63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• bencsab
    Az a baj, hogy az a plugin nekünk is 200EUR, meg egy mondjuk német cégnek id.
  • bencsab
    Naigen, de ott van még a Vraypattern is, ami a tudásához képest jó drága... persze ami tud azt nagyon jól tudja, ott azt kell megfizetni.
  • putyi
    Persze, de tudod vannak elvek is a világon :-)
  • Aldaryn
    Amúgy ha csak a scattert nézi az ember, sem a ForestPack, sem a Multiscatter nem egy nagy érvágás 3-4 workstation node-ra. A network pedig ingyenes.
  • bencsab
    Hát én is már erősen kalkulálgatom ez EUR/HUF árfolyamot...
  • putyi
    Kénytelenek leszünk legalitásba vonulni. :-)
  • bencsab
    Amit találtam, az ugyanazzal a problémával küzd, mint az "erdőszóró".
  • putyi
    van '16 alá törött kőszén szóró?
  • Aldaryn
    Carbonscatter! :)
  • zenoka
    photosop.. ugyis az a divat ma mar.. semmi varazslas maxban lenyeg a photoshop:P
  • zenoka
    2016 jo lett? en matekom az hogy szar
    nekem mindig a paratlanok jonnek be:D
  • bencsab
    carbonscatter?
  • bencsab
    Csak infóképpen mondom, hogy egy gigantikus projekt file mentési ideje, ami a 2014-es alatt 1,5 percet vett igénybe a NAS-ra, az 2016-os alatt 20 másodperc!!!
  • putyi
    Jó Áron
  • putyi
    ...De szeretnénk, csak nincs hozzá scatterer :-)
  • putyi
    Nem használunk 2016-ot :-)
  • putyi
    Bolond :-)
    Ha belegondolsz az általam említett 4-es limit egy családi ház kertjénél is kimerül. Készítesz egy általános fűfelületet, abból kivonod azokat a területeket, ahol fa bokor, egyéb van.Egy-két virágágyás akztán vége.
    A forest amúgy nagyon jó, nagyon intelligens, egyedüli baja, hogy nem lehet vele olyan gyorsan dolgozni, mint a multiscatterrel. Viszont jól megférnek egymás mellett.
  • bencsab
    a 2016-hoz milyen scatter plugint használtok?
  • zenoka
    ertem
    nah ezt nem tudtam.. nem szoktam bolygokat renderelni:D
  • putyi
    Hány forest objektum van a jelenetben? Ha csak az egy darab füves felület, akkor semmi gond. De ha meghaladja a négyet, akkor reset.
  • zenoka
    valamit tenyleg szarul csinalhattok mert kapott scene tobbszori megnyitas minden lofasz es a fu meg mindig tart..
  • TNH
    Szerk.: (Mobilon nem lehet) Esetleg azt javaslom, hogy klónozd azokat a face-ket, amiket mindkét irányban látni szeretnél, és az egyiket Flippeltesd csak. Texttel lehet megoldani inkább ezt.
  • TNH
    Amit keresel, az a Loop szerintem. (Esetleg a Grow). A Hotkey-t nem tudom, én mindig a UI-t használom.
  • Carl Davies
    Köszi a segítséget, így már jó ... ha rakok rá gumit is. De mivel raktam így semmi gond.
    Azért ha más is tud valami megoldást azt meghallgatnám.
    Meg a másik kérdésemre is.
  • TNH
    Akkor editable poli módban face üzemmódban Flip-peld a "hibás" elemeket, és tedd be a pipát a Backface Cull elé. :)
  • Carl Davies
    Nincs ott pipa. Ha van akkor alapból átlátszó, de nálam csak rendernél.
  • TNH
    Vedd ki a pipát a Backface Cull elől. Jobb klikk, Propeties.
  • Carl Davies
    Helló! Átlátszóságra megoldás? (Circle-ből indultam ki.)

Másik. Hogyan tudok egyszerre több Edge-t kiválasztani? Mondjuk a kör belső felén kiválasztok egyet, utána nyomok egy gombot és kiválassza a többit de csak belül. (egyszer már használtam ilyent csak elfelejtettem :S )
  • tilbury
    itt találsz pár tutorialt: rim modeling
    nézz szét köztük.

Utoljára szerkesztette: tilbury, 2015.09.11. 22:52:59
  • Carl Davies
    Helló! Felnibe hogyan tudnám megcsinálni a csavar lyukakat? A közepét sikerült belemodellezni, de a többit nem tudom hogy.
    Mert ha boolen-el csinálom akkor össze vissza lesz a Meshsmooth.
    Másik hogy a Meshsmooth mellett van még más amivel hasonló simítást lehet elérni?
  • GixEr
    Hulye kerdes, de eddig nem az volt, hogy MAX alatt 3D procedularisakat hasznaltunk es az kb pont ugyanaz??
  • GixEr
    Engem legutobb egy sima "pipa" szopatott be. Ejszakai/esti latvanyterv egy hazrol, lampak bekapcsol fenyek lehuz es tiszta zaj az egesz renderben.
    Elsore mosolyogtam mert valami sampling dolog lesz a ludas. Aztan mindent feltoltam az egekbe, de csak rossz volt meg egy egyszeru jelenetnel is....

Majd olvasgatok minden forumot es megtalaltam a szent gralt: Render panel / Vray Global switches / PROBALICTIC LIGHT OFF (azaz pipa ki) . Hany render verzett el emiatt el se tudom mondani...
  • putyi
    Mert tök érdekes képeket lehet készíteni vele, ami jól eladja az engine-t :-) .
  • Aldaryn
    Az implicit mindig előkerül, aztán soha senki nem használja, mert rájön, hogy 3D-s shadereket összerakni azért bonyolult. VRay alatt is van régóta, nem is lassú, mégsem látni úton útfélen implicit kenyérszeletet :D
  • nenad
    egyebkent az oldalon talahato egy realtime 3d volumetric renderer implemented web felulet, azaz el lehet vele jatszani egy kicist...
  • nenad
    emberz octane amd supportal,

https://home.otoy.com/otoy-unveils-octanerender-3-worlds-best-gpu-renderer/

Radeon R9 390X es a tobbi vegre oda tud utni az oriasi memoriaval es opencl teljesitmennyel ami 25% is tobb lehet mint nvidiaje..
  • bencsab
    nekem ugyanez volt a bajom vele régebben, így már mostanában ha csak egy olyan kommentet látok, ahol ezt a hibáját említik, már le sem töltöm.
  • putyi
    lentebb írtam, hogy miért írom, hogy nem működik. egy idő után reset-eli a scattert, azaz a monitoron szépen látod az objektumot, de nem rendereli.
  • zenoka
    valamit rosszul csinalsz.. nalam igen.
  • putyi
    de az nem működik.