63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
-
Refreshelek mint állat, de kezdem azt hinni, hogy az egészc sak egy átverés... -
zenoka #42615 hulyegyerek modjara vegigkattintottam mindenen aztan veletlenul ranyomtam a helpre... -
LOL, tényleg:)
Annó max3asomhoz help se:) -
nenad #42613 akkor még nem volt tutorial
:D -
Effeggyel. -
ki melyik tutoriallal kezdte?
[nem akarja azt kérdezni hogy hol vannak jó tutorialok, vagy hogy ki segít neki]
[rendes]
:D -
Persze, csak próbából, hogy ne kelljen útvonallal köszködni, de majd legközelebb az lesz. -
zenoka #42609 azt aze nem javvalom (marmint a maxos konyvtarba valo masolast) mert jo par melo mulva osszeronditja az amugy is kusza autodeskes konyvtarrendszert:):) -
Ja csak mert én bemásoltam abba a könyvtárba... De akkor lehet én is így tolom majd :) -
zenoka #42607 nekem nem szokta ugy megtalani ezert szoktam a max file teljes elereset beirni:) (osszevissza pakolom a melokat van a c-n vagy 5-6 melos fokonyvtar) -
Itt amúgy
3dsmaxcmd.exe c:\jelenet\jelenet.max
helyett csak:
3dsmaxcmd.exe jelenet.max
kell -
zenoka #42605 nincs mit:)
passzolom:)
Ha Al tud majd valami megoldast megoszthatna itt is a halandokkal:)) -
Nem tudlak felhívni Józsi de remélem meghallod elhaló, elcsukló hangomat, ahogy hozzád fohászkodom!!! -
Köszi a segítséget már ez is nagy előrelépés!
Az nem segít ha nem dinamius hanem statikus a memóriahasználat? vagy nem 1500 hanem kevesebb?? -
Úgy tűnik most 1200 MB körül stagnál azt csak épphogy néha átlépi. -
zenoka #42601 de mindig amikor meghaladtam az 1500 megat siman kilep meg be sem mutatt ezert szoktam nagyobb jeleneteket commandlinbe renderelni csak ellote ne felejtsd el beallitani hogy mentse el a kepet (mint animnal) mert kulonben csak leszamolja es be is csukja.
igy tudok en memoria hasznalatot sporolni...(ha mar a rendersetuphoz nem ertek)
asszem a customize->preference->rendering fullon a bitmap pagerrel is lehet jatszani valamit hogy csokkenjen a memo hasznalat de ez nem biztos...
Ehhez mar Aldaryn kenne hogy hogyan lehetne meg memoriat sporolni:)
pl butitott anyagokkal iradiance mapot kimented es azt toltod vissza a rendeshez? ez sem biztos hogy jo tipp:D:D -
És így még nem volt hogy kilépett volna mint nekem most? -
zenoka #42599 probald commandline amit irtam:D
nah ebed:) (joh cukorbeteg delben ebedel):) -
zenoka #42598 ezt passzolom:):):) -
Aaaa átlépte a 1,5 giga memóriahasználatot és akkor csinálta tényleg, de nem tudok a jeleneten butítani. -
zenoka #42596 beallitod a rendersetupban minden (mit hova mentsen camera etc.)
windows start futtatas->cmd
elnavigalsz a max fokonyvtaraig
ott beirod
3dsmaxcmd.exe c:\jelenet\jelenet.max
batchrenderrel is mukodik csak akkor amikor beallitod a batch rendert ott elkellmenteni a batch filet jobbra lent..es azt erdemes a max fokonyvtaraba menteni..(mar nem emlexem miert):) -
Az számít hogy maxos vagy vrayes frame bufferen nézem a számolandó képet? -
parancssorból? azt meg hogyan? :S -
zenoka #42593 nekem ezt akkor szokta amikor atlepi a buvos 1500 megas fizikai memoria hasznalatot a max...szoktam nezni hogy eppen mennyit zabal a render es amikor atlepi az 1500 viszlat:D 32 bites xp-n..
probald ki (Al mester ajanlasaval) parancssorbol inditani a rendert.. rogton nyersz 3-4 mega memot vele.. -
HELP!!!
A Max renderelés közben egyszer csak eltűnik, de semmi hibaüzenet csak eltűnik a max a v-rayel meg mindennel együtt. Mitől lehet?
A jelenetben van egy nagyobbacska épület, a fű az displace, pár vray proxys fa meg embekre...
a memória dinamikusra és 1500-re van állítva.
2 giga memóriám van, lehet ezt nem bírja? deha dinamikus a memóriakezelés... nem értem -
zenoka #42591 azt ugye tudod hogy a szarvabol potencia javitott lehet csinalni..tehat felhasznalhato mindenre...csak hogy elore gondolj ha mar majd oreg leszel:) -
Főleg ha szempont, hogy ne vérezzen teljesen ki, amíg leég a három gyertya. -
zenoka #42589 ahogy nezem azt az oldalt eleg regi maxhoz vannak fent cuccok..nem lehet ezzel akadt ossze.. ugy ertem hogy lehet nem is a vray a hibas hanem a max nem tudja lekezelni a regi fileait es igy nem tudja ertelmezni a vray..csak miutan egy uj max kompatibilis jelenetbe teszed?:)
kecske vagas az egy durva dolog:D:D -
Na, iylet még nem értem... Az http://www.erco.com/ -ról letöltött fényforrások (3dmax modellek, szépen fotometrikus lámpicsekkel előkészítve) mergelése után nem hajlandó a jelenetet hdr-ben renderelni kedves VRay. Át kell mergelni az egészet egy új jelenetbe, és akkor minden rendbejön. Tényleg kimegyek egy kakasért. Kérdezik is mindig a szomszédok, minek tartunk ilyen sok kakast, ha a kesckék idegesek lesznek tőlük.
-
Ejj, atya gatya, az Erco ies filejaitól csinálta. Mégilyet... -
zenoka #42586 aldoz csirket hogy leved az atkot...:)
reinstall:D:D:D -
Hát ez kész... VRayem úgy döntött, hogy innentől clampolva renderel. Bakker. :| Ez voodoo... -
Ezeket én is csípem .... Mikor csinálja az autómentést, halálfélelmem van, hogy most vajon miért kerreg a vinyó : ki akar dobni ,mert miért ne ...? :))))) -
Egy egyszerű kis jelenetről van szó, kb 20 photometric light, egy vraysun, és viszonylag kevés tárgy, szóval még az sem lehet, hogy belerokkant. NO, mindegy. Biztos max is érzi, hogy nem valami szép a diófa shader, és inkább nem is rendereli le nekem. No, letudtam a postmennyiségemet az elkövetkezző két hétre. -
Kész, el is szállt a pitlibe. LOl... :) Az egész azzal kezdődött, hogy egyszercsak clampolva kezdte kinyomni a frameket. Vagyis, azzal kezdődött, hogy nem renderelt direkt fényeket, ha be volt kapcsolva GI. Azután clampolás, teszem hozzá, hogy közben semmit nem állítottam. :) Majd megelégeltem, és reseteltem VRay beállításokat, és újra, no, ekkor egyből fagyi. Hehe... ágy. -
Jé... nem három, öt. Vazzeg. Megyek aludni. -
Kb. három órája szívok kedves szeretett prograunkkal, és úgy gondoltam, inkább meoldom még lefekvés előtt, de most már kezd kilátástalanná válni. :) AZ egész azzal kezdődött, hogy össze akartam buherálni egy topp tengelyen forgatható lámpát egy targettel, plusz a beletett ies lightot is, hogy szépen egyszerre mozduljon a rendszer. Namost, nem tudom, hogy ettől fagy-e ki minden harmadik komolyabb erőforrást ígénylő műveletnél (mozgatás, forgatás), vagy szimplán csak úgy, mert miért is ne.
Nomeg próbálok rájönni, hogy GI bekapcs után mirét is tűnnek el a szép spotlámpáim fényei a falról... -
Látom nem csak én vagyok ennyire elvetemült :)
De én mostmár meek szunyókálni ;)
byebye -
Csak megnyomod, és kész. Így megy ez.