3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha leall a 2015 telepites hibaval akkor kell neki egy Windows patch ami javitja es akkor jo lesz....
Rament a napom az update-ra + UI + scriptek stb telepitesere/beallitasara. Telepito hibamegoldasara :S
Reggel 10:00-16:30-ig. Ekkor kezdhettem el volna dolgozni erdemben ugy hogy csak a MAX-ot inditottam el es allitottam be. A tobbi holnap jon.
Lehet allitani a zoom merteket (CUSTOMIZE/PREFERENCES/wievport ful/Wheel zoom increments)
Eleve a forgarasi kozeppontot tudod megvalasztani jobbra lent a ORBIT ikonjaval, azt allitsd be (3 mod kozul az egyik jo(bb) lesz)
Apro tippnek:
- Beraksz a szobaba egy kis kockat, majd "Zoom extend selected" utan tudsz korulotte forogni, ha az orbitot jol allitottad be.
- Beraksz egy kamerat es azzal Orbitolsz.
per aspera ad astra
Így olyan, mintha bedugnám a fejemet, aztán ennyi. Remélem értitek mi a problémám, az a baj, hogy nem tudom másképpen elmagyarázni. 😊
per aspera ad astra
En meg csak ellennek MR-el is, de egy indoor jelenetnel mindig megizzadok, hogy ne legyen brutal foltos es a renderido is elfogadhato maradjon. 2012 ben hasznaltam csak a MR-tutoljara. Kivancsi vagyok milyen lesz a 2015-ben.
A PDF texturakezelest nagyon varom nagyon nagy szazalekban eleve abba keszul sok textura igy legalabb nem kell allandoan texturat mentegetni kulon.
Papir displayek keszulnek ArtiosCad-ben ami DAE-t nyom ki magabol jo UV-kkal (meg a hullamkarton texturat is jol UV-zza az elekre) es a teritekeik eleve pdf ben vannak. Ezakre Indesigban vagy illustratorban osszedobom a grafikat es mar enni is fogja (remelem), de ugyis elsore belenyulok valamibe amiert kifekszik majd a MAX. Pld CMYK pdf.
A Sketchupbol lopott kameramatch beallitas is jol jon majd, ha fotora kell illeszteni es nem kell ra kulon program.
Jovo het kedden telepitunk. Mar elore felek, hogy a Vray-es munkakat mind vissza kell konvertalni standard materialnak, ha hozzajuk kell nyulni. :S Demot mindenkepp fel kell raknom a Vraybol, hogy a multiconventor scriptet hasznalni tudjam hozza, de tuti nem lesz 100-as minden material 😞
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
- vray meg nem is letezett amikor mar mental ray regen megirta a rendereles alapjait.
- az osszes tudomanyos dolog, gi stb nem vrayhez kapcsolhato, lightcache, bruteforce, irradiance cache, photon map stb
Akkor most mi is van? Megy a kommersz balfaszoskodas? Egyertelmu, de erre semmi szukseg, mental ray is fejlodik, es sok sokkal jobb funkcio van benne mint vrayben.
pl ao stb distance funkciok hamarabb benne voltak, ray traced, fake highlights, stb
talan a legfontosabb kulso programozhatosag stb
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
per aspera ad astra
A betoltes igy talan.. meg gyorsabb is lenne...
A vault szerintem csak egy keretrendszer ami kezeli a fileokat es egy feluletet ad a munka leriashoz, fazisokhoz stb konnyu atlathatosagahoz stb.
es ha okos szakmai szavakat puffogtatsz az nem eleg?
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Tartalma: Inventor-ACAD-Mechanical Desktop - Raster Design (valami vektorizalos cucc kepek alapjan) - Recap(3d scannelt pontfelhobol helyszin hasznalata) - Vault (csoportos munkahoz project koveto) - 3DS Max Design - Navisworks Simulate (kb. mint a Recap csak szimulalni is lehet valamit amirol fogalmam sincs) - Showcase (interaktiv renderer az ugyfel hulyitesere. Amugy ez jonak tunik....)
Tovabbi csomag is erkezik a tervezokhoz az Minimum 4db ACAD+Inventor.
Mar csak a vray-t kell letolni a koltsegvetes torkan es en is boldog leszek 😊
Ra kene vennem valahogy a vezetoseget ~3k euro elkoltesere (meg nem akarok MentalRay-el dolgozni...)
Kinek mi... 😄
per aspera ad astra
4db Inventor2015/Acad2015/Max2015 liszensz megvasarolva. Erdekes lesz a kovetkezo par honap. 😊
Két opció van, vagy mindenre ezt fogod használni, vagy elő sem veszed egy hét örömködés után elfelejted. 😊 Én egy ideje aktívan használok egy ócsó wacom táblát, de néha azon kapom magam, hogy egérrel is vagyok annyira "organikus".
per aspera ad astra
Egy ilyenen gondolkozom: http://www.wacom.com/en-us/products/pen-tablets/intuos-pen-and-touch-medium
Textúrák készítésére, módosítására szeretném használni, mint pl. koszolódások a járdákon, a zöldfelületeken természetes mintázatok kialakítása, stb...
Néhány részlet ugy is elveszik a képről ha be van állitva az opcionsban a legnagyobb bitmap.
per aspera ad astra
es az igazat megvallva csak a szamitassal van problema maxscript alatt a tobbi altalaban eleg gyors. De persze ha nagyon muszaj akkor c
Mas: vegul megis ugy dontottem amig nem esik be valami addig irok egy curve projectiont kovetkezo opciokkal, Ha valakinek van meg otlete esetleg plugin otlete irjon. Irtam hozza egy gyorsitot igy a sebesseg boven elviselheto lesz. Ha nem akkor meg mindig van rengeteg opcio.
curve projection:
active viewport or projection direction.
section line - pick two points - and/or use point helpers.
automatic sections - distance between sections.
radial sectioning - angle/center point
project to top or bottom option - only one side will be projected to.
strict follow, or loose follow - pontsuruseg, vagy tavolsag, curve point count.
offset.
face normal sinsuswave. -- wavelength.
offset perpendicular and then project. -- perpendicular offset.
offset random variants and then project. -- random values.
click points on curve to keep offseted. -- offset value. connection line,smooth.
per aspera ad astra
de hosszu tavon mindenkeppen kell egy nagyon jo opcio.
javascript = msx*3000
+ 3 thread es annyi, masra ugysem kell mint szamolni.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Újabb V8, jobb ES támogatás nem hangzik rosszul io.js kapcsán.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
Most azon dolgozom, hogy a maxos phytonhoz c++ kodot illesszek illetve a javasriptes csatlakozast megodjam.
ez a lassulast ami a transferrel jar nem szamolva akar 3000x gyorsulast is eredmenyezhet...
Köszönöm szépen. 😄
Configure Driver nem hajlandó elmenteni azt, amit bepipálok, ha mást választok, ott nem is tudok rá kattintani a Configure Driver-ra.
Valaki segítsen lécives 😄