63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Vicces, de létezik olyan progi, (pl. Rhino.... :D ) ami jobban importál DWG-t, mint az Autodesk-es MAX...

mi az a b...ó? komolyan frusztrál, hogy nem tudom kitalálni.
  • Aldaryn
    "Hell it's 'bout time..."
  • 4D
    Ohh YESSS!!!
  • bencsab
    http://www.spot3d.com/vray/help/150R1/
    frissítve 2008.07.28.
  • Klon
    bocsi, csak szarul esett amit írtál!
    azért kérdeztem, amit kérdeztem, hogy olyannal kezdjem a tanulást aminek van is valami haszna az én munkámhoz.
  • Aldaryn
    Blendert is érdemes nézegetni. :) Ezeknek a fejlesztése mellett MAX fejlesztőgárda elbújhat pityeregve a sarokba.
  • bencsab
    http://www.luxology.com/event/2008/SIGGRAPH/
  • bencsab
    hú, jó hogy mondod, most néztem pár videót az új feature-ről. nagyon megnyerő a progi. egyszer lenne egy lazább időszak, mindjárt be is próbálnék vele valami egyszerűbb munkát. arról a programról ordít, hogy foglalkoznak vele.
  • Aldaryn
    ...valamint ajánlom Rhino mellé listába még modo-t is.
  • Aldaryn
    Ha több éve látogatod, és olvasod ezt a fórumot, akkor párszor már válaszoltunk kollektíven erre a kérdésre, és mindig azt, hogy tessék kipróbálni párat, főleg, ha frissen kezded, mert ami az egyiknek bejön, az a másiknak nem. Van nagyjából fél tucat profi csomag, mindegyiknek van előnye hátránya a másikakhoz képest, egy dolog közös bennük, hogy minddel alkottak már olyasmit, amitől sokaknak leszakadt az álla, innentől pedig nem lehet azt mondani, hogy ezek a szoftverek a korlátozottak. Ha gyakran olvasod ezt a topikot, akkor tudhatod, hogy mi itt általában csak szidjuk a maxot, tehát bárki, aki idejön, és végigböngészi, azt veszi le, hogy ez az a program, amit aztán biztosan nem érdemes használni. Mi mégis ezt használjuk, több kevesebb sikerrel, próbáld ki mondjuk pár hétig, döntsd el, hogy egyáltalán tetszik-e, amit a képernyőn látsz.

A Sketchupot nem hülyeségből írtam.

A LEGO-t sem, tök jó móka.

Milyen szó az, ami b-vel indul, ó-ra végződik, és inzultálás? Szerintem egysezrűen fasz vagyok, vagy köcsög. :)
  • bencsab
    Ez igazából Aldaryn szokásos akasztófahumora. Ha odaírt volna mögé a :)-t akkor te sem szívtad volna mellre sztem.
    A sketchup tényleg jó kezdésnek, de nyugodtan belebonyolódhatsz a 3dsmax-ba is (bár a jelenlévők közül - beleértve engem is - mindenki szidalmazza. Esetleg ajánlhatnám még a rhino-t is. Elég sokrétű, és gyorsan tanulható.
  • Klon
    már több éve látogatom ezt a topicot, de soha sem gondoltam volna, hogy te ekkora b...ó vagy!!!
    ha nem akarsz segíteni, akkor inkább ne is írj semmit!
  • Aldaryn
    Google Sketchup, vagy LEGO. Bár az utóbbi nem támogatja a dwg importot, de cserébe frankó hangja van, amikor beletúrsz az elemekbe.
  • ThomasGins
    Kis NFR,bár nem saját kutfő
  • lac coo
    Transformers, jó nagy ...
    Nagyon úgy néz ki, mintha a filmből lenne .... A kezein, a piros obejecten vajon véletlen maradt rajta a wire ? :D
  • Klon
    Üdv!
    Mostanában gondolkozok azon, hogy elkezdek foglalkozni valamelyik 3D modellező programmal, és nem tudom h melyikre essen a választásom.
    Amik felmerültek: Cinema 4D, 3ds max, LightWave, Maya
    tudom, h mindegyik elég bonyi egy kezdőnek, de mindenképpen valamelyik komolyabb programot akarom megtanulni.
    Ami fontos, hogy a .dwg fájlokat kezelni tudja, és valamennyire egyszerű is legyen.
    Segítségeteket előre is köszi, bár tudom, h nem éppen ez a a topic a megfelelő a kérdésemre.
  • zenoka
    "+~·^!+"~·+!%&.... hehe:D
  • putyi
    szerintem hagyd a francba az egészet, menj ki a szabadba, vegyél egy fagyit, s amíg nyalogatod nézz körül. figyeld meg milyen az ég színe fölötted, milyen a horizonton, milyen a tetőgerinceknél. nézd meg a fű, az aszfalt színét. nézd meg, hogy egy vakolt fal milyen a napfényes részen, a vetett árnyékos részen, az önárnyékos részen. ha van vigyél ki egy fényképezőgépet is.
    a toon-os verziót tekintve, ez így kuka.
    nem attól lesz valami rajzszerű, hogy a külső és a belső kontúrok ki vannak húzva. oda bizony kemény shader-munka kell. ajánlom a fallof map gyakori használatát.
  • npeter
    hát nemtom lehet velem van a baj, de nekem tetszik ha 1 kicsit zajos a háttér, habár lehett itt jobb lett volna ha nem ennyire (na ez a sok 'ha' :))
  • ThomasGins
    Ebbe azért belekötnék
  • Aldaryn
  • Free
    rájöttem hogy ti ketten olyanok lesztek majd mint a mupethShowban az a két öreg aki mindenbe beleköt :c)

Thomas&Zénóka
  • ThomasGins
    meg hát a horizont se ott van,vagyis ott nincs:)
    csak h kötekedjek én is:P
  • zenoka
    toonsot soknak erzem de a masik jobb..meg egy mini kotekedes: mieee kell ilyen zajos kepet betenni hatternek tele van a net fasza nagyfelbontasu eg kepekkel:)
  • ThomasGins
    Mindjárt pofásabb nekem:)
  • npeter
    nah alakítgattam rajta 1 kicsit, így talán jobb lett (legalábbis remélem)
    kép
    csináltam egy toon-os verziót is. csak úgy próbaképpen
  • putyi
    az azért kell, hogy nagyobb legyen a nettó alapterület. az oték szerint 1,5m-t lóghatsz közterület fölé, de nem így. mi 2,2m kellene, hogy legyen a járdaszintig.
    a képben nekem két dolog fáj:
    1. a kontraszt hiánya, rosz megvilágítás egyebek miatt.
    2. a stílus. ez most sem grafika,sem pedig fotoríl.
  • zenoka
    pfff...munktarsnak el kell magyarazni hogy ez stilus ocsmany...olyan mintha zold kuraszoooval lehanytak volna...tessek kitenni par kulfoldi oldalra es talan akkor letorik a lelkesedese...
  • npeter
    Ja azon én is gondolkodtam, hogy tul alacsony a magasföldszint erkélye. Lehet majd vmi kell oda a hivatlan látógatók miatt. A giugró részeket nemtom minek, nem én terveztem, én csak összeraktam Max-ben.

zenoka: (amúgy ezt a fajta stílust munkatárs erölteti, msot jár egyetemre és onnan látja a sok hülyeséget :)) Amit régebben ragtam fel, a kis makettosat az nekem is jobban tetszik
  • Met
    azokat a járda fölé kiugró részeket nem értem, a csöveseknek majd jó lesz télen bevackolni
    az első emeleti erkélyekre már most odarakhatod a rácsokat :D
  • zenoka
    uhh ez most nekem nagyon nem...
    es most tessek ugy megcsinalni hogy Neked is tetszen:D
  • npeter
    Hogy ne csak szöveg legyen, régen volt már kép.Mostani project a cégnél, nem nagy szám, de legalább a leendő lakástulajdonosoknak tetszik.
  • Aldaryn
    Jah, oh... én at azóta nem néztem, hogy elindult. :|Grrr... bocsesz, de azt, hogy KÖRÜLNÉZTÉL MÁR??!!?! SÚGÓ??!!! GOOGLE??!!! nem lehet lespammelni a bannerről. Én konkrétan erre kérdeztem rá.
  • Vorpal
    Nem kellett volna egy CAPTCHAt integrálni ebbe a linkekbe?
  • ThomasGins
    Láttam,csak egyesével kell átnézni,de meglesem vmikor:( vagy uj motor...
  • Malakai
    A Status, Ping, Uploads, Size feliratok kissebbek...
    Amúgy ja azzal a linkgyűjtővel lehetne vmit csinálni.
  • Ams
    Tutoiálok / Linkek?

szét spammelték...
  • lac coo
    Sajnos nem ... Pedig jó lenne normálisabb rendert csináln ibelőle .
  • Aldaryn
    Megkérdezhetem, hogy nálad is blokkolva vannak-é a flash tartalmak, és nem láttad a frankó flash-es bannerünkbe rótt vastag fehér feliratokat? Csak így csendesen, érdeklődve.
  • Zsottybobo
    Kösziiii!!!!
    Vaktyúk is talál térfogatot!
    Hála nektek!