3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
https://www.youtube.com/watch?v=JFB2RsXA8Xs
(Pontosabban megtaláltam azt, ahol kell, de nem engedi, hogy rákattintsak a Configure Driver-re )
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Ez már automatikusan,és viszonylag hiba nélkül importálja az sw fájlokat.Igaz,itt el kell felejteni a színeket,textúrákat.
Viszont milliméter pontos a modell,és az sw-ből kinyert infók alapján rögtön mehet gyártásba a bútor.(én ezen a területen dolgozom)
Egyébként írtam Neked privátot.
Utoljára szerkesztette: Norb37, 2015.01.27. 20:55:02
Kicsit nyomogattam az iventort es nezegettem a kapcsolatot MAX-al. Eddig ugy tunt, hogy a kozvetlen inventor fajl nyitasat el kell felejteni. Viszont, ha DWG be exportalok akkor gyonyoruen megjon a modell DWG link-el (nincs nyitott modell, anyagonkent egy objektum stb.) Elonye, hogy export utan minden modosito (UVW unwrap stb. hibatlanul frissul a beimportalt modelleken. Persze, ha kocka volt es gula lett ujra kell UV-zni)
Megnéznétek ezt a modellt?:
link
Solidworks-el terveztem,importáltam max-ba.
Véleményeket,hibaleírásokat várnék elsősorban,véleményetek szerint hogyan lehetne szebbé tenni a végeredményt.(gondolok itt a renderre is)
A link egy dropbox mappára mutat,itt láttok egy rendert is,v-ray,solidrocks.
Utoljára szerkesztette: Norb37, 2015.01.27. 20:17:14
adddig is, eladom magam matek feledatok megoldasara is:
fast line-circle intersection
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
\"So always look on the bright side of death\"
http://www.kephost.com/image/FasW
Amugy probaltatok mar a perspective tool-t? Sketchupban nagyon jol mukodik (en meg 2012-ben ragadtam), ahogy neztem Max ban meg mindig nem vettek at, hogy jol be lehessen allitani a mereteket/meretaranyokat (vagy nem demoztak a videoban) Volt, hogy komplett helyszint modelleztem 3-4 meret alapjan amit felmertek.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
per aspera ad astra
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
Szeretem,amikor elém tesz a megrendelő egy igényes látványtervet.
Tényleg profi munka,fények,textúrák jól ki vannak dolgozva.
Na aztán,amikor ezt át kellene ültetni a valóságba,akkor kezdődnek a gondok.
de en siman elhagynam a cadet ha normalis lenne a spline/line huzogatasa-szerkesztese.
Érdekes,én el sem tudnám hagyni a cad-es tervezést.
Haa kliensnek gyorsan kell, akkor renderfarm. Mi rebusfarmot használunk, ha valami gyorsan kell. Árban kiajánljuk, ha kliens ígényli, akkor megy ott. De a kisebb itthoni farmunkon is egész jó sebességgel kijönnem már ezek, pont most készítünk egy 3000 frames animot, framenként 1h renderidővel 6,5 nap alatt megvan. Ekkora projektnél egy hét végleges rendernek véleményem szerint reális idő.
per aspera ad astra
- A 4 formatervezonk "FAZIK" a CAD-es kornyezettol, bar ebbol ketto tanulta (inkabb a solidworks-ot)
- A ket konstrukciotervezonk remeg, hogy testet kell modellezni (ebbol az egyik neha azert hasznalja a masik meg 2D CAD guru es inkabb nezeteket rajzol atvetitve a nezeteket iszonyat precizitassal/sebesseggel) a maradek ket konstrukcios tervezot nem tudom. Nincs egy hete, hogy elkezdtek dolgozni.
De kitartok, hogy ez egy jo irany lehet. Nem latom tisztan az elonyeit a hatranyait meg annyira se egy eles bevetesben...
per aspera ad astra
per aspera ad astra
enyhen szolva @bazdmeg! (bakker....)
gondold el mennyivel gyorsabb lenne max ha frissulne egy kicsit...
15000x ?
LOL
Utoljára szerkesztette: nenad, 2015.01.14. 20:08:22
maxscriptnal(46 milisec) php 15000x(0.003 microsec) gyorsabban szamol mig php-nal a c++ 10000x gyorsabb.... (317 clockticks) gyorsabb... LOOOL
a 317 clockticks nel annyi hogy a 10k iteraciora nem jon adott eredmenyt a clock, igy 99999999 iteracioval kellett szamolni lol...
for i=1 to 10000 do (
a=(457*789)-(458*89)+(151^2)
)
Most speciel solidworks-ot használok a tervezéshez,és a max tényleg csak renderelésre szolgál.
Ez is csak kényszer,mivel a "kedves " vevőnek hiába a dnék egy solid-os komplett műszaki rajzot,hogy így fog kinézni a konyhája,sajnos értelmezni sem tudja.
Kell,szükséges a fotó minőségű kép.
Jó az inventor-max workflow, használtuk mostanában párszor, és revithez hasonlóan faszán tudja, hogy nem kell minden importkor újra felépíteni, anyagozni, megjegyzi, hogy mivel mit csináltál. Azért az elég komoly kényelem.
per aspera ad astra
Elonye: Boxot/cylindert/esetleg formara stancolt oldallapot olyan mindegy hol rajzol meg. Viszont a MAX siman olvassa az inventor fajlokat, ha meg tervezesi szakaszba kerulne amit osszepakoltak akkor meg a konstrukcio tervezoinknek nem kell 0-rol felepiteniuk a modelleket hanem pontositva a mereteket (nem 178,7888584mm hanem 180mmre kerekitik es megtoltik muszaki tartalommal pld: zsanerok, atlapolasok, hajtasok, stb.. (mondjuk azert polyban konnyebb rangatni egy modellt...)
Meg alakulofelben van, de legalabb elindultunk valami fele.
Hatranya:
Bizony a designernek is elore kell gondolkodnia, ami mar rajuk fert...
Nalunk igy szuletnek a megrendelo altal kert "nemtudommi, de valami, gyorsan, olcson, de valami utos" latvanytervek. Legutobb a SPAR volt ilyen.
per aspera ad astra
esetleg ha a székek random mozgatva, forgatva lennének kicsit, lehet dobna a képen.
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
Nenad
Szóval a termékek am és dosch meg még volt talán m+m meg.
Zénó
igen, lwf. egy blackbox-szerű tér így működik, ezért nehéz ügy.A padló közel fekete elemes padlószőnyeg, a bútorok selyemfényű fekete mdf-ből készülnek az össze szerkezet feketére van festve, mázolva. a pult körüli teret egy barisol mező világítja meg. röviden ennyi. szerintem elég ritkán lehet ilyennel összefutni látványtervezés során, ezért is osztottam meg.
Al
Már van(elméletileg a napokban átadták), a Korona szálló(Kálvin tér) két szárnyát összekötő hídon üzemelő vip lounge felújításához készültek a képek. A fészbúk engem is meglepett az új tudásával, hogy az exif adatot kiírja, mint leírást, csak már nem volt kedvem törölni a posztot, majd újrarakni. Legyen ez a festékpötty a vázán :-) .
FB-n képleírásokban az OpenEXR által generált exif data van kint. 😊
per aspera ad astra
a plafon es a padlo az valami furcsa anyag... ez most annyira nem tetszik:S
Szép fekete képecke :-)
A többi egy itt:
https://www.facebook.com/pages/homologue/180573689045
per aspera ad astra
link
Utoljára szerkesztette: nenad, 2015.01.07. 11:43:01