63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
bencsab #61569 Az a baj, hogy az a plugin nekünk is 200EUR, meg egy mondjuk német cégnek id. -
bencsab #61568 Naigen, de ott van még a Vraypattern is, ami a tudásához képest jó drága... persze ami tud azt nagyon jól tudja, ott azt kell megfizetni. -
putyi #61567 Persze, de tudod vannak elvek is a világon :-) -
#61566 Amúgy ha csak a scattert nézi az ember, sem a ForestPack, sem a Multiscatter nem egy nagy érvágás 3-4 workstation node-ra. A network pedig ingyenes. -
bencsab #61565 Hát én is már erősen kalkulálgatom ez EUR/HUF árfolyamot... -
putyi #61564 Kénytelenek leszünk legalitásba vonulni. :-) -
bencsab #61563 Amit találtam, az ugyanazzal a problémával küzd, mint az "erdőszóró". -
putyi #61562 van '16 alá törött kőszén szóró? -
#61561 Carbonscatter! :) -
zenoka #61560 photosop.. ugyis az a divat ma mar.. semmi varazslas maxban lenyeg a photoshop:P -
zenoka #61559 2016 jo lett? en matekom az hogy szar
nekem mindig a paratlanok jonnek be:D -
bencsab #61558 carbonscatter? -
bencsab #61557 Csak infóképpen mondom, hogy egy gigantikus projekt file mentési ideje, ami a 2014-es alatt 1,5 percet vett igénybe a NAS-ra, az 2016-os alatt 20 másodperc!!! -
putyi #61556 Jó Áron -
putyi #61555 ...De szeretnénk, csak nincs hozzá scatterer :-) -
putyi #61554 Nem használunk 2016-ot :-) -
putyi #61553 Bolond :-)
Ha belegondolsz az általam említett 4-es limit egy családi ház kertjénél is kimerül. Készítesz egy általános fűfelületet, abból kivonod azokat a területeket, ahol fa bokor, egyéb van.Egy-két virágágyás akztán vége.
A forest amúgy nagyon jó, nagyon intelligens, egyedüli baja, hogy nem lehet vele olyan gyorsan dolgozni, mint a multiscatterrel. Viszont jól megférnek egymás mellett.
-
bencsab #61552 a 2016-hoz milyen scatter plugint használtok? -
zenoka #61551 ertem
nah ezt nem tudtam.. nem szoktam bolygokat renderelni:D -
putyi #61550 Hány forest objektum van a jelenetben? Ha csak az egy darab füves felület, akkor semmi gond. De ha meghaladja a négyet, akkor reset. -
zenoka #61549 valamit tenyleg szarul csinalhattok mert kapott scene tobbszori megnyitas minden lofasz es a fu meg mindig tart.. -
#61548 Szerk.: (Mobilon nem lehet) Esetleg azt javaslom, hogy klónozd azokat a face-ket, amiket mindkét irányban látni szeretnél, és az egyiket Flippeltesd csak. Texttel lehet megoldani inkább ezt. -
#61547 Amit keresel, az a Loop szerintem. (Esetleg a Grow). A Hotkey-t nem tudom, én mindig a UI-t használom. -
Carl Davies #61546 Köszi a segítséget, így már jó ... ha rakok rá gumit is. De mivel raktam így semmi gond.
Azért ha más is tud valami megoldást azt meghallgatnám.
Meg a másik kérdésemre is. -
#61545 Akkor editable poli módban face üzemmódban Flip-peld a "hibás" elemeket, és tedd be a pipát a Backface Cull elé. :) -
Carl Davies #61544 Nincs ott pipa. Ha van akkor alapból átlátszó, de nálam csak rendernél. -
#61543 Vedd ki a pipát a Backface Cull elől. Jobb klikk, Propeties. -
Carl Davies #61542 Helló! Átlátszóságra megoldás? (Circle-ből indultam ki.)
Másik. Hogyan tudok egyszerre több Edge-t kiválasztani? Mondjuk a kör belső felén kiválasztok egyet, utána nyomok egy gombot és kiválassza a többit de csak belül. (egyszer már használtam ilyent csak elfelejtettem :S ) -
tilbury #61541 itt találsz pár tutorialt: rim modeling
nézz szét köztük.
Utoljára szerkesztette: tilbury, 2015.09.11. 22:52:59 -
Carl Davies #61540 Helló! Felnibe hogyan tudnám megcsinálni a csavar lyukakat? A közepét sikerült belemodellezni, de a többit nem tudom hogy.
Mert ha boolen-el csinálom akkor össze vissza lesz a Meshsmooth.
Másik hogy a Meshsmooth mellett van még más amivel hasonló simítást lehet elérni? -
GixEr #61539 Hulye kerdes, de eddig nem az volt, hogy MAX alatt 3D procedularisakat hasznaltunk es az kb pont ugyanaz??
-
GixEr #61538 Engem legutobb egy sima "pipa" szopatott be. Ejszakai/esti latvanyterv egy hazrol, lampak bekapcsol fenyek lehuz es tiszta zaj az egesz renderben.
Elsore mosolyogtam mert valami sampling dolog lesz a ludas. Aztan mindent feltoltam az egekbe, de csak rossz volt meg egy egyszeru jelenetnel is....
Majd olvasgatok minden forumot es megtalaltam a szent gralt: Render panel / Vray Global switches / PROBALICTIC LIGHT OFF (azaz pipa ki) . Hany render verzett el emiatt el se tudom mondani... -
putyi #61537 Mert tök érdekes képeket lehet készíteni vele, ami jól eladja az engine-t :-) . -
#61536 Az implicit mindig előkerül, aztán soha senki nem használja, mert rájön, hogy 3D-s shadereket összerakni azért bonyolult. VRay alatt is van régóta, nem is lassú, mégsem látni úton útfélen implicit kenyérszeletet :D -
nenad #61535 egyebkent az oldalon talahato egy realtime 3d volumetric renderer implemented web felulet, azaz el lehet vele jatszani egy kicist... -
nenad #61534 emberz octane amd supportal,
https://home.otoy.com/otoy-unveils-octanerender-3-worlds-best-gpu-renderer/
Radeon R9 390X es a tobbi vegre oda tud utni az oriasi memoriaval es opencl teljesitmennyel ami 25% is tobb lehet mint nvidiaje.. -
bencsab #61533 nekem ugyanez volt a bajom vele régebben, így már mostanában ha csak egy olyan kommentet látok, ahol ezt a hibáját említik, már le sem töltöm. -
putyi #61532 lentebb írtam, hogy miért írom, hogy nem működik. egy idő után reset-eli a scattert, azaz a monitoron szépen látod az objektumot, de nem rendereli. -
zenoka #61531 valamit rosszul csinalsz.. nalam igen. -
putyi #61530 de az nem működik.