3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

heló mindenki.
Nem tud valaki 3ds max-hoz magyar tutorialt?

lac coo
Sziasztok !

Megnéztem én is magamnak ezt a Glue24-et, és ismét hasonló problémám van mint a borostyános cuccnál volt : miért érzékel nálam mindent "kifordítva " a program ? Valamit elállítottam ? Ennek nem az alatta lévõ felületre kellene felfeküdnie:?

Kép .

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Noh erre kivancsi volnek en is....😊)

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

IGGEN ez volt az. köszi
hiftu
Wow! Valaki lefordított ilyesmit? Én is kiváncsi lennék egy ilyenre.
Én egy ilyet találtam (GOOGLE!). Nesze:
Katt ide!

magyar nyelvû mentalray leírást tud valaki?? (múltkorában pedig belebotlottam egybe de már nem emléxem hol.)
mar nem azert de ez a vetites funkcio nincs benne meshre is?
ugy emlekszem benne van. Valaki?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

<#integet2>

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

Wazz, keresztbe....lol
Van egy ingyenes plug, az itoo-éktól, a glue, (NEM összetévesztendõ a glu3D-vel)szerintem az kell neked. A spline-bõl csinál egy másolatot, amit ráfeszít a kiválasztott tárgyra, én szeretem.
Glue
Downloadglue
közben találtam hozzá plugint:
1 spline másolatát ráfeszít 1 adott objektumra. ha érdekel vkit: glue a neve

LOL, ezt kihagyom, pedig erdekes contest.
Nincs kedvem hajtani..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Nurbs-ba nem szívesen mélyednék bele😊 habár lehet kipróbálom, hátha jobb eredmény lesz belõle, mint a másik fajtával.
köszi nekd is.

köszi ilyesmire gondoltam.

fle go
Boba köszönöm szépen a terjedelmes hozzászólást, jól fognak jönni az infók amiket irtál.<#worship>

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Nurbs Curve+vertex snap nem jo??
haaat olyat igy hirtelen nem tudok hogy rahajtogatja de azt megnezheted hogy jo e neked:
van egy feluletet meg egy line alakzatod-od akkor ratudod vetiteni a line-t a feluletre a compound objecteknel a ShapeMerge-vel baar a topologijat rendesen hazavagja szerintem de hatha jo lesz...egy probat meger😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

hali!
létezik olyan módosító ami pl. egy spline-t rafeszit 1 adott másik tárgy felületére?
béke.

Car tuning Challenge

2 nap van még rá! 😄 muhhahhhahhhahhhh

\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs

nemtudtok valami jo 3ds palyazatot mostanaban?
(2 nap nal tavolabb legyen a leadasi hatarido 😄)

Boba
16ms valoban... de ne feledd, hogy a DELL-ben nem is TN vagy MVA(PVA) panel van, hanem S-IPS... ami egy teljesen mas paneltipus. Az a 16 ms 8 ms-nek felel meg kb (nem 1 lapocska nyit-zar a TFTben hanem ketto fel, es ilyenek... lenyeg, hogy a 16ms sokkal gyorsabb tarsaihoz kepest, kb egy 4ms-es TN vagy 8ms-es PVAval egyenlo.)

Amit meg az S-IPS panelrol tudni kell... nagyon durva iranyokbol nezve nem elsargul, hanem elvben ellilul... a kontrasztja egy picivel kevesebb, es fenyerot se tud annyit, mint az MVA-s tarsai, de meg mindig tud annyit, amennyi kellhet egy embernek. Plusz, elvben a legszinhelyesebb paneltipus. (Gyak ugyan az a panel van benne mint a 20as Apple Cinemadisplayben... es ez jot jelent!😊)

En van a Dell 2007wfp-t vagy a samu 215ot valasztanam, _szerintem_ ezek a legjobbak.

fle go
Hát nyilván én fogom nézni, de én mindig kiváncsi vagyok mások tapasztalataira véleményére, aztán ezek és az én igényeim szerint szoktam dönteni. Egyébként köszi a hozzászólásod.
A DELL 2007WFP 16 ms válaszidejû az játékoknál nem kevés?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Boba
Nya flegos... jopar eselyes monitort kihagytal. De azok kozul, amiket felsoroltal _CSAK_ a Samu 215TW-t tudom javasolni. Az osszes tobbi ha jol latom TN paneles. (Nincs 8 bites TN panel)

Ez is van elegge gyors, de a szinei legalabb ugyahogy hasznalhatoak es kicsit nem elolrol nezve nem torzulnak annyira. Van par osszehasonlitasi alapom, most direkt nem az altalam Axel-nel hasznalt EIZO CG210hez hasonlitok, mert akkor a monitorok 99.9%a megbukna...😊 De van itthon 2 PVA(MVA csak samsung panel) es 2 TN (az 1ik notiban) panel, egyik sem az olcsobbik kategoriabol... hidd el, TN panel nem valo Neked. Ha mar van 100 ezred akkor semmikepp se vegyel olyat. Nem annyival kisebb a Samu215.

Amit kihagytal... Dell2007FP vagy a wide valtozata (sztem kewl) vagy a Viewsonic 2025wmx vagy valami hasonlo a tipusjelzese.

En 3d-s melora is wide monitort preferalom (en is azon dolgozom), nekem bejott. Oldalt nyugodtan lehetnek a panelek, kozepen meg egy remek munkafelulet. Sok progi inkabb oldalra pakol tobb cumot, mint alulra-felulre, ezert velem igy. Nomeg jatekoknal es filmeknel is sokkal jobb szerintem. (Netes jateknal marmar csalas, ugyanis mas a FOV pl codban, es en tobbet latok oldalra mint egy 4/3 vagy 5/4 aranyu monitoron jatszo.)

De helyetted nem donthetunk. Menj el, nezd meg es vedd meg azt ami tetszik, nem azt ami nekunk tetszik. Ugyis Te fogod nezni.

fle go
Hali!

Hátt ezeket választottam, de talán a Samsung 215W lenne a legjobb választás, mert ha jól informálódtam akkor az az egyetlen ebben az árkategóriában ami nem TN paneles viszont csak 21,5 colos.
Mi a véleményetek?
DELL E228WFP
LG 226 WA-SN
LG 226 WTQ
SAMSUNG 226 BW
SAMSUNG 225 BW
SAMSUNG 215WT
ASUS MW 221U

Free
valami hasonló volt a koreográfia :c) De zenei képzést nem kapottt. nem tanítottam meg kesztyûbe dudálni :c)))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Off
igy zajlott a tortenees?:

Free
áhh nincs jó hetem . csupa dinnye emberrel kelett beszélnem méramennyire beszéd az ilyen. Plussz volt egy sötébõrû fiatalember aki nem kellõ tisztelettel beszél a nõvéremmel és jelbeszéddel magyaráztam el neki hogy hogyan is kellene viselkednie. szóval izgalmas lelki állapotban vagyok most :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

na mostmar Te is szemet vagy😄😄
egyebkent nekem a forum a kezdolapom😄

Free
amúgy tudod a tanulás folyamata eléggé összetett és ha nincs "idõd" arra a súgóra akkor sztem hagyj fel a 3D modellezéssel és 3D grafikával. inlább fogj egy adag gyurmát és nosza. Amúgy meg nem tudtam mennyi idõs vagy a reakciódból következtettem de a reglapod megnézve hát csúnyán mellé nyúltam .. méga annál is fiatalabb a felfogásod mint ami oda van írva. szvsz. hanyagold a felesleges trágár kifejezéseket, és kb annyi idõ lett volna megtalálni a helben a megoldást vagy a googlevel mint amennyi idõ alatt SG t kinyitottad ideléptél ebbe a fórumba és begépelted az "üzeneteid" Szóval ne gyere azzal hogy nincs idõd mert ha nem lenne idõd nem itt basznád a rezet...
a picsába nem leírtam én is ? :c))))

Free
LOL :c)))

lac coo
Kipróbáltam a Deep Paint 3D -t, nagyon jó... Végre használhatom a cerkát ....

Baratom tudom mi a RTFM azert irtam ha megnezed a rovidites.hu-t akkor van egy ilyen megjegyzes hozza "akkor használják ha valaki nagyon alapvetõ dolgot kérdezz -például egy internetes fórumon - ami biztossan szerepel a leírásokban." Egyebkent uszkve 14 eve hasznalom ezt a kifejezest(s nem az oviban).....
...igen is olvasd el azt a ki....tt manualt..."Nincs idod minden reszletet elolvasni"...ez amit kerdeztel nem reszlet hanem alap dolog...ez a hozzaallas akkor nyero ha esetleg egy bombat kell hatastalanitanod....

lac coo
Ez nagyon így van .
Kezdõ maxosként ( + öreg is vagyok én már ehez 😊)), nap mint nap találkozom megoldhatatlan problémákkal, de nem szoktam egybõl írogatni ...Elõbb nyomkodok mindnenfélét 😊)))Aztán ha tényleg nem megy , akkor kérdezek ...

zsolesz92
Jól van, nem azért mondtam, de ezen nem kell felhuzni magad.
Lényeg hogy segítettek nem?

Na ezen igazán ne vesszetek össze! De asszem az azért elmondható, hogy ha valamire magad keresed meg a megoldást, akkor sokkal jobban megragad az ember fejében. Szóval érdemes azt a Helpet olvasni, mert nagyon jól meg van írva.

vafeN
ejj ez elég olvad a kibaszot kézikönyvet! Most ennek van így értelme?
De mind1, nem vitatkozok! Én nem az a tipus vagyok aki rontja egy forumba az életet!

[O_O] (.)(.)

zsolesz92
Honnan tudod h nem tudja hogy mit jelent? feltételezem hogy tudja...na mind1

vafeN
Tudom mi az a sugó, meg a help. De nincs idõm nekem arra hogy minden szar részt elolvassak (sry a kifejezésért). Zenoka meg neked tényleg anyit hogy addig ne használj rövidítéseket amég nem tod pontosan hogy mit jelent, attól hogy a topicba benne van az RTFM! attól még nem biztos hogy olyasmit is jelent. Meg mondom az öszintét hogy én sem tom de nem érdekel. Meg köszi a segítséget^^

[O_O] (.)(.)

en akkor kezdtem megtanulni hogy mijaza help amikor az esc melle csaptam izombol s feljott a csodaablak megvilagosodtam s feltoltodtem tudassal😊)))

lac coo
Nem volt elérhetõ a gugli ! 😛

Aldaryn
Ezt igazán felgooglizhattad volna...

( 😛 )

per aspera ad astra

lac coo
Jaaaaa, télleg 😊))

http://en.wikipedia.org/wiki/RTFM

lac coo
Miaza RTFM ?

Free
ne bántsd te sem úgy születtél rögtön, hogy tudtad mi az a help meg a súgó meg a program leírás, a tutoriálról és a segédletrõl nem is beszélve. de sztem a lecke és egyéb szinonímák sem születésünk óta vannak a tudatunkban. az RTFM rövidítés meg kimondottan speciális 3D s szakszó ami már feltételez némi alapismereteket..

😞((

ejj ez azert eleg RTFM!😄
multi/sub materiallal tudod megcsinalni itt egy tutor hozza..
2 meg a rendering resznel enviroment (sima 8as gomb)

vafeN
Valaki tudna segíteni? Hogyan lehet azt meg csinálni, hogy ha van egy dobozunk, és hogy annak az oldalai kék színû legyen és a teteje pedig fehér? Meg hol lehet beállítani a hátér színét rendernél?

[O_O] (.)(.)

fle go
Köszönöm szépen az ötleteket, tippeket, nezelödök már napok óta de nem igazan tudok dönteni, valamelyest elörebb vagyok a segitsegetekkel!
Köszi

repvez
Nekem is 205BW-m van eddig amit probáltam az minden jo vele, de a 215TW az már nem TN paneles és 120 körul van az ára.
Tegyük hozzá, hogy a common non-wide tft 5:4-es képarányt jelent. (ugye az egyetlen elterjedt ilyen felbontás, az 1280x1024 miatt)
Nekem is bejött a wide szinte minden felhasználásra, kivéve web. Ilyen méretben (24" 1920x1200) az oldalak már csak a kép felét töltik ki nagyjából, a pivot meg használhatatlan, mert távccsõ kellene, hogy lássam a kép tetejét. De a szabadon rendezgethetõ eszköztárú cad-es, 3d-s, képszerkesztõ programokban mesés! (a filmezésrõl nem is beszélve ugye)

fle go, sajnos konkrét típust egyébként nem tudok mondani, mert a sajátom nem ez az árkategória (Samu 244T), amit meg ismerek és beleférne az árba (205😎, az meg TN-es. Tapasztalatom szerint az extreme digital-ban kellemesek a monitorárak és van is raktárkészletük.