63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#45630 attól is függ mit akarsz,csinálj egy potot konvert polyvá és nézd meg elementenként -
#45629 kipróbáltam, nekem nem szedi szét :(
hogy kell? :) -
#45628 ha nem weldeled össze,element-ként kijelölve tudod detaccsolni is:) -
#45627 Üdv!
Kérdésem lenne :)
Ha két objektumot össze attach-olok, azt később szét tudom szedni? -
#45626 Kis NFR,mert rég volt...
-
#45625 Majd mutass példát! Úgy könnyebb mondani rá bármit is! Kellemes időtöltést arrafelé! :) -
#45624 Blur, Siggraph 2008... ^_^ -
#45623 Akkor lehet h en vagyok a lama, bocs, majd meg fogom nezni, de eddig telleg nem sikerult megoldanom. Lehet a vray sun fenyerossegevel-meg a kamera erzekenysegevel rontottam el vmit.
udvozlet berlinbol a max geekeknek :)
-
#45622 Ha annyi angol tutort nétél már, akkor sajnálom, itt sem jutsz előbbre, mert ugyan azokat a dolgokat mondogatnánk, amiket azokban a tutorokban leírtak. Egyébként MAX-hoz, mióta része a Mental Ray, jár interior bevilágítási tutorial, minta scene-el együtt. Komolyan, enél többet mi sem adhatunk.
Legalább egy képet lökhetnél, hogy helló nagyarcú maxosok, eddig jutottam, ez a bajom vele, serintetek hogya lehetne jobbá, szebbé tenni?
Gyorstalpaló módon nem fogjuk tudni elmondani, mert az ugyanúgy bene volt abban a sok tutorban, amit olvastál. Úgyhogy azzal előrébb nem leszel. A realisztikus bevilágítás pedig teljesen szubjektív. Ismerek olyan marketingest, aki szerint létezik fehér fal, ami nem ver vissza fényt, fekete anyag, ami világít, olyan üveg, ami átlátszó, de mégsem, és olyan tér, ahol sok a kontraszt, de valahogy mégis lapos. Valamint az ég mindig #0000ff kék. Szóval, ez szubjektív. -
zenoka #45621 hehe:D deeee mondj kell egy kis cinizmus a topicba;)
raulrm: mar pediglen azok kellenek neked ha nem boldogulsz olyan meses kincsekkel mint a regmult vertex nyelven irodot tutorok akkor hasznald az osi lighting tancot:
google-> 3dsmax interior lighting tutorial varazsszavakkal..meg ki lehet egesziteni egy vray vagy mentalray pecsettel a dolgot..ezzek nyitjak meg a tudas kapujat, ami egy csodalatos vilagba vezet, hol nincsenek sample foltok, ragyognak a virtualis felhok, oromkodnek a polygon novenyek es buszken veszitik vertexeiket a biped manok..csiribi csiriba.. -
#45620 én már nem is akartam mondani semmit... -
raulrm #45619 Szevasztok!
Valaki tudna adni egy kis helpet a bevilágításhoz? Szóval, hogy van egy szoba, abba besüt a nap, és valami realiszikus belvilág keletkezzen. Annyi angol tutort néztem már, de mint látjátok nem sok sikerrel. Úgyhogy ha valaki gyorstalpaló módján le tudja nekem írni, vagy ha küld egy használható linket, az kérem tegye meg. Előre is köszönöm. -
zenoka #45618 vagy.. -
goofy1984 #45617 Megtaláltam! VRayToon. -
zenoka #45616 ink&paint material.. -
goofy1984 #45615 Hello!
Olyan problémám van, hogy újratelepítettem a rendszert és a 3ds max-ot is. Tudtam akkor olyan módon renderelni, hogy az éleket feketével jelölte, mintha rajzolva lenne. Sajnos most sehogy sem tudom összehozni. Tudna valaki segíteni, hogy hogyan tudnék ismét? Egy pár hónapig nem is maxoztam, úgyhogy már nem is tudom hogy csináltam.
Itt egy kép, ami úgy lett renderelve -
#45614 Ööö... szerintem félreértelmezted, ugyan úgy tükrözik vissza minden, köze nincs hozzá. Azért Fizikál Kámerá, mert valós életből vett paraméterekkel operál ami a beállításokat illeti, meg mert marketing értékkel bír az, hogy "fizikailag megfelelő" a fényszámolás blablabla, bla blabalabla...
Hidd el, tök ugyan úgy működik, mint egy sima kamera, renderelés szempontjából irgalmatlan kicsi a jelentősége. -
#45613 Nálam tükrözi.Nem sokat szoktam szarozni világítással mindig berakok a renderbeállításnál, az environment-hez egy HDRI mapot azt nekem jó ...Szal mindik így szoktam és nem volt vele gondom soha . -
#45612 A környezetet tükrözi, de az enviorment mappját nem. Senki nem használja a vray camerát? -
#45611 Őszintén szólva nem tudom mire gondolsz, tükrözi az az environmentet, max túl sötétek a háttereid, esetleg játsz külön azok multiplierjével... -
#45610 A bunda vray fur.
#45601-re valaki? -
zenoka #45609 igen elmeletileg igy kenne csak pont azert nez a kamera fele mert hatterkep..asszonynal kifejezetten minden parancsikon bal oldalon van igy oda felesleges barmit pakolnom:)de vilagitason gyurok meg szerintem:)
FRenkie: jaaj erre emlexem popec maci:) -
#45608 Tényleg nagyon jó. A bundáját mivel készítetted? -
bencsab #45607 Ha mondjuk balra nézne a mackó a kép közepe felé, mindjárt jobb lenne a kompozíció. Esetleg a háta mögül egy lapos derítőfény, hogy az előtte keletkező árnyék a kép bal szélének a 90%-ig elmenjen, akkor valami ki is töltené a maradék helyet, és szép kép lesz belőle. Ja, meg intenzívebb színű lámpákat használnék, hogy ne legyen olyan szürke minden. Egy ilyen témába belefér. -
#45606 Ez már akkor is állat volt:) -
#45605 Én is maciztam, de én régebben.
-
#45604 Én is maciztam nem régiben. :))
-
#45603 Természetesen kis csendéleteknél nincs gáz mert mögébaszok egy jépégét, de egy egész égboltot hogy teszek oda? Próbáltam gömbre feszegetni hdriket ldrként, de béna lett... help! -
#45602 Ja, akkor tárhytalan, azthittem be van gyárilag csontozva csak húzogatni kell :))))
Csontokhoz nem értek, annyira nem is érdekel ... Köszi . -
#45601 Aki vrayphisycalcamerát használ, az mit használ tükrözendő háttérnek? Mert ugye vraysky-t, hdri-t, BG képeket nem tükröznek vissza a felületek VPCamera esetén, mert azok nem rendelkeznek fizikailag létező pontokkal.
? -
zenoka #45600 jaja turborol ingye lelehet szedni csak becsontoztam meg az anyagokat uwkat at kell alakitani mert nem az igazi:)
anyaga nem egy nagy valami vraydispel keszult speckle mappal
viszont lehet nem uto jon ra hanem mondjuk gyufas doboz..vagy faforgacsok es egy furesz..nem tudom..szadi maci lesz a vege:)
FRenkie: koszi;)
-
#45599 Ez állat! -
#45598 Jó, kicsit talpa fura, de egészen mackós anyaga van :)
A fabábú az valami letöltös cucc, sok helyen látom ...? -
zenoka #45597 NFR:
felesegemnek hatterkep;), de meg lehet jon ra egy baseball uto:):
-
#45596 Jah. De legalább tökéletesen egy pozicióba lesznek. Annyi csak a hátulütője, hogy a két pont távolságának felére húzzaössze a két pontot, tehát a mind a két pont elmozdul az eredeti koordinátáiról. A snap+endpoint sztem célra vezetőbb. (már csak azért is mert hotkey-ként gyorsabb bekapcsolni mint kivinni az egeret a menübe. :D) -
#45595 De azzal is 2 vertex marad, ha nem tévedek ... -
#45594 Csakugyan. Thx, ezt nem ismertem. Mondjuk nem is igazán szoktam line-okkal dolgozni. A Box modeling jobban bejön. :)) -
#45593 Fuse gomb. Ott van a weld mellött, erre valou -
#45592 kiprobalom koszike az infot :) en mar itt szenvedek egy ideje de eddig senki nemszolt hogy ilyen is van :) holnap mejd letesztelem. Koszi meg 1x -
zenoka #45591 optimize-t nem hasznalod? lehet erdemes volna?:D