3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ThomasGins

\"So always look on the bright side of death\"

Evogordon
Közbe már rájöttem de azért köszi.

Gő
kijelölsz minden polygont és Flat gomb, ha minsen igaz a módosíto paanelon.

Evogordon
Megtudná nekem valaki mondani hogy ha lerakok egy gömböt azt hogy tudnám kifordítani, mert ezzel a módszerrel akarom megcsinálni az égboltot. ??

Theatre of War?
Nem a legszebb de állítólag ott van annyira, hogy nem ez a lényeg.
Nálam még nem "tudott" beizzulni.
De rajta vagyok.
lac coo
...de a gyári max -os cuccal elég egyszerû megcsinálni . (Aki keres talál 😉)

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

lac coo
Hát ez így elég bonyolultnak tünik elsõre 😊

haat szerintem texture baking kell neked vraybe igy lehet megcsinalni!
link

repvez:
azt tudnod kell hogy nagyon nagyon sokat fejlodott az autocad...gepesz dolgotat ha meg azt csinalsz tenyleg erdemesebb abba meg Rhinoba nyomnod s maxban csak az animot/rendert csinalni...maxban konnyen halalba tudod magad szivatni mondjuk 15-30 furattal mar😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

lac coo
No, köszi a tanácsokat , így ki uvw-zve már tökéletesen mûködik a festegetés .

Egy kérdésem lenne csak, hogy tudok egy UV templatet úgy kirenderelni , hogy a jelenetben lévõ lámpa árnyékai is rajta legyenek mapon ? Nem tom érthetõ-e 😊)

Tehát mintha egy játék texturája lenne, ahol nincsenek önárnyékok és festéssel pótolják azokat ...

zsolesz92
melyik másikba?

repvez
most már jo rájöttem az eljárásra és találtam egy tutko kis videot amibe benne van az autocades szerkesztéstöl a texturázásig minden egy épület modellezéshez.Igaz hogy arab nyelvü,de nem a szöveg a lényeg .
Ha valakit érdekel a másikba belinkelem.
Evogordon
Ez így jó ahogy van! <#bdead>

es a vertexek ki voltak jelolve? illetve a weldnek nem e volt tul kis toleranciaja? Bocs ha nagyon hulyeset kerdeztem, csak biztos ami biztos.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

gyaaaaa akkor kezdtem el idejarni #27028 meg foglalkozni tulkep 3dsmaxal😄..mostmeg ez a forum a kezdolapom😊)

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

nono..en kerlek kizarolag borbarat vagyok ha mar butulni kell😄

repvez
Pedig nem is.( jo a memoriád 😄 )
Egyébként hamár itt tartunk majd jövök egy olyan kérdéssel hogy hogyan lehet egyszerüen nagyon nagy területet befüvesiteni (egy repteret)
Még csak most rakom le az alapokat 😊
ThomasGins
#27030<#wow2>

repvez
Köszi
Ugylátom nem véletlenül szerepelt akkor benne a "nyomsz egy joint(ot)" <#idiota><#wink>
ThomasGins
nem ismerem a gamét,de nem egy multi FPS-nek hangzik😊

lol egesz delutan spiderman3 al jatszottam muhaha😄

"me' eloszor autocadba alakitsd spline a zart vonalakat..."
ez ugy hangzik hogy eloszor at kell alakitani a vonalakat spline vonalakka😄

valszeg vonalakat exportaltal s nem zart vonallancot (plineokat)!
me' eloszor autocadba alakitsd spline a zart vonalakat...
siman kiadott a pedit parancsot ha magyar autocaded van akkor _pedit majd kijelolod a vonalakat s nyomsz egy joint (egyesit) na ezt a vonallancot mar exportalhatod maxba s ha azt extrudalod akkor mar zart testet kapsz. 😊)

repvez
köszi az importnál nem volt ez a weld bekapcsolva a maxba meg hiába nyomkodtam nem történt változás.
zsolesz92
köszi mindenkinek a hozzászólásokat

probald meg weldelni,
hatha nem olyen jo az import, vagy esetleg nem kapcsoltad be az importnal a weldet..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

repvez
No kérem nem találok megoldást arra hogy ha egy autocadbe rajzolt zárt vonallal határolt alakzatot átinportálok maxba és testté szeretném változtatni, magyarul extrudálni akarom akkor miért csak a vonalat extrudálja és miért nem tölti ki a vonal által bezárt területet a cap end kapcsolok be vennak pipálva. ha csak egy egyszerü ábrával probálkozok akkor minden jo csak azzal nem amit szeretnék.
ThomasGins
<#idiota>

igy biztonsagosabb erzes.

csinálj egy kacsát is.
ThomasGins
Nem akarok belekötni a méregkeverõkbe,de nem nagyok ezek a peremek?

Evogordon
Elég rég maxozta már de itt egy NFR 😊

Free
COD ehh :c)) only BF2 forewer :c)))

JÓ lett a kémcsõ. kira

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

repvez
Köszi, ebböl a fajtábol ha jol tudom csak TN paneles van.
Csak abbol gondoltam mert a monitoron nem találtam sehol a gammara utalo beállitast és 50 %-on van most a fényerö ahogy a tesztbe is de egy kicsit igy is erösnek érzem.
fle go
Szerintem csak a monitoron állitgasd az értékeket, a VGA-t hagyd békén. És az is lényeges, hogy a PH-n megadott ICC milyen tipusu 205bw-hez valo. Már mint milyen paneltipusu asszem vannak kulombozok.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go

Mi van skacok 3D rol kis váltás gamera? Ejnye😊))

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

ThomasGins
Egy COd2 este/éjjel lehet engem is érdekelne...😊

Boba
Kerdezd meg Malakait😛 Itt konyorgok mar neki joooo regota, hogy szokjon le a CoD1rol es jojjon CoD2zni, mer arra tobb a szerver, es az en CoD1 cd-m eltunt.😊

Nekem tetszik. Sokkal quakesebb a 2 mint az 1, sokkal arcade-abb, hulyebiztosabb. De amugy szep, hangulatos, elvezetes. En tok szeretem.😊

halalos atomsav.
nem rossz.

ground controllt megnezem.
estere hivtak haverok egy kis FPS partyra, call of duty2 jo?

zsolesz92
egy kis NFR unalombol:

Boba
Command and conquer3? Company of Heroest dicserik, de en nem ismerem. Ground Controll 1-2 szerintem nagyon hangulatos... nem epitgetos RTS, hanem ledobnak es a mar meglevo csapatoddal akciovol. Szerettem. Red Alert? Bar ezt biztos ismered... tok hasonlo mint a Dune, nekem bejott.

azt probaltam, "codec problemas.. "(szaggat mint az allat)

Malakai
off
Ha az se baj, ha új, akkor Total Annihilationnak van egy afféle folytatása... Supreme Commander. Vigyázat, a gépet mondjuk zabálja. 😛

(\__/) ( X.x) ( } . { )

kicsot off,
nincsen valakinek valami jo RTS ajanlasa, a TotalAnnihilation, DUNE ezekert rajongtam anno, nembaj ha regebbi, Warcrat, starcraft kizarva.
Volt anno egy csomo kisebb nagyobb title.
Valakinek esetleg taszaptalat?

akkor nezegesd meg jobban...
:-)

lac coo
Nézegettem azt is , de ez jobban bejön 😉

Sima BOX UV van rajta, az ide nem jo (es egyik primitiv se). Ezt bizony ki kell teriteni rendesen.
Ha jol emlekszem alapban ki van teritve...
Boba
Elso tipp: valts Bodypaintre.😉

lac coo
Ma már fáradt vagyok, holnap meg meló ... Próbáljam meg a teljes felületet material id-kre osztani ? Az segíthet? Más már nem jut eszembe ...

lac coo
Kép ...

Ezen azért jócskán tudok javítani, de néhol csak megjelenik duplán az ecset ... De valami hasonló problémáról van szó, ha tudtok segítsetek ...

lac coo
Sziasztok !

Mostanában már a texturázást is igyekszem megtanulni, egy nagy gondom van amit sehogy nem sikerül megoldanom :
nézegetem a festést 3d-ben (Right Hemisphere 😄eep Paint 3D ) de az a gond vele , hogy egyszerre több helyen is megjelenik a felületen az ecset amivel festek.. Valami UV mapolás gond lehet, de akárhogyan próbálgatom a különbözõ féle UV-kat csak nem akar jó lenni 😞

Van valami tippetek ?

THX .