3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

repvez
lenne egy kérdésem a samsung 205bw monitor kalibráciot hogyan kell elvégezni mert a PH oldalrol letöltöttem az ICC fájlt és a win-be a képernyö szinkezeléséhez bemásoltam és az OSD menube a tesztben megadodd értékre állitottam a kontraszt és a fényeröt.De a tesztbe szerepelt még 2.2-es gamma érték és 6500K szinhomérséklet ezeket hol állitsam.Mert az NVidia driverbe lenne gamma állitás de akkor ha itt állitom be az értékeket akkor sötét lesz a kép.Esetleg a két érték összeadodik és az OSD-nél nem kell állitani akkor semmit ha a driverbe állitom?
egy lépésröl lépésre történö leirást megköszönnék hogy mit hogyan mikor.
Malakai
Nekem is ez jutott eszembe.. 😄

Dofot amúgy dofal (mint bármilyen más környezetben), csillagokat meg mondjuk, õõ háttérkép? 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ThomasGins
NFR
Olyan amilyen,de NFR😊

\"So always look on the bright side of death\"

ThomasGins
hehe w3d szaga van😊

nemtudja vki hog ylenne egy ûr- jelenetbe csillagokat rakni? és hogy a képen legyen dof

http://csuknorisz.mybrute.com

ThomasGins
Még talán sketchupban is jobb,mert ott a perspektivát állitgatod,és nem a gép állitja automatikusan pontokhoz.Aztán import.

Camera match témában a legjobb a gyakorlatra és a manuális beállításra hagyatkozni. A végsõ rendert aztán ps-ben kicsit meg kell húzkodni, és már kész is... A max-os camera match teljességgel használhatatlan.

hehe, jo kis cucc, csak teljesen hasznalhatatlan maxban.
Volt egy tutor ahol a pontokat is belotte.
Bar az is igaz, max camera mathchaval nekem csak szerencsem volt eddig, sikerem nemigazan..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

zsolesz92
köszi, ez jól jön, tegnap votlam a mindentbelén de ennyi agyam nem volt. köszi.fle go, köszi h foglalkoztál velem, de már megtaláltam a megoldást.

Boba
Camera Matching2
Aki ennel jobbat mutat annak mar nem hiszek!😛 De valoban eddig ez a legjobb tutor, amit eletemben olvastam a temaban. Piszok mod jol bemutatja az alapokat. Bar teny, hogy eleg egyszeru kornyezetben, de azert az alapok ugye mindenhol ertelmezhetoek.

Volt meg valami mas tutorial is, de arra mar nem emlexem. Az belotte a fenyeket es az arnyekokat is. Egy jarda alapjan csinalta es gomboket rakott ra. Emlekszik valaki a honlap elerhetosegere?

de miert vagod le? miert nem tolod arrebb a vertexeket/edgeket/polygonokat..
szoval a weld arra valo hogy a kijelolt vertexeket/edgeket osszeolvassza megadott tavolsagon belul...de szerintem neked az kell hogy border modban kijelolod a lukat s nyomsz egy "cap"..ot..
EZT tessek vegigolvasni legalabb 3 szor s mindent vegignyomkodni..ez a hetvegi hazid!😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

fle go
Hát az attól függ, hogyan szeretnéd lezárni a végét!?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

http://www.3dluvr.com/content/article/66
googleztam :-)
de van ennel egy jobb, de azt nem tudom mar hol van.
Ami egy epulten (ami egyebkent meg epites alatt van) mutatja be.
Arra nem emlekszik valaki hol van?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Nem tudtok egy jo kis 2d image 3d kompozitalos tutorialt? A hazimhoz kellene... Googleztem, de semmi jo nem jott ki belole 😞

zsolesz92
köszi, killer neked is!

Ha egy kockának levágom egy végét, mert rövidebbé szeretném tenni, akkor elvileg a weld gomb zárja le nem? mert nekem nem müxik ez.

fle go
Iiiigen a hüvelyk ujj kicsit nyomott a tobbi gömbölyödik ha nem is nagyon látszikmég javitok rajta kicsit atom meg még akár világíthat is 😊)

Köszi mindenkinek a hozzászólásokat.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

naja csak valahogy egyenlore furcsa nekem ez a 2d-3d bratyizasa a programnak.😊 aze otletes cucc😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

texturazoot objecktumos is olvas..,
sztem fasza egy kis cucc.
de az nem photopshopon belul van.
igy azert megiscsak jobb.

ThomasGins
new-nál megadod cm-ben és a resolution-nál a 72-es dpi-t 300-ra állitod

KILLER2
Hogy enm lesz megfelelõ? Kinyomtatva? MErt én azt mindig úgy szokta, hogy cask az aárny legyen meg, aztán amokor nyomtatom, akkor beállítom, hogy akkorát nyomtasson. A File-ban valami Print with Preview vagy ilyesmi, már nem is tudom, de ha ez a baj, akkor ott kersgélj.

Töltsük le az internetet!

zsolesz92
Aranyos, nekem tetszik.

Meg az autó is csini lett

zsolesz92
Sziasztok, ballagásra csinálok üdv. lapot.
Lemérem a tavalyi üdv lapot. 21,1 cm * 14,9 cm (a5ös)

Megnyitok ps-sel egy ekkora méretet, de nem lesz a kívánt nagyság. ha a resolutionon állítok akkor változik a képméret. tudnáltok segíteni? nem értem az egészet. vagy pixelben ha meg tudbnátok adni a méretét, vagy azt h mekkora legyen as pixel/inch, esetleg cm-re állítsam át, é az mekkora legyen?
Köszi elõre
jah és amit bescannelek, és lementem gépre, azt is nagyobba teszi ki az asztalra. vmi értlemes megoldást légyszi adjatok erre
tudom, ez erõsen ps, de ott nem válaszolnak.

tetszetos lett!
kar hogy az atom kozepen a golyo nem vilagit😄

pici eszrevetel az en szememnek (ami kancsal) furcsa az ujbegy szoval egy kicsit lapos olyan mintha oldalrol osszenyomtak volna!..a kez vaz anyagat viszont szeritnem nagyon eltalaltad!

FecNiii
grat, nekem bejön

csak az a narancssárga zavar kicsit.

fle go
Hoj

Ugy fest megvan a vegleges forma stb, legalább is a megrendelô részérôl, véleményt dobhattok azért.

egyebkent ez nem ertem..marmint hogy mi ertelme van? ott van pl a dwf formatum kifejezetten jo erre nem? van hozza egy ingyenes dwf viewer..maxbol meg pik pak lehet exportalni dwfbe..plusz a layereket is kezeli ide oda lehet forgatni is...asszem van benne wire/shaded is de ebbe nem vagyok biztos..szoval..ez kezd tul sok lenni nekem de lehet rosszul latom😄

photoshop cs3 extended, neztetek, egesz vagany hogy bele lehet dobalni shaded/wireframe stb modeban modelleket es forgatni is stb
kira.

revizor
Sziasztok! Van valaki, aki már készített Farcry hoz modelt???

tenyleg vazze...aaa..egykutya <#nevetes2><#mf1>

ThomasGins
mazda vazze, mazda <#mf2>

Off
tudom tudom ha egy mitsu'ize <#mf1> 😊😊 lenne akkor mas lenne

ThomasGins
ennyit értek hozzá😄

gyááá kösziiii😄 baar ez inkabb civic typeR😄

ThomasGins
Csak neked csak ma😊
1D-vel kevesebb😊
link
És ha kell vkinek cmx-be...
link

ha mar kivansag musor en szeretnek egy integra typeR-t<#vigyor3><#buck>

Boba
Egye fene, osszedobjuk... de csak lowpolyt!<#eljen>

lac coo
<#fejvakaras><#fejvakaras><#fejvakaras><#fejvakaras>

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Free
huh ebbõl a so szövegbõl ennyi kihagyás után én csak a kurvákat értettem . de nem tudtam összekapcvsolni eme szót a 3d max al :c)

Mással igen de ahoz meg le vagyok égve :c)))

hunkircsi szép lett a verda ilyet kérek karácsonyra. ... összedobnátok nekem ? :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

repvez
Csak példa volt 😄
De high polynál akár átláthatatlanná is válhat a dolog ha egy plusz vertex vagy él miatt az egész modellen végig kell huzni
Malakai
Mondjuk, ha ennyi polyról van szó, az elég erõsen lowpoly, szóval ott mind1. 😛

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Boba
Igen, megadott oldalon a vertexek szamanak egyezonek kell lenni, kulonben a ketto iv nem tud tokeletesen megegyezo lenni. (nomeg megkozelitoleg, lehetoleg szinte tokeletesen ugyan azon a helyen kell legyenek a talalkozo vertexek az objektumokon.)

repvez
Hu hát ez egy kicsit magasröptü volt hogy megértsem 😄
Egyébként nem nurbs-re gondoltam hanem poly plane modellezésre.
Megprobálom egy kicsit jobban megfogalmazni.
Tehát ha egy lökhárito hogy szépen nézen ki mondjuk 100 polybol készül,de a motorháztetõnek csak mondjuk 20 poly kell, akkor egyértelmü hogy nem fognak stimmelni az élek a két objektumon.Vagy mindenképpen fel kell a motorháztetöt annyira darabolni hogy egyezzen a lökössel és igy fölöslegesen növelve a polygon számot?
Boba
Jo, en azt irtam le, hogy IcemSurf-el, hogy tervezik az Audik formavilagat.😉 Van szerencsem olyanhoz ipari formatervre jarni, aki a fent emlitett autogyar egyik formatervezo laborjaban dolgozik. (maga az audi nem csinal formatervet... leanycegeknek van kiadva)

A ClassA sem _csak_ azt jelenti, en csak az alapokat irtam le. A gorbulet, folytonossag, es a 3*3... (Es igen... a 3*3 az 3*3!) sok mas van meg termeszetesen. Ilyen amugy alap dolgok, hogy nemlehet trim, nem lehet lyukas felulet, onmagaba visszafordulo, nem tartalmazhat pole-t stb...

Az azonos szamu CV talalkozo elenken pedig szinten _kotelezo_. Ahogy ez polynal is igy illik.

Amugy igen, subdvel valoszinuleg sokkal gyorsabban lehet tervezgetni. En csak a sajat tapasztalataim irtam le, hogy komolyabb helyeken az auto modellezes hogy mukodik. Majd hozzatettem, hogy otthoni meloban lehet csinalni barhogy, de az alapok ugyanugy azok.

hiftu
Biztos ugyanolyan ívben fut az ajtó, mint a keret? Mintha az ajtó aljánál eltérne egy kicsit. (Ha így van, akkor azért más a fény beesési szöge.)
De ha jobban megnézed ez a hiba elõjön kicsiben az ajtó alatti területen, ahol hirtelen vált a világos árnyalat sötétbe. Esetleg ott kapcsoltál össze két objektumot?
Tisztára úgy néz ki, mintha Lambert anyag lenne az ajtón...

Aldaryn
Azért 3x3-ba elég ritkán férsz bele, gondolj csak bele. 😊 A Class A Surface-ekrõl akkor beszélnek, ha egymás mellett lévõ felületek tangens (curvature) folytonosak. Ez még nem jelenti azt, hogy egy pontokban találkozó, és azonos számú CV vel kell rendelkezniük az éleiken. Mint ahogy ez nem is garantálná, hogy curvature folytonos a találkozás.

Autózni, fõleg a designolás ideje alatt szvsz sokkal kényelmesebb subd felületekkel. A koncepciók majdnem ugyan azok, mint nurbs esetén.

per aspera ad astra

Boba
3*3as felosztott nurbs surfacek, es mindegyik iranyba ugyan annyi el fusson, es ugyan abban az ivben. Amire meg figyelni kell az az, hogy 1 pontban legyenek ket felulet talalkozasanal a CV-k (nurbs felulet control vertexei) illetve a curvetory es a tangency (bocsesz, fogalmam sincs hogy kell leirni ezeket a szavakat... a gorbemenettel van valami dolguk) es egybe kell essen.

Legalabbis a komolyabb helyeken (auto formatervezesnel tuti) ezt kovetelik meg. Keress ra a "Class-A surface" cumora. Hogy otthoni, hobbi kocsi modellezesre meg csinalja meg az ember ugy, hogy jol nezzen ki!😊 De attol meg ugye az alap, hogy a kocsi idomjainak a futasi iranya egyezzen meg az elek futasi iranyaval.

Malakai
Fel lehet iratkozni egy listára, hogy kiküldjenek egy mailt, amikor van nyílt regisztráció.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

kivancsi leszem.....haat ha normalis lesz vegleg leszokom a teverol s csak playstationozeshoz fogom hasznalni

Malakai
off
Tudtommal hamarosan már nem kell meghívó, miután nem lesz béta. 😊
/off

(\__/) ( X.x) ( } . { )

off
nincs valakinek veleltlenul
joost meghivoja😊
/off