3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Apro "pici" update.
Ha leall a 2015 telepites hibaval akkor kell neki egy Windows patch ami javitja es akkor jo lesz....
Rament a napom az update-ra + UI + scriptek stb telepitesere/beallitasara. Telepito hibamegoldasara :S
Reggel 10:00-16:30-ig. Ekkor kezdhettem el volna dolgozni erdemben ugy hogy csak a MAX-ot inditottam el es allitottam be. A tobbi holnap jon.
Meretarannyok stimmelnek? Nem tul kicsi? (unit setup)
Lehet allitani a zoom merteket (CUSTOMIZE/PREFERENCES/wievport ful/Wheel zoom increments)
Eleve a forgarasi kozeppontot tudod megvalasztani jobbra lent a ORBIT ikonjaval, azt allitsd be (3 mod kozul az egyik jo(bb) lesz)

Apro tippnek:
- Beraksz a szobaba egy kis kockat, majd "Zoom extend selected" utan tudsz korulotte forogni, ha az orbitot jol allitottad be.
- Beraksz egy kamerat es azzal Orbitolsz.
Aldaryn
Csináltunk Ilyeneket még régebben, ha valakit érdekel. Nem sok kép, kis projekt volt.

per aspera ad astra

MirP
Sziasztok. Létrehoztam a Max 2015-ben egy nagy házat. Először a külsejét csináltam meg, majd most kitaláltam, hogy az egyik szobát is le akarom modellezni. Viszont ha "bemegyek" a házba az egérgörgővel, akkor bent nem nagyon tudok mozogni, mert 1-2 görgetés és ki is "gördülök" a kertbe. Olyan, mintha egy óriási szemszögből nézegetném a belső teret. Erre van valami megoldás, hogy ha "belemegyek", akkor pl. egy ember szemszögéből tudjak mozogni bent a házban?
Így olyan, mintha bedugnám a fejemet, aztán ennyi. Remélem értitek mi a problémám, az a baj, hogy nem tudom másképpen elmagyarázni. 😊

Helló! Hol találok olyan plugint (vagy mit) amivel tudok Max-ből exportálni Giants Editorba? Szóval i3d file-t tudok csinálni.
Aldaryn
Van, hogy olcsóbb megvenni egy olyan rendszert, amit ismer, és kellő szinten kellő hatékonysággal használ a munkatárs, mint kitaníttatni vele egy újat. Ez is bőven szempont. Ha valaki fejszével szeret fát hasogatni, akkor adj a kezébe fejszét, és ne baltát.

per aspera ad astra

Igazad van, de valamiert egyszerubb gyorsan jobb eredmenyt elerni vray-el.
En meg csak ellennek MR-el is, de egy indoor jelenetnel mindig megizzadok, hogy ne legyen brutal foltos es a renderido is elfogadhato maradjon. 2012 ben hasznaltam csak a MR-tutoljara. Kivancsi vagyok milyen lesz a 2015-ben.

A PDF texturakezelest nagyon varom nagyon nagy szazalekban eleve abba keszul sok textura igy legalabb nem kell allandoan texturat mentegetni kulon.
Papir displayek keszulnek ArtiosCad-ben ami DAE-t nyom ki magabol jo UV-kkal (meg a hullamkarton texturat is jol UV-zza az elekre) es a teritekeik eleve pdf ben vannak. Ezakre Indesigban vagy illustratorban osszedobom a grafikat es mar enni is fogja (remelem), de ugyis elsore belenyulok valamibe amiert kifekszik majd a MAX. Pld CMYK pdf.

A Sketchupbol lopott kameramatch beallitas is jol jon majd, ha fotora kell illeszteni es nem kell ra kulon program.

Jovo het kedden telepitunk. Mar elore felek, hogy a Vray-es munkakat mind vissza kell konvertalni standard materialnak, ha hozzajuk kell nyulni. :S Demot mindenkepp fel kell raknom a Vraybol, hogy a multiconventor scriptet hasznalni tudjam hozza, de tuti nem lesz 100-as minden material 😞
<#ejnye1><#nevetes1><#eplus2>

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

tudom mennyire begyöpösödött vray felhasznaló mindenki, de azert le kellene szogezni par dolgot
- vray meg nem is letezett amikor mar mental ray regen megirta a rendereles alapjait.
- az osszes tudomanyos dolog, gi stb nem vrayhez kapcsolhato, lightcache, bruteforce, irradiance cache, photon map stb

Akkor most mi is van? Megy a kommersz balfaszoskodas? Egyertelmu, de erre semmi szukseg, mental ray is fejlodik, es sok sokkal jobb funkcio van benne mint vrayben.
pl ao stb distance funkciok hamarabb benne voltak, ray traced, fake highlights, stb
talan a legfontosabb kulso programozhatosag stb

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

A0-ban kinyomtatom, koszi 😄
en ezt mar mutogatnam a vezetosegnek😄😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Én találtam egyet, egész friss.

per aspera ad astra

multi-threaded file save and packing csak igy lehet. De maxon belul ezt szinte lehetetlen max filetipussal megvalositani, lehet mas binaris file formatumba menne... Lehet c bol meg lehet hivni tobb streamet es ugy meg lehet oldani hogy bizonyos objectseteket mentsen ki
A betoltes igy talan.. meg gyorsabb is lenne...

A vault szerintem csak egy keretrendszer ami kezeli a fileokat es egy feluletet ad a munka leriashoz, fazisokhoz stb konnyu atlathatosagahoz stb.

kerestem tegnap este de nem talaltam ilyet...
es ha okos szakmai szavakat puffogtatsz az nem eleg?

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Utananeztem milyen csomagot vettunk is meg. Product Design Suite (Premium).
Tartalma: Inventor-ACAD-Mechanical Desktop - Raster Design (valami vektorizalos cucc kepek alapjan) - Recap(3d scannelt pontfelhobol helyszin hasznalata) - Vault (csoportos munkahoz project koveto) - 3DS Max Design - Navisworks Simulate (kb. mint a Recap csak szimulalni is lehet valamit amirol fogalmam sincs) - Showcase (interaktiv renderer az ugyfel hulyitesere. Amugy ez jonak tunik....)
Tovabbi csomag is erkezik a tervezokhoz az Minimum 4db ACAD+Inventor.
Mar csak a vray-t kell letolni a koltsegvetes torkan es en is boldog leszek 😊
Nem lattatok veletlenul valahol Vray-Mentalray osszehasonlito "tablazatot" a pro es kontra ervekrol?
Ra kene vennem valahogy a vezetoseget ~3k euro elkoltesere (meg nem akarok MentalRay-el dolgozni...)
Aldaryn
Kambodzsában kb. 500E HUF-nak megfelelő helyi valutából lehet tengerparti házat venni... és havi 30-ból egész jól eléldegélsz...

Kinek mi... 😄

per aspera ad astra

Ennek az árából életed végéig eléldegéltél volna Balin koktél iszogatva... 😄

Aldaryn
Pöpec! 😊 Elég konkrét beruházás.

per aspera ad astra

popec, nagy hajra!😄

Indul a moka elesben...
4db Inventor2015/Acad2015/Max2015 liszensz megvasarolva. Erdekes lesz a kovetkezo par honap. 😊
A múltkor putyival beszélgettem telefonon 3dsmax-os hálózati csoportos munkáról, és megállapodtunk benne, hogy hiába van gyors hálózat, a fájlok mentése extrém módon le tud lassulni már párszáz MB-os fájlnál is. Azóta felfigyeltem erre: Autodesk Vault (mondjuk mindig is ott volt az orrom előtt a menüpont). Erről van tapasztalatotok? Valaki próbálta már?

Aldaryn
Arra tökéletes.

Két opció van, vagy mindenre ezt fogod használni, vagy elő sem veszed egy hét örömködés után elfelejted. 😊 Én egy ideje aktívan használok egy ócsó wacom táblát, de néha azon kapom magam, hogy egérrel is vagyok annyira "organikus".

per aspera ad astra

Digitalizáló táblával kapcsolatban kinek van tapasztalata?
Egy ilyenen gondolkozom: http://www.wacom.com/en-us/products/pen-tablets/intuos-pen-and-touch-medium
Textúrák készítésére, módosítására szeretném használni, mint pl. koszolódások a járdákon, a zöldfelületeken természetes mintázatok kialakítása, stb...

Aldaryn
<#eljen>

"MAX, én így szeretlek"

per aspera ad astra

mai napi szopi: az összes textúra törlődött a jelenetben található shaderekből.

Illustrator (vegso esetben Corel), Rhino vagy barmi mas vektorgrafikus program (mentesz illustrator 3-as AI-t es azt importalod maxba). Maxot nem erre talaltak ki, csak ezt is megoldhatod benne ezekkel a megszoritasokkal...
repvez
Esetleg olyan megoldás nincs amivel egyszerüen ,pontosan lehetne a refképről a vonalakat lemásolni? és hogy a refképet jóbb minőségben nyissa meg?
Néhány részlet ugy is elveszik a képről ha be van állitva az opcionsban a legnagyobb bitmap.
Aldaryn
Tudsz olyat is, hogy kevered a kettőt. MS-ben a frame, C-ben a munkásabb rész.

per aspera ad astra

c be sok ido. a kisebb hibak gyorsan kiderulnek de ha van valami mas hiba akkor vissza compile restart restart,
es az igazat megvallva csak a szamitassal van problema maxscript alatt a tobbi altalaban eleg gyors. De persze ha nagyon muszaj akkor c

Mas: vegul megis ugy dontottem amig nem esik be valami addig irok egy curve projectiont kovetkezo opciokkal, Ha valakinek van meg otlete esetleg plugin otlete irjon. Irtam hozza egy gyorsitot igy a sebesseg boven elviselheto lesz. Ha nem akkor meg mindig van rengeteg opcio.

curve projection:
active viewport or projection direction.
section line - pick two points - and/or use point helpers.
automatic sections - distance between sections.
radial sectioning - angle/center point
project to top or bottom option - only one side will be projected to.
strict follow, or loose follow - pontsuruseg, vagy tavolsag, curve point count.
offset.
face normal sinsuswave. -- wavelength.
offset perpendicular and then project. -- perpendicular offset.
offset random variants and then project. -- random values.
click points on curve to keep offseted. -- offset value. connection line,smooth.

Aldaryn
Amúgy miért nem C-ben írsz plugot MAX-hoz, ha annyira zavar a MS lassúsága? Ahogy néztem, az API nyelvezete nagyon hasonlatos a MS classokhoz. Mert sajnos a pythonnal sem leszel beljebb, az csak a pipeline kompatibilitás végett került be.

per aspera ad astra

Vegul lehet csak msx lesz belole irtam egy acceleratort hozza es lehet elhuzza, mint a tobbi...
de hosszu tavon mindenkeppen kell egy nagyon jo opcio.
javascript = msx*3000
+ 3 thread es annyi, masra ugysem kell mint szamolni.

Malakai
io.js-hez is van telepítő a honlapon (csak readme-ben nem említik), meg volt node fejlesztők viszik ugye. De természetesen jogos újdonság miatt távol maradni (egy darabig).

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ja az ujabb dolok miatt, azonkivul a node.js csak egy exe file es nem kelle velem semmit sem szenvedni...

Malakai
Hátha te jobban belemerültél már, én még le vagyok ezzel maradva... Mi az ellenvetés io.js-el kapcsolatban? Vagy csak mert friss fork?
Újabb V8, jobb ES támogatás nem hangzik rosszul io.js kapcsán.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ja, akkor ok, van ilyen is maxhoz...

npeter
ilyenre gondolsz?: glue

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

a shape mergen kivul ami azert eleg gaz, mert a curvet azt meg onnan ki kellene banyaszni valahogy nem?

A curve levetiteset egy meshre hogyan oldjatok meg maxban van erre valamilyen megoldas?

meglatom, de akkor mar node inkabb..

Malakai
Böngésző helyett node/io.js?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

persze, irtam is benne jopar toolt.
Most azon dolgozom, hogy a maxos phytonhoz c++ kodot illesszek illetve a javasriptes csatlakozast megodjam.
ez a lassulast ami a transferrel jar nem szamolva akar 3000x gyorsulast is eredmenyezhet...

Az uj MAX (2014-) (ACAD/INVENTOR) mar a phytont is tamogatja, probaltad mar?
multi threadiing in FF, javascript lesz az uj maxscript acceleratorom.

Utoljára szerkesztette: nenad, 2015.02.02. 12:27:45

Nincsenek. De most kipróbáltam úgy, hogy rendszergazdaként futtatom, most jó lett.
Köszönöm szépen. 😄
Renszergazda jogok vannak? Akkor csinal ilyeneket mert nem irhatja a konfiguracios fajlokat.
Most vagy az én gépem szar, vagy a 14-es max más, de kezd felb...ni. XD Nem tudom egyszerűen beállítani amit akarok.
Configure Driver nem hajlandó elmenteni azt, amit bepipálok, ha mást választok, ott nem is tudok rá kattintani a Configure Driver-ra.

Valaki segítsen lécives 😄
privi ment.

Jó semmi. Valamit babráltam, még egyszer újraindítottam és jó lett XD