63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• bencsab
    Én már többször készíttettem drónos felvételt a skyviewair-el, bár nem tudom, hogy gps alapján repülnek-e...
  • k_zoli
    Szia!
    Nekem is ez volt a problémám, nekem úgy oldódott meg hogy feltelepítettem a 9-es verziót, aztán azzal is ez volt a gond, de azon segített a service pack 2.
    Sok sikert!!!
    Utoljára szerkesztette: k_zoli, 2016.01.14. 20:08:58
  • hbmeredmenyek
    Sziasztok felraktam a 3ds max 7 verziot de amikor elinditom lefagy valakinek van valami ötlete, hogy mit is tegyek???? a legújabb verzionál csak 30 verziot tudom használni
  • putyi
    ismertek olyan emberkét aki olyan drónnal rendelkezik, amely gps koordináták alapján röptethető?
  • Atika :o)
    Koszonom.
  • Norb37
    GFX peers
    Es hol lelted? :)
  • Norb37
    Komplett van csak,majd 38 gigabuta.
    Sziasztok a CG source fa texturakhoz nemtud valaki viragbolti verziot? Koszi
  • k_zoli
    Sziasztok!
    Van ötletetek arra, hogy miért van az, hogy a 2014-es Max-ben ha a Slate Material Editort használom, a View ablakban eléggé furán látok mindent...
  • Zokni
    Break-elni kell a spline vertexeit.
  • lac coo
    Hali !

Garment Makerrel lehet valamit csinálni, hogy ne csípje le a sarkokat? ( Spline-ból készült .....) THX !

• k_zoli
    Érdekes megoldást találtam erre a problémára:
    A telepített mappában lemásolom a 3dsmax.exe-t és ugyebár lesz belőle egy xxx másolat.exe , na és az asztali parancsikonnak meg kell mondani hogy a másolat.exe-t nyissa meg és így most jó :D hihetetlen (egy kis hiba keletkezett, a quad menüben az egér kurzor rossz helyen van, de ez legyen a legkisebb baj)
  • k_zoli
    Betöltöttem a default UI-t és ugyanaz van :(
    Win8 at használok.
    Utoljára szerkesztette: k_zoli, 2015.12.25. 16:30:50
  • repvez
    vagy ha win7et használsz akkor kapcsold ki az aero részt , nálam az is eltünögette a quadmenüt
  • tilbury
    Boldog Karit Mindenkinek!
    k_zoli: nálam nemrég olyan ug jelentkezett, hogy unistalláltam egy plugint és jobb klikkre nem a menü jött elő, hanem vmi scriptet akart állandóan elindítani. Betöltöttem egy default custom UI-t és helyreállt a dolog. Illetve aztán betöltöttem az elmentett ui-t. Nálam ez bevált. szerintem egy próbát megér.
  • k_zoli
    Boldog Karácsonyt Mindenkinek!!
    Egy kérdésem volna, tudom ilyenkor nem illik dolgozni, de hátha: ha jobb klikket nyomok bármikor bármilyen objektumra, az a terület, ahol a quadmenu megjelenik, hirtelen "megfagy" és onnantól kezdve az a terület úgy marad, nem látok ott semmit. Ez addig nem tűnik el, amíg be nem zárom a programot, és újra nem indítom. Eléggé zavaró jelenség, valakinek van ötlete, hogy mi okozza, és mivel tudnám megszüntetni?

Köszönöm a segítséget!
  • nenad
    Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!

• Carl Davies
    Helló! Hogy tudnám normálisan megcsinálni, hogy olyan hatást kapjak, mintha a szövegre rá lenne terítve egy ruhadarab, de látszódjon, hogy mi van odaírva. Gondolom cloth-al kellene, de nem jól renderelte.
  • k_zoli
    A gép részletezve:
    CPU AMD FX-7500
    VGA RADEON R7 M260DX
    8GB RAM
    Win8 64
  • k_zoli
    Lenovo Z50 laptop, azóta a 9-est sikerült működésre bírni, egy service pack 2 látszólag megoldotta a problémát. Annyi gondom még mindig van viszont, hogy időről időre (nem tudom mitől függ, mivel nem mindig csinálja) ha jobb gombbal kattintok egy objektumra, ottmarad a kijelzőn az a menü ami a jobb kattintással felugrik, és nem tudom eltüntetni, csak ha bezárom az egészet és újra megnyitom. egy-két ilyen megfagyott területtel még elboldogulok, arrébb viszem amit látni akarok és nincs baj, de amúgy elég idegesítő...
    Egyébként netframework nincs telepítve, legalábbis én nem telepítettem kézzel semmi ilyesmit.
  • hunkircsi
    Komoly agyvérzés kerülget... váltanék 2011-ről 2015-re, és most ismerkedek az alap "újításokkal". Mi az, hogy ha bezárom a "Scene Explorer"-t, akkor semmilyen billentyű nem működik? "M", "Alt+W", "H", stb. És nézve a fórumokat eléggé globálisan anyázzák ezért az Autodesk-et a júzerek...
  • pr3cious
    Magával az exportálással volt a probléma. de legalább most már ezt is tudom.
  • pr3cious
  • pr3cious
    Arra már rájöttem hogyha megfelezem a modelt és úgy "weld"-elem az uw-t akkor tökéletes, csak hogy én az egész felületre szeretnék texturát húzni úgy viszont hibás a lightmap.
  • putyi
    Smooth problémának tűnik. Próbáld úgy, hogy csak a diffuse-t nézed specular és reflection nélkül.
  • pr3cious

Pedig az uw alapján szerintem nem lehetne ott semmi ami meglátszik.
  • pr3cious

Sziasztok! Próbálok textúrázni egy egyszerű hengert de a varrat még mindig látszik
  • tilbury
    Milyen gép, oprendszer? netframewok van telepítve?
  • k_zoli
    Sziasztok!
    El szeretném kezdeni az ismerkedést a 3ds Max-xal, de van egy nagy problémám: tegnap megpróbáltam a 3ds max 7-es verzióját elindítani, de ahogy elindítottam, lefagyott a progi. Keresgéltem itthoni és angol fórumokon egyaránt, próbáltam a -h paraméteres elindítást, nem működik. Frissítettem a VGA driveremet, a direct x-et is, nem segít. Ma a 9-es verziót is megpróbáltam, ugyanaz történik. Ahogy betölt minden az ablakban, lefagy a program. Valakinek valami ötlet? El szeretném már kezdeni az ismerkedést, de így nem tudom :(
    Köszönöm a segítséget!
  • Zokni
    Egy minimális segítség ahhoz, hogy az ember el tudja helyezni sebességben azt a (dual) Xeon 5650-et:

https://www.cpubenchmark.net/compare.php?cmp[]=1304&cmp[]=2340&cmp[]=2336
  • putyi
  • bencsab
    http://www.gekko-computer.de/Workstations/Intel_c127.htm
    Ebből elvileg még lejön a 19% német áfa, bár még nem vettem tőlük, de gondolom ezt EU-n belüli vásárlásnál közösségi adószám ellenében automatikusan csinálják.
  • putyi
    Fú ezt aforrást oszdd meg légyszi ! érdekelne.
  • bencsab
    Hát új gépnél nem is éri meg! De használtan a németeknél már lehet venni 800 EUR környékén dual X5650-es gépet 24-48GB rammal, azért ennyi pénzből nem lehet kihozni egy új desktop gépet ilyen teljesítménnyel.
    Egyébként én is úgy gondolkodtam, hogy mivel a prociknak saját memóriamoduljaik vannak, ezért egy kétprocis gépbe 2× annyi memória kell. Persze lehet, hogy a parasztlogika itt nem igaz.
  • putyi
    Persze ez újonnan vásárolt rendszerre értendő.
  • putyi
    Ha azon töröd a fejed, hogy duálos rendszert építesz el kell keserítselek. Nem éri meg. Legjobb esetben is a sima desktoppal megegyező árra fog kijönni a 1 gigahertz költsége. Vagy két éve én is ebbe az irányba forgolódtam, de a végén csöndes elismeréssel adóztam az intelnek a zseniális árképzésért.
  • putyi
    Azért attól is függ, hogy hogyan van a memóriavezérlés megoldva. Egy átlag xeon rendszerben szerintem a prociknak saját memóriájuk van, azaz procinként kell számolni a memória igényt.
  • bencsab
    Köszi!
  • sirpalee
    Nem. Minden szoftver hasznal magonkent egy kis extra memoriat (tls, stack, stb), de az altalaban elhanyagolhato mennyiseg a teljes memoriaigenyhez kepest. A te esetedben is igy lesz.