63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• lac coo
    Pontosan nem értem mit szeretnél, de ha egy élt akarsz meghagyni tényleges élnek , akkor válszd ki a kívánt éleket, és a Crease-t állítsd 1-re. Így smooth után és él marad ...

Kép ...
  • Met
    Az autókon a kis légbeömlőket, hogy lehet szépen megcsinálni? Ráteszek egy smooth-ot és egy horpadás lesz belőle. Ha chamfert teszek az élekre akkor jobb a helyzet de úgy is elég randa.
    A kérdés az, hogy van e ezekre valami trükk, hogy a smooth ne csessze vagy tökölni kell?
  • tilbury
    Ohh, köszi szépen, úgy néz ki (megint) hamarabb kérdeztem, mint gondlokodtam volna :(
    ezért megvonok magamtól 1 üveg sört
  • zenoka
    spacing toolnal a contexnel be kell kapcsolni a followot es akkor fordul:)
  • tilbury
    Sziasztok!
    1 tárgyat szeretnék a spline mentén sokszorosítani. path deformal is próbáltam, de ott nem sokszorozódik le. spacing tools-al egész jó lenne, csak ott meg nem fordul az ivekben a tárgy, hanem csak ugyanúgy áll, mint az alap tárgy.
    ezt hogyan lehetne megoldani?
    előre is köszi
  • acsati
    oké :) köszi szépen!
  • zenoka
    dehogy is...van egy olyan a file menube hogy merge..na az kell neked:D
    szoba file megnyit es merge a szek file..etc.:)
  • acsati
    akkor ha pl akarok egy szobát csinálni és már van külön elmente székem meg asztalom akkor azokat újra csináljam?
  • zenoka
    haat ha totalcommanderbol nyitod meg pl akkor egyszerre tobb ablakod lesz:) de a max nem multitasking..tehat egyszerre csak egy kulonben csak parhuzamosan futnak egymas mellett a maxok..
  • acsati
    hali
    megkérdezhetem hogy .max fájlokat hogy tudok megnyitni? mármint hogy egyszerre többet.
  • zenoka
    :) megszolitattam (marmint paraszt)
    itt hosszan kifejetettem vlaamit de inkabb toroltem..
    lenyeg..SOHA nem fogsz tudni megtanulni semmit ilyen kezdessel, hozzaalassal..sok sikert a kiseretsegihez.. tanulj ms paintet..
  • D4nY
    nem neked szántam, a feletted írónak... azért kérdeztem meg mindkettőt mert nemtudom melyikket tanulgassam inkább... és ez a mondtad "nem jut el egyik tutorial vegeig sem:P:))" no komment.. igazi paraszt.. :S
  • lac coo
    Nem akarok más nevében beszélni , de mint nekem, gondolom mindenkinek több száz tutorial van a háta mögött .....
  • D4nY
    ennyire szánalmas nemtudom, hogylehetsz dikk xD
  • ThomasGins
    Pont akartam irni h együtt nem fog menni a 2:)
  • zenoka
    hagyd a maya topicba is ugyanezt kerdezte csak mayaval.....nem jut el egyik tutorial vegeig sem:P:))
  • lac coo
    Mindegyiket .
  • D4nY
    Sziasztok! Szerintetek mik a legjobb 3D STUDIO MAX TUTORIAL DVD-k? Melyikből lehet jól megtanulni a dolgokat, Melyiket érdemes megvenni és megnézni? Köszönöm szépen!
  • Free
    akkor ez pech :(

marad a global reset és ennyi.
  • zenoka
    neztem kerestem nem talaltam semmit siman le ressetelni material editort? material editorban fent utilites reset material slot-s talan..es azt elmenteni maxstartnak..
  • Free
    akkor erre senki semmit ? :(
  • bencsab
    Itt nagyon jól olvasható, hogy a külföldi kollégák is hasonló dolgokat utálnak a progiban, mint mi:
    http://www.cgarchitect.com/vb/160-3ds-max-wish-list/
  • bencsab
    Érdekes, hogy egy ilyen nagy szoftvercégnél mennyire nem foglalkoznak a felhasználók valós igényeivel. Sztem az itteni csapat összetudna állítani egy olyan listát,, amivel a program tudását bővítve ki tudnának hozni belőle egy élvonalbeli alkalmazást. Ehelyett olyan, mintha a fejlesztők egy lakatlan szigeten ülnének, és ügyet sem fordítanának arra, hogy ki mi miatt szenved a programmal. Szóval én már nem tudom, hogy mire számítsak az új verziónál.
  • zenoka
    ugy tudom az egyik az autodesk VIZ atnevezese lesz csak:)
  • eNiX
    (Nem is tudtam, hogy van portable max...182mb)
  • nenad
    jon max2009. két verzióban. örültök ugye?
    :D
  • zenoka
    ha map modban vagy tehat adsz valaminek egy noist bitmapot etc..akkor a golyok alatti sorban jobbrol a harmadik egy show end resault gombocska na arra nyomj ra hogy ne legyen benyomva..
    de lehet hogy arra gondolsz hogy mat editorba a get materialnal kivalasztasz egy mapot rogton az latszodik es nem a gomb..
  • Met
    Ha már mat editor, nézegettem az immi-s hdr tutorialt (thx lac coo :D)
    Amikor berakja a képet akkor a slot-ban rendesen jelenik meg neki a kép, nem golyóra vagy kockára feszítve, azt hogy? Mert nekem nem jelenik meg csak a golyó.
  • zenoka
    nah igen az teny hogy ar-ertek aranyban verhetetlen a blender:)
  • bencsab
    Az lehet, én sohasem próbáltam, csak a feature listát nézegettem most.
  • zenoka
    nekem herotom volt a kezelesetol probalgattam vagy 2 hetig de nem allt kezre egyaltalan:)
  • bencsab
    Gyerekek, amíg mi itt szenvedünk a max-al, meg drága pénzért vásároljuk az upgradeket, addig a blender szép csendben elhúz mellettünk.
    http://www.blender.org/features-gallery/features/
  • Free
    Na ha már alap gondok . kicsit idegesítő a dolog.
    Amióta újrahúztam a vasat a max így kezd mat editorral . egy reset után persze megint jó minden, de addig a szinekkel így eljátszadozik..
    Erre van valami alap megoldás ami felett elsiklottam ??

• lac coo
    Ténylag van még az "X" bill ..... azt is beszoptam egyszer :DDD
  • Klambi
    Én keresek egy olyan embert aki meg tudná csinálni 3d-ben (Richar Burns Rallyhoz) ezt az autót avilágon ő lenne az elsőAutó
    Skin nem kell csak az alapja. Természetesen a készítő dicsősége lenne és meg lenne említve mindenhol a neve (ha akrja). Zmodellerel lehet jól a többit nem tudom te 100%hogy lehet msásal is. Aki tudja az PLS válalja el legyen szíves. Egy módhoz kell.
    Köszönettel Klambi
  • Papirzacsi
    Akkor én szerencsés kezdő user vagyok, mert úgy 5 éve ez az első eset, hogy ezzel találkozok, bár nem is használom minden nap.:-)
  • Met
    navégre, néztem a tutorokat és ott láttam, hogy mindenkinek sötét a kezelőfelület, azt megtaláltam, hogy hol lehet egyenként átszinezni az elemeket, de azt nem, hogy egyszerre is át lehet :D
  • zenoka
    jaja en is kaptam anno..de ugy 3 havonta leirjuk:):)
    kenne csinalni bannerba egy ilyen altalanos troubleshootingot: eltuntek a nyilak-> nyomd le az x gombot, ez a mostani problem..etc:)
  • lac coo
    Gondolom emiatt minden kezdő max-user frászt kap egyszer az életben :DDDDD
  • Papirzacsi
    THX, közben megtaláltam a hszek között a megfelelő megodást(#37879 után vagy hol)!!!Éppen időben találtam meg... Tegnap óta görcsölök a dologgal.:-) A dark kicsit szokatlan, maradok a difótnál. :-)