63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Zsottybobo #45470 Khm.... télleg béna vagyok.....
.. és vak..... -
zenoka #45469 latod megy ez congratulation for your experience points:)
-
putyi #45468 igen!
térfogat= volume
objects kereten belül -
Ok. Ezt is sikerült megtalálnom. :DD
Bocsi az offolásokért és köszönöm a segítséget. :) -
Közben rájöttem, hogy az autogrid bekapcsolásásval érem el a kellő hatást. :))
Mostmár csak ez a koordináta pickelés a kérdésem. :)) (mivel a vertex még mindig a home grid-ben mozog) -
Zsottybobo #45465 Hoppá! Az nem csak távolságot tud?
Nem igazán látom a térfogat adatokat...
Béna vagyok? -
Az a baj, hogy már ott elakadok, hogy a felületre hozzak létre egy gridet. Én a Helperek között lévő grid-et ismerem, de azt nem tudom, hogy hogy lehetne a felület síkján létrehozni? -
zenoka #45463 gyerkeke koe szar ha ha 5 forintert kiturjak az embert de gondoljatok bele lehet jobban jartatok mert ha valaki ennyire szarrago akkor valszeg se szerzodes nem lesz se pedig kifizetes...azta a kliensst meg nem biztos hogy banni kell ha eluszott
Baliboy: ennel reszletesebben enm tudom leirni..letrehozol a kivant feluleten egy gridet majd a koordinata rendszeren pickeled es akkor mar azzal parhuzamosan merolegsen tetszes szerint tudsz dolgozni...
-
Térfogatkijelző van a Utilities \ Measure alatt. -
Zsottybobo #45461 Sziasztok!
Help please!! Furfangos kérdés:
A MAX tud valamilyen szinten űrméretet mérni? Pl. egy lemodellezett palack űrméretét.
Köszi!!! -
nenad #45460 kitchen-draw-ból lehet 3ds objektumot exportálni? -
Engem is archicad-es túrt ki a moslékos vödört la cégnél :)))
Mondjuk én nem Max-al terveztem ( volna) bútort hanem KitchenDraw-al ( igaz azt profi szinten ..), ez meg úgy rajzol, hogy minden alkatrész egy box :)))) Még textura sincs csak barna azt jól van ..... -
ez egyre sűrűbb probléma lesz.
most pl kiestem egy melóból amit egy "szomszéd néni fia"+Archikad + 3D nézet megoldott 2 ezer FT ért.
Én meg mondtam rá egy 30 ezret.
nem az a baj hogy nem fizetik meg, hanem az hogy nincs is rá igéány. mármint minőségre nincs igény. amíg nem ismerik fel a különböző marketinges és hasonló ágazatban ügyködő emberek, hogy a liftreklámban egy minőségi látványtervvel jobban lehet lehúzni az embereket mint egy archi CAD es 3d s nézettel . addig ez itt nem számít. -
Nem tudom. Nem szeretek programozni meg nem is tudok. :) Szóval nem tudom mennyire lenne nehéz megcsinálni ezeket a dolgokat. Csak suliban műszaki rajz tárgy keretében megismertettek minket az Inventorral (az előbb elírtam a nevét) és megtetszett a használata, hogy milyen jól lehet benne párhuzamos, derékszögó részeket, körívek paramétereit megadni stb. tehát tényleg műszaki rajznak megfelelő pontosággal dolgozni. (na persze az a program arra készült) -
Bocsánat az értetlenségemért de nem nagyon értem, hogy mire gondolsz. Megköszönném ha egy picit tudnád részletezni, hogy a helpjében részletesen utánna olvashassak. -
zenoka #45455 ferde feluletekre hozz letre grideket es ahhoz rendeld hozza a koordinata rendszert...
nah ehhez a ki mit mennyiert vallal el dologhoz most nem szolok hozza...sarkos a velemenyem..
-

Nenad bácsi kiért már? -
Amig nem tud snap-elni egész számokkal addig ez csak egy rajzoló program,nem tervező.Ezt se hiszem h bonyolult lenne megoldani,direkt rosszra csinálni sztem nehezebb:) -
Ezt nem ismertem. Köszönöm a ötletet.
Azért remélem fejlesztőknek is egyszer eszébe jut, hogy jó lenne geometriai kényszereket beleépíteni a maxba. :) -

-
Igen, tudom, hogy milyen a helyzet, azt is, hogy a kamarai ajánlott tervezői díj kb mennyit jelent... :) Erről szólnának a szakszervezetek, eg maga a kamara is, ha működne rendesen. Kicsit nyugatabbra kell menni, ott nem veszik félvállról ezeket a dolgokat. Kis hazánkban tojnak a szakszervezetre, a tszre meg midnenfélére, ami szakemberek és szakmunkások érdek és munkavédelmi szervezete, mert ennek itt lassan hagayománya van. Nyugatabbra pedig annak van hagyománya, hogy véresen komolyan veszik, mert biztosítja a normális megélhetést, és azt, hogy annyit kapj, amennyit a munkádért megérdemelsz. -
edit poly módban van egy constraints legördülő ott tudsz face vagy edge szerint mozgatni,ennél bonyolultabb megoldást én nem tudok,ezt is csak szökőévbe használom:) -
üdv.
Azt szeretném kérdezni, hogy a max-ban nincs-e lehetőség arra, hogy kényszereket lehessen használni. Mint például az Invention-ban a párhuzamos, merőleges... stb.
Pl jól jönne ilyesmi olyankor ha több poly-ból álló ferde felületbe szeretnék valamilyen metszetnek megfelelően "lyukat vágni". Most úgy oldok meg ilyet, hogy a felületből csinálok egy clone-t és ha egyszerübb metszetről van szó akkor csinálok annak megfelelő objektumot és boolean-al belevágom a felületbe a metszetet. Majd a felületet "rárakom" az eredetire és a vertexeket a metszéspontokra mozgatom az endpoint snap segítségével. Szóval pl. ha lenne olyan lehetőség, hogy a vertexeket csak valamilyen kényszernek megfelelően lehetne mozgatni, (pl úgy hogy csak egy kiválasztott poly síkjában, vagy egy edge mentén úgy, hogy az edge mint egy sin szolgál) akkor sok minden leegyszerüsödhetne.
Hátha valaki megérti ebből a zavaros írásból, hogy mire akarok kilyukadni. :)) -
1 kis maszek építész irodában melózok, és látom ahogy a főnök is szenved az itteni szinte nulla építőipari ágazat miatt. Itt egy családi ház komplett tervezését jó ha 300-350e-ért el tudjuk vállalni. (ebben benne vannak a szakági tervezők is) Ha ennél magasabbat mondunk, mennek máshova. és ha még ezt a kcisit is elengedjük ,akkor mehetünk kapálni . Sajnos itt így megy :-( JA és ebben jó lenne, ha lenne frankó látávnyterv is. Szinte semmibe veszik a kamarai díjszámítást, hiába dugjuk az orruk alá az árajánlatot, majdhogynem kiröhögnek és hátonfordulnak. Ez nem jó a főnöknek sem, és nekem sem mivel engem meg ő fizet:( Persze vannak önkormányzati melók is, ahol meg lehet húzni vastagabban a cerkát és szinte már kamari díjszámítással lehet számolni, de ez annyira kevés, mint a fehér holló.
peace........ -
Én megértem mindkettőtök álláspontját .... -
Ha alulértékeli a munkáját, és áron alul adja el, azzal magát is, és másokat is szivat, ennyi. A látványtervezésben ez Mo-n azért érezhető elég kézzelfoghatóan, mert nagyon kicsi a piac, mondhati, modellszerű. -
A látványtervezés szakértői szolgáltalás, különlegesen képzett szakemberekre van szükség ahhoz, hogy elkészüljön, a művészeti részéről nem is beszélve. Ennek pedig ára van. Más, kapcolódó területeken iszonyat árak vannak. (reklám, film, stb...) Azért, mert a felvásárlók kondícionálva vannak ezekre az árakra, és nem gondolják soknak, hogy százezreket fizessenek pár mp-nyi videóért, vagy akár milliókat. A megrendelőkkel meg kell értetni, hogy a átványtervezés az prémium szolgáltatás, amitől az ő üzlete fog jobban menni, nem pedig amolyan jutalomfalat, ha már van terv meg elképzelés. -
Ezt hívják piacgazdaságnak ;)
( Ha viszont még a hatvanat is bukja , akkor már a vizet is kiveszi a szájából ...) -
Pedig rengeteg múlik azokon a szakembereken, akik úgy gondolják, hogy kénytelenek alacsony árat adni, hogy fennmaradjanak, mert drágábbért nem kell. Nos, ha mindenki azt mondaná, hogy rendben, nálam ennyi, ha nem tetszik, el lehet menni máshova, akkor mindenki jobban járna.
Az, aki nem 200+fát kér, hanem megcsinálja 60ért, az nem scak a saját szájából vesz ki kenyeret, hanem például a milyenkből is, mert innentől mi is csak 60-ért árulhatunk, ha versenyben akarunk maradni. Márpedig nincs annyi JÓ látványtervező, mint amekkora a kereslet. -
Hát sajna itt felénk (délkelet Mo) csak álmodni lehet ilyen árakról. Ha megemlítem, hogy kb. 600-1000 Ft/m2 áron vállalok belsőt, csak néznek rám ,mint borjú az új kapura, és sokallják nagyon.
Sajna sokmindneki azt hiszi cask "kattingatni" kell párat és kész a szoba, lakás, konhya,stb. Azt nem is látják mekkora munka van a háttérben és, hogy nem csak a képet kell megfizetni, hanem az én munkidőmet, áramot, PC amortizációt, éjszakai fenntmaradásokat, stb...
De jó látni, hogy azért vhol meg is fizetik a látványterveket (persze minőségit)
-
speedre is jó lenne valami gyors szörny -
Nem rosz ötlet a sztárvarsz! lehetne ebből valami contest féle, mondjuk mindenki csináljon valamilyen karaktert vagy modellt, nem kellene gyorsan csinálni, csak szép ráérősen....
( pl. Jabbát vállalnám, egy kis hájpacnit könnyen lehet modellezni.) -
sztárvórsz 7 lesz?:) -
3600 frame lesz a kész anim nem szeretnék PS elni :c)))) -
lehet h ps-ben többre mész -
kipróbálom
Bár most sikerűlt úgy belőnömk a lens glow ot hogy már majdnem tetszik :c) -
avagy vralightmtl opacity-r falloff... -
gömb opacity falloff? hátha... -
Köszönöm szépen a válaszokat.
más: mivel tennétek szép légkört egy bolygó köré ? a Lens Effect Glow jónak tünt de nem az igazi.
Arra is gondoltam , hogy valami áttetsző materiálos másik golyót teszek oda de az sem jó. -
bencsab #45431 attól függ mekkora, milyen stílusú, bonyolultságú, stb. sztem egy átlagos 100 m2-es, modern lakásbelsőre kb. 200+áfa reális, de ez sokmindenen múlik.