3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Helló! 2014-es max-ban hogyan tudom beállítani azt, amit a srác csinál 3:55-től?
https://www.youtube.com/watch?v=JFB2RsXA8Xs
(Pontosabban megtaláltam azt, ahol kell, de nem engedi, hogy rákattintsak a Configure Driver-re )
Ja azt nem irtam meg, hogy 3dsmax win8.1-en ssd-vel ugyananolyan lasssan jon be, hiaba toltodik gyorsabban mint sima vinyon.... LOOOL

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Valóban,a 2014-es design-et használom.
Ez már automatikusan,és viszonylag hiba nélkül importálja az sw fájlokat.Igaz,itt el kell felejteni a színeket,textúrákat.
Viszont milliméter pontos a modell,és az sw-ből kinyert infók alapján rögtön mehet gyártásba a bútor.(én ezen a területen dolgozom)
Egyébként írtam Neked privátot.
Utoljára szerkesztette: Norb37, 2015.01.27. 20:55:02
2012-es Max van nalam csak. A tied ujabb es meg se tudom nyitni 😊

Kicsit nyomogattam az iventort es nezegettem a kapcsolatot MAX-al. Eddig ugy tunt, hogy a kozvetlen inventor fajl nyitasat el kell felejteni. Viszont, ha DWG be exportalok akkor gyonyoruen megjon a modell DWG link-el (nincs nyitott modell, anyagonkent egy objektum stb.) Elonye, hogy export utan minden modosito (UVW unwrap stb. hibatlanul frissul a beimportalt modelleken. Persze, ha kocka volt es gula lett ujra kell UV-zni)
Üdv mindenkinek!
Megnéznétek ezt a modellt?:
link
Solidworks-el terveztem,importáltam max-ba.
Véleményeket,hibaleírásokat várnék elsősorban,véleményetek szerint hogyan lehetne szebbé tenni a végeredményt.(gondolok itt a renderre is)
A link egy dropbox mappára mutat,itt láttok egy rendert is,v-ray,solidrocks.
Utoljára szerkesztette: Norb37, 2015.01.27. 20:17:14
hoho kinyirtam a max forumot!

adddig is, eladom magam matek feledatok megoldasara is:

fast line-circle intersection

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Akkor hatjs, kapcs be, tolj egy teapot halmot es annyi.

ThomasGins
...2 hónapja nem kapcsoltam be a maxot, öregszek...😞

\"So always look on the bright side of death\"

Szép.
Eddigi munkáim közül egy modell:
http://www.kephost.com/image/FasW
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy közületek valaki nem vállalna Vrayből "korrepetálást"? Egy fiatal srác vagyok Pest környékén lakom és természetesen fizetnék érte. Tudom, hogy rengeteg oktató anyag van fenn a neten, csak nem vagyok valami nagy penge angolból, továbbá szívesen megismerkednék hasonló érdeklődésű emberekkel.
a multkori beszolasam ami teljesen outrages volt a kulonbozo nyelvekrol, melle most beszurnam azt is, hogy javascript szolid 3637x gyorsabb mint maxscript. Durva! Javascriptbe egesz komoly dolgokat lehet ezek szerint csinalni...

En a mai napig illustratort hasznalok (+cad tools). Igy egy testhez azonnal megvan a texturam is amit kiexportalok. Ha meg gyartasra kerul a sor mehet szinte egybol a nyomdaba is. "Nagyon" bonyololult dolgokhoz meg ott a rhino.

Amugy probaltatok mar a perspective tool-t? Sketchupban nagyon jol mukodik (en meg 2012-ben ragadtam), ahogy neztem Max ban meg mindig nem vettek at, hogy jol be lehessen allitani a mereteket/meretaranyokat (vagy nem demoztak a videoban) Volt, hogy komplett helyszint modelleztem 3-4 meret alapjan amit felmertek.
egynek jo neztem de eleg karcsu. :S

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

snapek (kenyszeritett, nem kenyszeritett (!!!!) ), trim, extend, stretch, scale, align (az igazi) ugy mukodik mint a rendes autocadnel? az a bajom hogy ha valamelyik ki esik a munkafolyamatbol akkor buko a sebesseg.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
...mondom a vonal rajzoló része...

per aspera ad astra

konvert only, bar az utobbi evben nem probaltam, szerintem ugyanaz.. valahol be fog szopatni. x szintu fillet es egyeb utan. Egyszeru dolgokra, boolean stb jo.

Aldaryn
Meglepő, de nPower powerBoolean-ban lévő power curve nagyon komoly CAD tudássl lett felvértezve. És működik. És nem fagy. A többiről ne beszéljünk, már skiccelésért megéri beszerezni a nemmondjukki verziót.

per aspera ad astra

npeter
ezzel a kis script-el sokat lehet(ne) könnyíteni a munkafolyamatokon :-)

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Na ez az!
Szeretem,amikor elém tesz a megrendelő egy igényes látványtervet.
Tényleg profi munka,fények,textúrák jól ki vannak dolgozva.
Na aztán,amikor ezt át kellene ültetni a valóságba,akkor kezdődnek a gondok.
mivel a max nem tervezesre van.. nezd csak meg a meretezesi, reszt benne😄
de en siman elhagynam a cadet ha normalis lenne a spline/line huzogatasa-szerkesztese.

Kinek a pap,kinek a max.
Érdekes,én el sem tudnám hagyni a cad-es tervezést.
Aldaryn
Nem olyan vészes, hasonló "rendertömegű" cuccot toltunk már 3-4 éve is 4 gépen... 😊

Haa kliensnek gyorsan kell, akkor renderfarm. Mi rebusfarmot használunk, ha valami gyorsan kell. Árban kiajánljuk, ha kliens ígényli, akkor megy ott. De a kisebb itthoni farmunkon is egész jó sebességgel kijönnem már ezek, pont most készítünk egy 3000 frames animot, framenként 1h renderidővel 6,5 nap alatt megvan. Ekkora projektnél egy hét végleges rendernek véleményem szerint reális idő.

per aspera ad astra

szerintetek ilyen minosegu cumot ( http://www.ronenbekerman.com/making-of-eames-house-case-study-no-8/ ) csekely 3700 kepkockan milyen gepen/gepeken erdemes egyaltalan elkezdeni renderelgetni hogy ne osszuljon bele az ember... tehat hogy otthoni korulmenyek kozt egyalaltan van ertelme elgondolkodni rajta vagy renderfarm, esetleg betor az ember putyijekhoz vagy valami😄

Ket problemank van jelenleg.
- A 4 formatervezonk "FAZIK" a CAD-es kornyezettol, bar ebbol ketto tanulta (inkabb a solidworks-ot)
- A ket konstrukciotervezonk remeg, hogy testet kell modellezni (ebbol az egyik neha azert hasznalja a masik meg 2D CAD guru es inkabb nezeteket rajzol atvetitve a nezeteket iszonyat precizitassal/sebesseggel) a maradek ket konstrukcios tervezot nem tudom. Nincs egy hete, hogy elkezdtek dolgozni.

De kitartok, hogy ez egy jo irany lehet. Nem latom tisztan az elonyeit a hatranyait meg annyira se egy eles bevetesben...
Aldaryn
...persze teljesen vállalható lenne, ha a semmiből újraírnák az egészet, úgy, hogy az UI és kezelés nagy vonalai ne változzanak. Mégiscsak az Autodesk. Nem aprópénzekkel üzelkednek.

per aspera ad astra

Aldaryn
Nem lesz. Megmondták, ahhoz újra kellene mindent az alapoktól írni, az pedig esélytelen. Pont ezért nem lesz paralell maxscript futtatás sem, ergó marad a MAX nagy része egyszálú.

per aspera ad astra

ME GOT IT ON! >

enyhen szolva @bazdmeg! (bakker....)
gondold el mennyivel gyorsabb lenne max ha frissulne egy kicsit...
15000x ?
LOL
Utoljára szerkesztette: nenad, 2015.01.14. 20:08:22

Aldaryn
A maxscript egy elég régi script framework, nincs ebben semmi meglepő.

per aspera ad astra

kis teszt poenbol, maxscript vs php vs c++

maxscriptnal(46 milisec) php 15000x(0.003 microsec) gyorsabban szamol mig php-nal a c++ 10000x gyorsabb.... (317 clockticks) gyorsabb... LOOOL
a 317 clockticks nel annyi hogy a 10k iteraciora nem jon adott eredmenyt a clock, igy 99999999 iteracioval kellett szamolni lol...

for i=1 to 10000 do (
a=(457*789)-(458*89)+(151^2)
)

Akkor ezt lecsekkolom.
Most speciel solidworks-ot használok a tervezéshez,és a max tényleg csak renderelésre szolgál.
Ez is csak kényszer,mivel a "kedves " vevőnek hiába a dnék egy solid-os komplett műszaki rajzot,hogy így fog kinézni a konyhája,sajnos értelmezni sem tudja.
Kell,szükséges a fotó minőségű kép.
Aldaryn
Az inventor constraint és part library rendszere azért eléggé leegyszerűsít egy csomó dolgot... Havan jól felépített könyvtár, akkor pillanatok alatt fel lehet benne öltöztetni szerelékekkel egy dobozhalmazt. 😊

Jó az inventor-max workflow, használtuk mostanában párszor, és revithez hasonlóan faszán tudja, hogy nem kell minden importkor újra felépíteni, anyagozni, megjegyzi, hogy mivel mit csináltál. Azért az elég komoly kényelem.

per aspera ad astra

Jut eszembe, par honapja irogattam egy design-gyartas-latvanytervezes munkafolyamatrol. Eddig ugy nez ki, hogy Max csak szinte renderelesre/anyagozasra lesz hasznalva. Minden mas: butor/display stb pedig mar a designerektol Inventorbol jon.
Elonye: Boxot/cylindert/esetleg formara stancolt oldallapot olyan mindegy hol rajzol meg. Viszont a MAX siman olvassa az inventor fajlokat, ha meg tervezesi szakaszba kerulne amit osszepakoltak akkor meg a konstrukcio tervezoinknek nem kell 0-rol felepiteniuk a modelleket hanem pontositva a mereteket (nem 178,7888584mm hanem 180mmre kerekitik es megtoltik muszaki tartalommal pld: zsanerok, atlapolasok, hajtasok, stb.. (mondjuk azert polyban konnyebb rangatni egy modellt...)
Meg alakulofelben van, de legalabb elindultunk valami fele.
Hatranya:
Bizony a designernek is elore kell gondolkodnia, ami mar rajuk fert...
Baromi gyorsan kellhetett 😊
Nalunk igy szuletnek a megrendelo altal kert "nemtudommi, de valami, gyorsan, olcson, de valami utos" latvanytervek. Legutobb a SPAR volt ilyen.
Met
Nekem tetszik 😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

De így sokkal érdekesebb :-)

Aldaryn
Ha a fotó leírását szekeszted, akkor változni fog a szöveg is, ami a postban megjelenik. Fotóknál tudja ezt 😊

per aspera ad astra

vannak, de csak kicsit. a megrendelők általában meg vannak menve azért, hogy glédában álljanak :-)

npeter
érdekes ez a dark design, a megvalósítás az pöpec.
esetleg ha a székek random mozgatva, forgatva lennének kicsit, lehet dobna a képen.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Kár, hogy nem lehet egyszerre több választ írni.
Nenad
Szóval a termékek am és dosch meg még volt talán m+m meg.
Zénó
igen, lwf. egy blackbox-szerű tér így működik, ezért nehéz ügy.A padló közel fekete elemes padlószőnyeg, a bútorok selyemfényű fekete mdf-ből készülnek az össze szerkezet feketére van festve, mázolva. a pult körüli teret egy barisol mező világítja meg. röviden ennyi. szerintem elég ritkán lehet ilyennel összefutni látványtervezés során, ezért is osztottam meg.
Al
Már van(elméletileg a napokban átadták), a Korona szálló(Kálvin tér) két szárnyát összekötő hídon üzemelő vip lounge felújításához készültek a képek. A fészbúk engem is meglepett az új tudásával, hogy az exif adatot kiírja, mint leírást, csak már nem volt kedvem törölni a posztot, majd újrarakni. Legyen ez a festékpötty a vázán :-) .

Aldaryn
Miféle hely lesz ez? Gourmet önkiszolgáló étterem?

FB-n képleírásokban az OpenEXR által generált exif data van kint. 😊

per aspera ad astra

ez linear workflow? egyik helyen szanaszet van egve a kep masik helyen szerintem tul sotet a fenyek mennyisegehez kepest..
a plafon es a padlo az valami furcsa anyag... ez most annyira nem tetszik:S

Az termékek archmodells vagy valami más?

Szép fekete képecke :-)

A többi egy itt:

https://www.facebook.com/pages/homologue/180573689045

Aldaryn
Sok szép kép!

per aspera ad astra

Aldaryn
VRay alatt Raw total lighting pass pl. ez. Átlátszó anyagoknál affect channels-t all-ra teszed, és uzsgyi.

per aspera ad astra

Al most neztem a phoenix 2.2 es szerintem nagyon gyors...

valamit elbaxtal nalam elsore jol futott le... vagy mas tipusu anyag vagy egyeb volt... igy jartal..

link

Utoljára szerkesztette: nenad, 2015.01.07. 11:43:01

lol a programsorokat jelzo szamokat kitorolted?

npeter
kösz, meglesem a kis programot én is, tetszik.