63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Atika :o)
    Papizacsi es Zenoka koszi akkor probalkozom mert stl-em 170Mb aztan eltart a maxnak meg behuzza vartam de meguntam aztan lelottem de akkor kiprobalom hogy megvarom mi lesz belle :) Koszi Mert egyenlore STEP-et huztam be maxba csak az a gondom hogy nemtudom renderelni mert meghal a max siman kilep gondolom a sok polytol pedig memoria van eleg nemertem na mind1 max nem lesz belle semmi ;)
  • pacman
    Privi ment !
  • zenoka
    nalam is stl volt a nyero mikor abba retek mit tudom en mibe tervezodtek a butorok...meg accutrans 3d hasznalgattam mindenfele konverziohoz..egesz turheto volt..minimalis utomunka kellet...
    STL asszem haromszogeket csinal szoval ovatosan az ives feluletekkel!:)
  • Papirzacsi
    Nekem az STL vált be a 3 formátum közül, mikor szükségem volt a maxba importálásra. De ez nem szentírás, lehet nálad már jönne be.
  • Klon
    asszem előröl kezdem ezt a tutorialt :(
  • BaliBoy
    Spline-nál olyan pontokat nem lehet weldelni amiből/be 2 "út vezet". Tehát 1 pontot csak másik 2 pontal lehet összekötni, 3-al nem. Azonos pozicióba űgy tudod hozni őket, hogy vagy manuálisan átmásolod a pont koordinátáit a másik pontnak, vagy sokkal egyszerübb, ha a snap-nél bekapcsolod az endpoint-ot és akkor mozgatással automatikusan a másik pont poziciűjába tudod mozgatni.
  • Klon
    Collapse? nem mert azt se tudom, h azt merre kell kereseni. (kezdő vagyok)
  • HM
    "Collapse" -t próbáltad?
  • lac coo
    Az nem is fog, hülyeséget írtam, nem is néztem hogy ezek line-ok :)
  • Klon
    hát ez nekem sajna nem megy :(
    bármilyen nagyra veszem a Weldet, akkor se sikerül...
  • lac coo
    Connect csak végponthoz jó , asszem..

De nem okoskodom, van még a fuse azt nálam kifújt, de asszem, azzal is két vertex marad ...
    Majd jönnek a szakemberek megmondják :)))
  • Met
    előtte nem kell connect?
  • lac coo
    Target Weld, vagy a sima Weld értékét vedd nagyobbra .
  • Klon
    Sziasztok! megint segítség kéne...
    hogy tudom az alábbi képen lévő pontokat "összeragasztani" ?
    a Weld-et próbáltam, nem sikerült :(
    Sziasztok ha szeretnek maxba beimportalni akkor melyik a legjobb formatum amit erdemes hasznalni akinek esetleg van ezzel tapasztalata?? STL? STEP? IGES?? Elore is koszi
  • Ams
    egy 10-20perces NFR
  • bencsab
    soulburnscripts->object painter
    ugyanaz
  • bordy
    hogy úgy mondjam, jól meg kell soft selectionnal igazítani azokat a vertexeket aztán jól be kellene extrudnálni a mesnek.
  • lac coo
  • zenoka
    nem semmi az utoljara nyitott topicod;) :):)
  • nenad
    finalRender rajongónak
    fR szintén támogatja az interaktív rendert. (gi/raytrace)
  • Ams
    ha az alja/teteje zárt a lathe-elt objectednek.
    összeolvasztja a a középső (a te esetedben 36) vertexeket.
  • Klon
    hu! nem vettem észre, köszi!
    amúgy az mit csinál pontosan? szóval mikor kell azt használni ?
  • Ams
    Weld Core pipa jobboldalt.
  • Klon
    köszi, az megoldódott. én bénáztam :)
    viszont most van egy másik bajom, a mellékelt képen megmutatom.
    olyan mintha nem a középpontban találkozna minden pont.
  • Aldaryn
    agreed, ha nem látszik, akkor nem használható arra a tárgyra. Lathe-t csak spline-ra tolhatsz, ha nem spline, pl. egy grop része már, stb, akkor nem lesz látható. Vagy az is lehet, hogy ott van, csak elsiklik felette a szemed. Előfordul.
  • Klon
    pedig erre használható lenne...
  • lac coo
    Szerintem ha nem látsz valami módosítót, az azért van mert nem használható arra az objectre amire éppen szeretnéd .
  • Klon
    ismét segítség kellene.
    Tutorial alapján csinálok egy sakk figurát, és a Modifier lstából eltűnt a Lathe :(
    Tegnap még ott volt. hogy lehet ezt visszahozni?
  • ThomasGins
    csk sörfogyatkozás:)
  • npeter
    a bátrak [apro[(vagy még tudatlanok)[/apro] ;-)

vajon a bannerban is lesz holdfogyatkozás??
  • ThomasGins
    csak a fogot próbáltam igaz,az ment max 9-el,de csak ugy ahogy irtam,telepitve egy idióta maxkönyvtárat keres a c:-n. De hát ki rak c:-re maxot:)
  • lac coo
    Úgy sem megy, valami baja van ... 8-al és 9 -el próbáltam azokkal nem jó, nem csak nálam ...
  • ThomasGins
    Volt ami csak ugy indult h behivtad maxbol a scriptet
    Koszi a segitseget a rendert sikerult elinditanom a parancssorbol a max help alapjan csinaltam minden ok csak az a baj hogy nem fut le vegig mert kiirja hogy max is down nemtudom hogy most akkor valami hiba van a modellben mert ugy importaltam be vagy nemtudom mi lehet ilyen gondom meg nemvolt. Majd meg megprobalom szetszedni tobb darabra a modelt es ugy renderelni hatha abban a hiba vagy gozom sincs :) de azert koszi szepen
  • Lazarus
    "X:\3dsmax\3dsmax.exe" -outputName "C:\EXPORT\Preview\FRAME.png" -camera Camera04 -start 115 -end 129 -nthFrame 1 -width 100 -height 140 -pixelAspect 1 -preset X:\preset\kfh_preview.rps

Van nekem egy ilyenem, hátha ki tudsz hámozni belőle valami okosat ;)
  • Klon
    basszus. ez volt a hiba. köszi :)
  • BaliBoy
    Szerintem rákattintottál az x tengelyre ezért csak abba az irányba engedi mozgatni a pontokat. Kattints valamelyik másik tengelyre, vagy két tengely "fedésére".
  • Klon
    valaki segítsen!
    full kezdő vagyok, a sakkfigurás tutort próbálgatom, és nem tudom, h mit csináltam, de nem tudom a pontokat mozgatni, csak x irányban. hogy kapcsolom vissza az y-t ?
    bruhuhuuuuu nem megy a parancssorbol a render elindul aztan szepen kiirja hogy max is down :(((((( miert van ez valaki legyszi mit probalhatnak meg meg hogy ki tudjam renderelni vray-el???