3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Khm, "brazil jobb"?
per aspera ad astra
[O_O] (.)(.)
Igen... hidd el, hogy marhara kitud esni a perspektivabol valami, ha ilyen apro "elrajzolasok" vannak a kepen. Es tessek, az ember megint gyartott egy be nem adhato rajzot... A szineknel szinten igy van... linearis perspektiva? Pl...
Igaz, nalunk nem muveszkedni tanitanak, hanem rajzolni. Muveszkedni raer akkor az ember, ha amugy nem el rosszul. En nem tehetem meg, hogy muveszkedjek... (Najo, szerintem nem is tudnek.)
Mátis Rita galériája
Õ is tanít engem, és marha jól rajzol, és mégjobban fest.
Amugymeg ellehet menni ipar felvetelire... majd utana lehet keresgetni az allakat a padlon... en az elso felvetelimen 270 emberrel voltam egyutt, azok kozul 3 ment tovabb esti meghallgatasra, akik kozul 1et felvettek aznap. (Nem, sajnos nem voltam kozottuk...) szoval azt nem mondhatod, hogy de muveszi vagy, akkor azt mondjak menj a kepzore.
Meg valami.
"De tudom: mûvészetrõl..."
Itt a bibi... ugyanis en egyaltalan nem a muveszetrol beszeltem, mint azt mar mondtam. A muveszetet leszarom, sose leszek muvesz. En az alkalmazott grafikarol, iparmuveszetrol beszeltem. Szerintem itt csuszunk el egymas mellett. Muveszetrol valoban nem, alkalmazott grafikarol lehet vitatkozni.
A rajzolas is ilyen. Igenis lelehet merni, hogy mennyire jo a rajz. Mennyire pontos, milyen a vonalvezetes, az aranyok milyenek, stb...
Van Gogh mellett en megemlitenem annak a csorikanak a kepeit aki telemazolta a Sixtus kapolnat... muvesz, de megse engedi meg maganak, hogy szarul fessen.
Kortarsmuveszet... magyarorszagon suxx, a vilagon sokhelyen suxx... de valoban van par kivetel. En mindig dobok egy hatast Jackson Pollock utan! 😄 mibol meg nem lehet elni... (Najo, kemiaban es szintanban kurva eros a ficko, es nagyon ert hozza...)
Befejeztem, sorry...
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
fekszem ket napot es elszabadulnak az indulatok! :-)
egyebkent meg,
muveszetben midenkinek igaza van.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Ismerem Van Gogh képeit 😉
...a füle fura, a jobb vállát amputálták, a szemek nagyon nem szimetrikusak, a parókája is kicsit jobbra csúszott .... Mégis zseniális !
De tudom: mûvészetrõl, politikárol nem szabad vitatkozni, szal befejeztem 😊))
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
De ez lehet off, igazán nem célom szétcseszni a topikot .
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Úgyis minden a harmónián múlik. egy anatómiai tanulmány is.
per aspera ad astra
Nem hiszem , hogy Van Gogh képes lett volna életében is egy tökéletesen fotorealisztikus, vagy anatomiailag egy kicsit is helyes portrét megrajzolni ...
Nyílván aki rajzol, az ne legyen teljesen fakezû, de soha nem értettem ezt a "valóság unalmas reprodukálása" felfogást ...
per aspera ad astra
Ez a tipikus tradicionális felfogás ami ellen mindig is tiltakoztam ....
Vajon ha egy portré arckifejezését éppen a késsé félrerajzolt orr adja meg, akár egy egész életút látszik benne, az vajon rossz-e?
Nyílván van határ a sok "megnem értett", világmegváltó mûvész között , akik valójában csak szimplán tehetségtelenek és az igazi érték között , de azt nem hiszem, hogy bármi féle korlát közé lehetne szorítani az önkéfejezést...
Amúgy meg nagyon örülök, hogy végre ilyen dolgokról is szó esik itt a topikban 😉
Ez is kõkemény üzlet, mint minden manapság .Ez egy iparág, egy igen jól jövedelmezõ iparág . Csináljunk divatot a mûvészetben (bár ez ellen mindenki tiltakozik , pedig így mûködik ..), kerítünk hozzá egy mûvészembert, ismerté tesszük és dõl a lé ! 😊))
Egy alkotást nem az jellemez , hogy mennyiért adják el .
7en kezdtek, 2 ember vegezte el mind a 7 evet. (Akkor meg 7 eves volt) majd pedig mikor nekiindult a doktorinak, mar 40 is elmult. Es megis megcsinalta... bar teny, hogy gondolom magyarorszagon nem rohangasznak szazaval az utcan olyanok, akik ipari formaterven doktoraltak.
Szamomra ez a helyes ut....
na en tenyleg visszavonulok😊)
A stilus, es egyeni latasmod is max annyiban jelentkezhet, hogy mashogy huzza az ember a vonalat, vagy mashogy tonusoz. Az adott forma, az a papiron ugy kell megjelenjen, hogy minnel jobban hasonlitson ra.
Nem az erthetetlen, onmuveszeskedesrol beszeltem. Nalunk megszolnak rajzolaskor, ha pl egy kockat rajzolunk, es kb 1-2 fokot tevedunk. Vagy ha a csorikamnak az orra nem olyan, mint ahogy az le van rajzolva.
Hogy a CG-re forditsam a gondolatmenetem. En nem a muveszi CGrol beszeltem, hanem a realisztikus, fotonak hato alkotasokrol. Erre lehet azt mondani, hogy ez nem muveszet... node egy animator/modellezo/texturazo elmuveszieskedi a munkajat, akkor bezony kirughatjak.
Az, hogy otthon egy muvesz mit alkot, az egy dolog... megint mas dolog, hogy a CG jelenleg mit jelent ipari kornyezetben. Mivel en e fele tartok, ebbol indultam ki, nem pedig az otthoni hobbi muveszekbol.
Es igen... ipar felvetelin is olyanokkal talalkoztam, akiknek a szen rajzai olyanok voltak, mint egy oreg fenykep... aki muveszkedni akar menjen kepzore es legyen festo... szamomra a CG nem errol szol. Otthoni hobbi muveszieskedesbol nem lehet megelni.
Geccoka: nem merek..felek hatha keyloggereznek itt a cegnel a gepen oszt mehetek szabadfoglalkozasra...tomondattban azert leirom a magyar epitoiparban 2007 ben a divat a fiatal mernokok (22-30) kozott...fogalmuk nincs arrol mit csinalnak...regebbrol elore megirt excel tablazatokba irkaljak be az adatokat amiket masok mondanak nekik vagy szabvanybol neznek ki...ennyi..s ez nem mernoki munka szvsz. de olyan logikai bukfencebe belekeverednek hogy pl. mi a bal s mi a jobb oldala egy utnak..igy hirtelen...sajna gond van a mernokkepzessel nem is kicsit...no nem OFFolok tovabb😄
Én imádok rajzolni, a MAX-hoz viszoníítva irdatlanul gyorsan lehet létrehozni dolgokat, viszont pont erre nincs idõm, és kezd berozsdásodni a kezem. Régen még tudtam, merre milyen izom hogy miért, ma már egy kockát alig. 😊 Viszont a technikai rozsdásodás elvezetett oda, hogy kifejezetten "modern" rajzolata van a dolgaimnak manapság. 😄 Az megmegint egy más dolog, hogy véleményem szerint nem azért alkotsz, hogy görcsösen próbáld megértetni magad a világgal, hanem azért, hogy elmond, amit akarsz. Aztán az, hogy megértik-e, vagy sem, az mellékes.
per aspera ad astra
Mondhatjuk ismerem a kortars muveszeket (festoket leginkabb) akiknek a muvei forgalomban vannak, kepcsarnokosok, aukcioik vannak, tehat sikeresek....haaat a 95% uknak annyi mondanivalojuk van mint egy szepen lerenderelt kananak...ritka amikor egyaltalan nezheto a kep (pedig viszik a kepeket 100-200 ezerert -40*60 asakat-)...Arrol meg ne beszeljunk amikor bekokainozva felnyom a vaszonra egy barna pacat s kozli hogy oszi taj..s ez xyz dijas kivalo muvesz de egy normalis alakot nem tud lefesteni...(nevet nem mondok publikba mert hulye azert nem vagyok)..de ilyenbol sok van...persze vannak kivetelek de az nagyon ritka...Szoval tul van misztifikalva ez az egesz muvesz tema kb annyira mint a mernok...na arrol is tudnek meselni😄D
Maradok lelkes amatõr 😉
lac coo, akkor meg lehet tanulni muveszet tortenetet is (Nekem is... 1 honap es vizsgazom belole), esztetikat, filozofiat, ikonografiat, targy es kornyezetkulturat es meg a fene tudja milyen jo targy van, amit mi nem tanulunk, de fontos lehet ilyen teren.
A program a leges legutolso, es egy otthoni grafikus szintjen talan a legkevesbe fontos lancszem. Szerintem...
De nem gondolom , hogy a rajzolás a technikai kivitezéstõl függ, sokkal inkább számít a látásmód, a mondnaivaló ...Bár nagyon régóta nem rajzolok már, magával ragadott a fotózás ....
Ugyanígy van a 3DCG-vel is:számomra a max a soha nem látott és soha nem létezet anyagok, formák, események végtelen tárháza, párosulva a megfelelõ élethûséggel,megdöbbentõ hatással .....
Szomorúan (bár némi irigységgel 😊) nézem a sok-sok haszontalan mûvet: millió poligonból lemodelezzett autókat, terminátorokat, szörnyeket ...Az ember megnézi, rácsodálkozik ..és tovább lép , egy életre elfelejti ....
Sajnos nagyon kevés a igazi , mûvészi vagy nem mûvészi de valamit kifejezni akaró alkotás...
Nyílván nem tudhat mindenki nagy mûvészeket jellemzõ, milliókat rabul ejtõ képet csinálni, de hát gondolatai vannak mindenkinek ..
Csak remélem, hogy egyszer elég tudásom lesz ahoz, hogy olyan képeket csináljak, amin akár egy pillanatig is , de elgondolkodik a nézõ .
De en papir rajzra gondolok. Az eleg jo az mit jelent? En is azt hittem, hogy eleg jol rajzolok... most muveszeti egyetemen vagyok, es az osztaly egyik legrosszabb rajzoloja vagyok.
Azt nem lehet megszokni: nem oda rajzolok ahol a ceruza van, és nem lehet forgatni a papírt 😊)))
Hogy szoktál hozzá ?
A legolcsobb meg az, ha keresel valami rajzszakkort, veszel par rajzkonyvet meg cuccokat, es nekiallsz rajzolgatni meg mintazni esetleg festeni.
http://www.digitaldomain.com/links/screening_room/2007montage.mov
<#wow1>#wow1>
\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
üdv.
Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.
Papírt kapsz róla, ami szerintem annyira nem számít. Ha jól dolgozol, szépek a referenciáid, akkor az is elég lehet, de ami igazán számít az a kapcsolatok. Egy ilyen tanfolyam azért érhetné meg esetleg, mert utánna ha ügyes vagy tudnak munkát ajánlani és azokon a helyeken, ahová be tudsz kerülni, már elég sok olyan embert ismerhetsz meg, akiknek késõbb dolgozhatsz.
Sztem reinstall az az uninstall és install mielött jön a nyúl és a Kártya katonák elhúrcolnak :c)))
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
köszi a tanácsokat 😊
De tényleg: bármit exportálok (pl *.3ds...) minden ilyen kifordított, illetve inkább tükérkép... 😊)))) Az ilyen és ehez hasonló modósítok is forditottak😊))))
Ez hogy lehetséges ? 😊)))
Tudod mit: az elso nagy kerdes hogy miert akarod megtanulni..de komolyan:
Uj hobbi, munka helyen kotelezo, ebbol akarsz majd megelni, jatekfejlesztes, irany az ILM? mert csak ugy total felesleges kivagni az ablakon fel miliot tanfolyamra hogy aztan radobbenj hogy ez nem kell neked..szoval elso korben magyar s leginkabb angol tutorialok hogy eldontsd kell ez neked egyaltalan...
barati udv
zenoka
lac coo: hehe valami furcsa van nalad nem lehet hogy forditva van bekotve a monitor? tenyleg uninstall/install megvolt mar?😄
A kurzusról ki hallott már? Milyen az? mennyi az oktató verziója a 3ds max 9nek? stb...stb...