3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az biztosan szép lenne, de nekem úgy tûnik, hogy egy hardcore gamert mindez nemigazán érdekli. Azok nem nézelõdnek egy map-on. Hanem mint egy légy, az összetett szemével, csak a mozgásra indulnak be, majd shoot.Online meccseknél, meg ahol a szabály engedi, lebutítják a grafikát, hogy mégjobban érzékeljék az ellent. Úgyhogy, ez a fényszámítósdi is elsõsorban szerintem a hardware gyártóknak fontosabb.
S bevallom, én jobban örülnék, egy értelmes, és jó gammának fényszámítás nélkül, mint egy csilivili dögunalomnak. Ez a DX10 "õrület", meg egyértelmûen Vista promo. Bár egy 19 éves (talán Angol) programozó srác, már közel jár ahhoz, hog a DX10 XP-n is menjen!!!. Ha sikerül neki, akkor nagyot ég a microfos, és kiderül a kamu....
Volt itt a Vista-téma, a fórumon, nos nekem win95-ös Dejavuem-van tõle....
Még nem kiforrott, de pofátlanul máris árulják....
<#eljen><#eljen>a kanna az popec lett😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
NFR
bonyhádi zománckanna
majd még csiszolom

\"So always look on the bright side of death\"

- megoldas letezik, pl normal mapos megoldas, stb.
De hogy ezek jatekban valaha feltunjenek nemtom.
Egyebkent vegul is, ha megtalalnak a normalis animalisi modjait a nurbsnek akkor mehetne a dolog. Es erre is vannak probalkozasok.
Illetve van meg probalkozas a nurbs kiegeszitesere is.

A sulyozast pl meg lehetne oldani a pontokon.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

egyertelmu hogy tobb gepet eszik..
ha nursben az autot latod mint objectet az azert van mert mar polygonnokka van alakitva... Tehat nurbsot csak akkor tudok megjeleniteni ezeken a hardvereken. Egyebkent allitolag a ps2 tamogatta.

A masik golod ha pl animaciohoz kell a test, a polygonok topologiaja nagyon fontos. Ezt nurbsnel korulmenyes megoldani.

sok realtime Nurbs rendering meg

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Amúgy valaki esetleg tudja, hogy miért nem használnak nurbs modellezést játékoknál? Miért nem támogatják a vid kártyák ezt az opciót hardweresen? Vagy nem megoldható, hogy a polygonos renderrelés mellett lennének tökéletes nurbs testek is? Esetleg több gépet eszik, ha egy full nurbs görbékbõl álló mondjuk autót kéne renderrelni, mint mondjuk ha ugyan az 15e polyból állna?
Ez a DX10-es Lost Planet nem is néz ki annyira jól képekrõl, mint ahogy beharangozták. Én már baromira várom, hogy végre építsenek fényszámítást a játékokba. Az lenne a nagy durranás.
glossy kell ra, meg egy kis fenytores nem tul nagy, 1.3 pl

Jah, nem tori egyelore, olyan furcsan nezett ki, amikor torte 😄
Majd ha lesz korulotte jelenet akor visszaallitom

ThomasGins
Jó lesz!😊
A plexi nem töri meg a fényt,vagy rosszul látom😛

Na, ah mar ilyen nagy a pangas, akkor belinkelem az elso WIP-et, ami a hazimhoz keszult. Egyelore nem sok 😄

finalRender Stage-1 R2-vel van renderelve. Ami jo benne, hogy szinte teljesen ugyanaz, mint a C4D-s Stage-2 verzio, igy konnyen tudtam alkalmazkodni 😄

persze van egy ilyen hogy greate->helpers->tape measure...ide katt oda kett s megmondja a tavot...
de ha vrayescamhoz kell az megmutatja a sikokat tehat a fokusztavot meg az elosikot ahonnan eles s a hatsikot amig eles a kep...

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Meg lehet azt valahogy merni maxban, hogy egy object milyen tavol van a kameratol? DoF-hez kellene...

driver cleaner + uj driver, a http://www.laptopvideo2go.com/ -vannak tesztek is, minden driver relese-re
a beallitasokat is erdemes megnezni, hatha neki full performance van neked meg quality. A Shader/Vertex egysegek szama, stb is szamit sztem.
De csak tippelek, egyebkent nekem is sokadikra sikerult megtalalnom a megfelelo mindenutt jol mukodo drivert (az eredeti jol ment csak lassu volt)

szerintem egy laptopban rövidebbek a kábelek. gondolj bele! hiába futsz gyorsabban, mint pistike, ha sokkal messzebbre kell eljutnod.<#wink>

Boba
En sajna nem... most epp depiben vagyok, hogy hol ronthattam el ennyire a gepem. Oryon 7400GO-ja mind XSI-ben mind Mudboxban gyorsabban tolja a polykat, mint az en 7800GT-m egy erosebb procival.

Valakinek van valami tippe? 3 drivert is megprobaltam, ugyan az az eredmeny... raktam mar fel probakepp masik vinyora egy uj XP-t, eredmeny ugyan az (szinten tobb driverrel tesztelve). 5letek? <#help>

UP..mivan bekoszontott a jo ido s senki nem maxozik egy huvos legkondis irodaban..mindenki csak a lenge ruhaban rohangalo csajokat lesi<#wow1> szep dolog...😊😊

Ja, gondolom, mindannyiunknak megvolt már szerintem a-rendeld má le végre elég volt ebbõl feeling.
Szerintem, ha ilyesmi kell sima ügy. Picit belenézel a help-be, a beállítások miatt, aztán ennyi. Egyszerû a dolog.
SaintSavin
köszi, ez jónak tûnik, bár a cinema 4d dolog is mûködik, csak akkor át kell emelnem a melót maxból cinemába

koszi pedig a vege fele mar nem voltam nyugodt😄

ezt a cuccot meg soha nem probaltam, pedig szazmilloszor atszalt mar a virtualis tarolo egysegemen.
Jo? Erdemes?

Tetszik amit "összeszarakodtál"!!
Olyan nyugodt a kép.
Már hogy ne lenne.
maxVR.qt 2.0
SaintSavin
igen, egy tárgyat szerenék, megforgatni-körbejárni

megnézem a cinemát, bár elég hihetetlen, hogy 3ds nem lenne képes rá

Ja, most így elolvasva, neked targyakra kell, hogy a korul forogjon a cam... Hat arra nemtok igy progit, Cinema4D-ben van erre olyan opcio, hogy ilyen movie-ba mentsed a jelenetet, ilyenkor az origo korul a kamerat megforgatja mindenfele szogben es a renderelt kepeket teszi ossze automatikusan. En mar csinaltam ilyen manualisan, akkor kell neked sok kamera (lehet 1 is gondolom, de az ugy macera), amit ugy animalsz, hogy a targy korul forogjon. Midegyik cam mas szogben lat ra a targyra felulrol, erdemes target camet hasznalni a celra.
De lehet van ra valamilyen nem ilyen barbar megoldas is 😄

Pano2QTVR
Ez pl egy ilyen progi, 360 fokos panoramakepbol csinal QTVR-t, de biztos sok ilyen van meg.

SaintSavin
erre gondolok, de bármilyen megoldás érdekelne

SaintSavin
Jól jönne egy kis segítség: olyan mozit szeretnék max-bõl kimenteni, ami interaktív, a tárgyat körbe lehet forgatni, nagyítani-kicsinyíteni.
Annyit sikerült megtudnom, hogy erre a quicktime vr képes, de sajnos ennél tovább nem jutottam.
Szóval valaki tudja, hogy kész modellemet, hogy tudnám ebbe a formátumba kitenni, akár közvetlenül maxból, akár valami más programnak a sagítségével?

jaa sejtem no tomondatokban:

The most important fixed bugs are about Windows Vista compatibility.
This upgrade modifiers these areas: Animation, Backburner, Batch Rendering, Biped, Editable Poly, Editable Mesh, Hair, Materials, Maxscript, mental ray, Reactor, Render to Texture, SDK and UV Unwrap.

??? me' eddig miert nem ment?😊))

KILLER2
De jó. Ezt hogy vártam. Bár így is hülye leszek a maxhoz, de legalább nekiláthatok tanulni.

Töltsük le az internetet!

gyaaaaaaaa!
Na mi jot ki 10-diken:
servicepak 2

norbre
hátööö.. tenksz all 😊

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

meg pikk pakk ezt dobta ki a google nez korul:
ITT

ThomasGins
makehuman
régen jó kis progi volt,azóta nem nagyon néztem

norbre
hali.. valaki tudna nekem adni egy normális ember modellt?.. egyszerûen nem találok 😞

ilyen formátumokban tudom beolvasni

elõre is köszi..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

ThomasGins
<#taps>

Egy kis plusz az XP vs. Vista temahoz:
XP vs. Vista
lol ablak😄

igen tudom de mar televolt vele a .....m es inkabb gyengen fejezem be mint hogy teljesen el freezem😄😄😄

Free
süti ett nagyon. az a kerek dolog a falon egy dísz vagy ablak ? azt nem tudtam beazonosítani . mondjuk órának király lenne :c))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

fle go
Jó lett! Nekem ugy tünik a fal anyaga mintha tulzott reflekcioval rendelkezne.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Kiraly!
Velemenyem szerint (i/p)/ arnyekon/megvilagotason dolgoznek meg egy kicsit

joideje szarakodtam vele vegre tegnap nekiestem a texturazasnak (tobb kevesebb eredmennyel)

kicsit off,
tegnap ocsemnek raktam ossze egy gepet, az ISP, a mac address alapjan azonositja a kuncsafokat.
Leszedtem egy programot ami a mac addresst megvaltoztatja.
Es tenyleg megcsinlta.
Aztan uninstall, es a valtozott mac address meg mindig benne van.
kikapcsolom a gepet, be,meg mindig ott van..
ez eleg durva vegeredmenyben.

Free
Sok igazság van mind a kettõtök érveiben a microsoft az XP vel és annak rendszereivel kezdett el tanúlni a unix alapõu rendszerekbõl. sok mindent vettek át onnan (lásd start menü). de pl a microsoft védelmében kicsit a Linuxot több ezren fejlesztik vagy százezren funok dolgozók stb. ha kell valami hozzá legyártják. az alapvetõ különbség ami itt rögtön ki is dobódik. Microsoft felfogás. legyen 1 programom ami mindent tartalmaz és sok feladatot lásson el. Linuxos felfogás legyen sok pici programom amik mind mind csak 1 feladatot látnak el de azt tegyék tökéletesen. nah innen adódik a memória használtság is. pl Linux alatt nagyon kevés olyan processz van ami feleslegesen fut. De ahogy olvasgatok a Vistában is valami hasonlót próbáltak elérni csak fordítva sült el mert a Vista erõforrás igénye pont ettõl nagy hogy a sok sok processzt készenlétben tartja memóriában akkor is ha nem kell.. de mondom vista utáni microsoft disztribució lesz a jobb . sajna ha ki is adnak vistához egy service packot. az alap kernel modul része ugyan az marad. és mint tudjuk nem lehet szarból várat építeni akkor sem la lefényezed. lehet hnogy szebb de akkor is csak szar ...

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

orulok hogy meggyozott, nekem meg mindig eroforras pazarolasnak tunik.
Az en xp 80 megabyteal all fel,(install utan 50meg) es csak nehany, a szukseges taszkok funtnak. (tinyxp). A vinyo atlag 15mb/sec elegnek bizonyul hogy komfortosan hasznaljam. Stb
Sztem sokfele keppen lehet latni ezt a dolgot is, nekem is tetszett a kulso, meg nehany dolog benne, de szemely szerint az hogy a gepem a leheto leghatasosabban legyen kihasznalva (ezalatt ertem a minimalis hasznalatot is, pl ahhoz hogy megnezzek egy weboldalt, ne kelljen 1GB-ot betolteni)sokkal fontosabb.
vegszo, nemtom ismered a DSL -LiveCD linux disztribuciot.
A kis laptpon 23 mega memmel all fel, es hihetetlen... mi minden van benne, es csak 50MB az image..
Ezt kene az MS nek valahogy atvennie.
Mert igy is lehet.

Boba
Az altalanos ablakkezeles (WGF segitsegevel mar d3d gyorsitassal tortenik az ablakok megjelenitese... vga kartya fuggo is lehet), filemuveletek pl. En szemely szerint erzesre a hasznalatat is kicsit gyorsabbnak erzekeltem. A rendszeren erzodik, hogy egy kicsit jobban atgodnolt (mappak kezelese, ikonok elhelyezese es funkcioja) az uj startmenu is hasznalhatobb. Ilyen kis aprosagokra is gondolok, amiket viszont en nagyra ertekeltem. Szoval szerintem a hasznalhatosagra is eleg nagy hangsulyt fektettek. (Es igen... van benne vektor tamogatas is sok helyen.)

Nalam egyertelmuen gyorsabban teljesitett mint az XP.

Termeszetesen van hatulutoje is. Amikkel en talalkoztam az program inkompatibilitasi hibak voltak (ld pl szivas max egyes verzioival, tuzfalak, virusirtok, kitudja meg mi...) illetve az OGL gyorsasaga. De arrol inkabb az NV tehet. (Az Ati drivereit meg se emlitem... toketlenkedes felsofokon. Egyszeruen egy vicc, hogy nem kepesek egy hasznalhato drivert kiadni Vista ala... az NV driverek is csak joszivvel mondhatoak 90%osnak!) D3d-ben nekem hozta azt a tempot mint XP alatt, talan csak egy picivel volt lasabb (5-10%, meg elviselheto)

Amire meg panaszkodnak az emberek az a User administratol controll (uac)... ez a hulyebiztos megoldas, hogy sokmindenre rakerdez a Vista, illetve nem engedi az atlag felhasznalot administratorkent mukodni (biztonsagi okokbol), ez sokakat idegesit. Kilehet kapcsolni persze. A masik az indexeles... bar ezt csak egyszer kell kibirni, en ugy oldottam meg, hogy felraktam mindent ami kell aztan ejszakara ott hagytam a gepet es utana mar nem nyekergett a vinyo. Mas negativumot nem talaltam. Bar teny, hogy azert ez is epp eleg. En tartom magam ahhoz, hogy meg kell varni a ServicePack1et, es utana mar erdemes adni neki egy eselyt. Addig szerintem felesleges. Addigra mar a progik is fognak futni rajta valoszinuleg, lesz Dx10 es rendes driverek is lesznek. (Nekem mondjuk mindent felismert a gepbol, meg a kulso Asus wifi rendszerem is, de relative uj a gepem korul minden. Panaszkodtak paran, hogy pl regebbi periferiakkal gond van, pl nyomtatokkal, scannerekkel es TVtuner kartyakkal.)

Hat ennyi lett volna a "rovid" osszefoglalom.😄 Meg a vegere ideirnam, hogy XP alol irok. Odavagyok Vistaert, de az SP1 azert kell neki. (Nomeg legalabb 3 giga memoria. Nalam alapbol megevett szinte 1 gigat, ami azert sok... most XP alatt nalam fut sokminden szar meg firefoxx jopar tabbal es 350megat eszik a rendszer.... Vista alatt ez mar 1 giga. Bar teny, hogy Vista mashogy kezeli a memoriat. 1: a rendszer memoria kb harmadat belakja magatol, hogy kevesebbet kelljen a vinyonak tekerni - nekem 2.5 giga van- illetve ha kell valamilyen proginak memoria akkor a felesleges dolgokat Vista kipakolja a memoriabol.)

mi az amiben gyorsabb a vista?
(csak kivancsisagbol kerdem)