63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
tavaly unatkoztam és csináltam nektek húsvétra meglepetést.
tessék:
próbálgattam a fényt test belsejében, meg arc modellezés amatőr szinten :D
-
ú mitől ilyen magas a renderidő? vagy ennyi szokott lenni átlagban egy ilyennél? -
jópo fadarab:)
Szép lett! -
kekpolos #42534 ja, a padló nem beállítási hiba miatt foltos -
kekpolos #42533 sziasztok
építő kritikák jól jönnének.
szék -
Harmadszorra is odab*sz. :) -
marcee #42531 Sony Bravia reklám CryEngine2-vel, labdacsok helyett POT-okkal! itt (bocs, ha volt már) -
zenoka #42530 600 huf volt anno de akkor valami kedvezmeny volt az most fotopapirra ugy egy ezres korul mozog szerintem ha ajanlani kenne helyet oket ajanlanam:
http://www.elinfo.hu/
mert a minoseg az magas...de sajna az ar is..1000-1500 kozott mozog egy print A3 fotopapirtol fuggoen..de ha tenyleg olyanhelyre kell akkor megeri szvsz:) -
Modjuk te fotópapirra nyomattad ha jól emlékszem,gondolom jóval drágább,én vmi sima fényesebb papirra. -
zenoka #42528 en jo multkor portfoliohoz nyomtattam a3 ast 200 dpi vel teljesen elfogadhato lett..de ha tenyleg tueleset akarsz akkor 300 dpi es ne online fotokidolgozokhoz vid hanem valami maszek fotosboltba ahol elohivast is valalnak mert altalaban jobban allnak a dologhoz bar picit dragabb:D -
Geccoka #42527 Köszi az infokat, legalább pörög a topic :D -
bencsab #42526 ha igazán tűéles képet akarsz, akkor 300dpi-vel számolj, de kis kompromisszumokkal lemehetsz 150-ig. ps-ben a preset-ek között meg tudod nézni a méreteket, számolgatnod sem kell. -
én olyan 2000es képeket felnagyitok 300dpi-re ha nincs kedvem kirenderelni nagyobba.Bár lehet sok értelme nincs:) -
Geccoka #42524 Aha, az nem olyan sok pénz, akkor majd nézek valamit itt Pesten, hátha itt is akad :D A3-hoz kb. mekkora felbontás kell, hogy szép legyen? -
Veszprémben:)
3-400ft A3asban,nagyobban sajnos nem tudom az már jóval drágább. -
Geccoka #42522 Hol szoktad kinyomtatni a képeket, és mennyiért? -
Lassan sg kiálitást nyithatnék itthon:) -
zenoka #42520 yesyes:) de keszulj Thomasgins tuti kerni fogja nagyfelbontasban hogy falra akassza:D:D -
nenad #42519 megcsináltam a latopom! Juheej!
tegnap ujult erővel szétszedtem, és ezuttal siker koronázta az akciót.
(egy újfajta biztosíték ment ki)
Hamarosan bedbok valami 3dt-én is.
-
Csodáltam is volna ha valami "értelmes" válasz jön, elég okos kérdés volt :DDDDDDDDDD -
bencsab #42517 adjál mindennek egy koromfekete anyagot, lámpák nélküli jelenetbe, és kapcsolj ki minden gi-t, maj ennek az alpha csatornáját mentsd el. ennél gyorsabbat nem tudok. -
marcee #42516 Csak alpha csatornát hogyan kell renderelni? Kikapcsolgatnék néhány objektumot, amik csak az árnyékok, GI miatt kellettek. Tudom, matte object-tel kellett volna biztosan, nade a képek megvannak, egy gyors alpha kéne már csak kicsit más modellről. -
hm megjavult :) -
pauly #42514 "Jó, azt tudom, hogy normálisan rakjam a helyére már az elején"
Akkor meg mi a gond? :P
Mielőtt tovább részletezed,mindig nézd meg több nézetből hogy biztos jó lesz-e,és csak akkor menj tovább...később már nagyon nehéz,meg sok idő kijavítani,én legalábbis sokszor ott rontottam el,hogy az elején nem figyeltem eléggé,pedig akkor a legkönnyebb még javítani rajta... -
fém basz
-
AarPoe #42512 Használj NURBS felületet, az mindig íves marad :) -
marcee #42511 Egy kiülős kávézóról kellene fotóbailleszthető képeket készítenem, a fényviszonyok szimulálására "megépítettem" a szűk utcát és az azt szegélyező házsorokat, ezek nem lesznek láthatóak a renderen. A gondom az, hogy a virágládáknak matt fém, bádog burkolatúnak kellene lenniük, amit azthittem összedobtam, de render közben teljesen kiég. A LC számítás alatt még jól nézne ki, de irrad-on és a végső renderen teljesen homogén fehérbehajló égszínkék. GI caustic nincs, VraySun+Sky alacsony értékekkel (0,03, 0,015), standard kamera. A képen az anyag beállítása is látszik valamennyire, de más fémekkel is ez lett az eredmény. Color mapping alap reinhard. -
Szépen fejlődget a progi,bár elég lassan:) -
GixEr #42509 Makehuman - obj kimenete van es free.
link -
Gondolom van itt olyan aki szokott vagy tud autót modellezni, vagy valamilyen lágy íves formát...
Következő a gondom:
viszonylag elboldogulok az autómal, de akáthogy figyelek mindeig becsúszik néhány vertex ami kilóg a sorból, vagyis pl. ha egy sort nézek 3-4 vertex lejjeb áll mint atöbbi , nem követi a lágy ívet...Ezeket aztán soha nem tudom helyre rakni, hisz marha nehéz 3 irányba megfelelő helyzetbe rakni ( bár tudom ez a 3D lényege:) ). és ha közel is vannak egymáshoz smooth után is látszanak , kis hurka, vagy árkocska formályában...
Van valami tipp, ezeket a vertex elcsúszásokat hogyan tudnám elkerülni ?
Jó, azt tudom, hogy normálisan rakjam a helyére már az elején ...:)))) -
AarPoe #42507 Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek! Nagy szükségem lenne egy parametrizálható 3D-s fejmodellre (tehát ami dinamikus és az egyes arc-jellemzők külön-külön állíthatóak), a Maya 7-es verziójához!
Tudom hogy ez max-os fórum, és nem baj ha nem ismeritek a Mayát, de egy olyan oldal linkjének (vagy linkjeinek) is nagyon örülnék, ahonnan ingyen modelleket lehet letölteni. Elvileg Poser file is megfelelne.
Köszönöm szépen!
-
GixEr #42506 Egy kis lesnivalo -
zenoka #42505 ehh:
cryengine2 motoros bravia reklam haat ez cool:) -
Ezermestereknek hasznos kis találmány :) (Kivéve persze ha órabérbe melóznak :p)
Free: őő.. hát.. izé.. azt hogy kell? :$ -
htx! -
Google-3DSmax tutorial-csak magyar lapok .... -
olyan magyar tutorial gyüjtemény létezik, aminek vmi értelme is van, és nem csak elméletből áll? :c
semmi példa... :( -
Kis update, aztán ez ennyi .... :))))
-
Állat:) -
Kis NFR (persze lustaság továbbra is fél egészség ...) , Pot-Meter : 
.