac el kezd hajolni. Ilyenkor mit tudok tenni?
Előre is köszöm a segítséget. -
A hasonló ajtókat lehet valami egyszerű módon méretezni ? Ugye a keret, marás szélességének nem szabad változnia ....
Amúgy tuti, válfatartót kerekítsd le .