3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zsolesz92
nagyon tetszik ez az asztal, már több képen is láttam, tegnap megpobáltam egyet csinálni, elég gyenge lett és hát nem kisgyerekek közelébe való 😄😄

NFR:

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

nekem vrayproxinal csinalta ugyanezt hiaba nem volt beallitva...egy save+load combo megoldotta akkor..nem lehet hogy valami biztonsagi cucc mert nem birja lekezelni mar a vidikari? (vagy nem ilyen okosak a fejlesztok?😊 )

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

A következõ dolgot tapasztalta már valaki: ha már elég sok objektum van egy max-fájlban, akkor ha leklónozok egy tárgyat, akkor az új testnek display as box módot állít be. Segítsetek, ha tudtok, mert ez már a sokadik alkalommal kerget az õrületbe. Ja, max8.

Boba-eknak igaza van konyv meg net es beepitett sugo..ha ugy nem megy akkor ne eroltesd..meg ha van felesleges penzed akkor tanulj belole rajzot hihetetlen mennyire jol jonne egy kis rajztudas neha ehhez a cucchoz😊

ThomasGins
Meg a több száz oldalas beépitett help és tutor se elhanyagolható,és
angolol tudás nélkül is kibogarászható.

\"So always look on the bright side of death\"

Boba
"A többi netán ilyen drága lenne?"
Ja... nyugodtan szorozgathatod az arakat 2-5tel siman...

Ha nem tul surgos, akkor vegyel inkabb konyveket, bujd a netet.

Hello!

Nem teljesen idevágó, de nem találtam ilyen témában topicot.

Szóval át szeretnék térni a webdizájnról, photoshopról, stb. a 3D-s tervezésre. Találtam pár iskolát itt Magyarországon, akik foglalkoznak az autodesk programcsalád oktatásával. Kinek vannak tapasztalatai ezekkel és ki melyiket ajánlaná ez lenne a kérdésem.

www.mesharray.hu
www.3dhome.hu/
www.sns.hu/05_training/training.html

Az árakat csak a 3D home tüneti fel. A többi netán ilyen drága lenne?

Kösz szépen.

objektumszot=objektumszámot

és, hogy bírja a nagy objektumszot a c4d(30-40000), mert a max-al a legnagyobb szívás azzal van.

jaja jatszunk mint king kong a varosban😊

Mikor jelenik meg a konyv?

furcsa, hogy meg mindig beizgultok mindenfele zajos kulimájsztol 😄
A felfedezés öröme. 😄
Egyébként hogy további nyomást helyezzek maxra... egészen megkedveltem a poly modellezést Cinemaban..
😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

jo moka az indigo en is szorakoztam vele a mult hetvegen:
ez 2 ora volt

ez meg 10 ora😄

Ami nagyon tetszett a memohasznalata (max 60-70 megaig ment fel)
Ami nagyon idegesitett az a nagy polygonszamu dolgokat nehezen kezelte nekem...
pl a scattertol kiakadt ha 50k ra felvettem a mennyiseget de ha ugyanazt csak 10k val csinaltam es copyztam 8szor akkor minden rendben volt😊
szoval vannak meg gyerekbetegsegei de tetsz a dolog kivancsi leszek a rendes 1.0as verziora😊

Ujra INDIGO, mukodik a network render, azert igy mindjart gyorsabb az az unbiased render 😄, mar csak tobb izmos gepen kell kiprobalni...
alkohol fuggo😄 voltam en anno olyan reszeg hogy azt hittem a lany a nyugati pu melleti postan lakik😊

vafeN
8800-nak van gtx változata.

[O_O] (.)(.)

Tudom, hogy G92 kódnéven fut a 8800GT, de arra a gyártásra lehetne még csinálni egy tuningolt GTX változatot. Szerintem az lesz a következõ.
😊
Boba
He? Masnap reggel mit keres me'g ott?<#idiota>

aaa a fiatalsag 😊) (/me nem irigy mert szar masnap megkerdezni hogy: ho' hogy hi'nak bejbi)

Boba
Csak par megjegyzes... amikor az AMD megvette az Atit mar megvolt a 2900as csalad... ami egy derekasan elszart technika, a jelenlegi jatekokhoz. (MS beintett SBAA-ra, ezert a nagy bukta.) Ezert mivel gyorsan kellett valami, jott a HD csalad... de mivel az alapok ugyan azok, mit lehet varni? Pikkpakk nem megy egy csip kifejlesztese... (NV-nel 2 fejlesztocsoport dolgozik atfedesben, 1-1 generacion.)

a G92 az nem jonni fog, hanem mar itt van. A 8800GT-k kodneve a G92.

Az ar/ertek arany pedig szerintem jol van belove... a HD3870 kb 15-20%al lasabb mint a 8800GT. Cserebe,
1: egy tizessel olcsobb.
2: nem kell uj hutest venni ra, es halk is a gyari megoldas. (szoval igy mar egy huszassal olcsobb. Hogy miert kell ra hutest venni, azt meg barki elolvashatja masik forumokon. Persze aki szereti, hogy olyan hangja van a gepenek mint egy felszallo Boeing es meg ugy is meleg a kartya vagy eppen suket, annak idealis megoldas a gyari cooler.)

Egyedül mondjuk nem fun. Most max a szomszédokat tudnám lövöldözni. 😊
Aldaryn
Igen, kb 150bõl kivagy, mondom, középkategóriás gép ár. (ennyibõl összerakott gépen Crysisolok very highon. 😄) Amúgy nagyon, nagyon fun. Jó móka a javából. Fõleg ha ilyen cudar az idõ, és midnen ellened dolgozik.

per aspera ad astra

Hideg van most ahhoz. Amúgy biztos jó móka lenne, de 100-150e között lenne már egy normális felszerelés. Jó minõségû fém puska + távcsõ + ruházat + kiegészítõk, esetleg egy kis fegyver tuning.
megnézem, köszi
Aldaryn
Airsoft. Go go go! Kb annyiban is van, mint egy standard játékkonfig. 😄

per aspera ad astra

Az utóbbi 1-2 évben többet voltam szórakozóhelyeken, meg kocsmákban, mint otthon, szóval kis változatosság nem árt. 😊
ThomasGins
Timeshift?Nekem bejött amit láttam róla,csak hát megfekszi a vga-m gyomrát az is😞

csajozni nem szoktal😛 😊😊😊

cod4 az nekem kacsalövészet. Crysist most vittem végig. Splinter cell az sem amire én gondolnék, a Ghost recon-t meg mgenézem, mert nem ismerem.

köcce
fle go
OFF:
COD 4, Crysis, Splinter Cell Ghost Recon 2

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Ez most nagyon OFF lesz, de nem tudtok olyan játékot, ami viszonylag új, FPS és részben lopakodós, sniperezõs és jó? Ilyesmihez lenne kedvem, csak nem tudom mivel.
Nem ez a lényeg, hanem hogy az AMD megint szart adott ki. Ráadásul lassan jönnek a G92-es gefore-ok. Gondolom 9800 GTX néven. Amúgy meg a GT-nek az az egy hibája van, hogy nagy felbontáson, vagy nagy AA-val baromira belassul. Nagy natív felbontáshoz inkább GTX-et érdemes venni.
fle go
8800GT tuningal a GTX-et is elveri és az ultra se sokkal jobb nála

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Kint van az új AMD vga. Sajna alig lett jobb, mint a 2900XT, így még a 8800GT is üti. 😞

Azért az kemény, hogy megveszi a céget az AMD és azzal a lendülettel csõdbe is viszi...
fle go
Nem kell semmi anim csak ki szeretném próbálni, mit csinál egy ilyen szituval a max

ThomasGins
Caustics kellene hozzá,de szerintem megõrülsz egy képpel,hát még ha anim is.
Tegyél egy omnilightot a gömbhöz és projectmapba meg csinálj szines biszbaszos képet és azt mozgasd.

fle go
Üdv Emberek!

Egy kis segítség kéne nekem...nem tudom hogy oldjam meg a disco gömb efektust. Anyagnak VrayMat van a a diffus Flat Mirror de egy istennek nem akar a falon tükrözödni a gömröl visszaverödött fény😞
Lehet túl nagy a szoba amiben van a gömb? Vagy mi lehet a probléma?

eNiX
És vmi jobb ötlet? Vagy vigyem tovább a tiédet? Nem világítja be a teret, nincs glow, csak a plane világít.

keine Signatur

mondtam hogy barkács😉

eNiX
Hm egyszerû és mûködik. Bár nem érzem úgy, hogy TV-t nézek. 😞 Nem ad olyan összképet mintha ülnék a szobában és nézném. Lehet a képen még manipulálni kéne ps-sel? Azért kösz.

keine Signatur

sima planere vagy mat ID re rateszel egy vraylightmaterialt es ott mapnak megadsz egy kepfaajlt😊 ez a barkacsmodszer😄

eNiX
Hi. Sötétben világító TV képernyõt, hogy tudok elérni? Én úgy csinálnám, hogy egy plane-re ráhúzok egy textúrát és mögé teszek Vray-light-ot, csak hát nem világítja át a plane-t. Vagy milyen módon tudom elérni? Kösz

keine Signatur

repvez
Ha ez tetszik akkor nézegess körül itt is :http://www.military-meshes.com
Az álam esik le amit ott müvelnek, némelyiknél az utolso csavarig lemodellezik a gépet.
fuu emberek ez nekem most igy reggel nagyon odavert:
http://www.3dtotal.com/home2/gallery/getgalleryitem.asp?id=2918

ha megvesszuk dedikalod?😛😉

C4D vel semmi bajom nem volt amikor neztem a kezelofeluletevel viszont az ahogy GixEr mondta az archicadtol fallnak lehet menni😊 mondjuk engem meg az XSI is kiakasztott bevallom..
de a C4D-n elgondolkodtam hogy lehet neki kenne fekudni rendesen hisz egyre nagyobb teret hodit archivben maganak ugy latom😊

Aldaryn
Üdv világjáró Nenad! Tessék itthon letelepedni, venni egy kis házat valami frankó nyugis helyen, és tanítani! 😊

Cinema 4D-t még nem néztem, XSI-vel kontárkodom, ha ráérek, de az igazat megvallva folyton oda lyukadok ki, hogy MAXban egy dolog van, ami jó, és az a felület letsiztultsága, meg a kezelés. A többi csak fejfájás.

Tényleg Standalone VRay-el szórakoztatok már, most hogy van exporter maxscript is ráadásul hozzá? Tök jó...

per aspera ad astra

A C4D kezelofeluletetol sikitani tudnek (a masik ilyen az Archicad)
Hasznaltam mar sok mindent de ezek vegkepp nem estek kezre.

(ACAD, PRoE, Rhino, MAX, MAYA, XSI, Blender, Wings, NENDO, Ayam, stb... ezeket 1-2 ora molyolas utan "atlattam" )
Jee <#szeret> C4D powaa

betarcsazos macen vegigolvastam a sztorit...

Aldaryn, terj at Cinema 4Dre, tok jo kis program, es van hozza vray is :-)
Nemsokara megjelenik egy jo konyv hozzá, eleg jol elmagyarazza a dolgok lenyeget...
A program egyebkent messze stabilabb mint max, legalabbis nekem ugy tunik.

Egyebkent hogy a temara reagaljak felesleges egymasnak rohanni,
az igaz hogy jo kepzes tenyleg nincsen, csak onfejlesztes van.
De talan majd, ha a menok belefardtak a hajtasba, es tanitani fognak.... 😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.