63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#61489 Én szeretem, megy fel a farmra is, amint hivatalosan kijött. -
GixEr #61488 Koszi,
Jovo het kedden kapom meg, Friss telepites lesz multiboot-al, nem frissiteskent. Ha gaz van akkor visszaterek a Win7-re, de jo elore tudni mire szamitsak :) -
#61487 MAX (2014 & 2016) Adobe CS6, Nuke működött midnen fennakadás nélkül eddig régebbi buildekkel is. Videokártya driver kompatibiliotási problémák adódtak, de a vga gyártói frissítésekkel megoldódott relatíve hamar. Win7 rendszerből az mstsc opengl és directx canvasok nem mennek, az ezeket használó programok kifagynak. Akit ez érint. Én itt ezt használom távoli managementre, ezért nekem gond volt. Win10-ből bejelenetkezve ugyanez nem fordul elő.
És hónapok után is élmény a 2mp-es boot. :D -
#61486 nem támogatja a bump mapot a játék '98as gyökerei vannak átmodositva itt ott DX9re -
GixEr #61485 Normal map+bump map nem "jasztik". Ha ennyire lowpolynak akarod lehet erdemes lenne felepiteni egy fullos modellt jol UV-zva es arra mehetne a normal map bake-olva. De ez csak egy tipp, nem vagyok jartas a temaban.. -
#61484 tudom, de lowpolynak is akarnám , hogy maradjon amenynire csak lehet, tehát minden részlettel együtt 20k polygon körül meg kéne állnia, most 5k körül vagyok és még nincs kivágva a mozgó elemek és a részletek hozzáadadva. -
GixEr #61483 Nincs olyan, hogy nem lehet elvezetni egy elt ami masutt mar sima feluletbe megy el. A modellt nezve eleg lowpoly, ott siman elferne meg jo par el. Tessen tobb subdiv-os videot nezni ;) -
#61482 A win 10es kompatibilitási dolgok engem is érdekelnének, igaz engem mint hobby szakbarbárt, nem élethalál kérdése.
Amugy az alábbi problémámra kinek milyen javaslatai lennének? tippek trükkök stb, hogy a későbbiekben a hasonló elemeket könnyebben megoldjam, mert van pár tipus aminél hasonló a kialakitás igy ugyan ilyen gondba lennék ott is amikor 3-4 irányból kéne formát kialakitani ráadásul ugy, hogy az egyik éles él maradjon mig máshol meg ivesen görbüljön. -
GixEr #61481 En mar parszor befurodtem AMD procitol (BOXX munkaallomas, hivatalos forgalmazotol) Bar ez tobb mint 10 eve volt. A MAX-om fagyott tole, PS nagyobb fajloknal sem tudott tobbet adni mint egy kissebb INTEL proci. Ezzel nem akarom kihegyezni az amugy is fennallo AMD-INTEL ellentetet, hanem egyszeruen nekem/nalam nem mukodott.
Mar megint ujitunk. Kapok Windows 10-et mint tesztalany mert en "mindent ki tudok fektetni es azonnal megtalalom a bugokat" Van valakinek tapasztalata?? (Rhino5, Sketchup2014, Adobe CS5 minden, Autodesk 2015-bol minden) Amugy sem szeretek valtani semmiylen operacios rendszert 1-2 even belul, de ez most a feladat :) -
#61480 Hát én egy AM3+ AMD procit néznék a költségekben ami megfelelő és a hozzá passzoló lap. Amit én néztem az egy FX8350 4ghz 8 mag 50k és 18k körül van hozzá lap.
Vagy ha egy kicsit időtálóbbat nézel akkor FM2+ foglalatost APU-*val amibe integrált VGA is van, ha hinni lehet a hireknek akkor DX12 alatt jelentős gyorsulás várható amiatt, hogy a integrált és a dedikált GPU össze tud dolgozni és nem kell letiltani mint most.
Intel vonalról nem tudok nyilatkozni,de ár/érték arányban nem hiszem hogy jobb lenne. -
#61479 Sziasztok! Egy kis gépkonfig dologgal kapcsolatban kérném a segítségeteket. Előre is köszönöm.
Adott a jelenlegi gépem:
alaplap: GIGABYTE GA-890GPA-UD3H
processzor: AMD Phenom II X6 1090T 3.20GHz
memória: 8GB KINGSTON HyperX XMP DDR3 1600MHz
A kérdés tehát az, hogy mire cseréljem a komponenseket úgy, hogy anyagilag a legolcsóbban ússzam meg, de az új videokártyámnak (GIGABYTE GeForce GTX 970 Gaming G1, 4GB GDDR5) a teljesítménye maximálisan kijöjjön az új konfiggal. -
#61478 Egy olyan problémám lenne, hogy mikor a linkelt képen megpróbálom a két végpontot Arc Spline-nel összekötni, berajzolom az ívet rendesen, de mégis tök mást csinál, mint kéne. Ha nem a jellegrajzon próbálom, hibátlanul megy... Mitől lehet ez?
Utoljára szerkesztette: TNH, 2015.06.18. 15:46:57 -
#61477 Nem használtam semmi modositó eszközt csak a tubo smooth-t és csak anyni polygont ami kiadja a megfelelő formát.
A chamfer plusz éleket alkotna amit nem tudnék, hogyan elvezetni. -
tilbury #61476 chamfert használsz az élekre? -
#61475 Ezt a formát ki hogyan modellezné le a legkevesebb polygonból?
hasonló nézőpontból ahogy most csináltam
Mert addig nincs is semmi baj amig nem smootholom,de utánna elöjönnek anomáliák és nem mindenhol marad meg a forma, hiába probálkoztam a smoothgroupokkal az sem sokat segitett és van, hogy a plusz polygon vagy él azért nem lehetséges mert nem tudom összeweldelni a zárt polygonokhoz az újat.
smootholva egyszer élekkel
ugyan az élek nélkül bejelölve a problémás részeket
smooth nélkül
-
szilas_87 #61474 Köszönöm a segítségeteket, nagyjából a youtube-rol tanulok :) csak ezeket pl nem találtam sehol. Viszont a shellre már rájöttem... :D -
putyi #61473 Lefordítom max-es nyelvre, ha nem baj:
A hivatkozott "extrude" módosító a max-ben "shell" névre hallgat, míg a "revolve" "lathe" néven található meg.
Egyébiránt a súgó és a jutub sok hasznos dolgot tartalmaz és lényegesen jobb a reakcióideje, mint a fórumnak.
Ez utóbbi mondat már Szilasnak szólt. -
MasterMason #61472 Akkor még nagyon az elején vagy a modellezéssel való ismerkedésnek. Szóval extrude-al tudod megvastagítani, és ha ha kupolát akarsz csinálni, és mondjuk nem tökéletesen kerek akkor érdemesebb egy line-al megrajzolni a kívánt formát, majd a revolve módosítót rádobni. Így a line pontjainak segítségével hatékonyan tudod szerkeszteni is a formát. -
szilas_87 #61471 van ez az objektumom: (egy OilTank kupolája levágva)
Hogy tudom megvastagítani a falvastagságát?
// Valójában egy kupolát szeretnék létrehozni, szóval más ötlet is jöhet. :) -
zenoka #61470 elasticity vagy valami hasonlo erteket is lehet beallitani ha jol tudom. -
szilas_87 #61469 Az oké, hogy kiválasztom, a massFxnél, hogy a box, az static body, a kötél (ami egy vékony henger) az dynamic body és a gömb ami leesik az szintén dinamic body. Az mCloth-ot ráhúzom a kötélre, megadom h a teteje-alja hova csatlakozzon. De hol állítom be a kötél rugalmasságát? -
#61468 Szép jó napot mindenkinek!
Miért van az, hogy DirectX 9-driver használata mellett (max2010-64) illetlenül szaggat* a perspektivikus nézetben egy szimpla 6 poly-ból álló kocka esetén is, míg directx10-re állítva (igaz semmi mást nem módosítva), akkora orbitális nézetablakbeli/megjelenítésbeli hibákat generál, hogy olyan még nem láttam, cserébe viszont ezt gördülékenyen teszi.
Szóval az érdekelne, hogy mit kell állítani dx9-s driver mellett (GeForce GTX750Ti), hogy ne akadjon, vagy dx10 mellett, hogy normálisan jelenítse meg a modelleket, és a jobb klikkel előhívható menüpontokat**?
*Az előző gépemen nem volt ilyen hiba, de nem tudom már mik voltak még installálva, illetve mik voltak a beállítások. Azon egy egyszerű (160k poly) modell render-ideje 40-50 perc volt ezen meg 1-2 perc, így az erőforrás hiánya elvileg nem lehet indok (még ha meg sem közelíti itt sokakét, vagy az ajánlott atomerőművet).
**Gondolok itt arra, hogy pl. ha bármilyen ablak nyitva van a háttérben és nincs letéve a tálcára, akkor nem nyilnak meg jobb klikkel a max-ben a menüpontok, a modellek meg... :-o -
zenoka #61467 massfx -
szilas_87 #61466 Sziasztok!
Azt hogy tudom megcsinálni, hogy van egy boxom, abból kijön egy kötél, és lóg rajta egy golyó. És ahogy leesik a golyó úgy nyúljon a kötél is? Milyen módosító vagy mi kell hozzá? -
putyi #61465 És akkor megveszi az autodesk és az lesz a 3dsmax_ reload edition 2020. -
#61464 Mellesleg pont azon elmélkedtem agy pár hete, hogy a Nuke Studio minden bizonnyal erre a pontra akar lecsapni, hogy egységesítsen.
Gyakorlatilag az editinget kompozitot, projekt verziómenedzsmentet és szorosan ehhez kapcsolódva a kommunikációt (review, feedback) egybegyúrták. Szokni kell, de ajánlom mindenkinek.
Nem lepne meg, ha nemsokára kijönne egy Foundry nagy bundle modo-val, marival és Nuke studio-val kicsit erősebben összedrótozott komponensekkel.
Arról nem is beszélve, hogy a 901-es MODO-t megint teletömködték hasznos dolgokkal. -
#61463 wow. Gondolom egy all in one programmal sokat lehetne szakítani... ^^ -
putyi #61462 egyszer Aldaryn-nal elkezdtük összeszámolni. 30-40 körül abbahagytuk. Gyakorlatilag minden munkafázisra külön program van, sőt van olyan is, amit több programban oldanak meg. -
#61461 köszi, gondoltam, hogy nem csak 1-2 program :) (nagy részéről még nem is hallottam) -
putyi #61460 Nagyjából meg is látszik a "változatos" képi élményen :-) . -
GixEr #61459 En is pont ugyanezt erzem "par" ev utan, mitha filmes kornyezetben teljesen mindegy lenne mi a feladat. A kimenete legyen jo a tobbit elvegzik utomunkaban. -
putyi #61458 Én is elkezdtem összeszedni, de föladtam és arra a megállapításra jutottam, hogy, ami az alvállalkozónak van. Az egyetlen kritérium, hogy kezelje a bemenetet és megfelelő kimenetet adjon. Utána mindenki magasról tesz rá, hogy mivel oldja meg. -
#61457 nuke, mari, ... hosszú a lista. -
#61456 Maya :) hozzá köthető megannyi minden, massive, goalem, naiad, saját cuccok, rendernek prman, arnold, mentalray, ésatöbbi, ésatöbbi, többnyire linux alapú os-en. De pont a nagyfilmes környezetre jellemző, hogy hatvenezer alkalmazással roppant heterogén környezetben dolgoznak. -
#61455 nagyfilmesek miket és min tolnak? :) ez mindig is érdekelt, de pár apróságnál többre sose jutottam. -
#61454 Davinci és Fusion fronton az nVidia helyezett tetemesebb pénzköteget az asztal szélére.
Sebaj. Ott a Foundry! :D
Amúgy én perpill eléggé meg vagyok elégedve az nVidia GPU-kkal itten. -
putyi #61453 akkor az almásoknak marad az AE és a FCpro. Jut eszembe a davinci és a fusion opencl, vagy cuda alapú?
-
#61452 "kikényszerítik az OpenCL"-t.. :D Úgy fest, ekkora lehet a beszerzési különbség az amd megoldásai és an nVidia megoldásai között?
Ugyanazzal a módszerrel lehet "kényszeríteni", mint amivel az nVidia "kényszeríti" a fejlesztőket, hogy cuda-ra fejlesszenek. :)
Nagyfilmesek meg úgysem mac platformon tolják. -
putyi #61451 Kivi vagyok mit fognak szólni hozzá a filmesek, mert ott még a cuda az úr. -
#61450 Az Evermotion-os srácoknak ismeretlen az a szó, hogy optimalizáció. A múltkor napokat küzdöttem azzal, hogy game engine-hez optimalizáljak pár szobanövényt.