63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Fenéket, alig van energiám max-al szórakozni meló után :((((
Merthogy az akkor csinál ilyent ha túl sokáig fut egyhuzamban ?
( Néha rettegés vog el mikor autobackup-ot csinálja és kerreg a vinyó :))))) ) -
zenoka #42656 az nem bug az feature:D tul sokat dolgozol:D -
Vinyókerregés majd kidobás (pl. egy egyszerű transformációtól...) ebben is megvan ? :) -
Van benne egy adag vicces új bug. Ha már igazán nincs semmi probléma az életedben, bármikor előveheted. -
bencsab #42653 ha másért nem, akkor az objektum kezelés/vbiewport sebessége jelentősen gyorsabb lett, szóval amiatt igen. máséegyébről nem tudok. -
zenoka #42652 ugy hallotam nincs:D
Free nah akkor marcsak szervezni kell:D kinek jo aprilis 5 szombat?:D -
nekem van aranyozott HDMI kábelem -
nenad #42650 van értelme max2008-al foglalkozni, jelentős újítás/tapasztalatból?
-
Ne korlátozz:) -
zenoka #42648 hihi:D:D
es mi van a korlattal;):P:) -
Én kérek elnézést:)
Bár használhatatlan,de kanna:)
-
Megoldót a probléma ezzel a 3GB-os átállítással, köszönöm skacok! -
zenoka #42645 cserebe kapsz diabetikus edesseget es dietas tanacsot:P:)
jo messzi idopont aprilis elso hetvegeje? -
Én meg viszek narancslevet. :D -
nenad #42643 tervezgetünk tervezgetünk a tudtom nélkül,
benne vagyok, csak jó előre szervezzétrek az időpontot. -
zenoka #42642 ha valaki hoz hdmi kabelt(es akkor 13xx*xxx-ben tudunk tvzni) akkor gepet/lakast/nagy tv-t tudok biztositani:D (meg light kolat):) -
Én már régen is mondtam hogy a laksát megoldom (igaz a TV már nicns benne) ahol lehetne ilyen WorkShop(szakmai továbbképzés és vitanap) ot tartani. Csak soha senki nem ér rá. -
zenoka #42640 ohh ne legy szereny:D de akkor majd Nenadot attakoljuk hogy csinaljon sufni oktatast eccercsak:D -
Köszi megnézem . igen a skechup nekem is gyanus volt -
zenoka #42638 blender tenyleg fasza ilyenre...a kazeleseben kell belejonni egy ket het alatt ra all a kezed van hozza raytraced renderelo is..ha ingyenes kell mindenkepp akkor o a nyero nektek..
szkecsáp az ceges hasznalatra nem ingyenes. -
Pár kérdés:
Milyen poly modellező progi van ami alapvetően egyszerű és freebsd license alá esik?
A skechUP céges használatra is ingyenes?
Esetleg más alternatíva hogy itt a cégnél tudjak csak modellezni ?
Köszi -
putyi #42636 weld vertices -
Ask nenad. :) Ebben ő profi. Én csak nyomogatok összevissza, és időnként ó. -
nenad #42634 64bites vinydows alatt a virtual mem nincsen korlátozva igaz.
-
köszi -
zenoka #42632 nincs kedved nagyvonalakban megosztani velunk hogy hogy lehet egy kicsit optimalizalni a scenet: oke mesh kevesebb memot eszik mint a poly..dispel ovatosan mert az is zabal..de pl rendersetupnal hogy lehetne ugy optimalizalni hogy mondjuk novelodjon a renderido de kevesebbet egyen memobol..
taniiics minket..hints el morzsakat..adj iranyelvet... of course ha van kedv:P:):) -
GixEr #42631 Edit poly. Es ne legyenek benne 3szogek. (jobbklikk remove a nemkivanatos elre=manualquad :) -
GixEr #42630 a CRAFT nem jobb ebben a temaban? -
sziasztok
lenne egy kérdésem, van egy model amin ügyködök, és hát nem túl szép, szeretném ha kicsit simább lenne, elvben Smooth, vagy Turbo Smooth segít, de most semmi nem történik ha rájuk kattintok!
kérdés hogy miért nem, és van-e ezen a kettőn kívül valami más megoldás? -
3GB switchel csak akkor fogsz elszállni, ha 3GBnál magasabb lesz a foglalása. De annyiba csak bele tudsz férni, ha nem, akkor itt az ideje egy kis scene optimalizálásnak, scene tree memóriafogyasztás megvagdosásnak, stb... -
zenoka #42627 szerintem ugyanugy elfog szalni ez a 32 bites rendszer eredmenye ha jol sejtem...vagy piszkald meg a wint ahogy bencsab irta #42618
kekpolos:
en passzolom:S de nem reg volt itt (egy-ket honapja) linkelve free autovezerlos plugin madcar neven.. hatha tudod hasznalni -
kekpolos #42626 A tapasztaltabbak véleménye érdekelne a témában:
Adott egy hengeres test, amit reactor motorral gördítek, mintha egy kerék gurulna. Azt szeretném ha a reactor számítaná ki az útvonalat, előre meghatározott értékek szerint, ezért egy slider manipulátort használva próbálom megadni a kerék irányát. A motor beállításainál a tengely be van lőve, az mint tudjuk igazodik testhez. create animation, és azt látom hogy továbbra is egyenesen gurul a kerék. Megállítom egy frémen, és megnézem, a motor jó irányba áll, de a kerék mégsem arra fordul.
Tekintsünk el az önmagában forgó keréktől. Rögzítem egy testhez car wheel-el, beállítom a sapcest, de az irány így is az marad, amerre a szimuláció első pillanatában áll a motor a parenthez képest. Ha egyenesen (párhuzamosan), akkor később hiába forgatom, nem fordul, ha Z mentén el van forgatva a kerék, akkor körbe-körbe menne a végtelenségig, függetlenül attól hogy merre is áll az első kerék és a motor a szimuláció későbbi szakaszaiban. Lényegében ugyanez a helyzet a toy-car nevezetű cuccal is, a vezérlés jó irányba áll, de az első frémen lévő irányba mozog. Mintha a reactor nem frissítené magát, hiába van a manipulátorhoz wire paraméterezve, a test elfordul a megadott irányba, a mozgás viszont nem követi ezt.
Számos módot ismerek egy kerekeken gördülő test irányának szabályozására, de most azt szeretném ha a reactor vezérelné, vagyis az útvonal mintha "kormányon keresztül" lenne meghatározva, valódi fizikai kapcsolattal a talaj és a kerék között.
Ha esetleg tud valaki segíteni, akkor azt meg fogom köszönni. -
Vraynél a memóriához 1,5 - dinamikus van beállítva.
A notiban van 2 giga memória plusz 2 lapozófájl, ha beállítom, hogy 4 giga legyen vrayben az számít valamit vagy így is ha átlépi kifagyhat? mindjárt ki is próálom csak ha hazaértem mert épp merül a táp -
64-es plugok kellenek, igen, de minden megvan, és működik 64 biten is szépen. :) Amióta feltettük, nincs memória gond. Semmi. Komolyan. :) -
bencsab #42623 Ti 64 bites win-el dolgoztok? Azt tudom, hogy futnak rajta a 32bites alkalmazások, de gondolom a 64 bites max alatt nem fut a 32 bites plugin, igaz? Egyébként mi a tapasztalatotok nagy a 64 bitről felhasználói szemmel? (de őszintén!) -
tilbury #42622 Hi!
Ha már így szóba jött 64 bit-es rendszer, használ vki olyat? pl. max9 mennyire stabil alatta? Csakis 4 GB memóra miatt váltanék rá, de erősen óckódok tőle (még).
-
zenoka #42621 Al: igen azt tudom de valahogy fobiam van uj rendszer felpakolastol:D tehat mindig akkor valtok rendszert ha uj gepet veszek:D az meg most meg odebb van....
Bencsab: koszonom
ez igen hasznos kis link:D
-
Ha teheted, tegyél fel 64bites OS-t. Jóaz. Mem gondokat megoldja egy jó darabig. -
Ah, mostanában nem vagyok jóban az alvással, szal nézegetem folyamatosan, de kezdem azt hinni, hogy te ugrattál minket. -
bencsab #42618 Ezt olvasd el:
http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb124810.aspx
Ja, és ne zavarjon, hogy az xp-t nem írják a támogatott oprendszerek között...támogatja az, hidd el!