63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• bencsab
    Ezzel kapcsolatban kinek van tapasztalata:
    Ha van egy projektem, amit egy 4 magos 8 szálas procin renderelve 16gb memóriát használ a gép, akkor
    egy dual procis 2×4 mag 8 szálas rendszeren 32gb-ot kajálna? Jól gondolkodok? Vagy csak részben igaz?
  • zenoka
    nah viszont ha tok kezdo vagy es van keret egy normalis mondjuk i5 os laptopra valami nem integralt video karival akkor azt vegyel.. mire eljutsz oda hogy feszegeted a gep hatariat (persze rendesen megtanult workflow es optimalizalas utan) mar siman cserelni kell a teljes hardvert mert elavult lesz..
    szerintem
  • roto
    Teljesen kezdő vagyok, januártól állok neki megtanulni, csak azért szerettem volna laptopot, mert valamivel komfortosabb vele az élet, pl. bárhová el tudom vinni.
    De akkor marad a PC.
    Köszönöm a válaszokat!
  • GixEr
    Izmos processzor, sok memoria. Laptopban merve ez 1,5x-es szorzo minimum az asztali gephez viszonyitva (nem utolso dolog, hogy egy asztali gepet barmikor bovithetsz mig egy laptopot elegge maceras) Amugy meg egy SPHERE kihozhato par szaz polygonbol es kihozhazo negymilliobol is. Az elobbire eleg egy Pentium 2-3 is mig utobbira mar erosebb vas kell.

Amit leirtal nem tudni milyen szinten vagy. Eleg egy-egy "lowpoly" helyiseg latvanytervre vagy komplett jelenetek tobbmillios polygonigenyere/modellezesere kell a gep. De mindenkepp hanyagolnam a laptopokat a tobblet ar miatt.
  • roto
    Az oké, hogy zabálják, de én arra lennék kíváncsi, hogy ki milyen gépet (laptopot) használ; szóval konkrét típus érdekelne.
    Vagy vegyek inkább PC-t, mert azt gyakorlatilag olyan hardverből rakom össze, amilyenből akarom?
  • zenoka
    hat ezek a progik zabaljak az eroforrast szoval izmos laptop kell ala..
    ami penzed van nyugodtan rakoltheted es meg igy is keves lesz..
    foleg a videokartya tekinteteben.
  • roto
    Sziasztok!

A 3D smax-ot használókat kérdezem: használ valaki lapotopot a 3d smax-hoz, és ha igen, melyik laptop az, amivel jól is fut a program?***
    *** persze nem pl. a 2004-es verzióra gondolok, hanem legfeljebb a 3d smax néhány éves verziójára

(nyilván egy PC lenne a legcélszerűbb, viszont én mégis laptopot szeretnék, de egy csúcsgép 300 ezer körül mozog, annyit meg nem akarok költeni rá)

Köszönöm!
  • attila2323
    Hali! új vagyok max-ban és valahogy szeretnék több materialt látni renderelésnél. valakinek ötlet?
  • TNH
    Köszi.
  • zenoka
    Create shape from selection miutan kivalasztottadcaz edgeket..
  • TNH
    Üdv. Edge-eket hogyan tudok "kopipasztolni"? Mert ugye a Ctrl+V az egész objektumot klónozza. Szeretnék egy komplexebb tárgyból csupán pár vonalat kiemelni a saját dolgom megkönnyítésére, azért kérdem.
  • putyi
    igen auzt néztem én is, ezért írtam, hogy lehet, hogy fixáció a részemről. ami még furcsa, hogy az épület előtti ködfoszlány és a messe lévő fa előtti ugyanolyan mértékben takarja a mögötte lévő dolgot.
  • Aldaryn
    Lehet az összenyomott perspektíva miatt (50mm objektív), a fák "mellett" látható ködfoltok valójában jópár méterre vannak tőlük, ha csak a volumetrikus passt nézem sem látszik semmi erősebb árnyék bennük. Ellenben a zseblámpa fénye/árnyéka jól kijön.
  • putyi
    De lehet, hogy mint minden rendes építésznek be van égve egy hibás kép az agyamba és azt kérem számon. A fák körül várnék valami történést(volumetrikus árnyék, vagy mi a szösz), de mondom lehet, hogy csak fixáció :-)
  • Aldaryn
    Haha, akkor pont nagyon nemjó, mert a teszt lényege az lett volna, hogy ez mind egyben van renderelve, nem kell vele utómunkában trükközni, magától "összesimul". :D
  • putyi
    Szép a kompozíció és a hangulat is kellemes. Nekem kicsit furi, hogy a köd a fény és a fák nincsenek kapcsolatban, vagy csak nem látszk.
  • Aldaryn
    Nagyon kihalt a fórum :) NFR! (volumetrikus shader teszt volt a rétegzett ködre egy összetettebb projekthez, olyan, amilyen.)

• bencsab
    A 2016-os max alatt, ha megnyomom a "H" gombot a Select from scene ablak mindig a bal felső sarokban jelenik meg, holott behúzom középre, és ott zárom be. Másnál is ilyen?
  • Irgum76
    nem akartam, hogy olyan lámának nézzen, hogy még meg sem tudok nyitni normálisan egy fájlt
    de végül is írtam neki elvileg meglett a probléma oka valami külső renderelőt használ amiről megfeledkezett szólni még csak letöltöttem
    nem volt már kedvem telepíteni majd holnap kiderül
    ha nem akkor guglizhatok
    köszi
  • bencsab
    1. google a barátod. keress rá a dll-re és valószínűleg meg fogod találni, hogy mi hiányzik.
    2. ha betanulási fázisban vagy, miért ne szólhatnál?
  • Irgum76
    köszönöm a válaszokat
    azért mielőtt írtam próbálgattam mindenféle nézetet köztük a Shaded is de csak a "vonal rajzok"-nál látom a dolgokat
    közben néztem nem is 4 dll-t hiányol hanem 8-at
    és igen renderes dll-ek is vannak köztük
    ez lehet attól, hogy ő futtatott valami scriptet ami nálam nincs fent vagy egyszerűen sérült a fájl?
    betanulási fázisban vagyok egy srácnál nem akartam, hogy azt gondolja, hogy milyen láma ez a gyerek már az első lépésnél elakad
    írhatok neki, hogy nem sikerül megnyitni normálisan?
    kösz még egyszer

• TNH
    Esetleg átállíthatod Realisticről Shaded-re, így "minden be lesz világítva" a Viewporton.
  • putyi
    igen, főleg ha render engine-k is vannak közöttük.
  • Irgum76
    ja még annyi, hogy a fájl betöltésekor missing dll-ekel indul konkrétan 4-et hiányol valami light is van közte
    lehet ez a baj?
  • Irgum76
    Sziasztok!
    lenne egy sürgős egyszerű láma kérdésem
    szóval átküldtek egy lakás modellt amit ha megnyitok csak egy sötét objektumot látok pedig elvileg be van világítva
    néztem a light listát is be van kapcsolva a fény tettem le új fényforrást is de realistic nézetben csak nagy sötétség van és a renderelésnél is
    2014-el csinálták nekem 2015 volt fent de telepítettem a 2014 is már mondom hátha de ugyanúgy semmi
    gondolom csak egy pipát kéne tenni valahová, hogy bevilágítsa csak fogalmam nincs, hogy hol keressem vagy hogy keresek rá googliban
    szóval: segítség kéne
    előre is kösz
  • putyi
    Most szaros 45Gb-on hülledeztek?!
    Miből fogják fejleszteni az új vinyókat, ha itt sóherkedtek a fájlméretekkel. :-)
  • bencsab
    Hát bazze, erre nem tudok mit mondani... szóhoz sem jutok :D
  • Aldaryn
    csak kis érdekesség: sikerült egy relatíve egyszerű jelenetet max-nak 45GB-ra(!!!) menteni. Móka kedvéért kiváram. Gondoltam, valami sunnyog a háttérben, így aztán az összes geometriát kiexportáltam obj-be, majd vissza, és ugyanaz a file 32MB lett.
  • bencsab
    Néztük a trial-ját annak is. Nagyon jónak tűnik, viszont körülményes használni. Mindent graph szerűen kell szerkeszteni, ami lassítja a munkát.
  • putyi
    Akkor én csakazértis carbonscattert veszek. Az a legdrágább :-)
  • bencsab
    No, végül a Forest Pack mellett döntöttem, megvettem.
    Tapasztalatok:
    - Baromi gyors, sokat fejlődött a 2.x óta.
    - Jó template-ek vannak benne, egy kattintással tud 10 féle füvet, murvát (!!!!), köveklet, virágos mezőt, stb... mindezt nagyon konszolidált memóriafelhasználással (bár ez talán inkább a vray erénye)
    - Egyszemélyben helyettesíti a vraypatternt és a multiscattert is.
    - Tud vonal mentén is generálni scattert, akár térbeli felületre is, hajrá tujasor, sövény!
  • putyi
    Igen a multiscatter-ben. De a forest-ben nem tudod ezt megcsinálni(vagy csak nagyon körülményesen), mint ahogy nem tudsz vonal mentén szórni(arra ott a railclone :-) ) és még sok egyéb multiscatter-es trükköt sem. Cserébe egymásba tudsz ágyazni forest objektumokat, gyorsabb a képernyő kezelés, jobb a memória kezelés stb.
  • Aldaryn
    Ez az edge mode tényleg roppant hasznos újítás volt, de két darab scatter használatával azért eléggé jól ellen lehetett tartani ennek a nemkívánatos jelenségnek. (egy ami az élektől távol szór nagyobb foltokat, csomókat, egy pedig ami az élekhez közel szór kisebb csomókat, fűszálakat )
  • bencsab
    Az legújabb forest pack nagyon megnyerőnek tűnik. A 2.x verzió óta nem használtam, mióta belekódolták, hogy időnként tüntesse el az ojjektumokat, de látom, hogy nagyon sokat fejlődött, és az edge mód tényleg kihúzza a füvesítés méregfogát.
  • bencsab
    Énnekem az is lassú! :D
  • putyi
    egyébirát a "fűgyártásnak leginkább az a titka, hogy ne szálanként akard szétszórni, hanem csomónként. A forestpack ebben nagy előrelépést, azzal, hogy bekerült az edge opció.
  • putyi
    dehogynem. fotoshop-pal :-)
  • bencsab
    Dettó. Normális gyorsaságú és memóriaigényű füvet lehetetlen mással megcsinálni.
  • Aldaryn
    Huh, én meghalnék, ha Vraypettern nélkül kellene létezni... már annyi minden leegyszerűsítettem vele.
  • npeter
    nálam most pl. 7 db egy sceneben, és műxik (max 2013, 4.0.2-es ver.) én inkább a railclone-nál tapasztaltam bugokat. :-(