3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kontrakcio
asziasztok! hogy tudnék olyan animot csinálni ahol egy ajándékos doboz l oldala leválik mint ha kicsomagolodna a doboz?😄

elõre is ksözi 😊

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

fle go
OFF:

Al nyomassál the witcher-t, hosszú játékmenet néha már unalmas is igaz de jo kis game, Szép érdekes graffal, vagy Half Life legujabb része. Assassin Creed jövöre lesz csak szerintem az lesz az év játéka

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Aldaryn
Frankón lehet tölteni beléje folyadékot. Elég vicces, hogy az üveg szája lefelé néz, és az a mozdulatsor is ahogy elõcsalogathatod belõle a folyadékot. Pár helyen láttam már, hogy mértek pl. ilyenbõl bort.

per aspera ad astra

hehe, biztosan korán kell járni melóba.

jó ez az üveg. De tényeleg ezt dekoráción kivül mire lehetne még hasznáni?

Na üdv addig is.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Free
nem vagytok normálisak
06:13
Napi frissítés = 42
Napi Látogató = 16

Senki se normális.... vagy senki nem tud aludni

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Aldaryn
És ezt te három órával késõbb írod, ugye? 😄

per aspera ad astra

ThomasGins
Hogy lehet ilyen embertelen idõben felkelni?<#szomoru1>

\"So always look on the bright side of death\"

Aldaryn
De Boba, ne beszéljünk már el megint egymás mellett! 😊 Nem voltam elég világos, azt hiszem, az assetek ezen esetben full készen vannak. Rengeteg minden, egy valag karakter, irgalmatalan sok tárgy, shader, stb... ez adott, ugyan úgy, mint a keretrendszer. Gyakorlatilag minden készen van. Nem az a problémám, hogy kevés a tárgy, kevés a fegyver, a jármû, vagy a növények egyhangúak, vagy esleg kevés a karakter, hanem az, hogy mindezt epizódjelleggel szerepeltetik. Pár percre, és nem félórákra. Errõl a pontról továbblépni már tényleg csak elvi kérdés lett volna. Az el pedig itt minden bizonnyal a profitmaximalizálás, tervszerûen, és fenébe a játékosokkal.

per aspera ad astra

Már vagy 3-4 hónapja nem nyúltam a maxhoz, pedig már kéne kreatívkodni/alkotni/tanúlni kicsit, de egyszerûen nincs energiám hozzá. 😞
fasza!
Az UT motor ebbol egyszerubb. De nem sokkal....
Mondjuk az se csunya 😄 (a 3-as)
ThomasGins
Nem vicceskedek,lövésem sincs errõl😊
Nagyon nem off,3D,ha mégis majd szól a háziur😊

Boba
Bahh... most nemtudom eldonteni, hogy viccelsz es pojen az egesz vagy nemtudod mik azok az assetek a jatekokban.😄

Pont, hogy azoknak az ojjektumoknak az elkeszitese sok ido, amiket majd bekell importalni a map editorba. Mint mar irtam, egy HL1 szintu karakter letrehozasa kb 1 het allcuzammen. Egy nextgen karakter 1 honapnal is tobb lehet. Ez az arany pedig ervenyes minden ojjektumra... hat ettol lasabb a munka, nem a map editortol.

Jut eszembe... az id Rage techdemojat lattatok? Na... az se piskota palya osszerakas. Az is mar sok szempontbol tulmutat a crysis editorjan, van amiben pedig a szent gral! (Van egy "make it cool" szeru gomb, csak itt olyan van, hogy "make it PS3/x360/pc compatible"... iszonyat durva.)

Amugy ez nem nagyon off topic itten? En jol elbeszelgetek ilyen dolgokrol csak kitudja masokat is erdekel-e a tema.

ThomasGins
Saját objecteket nem lehet importálni?😊

Boba
Utolso off.😉

Crysis editor valoban remek arra, hogy gyorsan osszepakolja az ember a mar _ELKE'SZULT_ dolgokat. Mint mondtam, az sokszoros ido igeny az assetek elkeszitese miatt van.

najo meggyoztel😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Az sajnos a hdr-ben renderelés hozadéka. Szeretem a munkafolyamat végéig hdr-ben tartani a képet, és ez rossz hatással van az aa-ra. Megoldás, ha jóval nagyobban renderelem, és utána downsample valamilyen kifejezetten zsugorításra tervezett algoritmussal, de ugye az sok plusz renderidõ. 😊

per aspera ad astra

Met
Configure-Preferences-Viewports-Configure driver és ott kell állítgatni 😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Sziasztok!Egy éve nem max-eztem!Ma újra elõvettem, és folytatni szeretném egyik autó projectemet, azonban a blueprint nagyon rossz minõségû, nem lehet rendesen kivenni az apróbb vonalakat!Volt egy opció amivel ezt normális minõségre lehet hozni, de már elfelejtettem!Kerestem google-n is, illetve tutorialokat is néztem, e nem említik sehol!Elnézést kérek hogy ide írtam be!A segítséget elõre is köszönöm!Sziasztok!
zsolesz92
üdv. csináltam egy g..cicsúnya rendert 😄
mégis az a kérdésem hogy az üveg miért lett ilyen foltos? 😄
diffuse szín van rajta, nagyon kicsi reflect, és sok reflact.
itt az üveg

jah a levagas az muveszi szabadsag de khm khm baloldalt fent mi az AA problem😛 😊😊😊😊 ejnye megkenne mar tanulni azt a vray-t hasznalni😄😄😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Jah, az direkt lett zavaróra beállítva. 😊 Tényleg.

per aspera ad astra

Malakai
Engem zavar picit a levágás, hogy ilyen kis rész van levágva belõle, de le van.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

na ez b@szom jol nez ki😄

Aldaryn
Kertimunka altt renderelt a gép. Mivel semmit nem tudtam kezdeni ezzel a vacak klein üveggel, egyelõre kapott egy stúdiósetupot.

(nfr)

per aspera ad astra

Met
tényleg, annyira hasonlítanak egymásra<#idiota>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Free
inkább egy kavingtont :c) mondjuk egy vhyskis üveggel :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Aldaryn
Én meg rakjak kényszerzubbonyt avatárnak? 😊

per aspera ad astra

np😊namajd modelezek valami inzulin tollat vagy cukormerot es logocsere lesz😄

Aldaryn
Jé, tényleg... bocs Thomas, bocs Zenoka... valamér elnéztem a logót a post felett. :|

per aspera ad astra

Szerintem az en asztalkamra gondoltal😉
koszi a fikat😊 megnezem a modositasokkal (egyszeruen utalom a kromot) csak elotte megallitom a kezem remegeset (kiba' nehez egy neobarokk 12 szemelyes giga asztal 3dikrol lift nelkul😄 de legalabb helyre tette a cukrom mara az tuti)

Aldaryn
jaj, el is felejtettem szétfikázni a vray asztalkádat!

Thomas, megint lemaradt a fél hisztogram, elbújt valahová. A krómozott felületek refleksziója kb 80-85%-os, ez sokat dob a látványon, valamint az üveg nem stimmel, Érdemes a refract colort teljesen fehérre tenni, és csak a fog colorral adni néki színezetet, aztt viszont majd mindig. Ha ennyire a téma közepében van, akkor pedig 20-30 reflection depth, és egy csipet glossy mind reflectionben, mind refractionben (0,99) sokat segíthet. Persze, erre mondhatják az, hogy 0,99 nem látszik. Tényleg nem, a felületen nem, a felületben megjelenõ önrefrakcióban, és önreflekszióban, fõleg 10-20 pattanás után viszont szépen helyreteszi a látványt.

per aspera ad astra

ThomasGins
Bannold aki flémel,ne tökölj😛

Aldaryn
Na pont ez az, amiért nem értem. Vegyük a Crysist, aminél elsõdleges fejlesztési szempont egy flexibilis, könnyen kezelhetõ keretrendszer összerakása volt, engine, AI, pályaszerkesztõ, stb... onnantól, hogy ezzel megvoltak, játétertalom, plusz pálya csak kézgyakorlat. Aki dolgozott már Source motorhoz készült fejlesztõi eszközökkel, az tudja, milyen kínkeserv ott a pályaszerkesztés, event scriptelés, és mégis, a HL2 azért nem volt kis falat, ami a játékmenetet ileti, hosszban, és változatosságban egyaránt. Ez esetben pedig a készítõk sokszor pont azzal demózták a készülõ crytek rendszert, hogy milyen egyszerû játéktartalmat létrehozni, (és aki játszadozott már az edittoral, az tudhatja, hogy tényleg az) No, mindegy, csak tényleg olyan felemás hangulattal áll fel az ember, hogy akkor most ez lenne az év játéka?
Szerintem nincs messze az az idõ, amikor úgy adnak ki egy sikerjátékot, hogy hetente újabb epizódot tölthetsz le hozzá, és addig nem lesz sosem vége a sztorinak, amíg él az érdeklõdés, mint amikor egy sikeres, és jó tv sorozat önmaa népzserûségébe ullad bele, mert nem akarják befejezni, lezáni, és csak nyújtják, mint a rétestészát.

Na, okoskodok itt a max topicban. 😄

per aspera ad astra

ThomasGins
annó volt divat hogy egy pálya utvonalát ötször bejáratták veled hogy tovább tartson a játék.Az se volt jobb😊
Vagy renderelj game közben mindjárt tovább tart😄

Boba
A fene, hogy amint elkuldom az uzenetet, utana jut eszembe megint valami...

Vegyuk peldanak csak a jatek karaktereket... mig pl a HL szintre megcsinalni egy karaktert egy profinak maximum 1 het (ebben bennevan a modellezes, texturazas, riggeles es par alap animacio is), addig pl egy nextgen karakter legalabb 1 honap. Es ez ervenyes az osszes tobbi assetre is. Ha pedig ugy nezzuk, hogy ez negyszeres idotobletet igenyel ertheto, hogy miert 10-15 oras jatekok vannak mostanaban miert nem 40-60 mint volt regen.

Boba
Jericho hetekkel regebbi. Crysis pedig hivatalosan meg nincs is. Szoval... inkabb 1 het / AAA game.😊

Hogy miert rovidebb? EPIC irta GOW fejlesztesere, hogy nextgenre jatekot kesziteni sokszorosa mint SD-re. Mind idoben, mind penzben mind igenyelt grafikusban. Vagy azt csinaljak, hogy hozzak a minoseget es lesz 8-10 oras jatekmenet de akkor azt 2-3 even belul, vagy alabb hagynak a minosegben, hogy hosszabb lehessen... Ok inkabb az elso verziot valasztottak.

Aldaryn
Hmm... kicsit off, de hogy a pitlibe van az, hogy manapság egy nap egy blockbuster game? 😊 Múlt hétvégén szombat Jericho (ami igen szar lett... Undying mellett fõleg) most meg Crysis. Komolyan, szerintetek vevõ a világ olyan játékokra, amiket egy nap alatt végig lehet tolni? Ráadásul egyiknek sem volt "vége"... Nemes egyszerûséggel így próbálnak meg több és több pént kihúzni a népekbõl, hogy vegyék meg a folytatást is? Azt, hogy valami rövid, még meg is emésztené a gyomrom, de az, hogy a felénél abbahagyunk egy történetet...
Pár évvel ezelõtt egy Half Life-al még heteket játszottam, mire pont került arra a bizonyos i-re.

per aspera ad astra

FecNiii
nagynehezen rájöttem! 😄 köszi

FecNiii
tudnál esetleg konkrétabb segítséget adni ehhez az animált módusuláshoz? mert egyszerûen sehogy sem sikerül összehozni! HELP-em nincs sajna 😊

FecNiii
köszi szépen kipróbálom õket!

Aldaryn
1.: Geometria módosulást animálni nem olyan egyértelmû. Régebben még alap tool sem volt rá maxban. Az edit poly módosítót lehet animate módban asználni, ilyenkor egyetlen edit poly módosítóval elvégzett mûvelet (pl. extrude) animlására van leetõség. Olvass utána helpben. Bonyolultabb formákhoz morph targetek, ésatöbbi.

2.: Van egy bazinagy Set Key gomb az auto key mellett, ezt adott framen megnyomva letesz oda egy adag kulcskockát. Példádnál maradva, ha fr 150-en nyomsz egy set key gombot, mielõtt 160-on ténykedsz, minden ok lesz.

3.: Particle flow maxban, kicsit félgoldás, de delehet vele mit kezdeni. Vagy plugin, igen. Realflow, vagy Glu. Más megoldások is vannak, de jelenleg vagy nem kapható belõlük még kereskedelmi plugin, vagy épp, hogy megjelentek. 😊

per aspera ad astra

FecNiii
hát ez az hogy így nem mûködik!<#szomoru1>

zsolesz92
1.
autokey, a csuszka 0-n van felhuzod monnyuk 40re, majd utána extrudálsz; ha nem ez a porbléma, bocs h hülyének néztelek 😄

3. plugin?

FecNiii
hello mindenki!

Lenne három fontos kérdésem!
1. Hogy lehet animálni úgy hogy egy gömbõl kinõ egy csáp? mert hiába extrudálok vagy hasonló (autokey belõve) azt ráteszi az alap objektumra és nem kinõ belölle hanem már alapból rajta van. és tutort sem találtam még hozzá.
2. Miért van az hogy egy pl a 150-es key-nél bekapcsolom az autokey-t arrébb tolom mondjuk 160-ra aztán mondjuk csinálok valamit scale módosítással aztán mikor kikapcsolom az autokey-t az egész 160 keyre kiterjed a módosítás? így mindig utánna kell állítani curve editorban, hogy lehetne kiküszöbölni mert mondjuk 500-600 vertexet átnézni és kideríteni hogy mit hogy hova kéne a curve editorban tologatni rendkívül idegölõ.
a 3. hogy lehet mondjuk egy potból pohárba átfolyó vizet csinálni? mert sehol nem találtam normális tutort?

elõre is köszi!
FecNi

off:
lol
csak humor

lofttal csinaltam es ott van alul egy deformation cucc ahol lehet edittalni a scalet😊

zsolesz92
a csõ vastagságát hogy lövöd be hogy folyton vastagodjon?

zsolesz92
direkt lett gyilkos 😄
Az egyik fele normális lett, a másik viszon torzult, igy meg egyszerübb volt 😄

ha mas smoothinggroupba teszed a haljitott reszek veget es ugy smootholod akkor nem lesz ilyen gyilkos😄